Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   Sondy (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=128)
-   -   Nowy wygląd Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=81615)

Vanhelsen 20-06-2006 01:10

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Han_G
moze nie bawicie sie tak jak ja w robienie stron ale powiem wam jedno
STRONY SIE CZYTA/OGLADA W POSZUKIWANIU INFORMACJI
A NIE PATRZY SIE NA NIA I WZDYCHA JAKA ONA PIEKNA NIE JEST - MA BYC CZYTELNA A TA TAKA JEST

Amen, a co do mojego poprzedniego postu, jeśli chodzi o rozłożenie menu, po chwili człowiek się przyzwyczaja i jednak ów menu wychodzi na plus ;)
Tak się zastanawiam, te wszystkie posty "poprzedni był lepszy" bez żadnego poparcia to na zasadzie tłumu? Bo większość tak uważa...?

Analizując po koleji PKP:
  • Logo - fajny motyw w T jako sztylet, trochę razi brak kropek nad i, i napis "oficjalna..." może być mało czytelny na większych rozdzielczośćiach.
  • Świeczkę pozostawię w spokoju, bo i tam ponoć ma być zmieniona, i dobrze ;)
  • Na samej górze, "drewniany" pasek - trochę mi nie pasuje, nie dość, że nie w kolorach strony to jeszcze taki jakiś dziwny :|
  • Pole na niusy - przejrzystsze niż poprzednie, w końcu nie ma tej grafiki "mapy" która miała czasem tendencje do rozłażenia się na boki,
  • Nagłówki menu - "+", b.ładny deseń
  • Samo menu też jest good, choć to drugie (z EQ) mogło by być ciut węższe i w tym samym odcieniu co menu pierwsze.
  • Ofkors na dole reklamy i bannery pozostawiam bez komentarza, kasa na drzewach nie rośnie ;)
EDIT: drobna uwaga, mapy miast są wywalane dla każdego miasta w nowym oknie, wypadało by to poprawić ;)

Khazar 20-06-2006 01:23

odnosniki typu jak w nowym newsie jest "sondzie" sa za slabo widoczne.

Piróg(Wymiatacz Techno) 20-06-2006 01:56

:(

moze sie poprostu nie przyzwyczailem
ale ja jzu bardzo dluuuuuuugo siedze na tibia.pl
to moze dlatego
chyba bedzie czasu zebym przywykl...;/

kołbaś 20-06-2006 06:40

a mi sie podobal wystrój sprzed lat kiedy tibia.pl była niebieska normalnie to było cudowne
a ten jest brzydszy niz poprzedni no wkoncu wyniki ankiety mowia za siebie

ogonek 20-06-2006 07:10

jak to zobaczylem myslalem ze znowu mi sie firefox zrypal:P a tu takie jaja no w sumie dla mnie stary design byl lepszy:]

kani_mani 20-06-2006 07:24

Mi się nowy design podoba, bo w przeciwieństwie do starego jest bardziej czytelny, a co za tym idzie - praktyczny. "+" dla tibia.pl :)

Syllas 20-06-2006 07:46

bardziej przejrzysta i sie szybciej ładuje

Andrealfus 20-06-2006 07:50

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez bosal
Jak oceniasz nowy design?

stronka wygląda lepiej, jak dla mnie bardziej przejzysta

Sempe Rempe 20-06-2006 08:02

niepodoba mi sie ten nowy wyglada z zadnejj strony:|

Raynold 20-06-2006 08:05

Podpisuję się pod Pregusia - najpierw ulepszenie i dopracowanie tego, co jest, a potem ewentualne zmiany.

I powtórzę:
Result: Failed validation, 92 errors
Encoding: iso-8859-2
Doctype: XHTML 1.0 Strict

Bardzo ładny XHTML 1.0...

Layout bez klimatu, dwie kolumny opcji po prawej to porażka na maxa, czcionka miejscami do kitu, tabele - dno, ceny w sklepach ładnie się rozjeżdżają,
Kod:

Datenbankfehler! Database error in WoltLab Burning Book: Invalid SQL: SELECT threadid FROM bb1_threads WHERE threadid IN ('6227') ORDER BY starttime DESC
mysql error: Table 'tibia.bb1_threads' doesn't exist
mysql error number: 1146
Date: 20.06.2006 @ 08:00
Script: /topic.php?t=6227&b=23
Referer: http://tibia.pl/exp_table.php

no ale to menu to jednak bije resztę na głowę - wszystko jest wyświetlane w tym wąskim divie. Dzię-ku-je-my! Zero kontroli nad kodem w przyszłości - klapa na całej linii - to takie pierwsze spostrzeżenia.

miver 20-06-2006 08:17

przyznam się że oceniłem nowy wygląd na "mierny". wszystko jakby przestało pasować do Tibii. poprzednia szata graficzna była o iebo lepsza! cieszę się przynajmniej że będzie możliwość wybory osobistego (nowy czy stary wyglad).

Erhion 20-06-2006 08:24

Mi się nie zabardzo podoba. Jeden plus to to, że nie musi się tak długo ładować a minusy:

1. Brzydka i za duża czcionka.
2. 2 paski po prawej. Dajcie jeden na lewo. :)
3. Po włączeniu jakiegoś działu często jeden z pasków jedzie na sam dół. Beznadziejnie to wygląda i nieco psuje "poruszanie się" po stronie.
4. TABELE. Wspaniale nieczytelne. 8o

I tak dalej i tak dalej.

Dzięki, że będzie można wybrać swój styl.

Pozdro.

Tomcio Pall 20-06-2006 08:33

Do kitu teraz to wygląda. Dajcie stary(a i opcje do d*py w ankiecie). Nowy wygląd strony nie ma tego klimatu tibi.

Mumakil 20-06-2006 08:35

beznadzieja

Lukasz(R) 20-06-2006 08:56

Taki sobie

Głównie nie podobją mi się duże czcionki a także to ze całe menu jest po prawej stronie tak pozatym wygląda ciekawie mam nadzieje że ostateczna wersja będzie lepsza :>

Daark Mage 20-06-2006 09:04

Mi się o wwwwwwwwwiiiiiiiiiiieeeeeeeeeeeellllllllllleeeeeee ee bardziej podoba ten design. Jest o niebo lepszy. Jest przejrzysty itp. Choć do wyglądu można się przyczepić- jest za prosty.

Darvin 20-06-2006 09:06

Wygląd jest dobry moim zdaniem, Tylko te kolumny po jednej stronie jakoś dziwnie w moich oczach wyglądają :P

Rodzyn_XX 20-06-2006 09:15

Oceniam na mierny:/
Poprzedni wygląd był o wiele lepszy :(

kaxiorek 20-06-2006 09:20

Heh jak zobaczylem tibie.pl to myslalem ze jakis hack albo mi sie przegloandarka spieprzyla wczesiejszy wyglad byl o niebo lepszy. Zmienice ten layout na ten wczesniejszy po ten to porazka

Kamchal 20-06-2006 09:26

To co mi się podoba:
  • małe, fajne znaczki flag polski i anglii;
  • kolor tabel i ich animacja

To co mi się nie podoba:
  • rozmieszczenie działów tylko po prawej stronie;
  • poddziały (potwory, zbroje itd) wyglądają o wiele gorzej
  • nowy napis "Tibia.pl" na samej górze

Ja bym proponował taki napis 'tibia.pl':
http://img212.imageshack.us/img212/6069/tibia1td.png

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 11:07.