![]() |
Nie chcecie wiedzy ogólnej?
To zakilka lat bedziecie sie wypowiadali jak niektórzy Amerykanie i wg których swiat sie tak przedstawia ;) http://rotfl.pl/img.php?242 ..a na pytanie skąd si bierze mleko odpowiecie "z lodówki"...a w lodówce ? "ze sklepu" |
Cytuj:
Przedmioty jakie ja miałem: Metodyka - jak uczyć aby nauczyć Gramatyka - wejście w większe szczegóły - to co robisz np. na języku polskim Historia - trochę historii o państwach anglojęzycznych Literatura - coś o pisarzach, poetach tych krajów Fonetyka - jak wymawiać angielskie, amerykańskie słowa Czytanie - ... Tak więc tto są tylko rozbudowane przedmioty i spokojnie mogłyby się znaleźć w gimnazjum, liceum w stopniu początkowym. Studia dobre dużo dające ale nudne :P. If a dog chews shoes whose shoes does he choose. Six silly sisters selling shinny shoes. Five fresh fish for you. |
Cytuj:
|
Cytuj:
Marcinkiewicz SAM zrezygnował ze stanowiska premiera Rzeczypospolitej Polski...>.< Niedosłyszy i powtarza. Odnośnie tematu: Lepper ministrem rolnictwa - Ok... zna się na tym, ale wicpremierem..? Ehh, no cóż rząd nie jest idealny... A teraz odnośnie tego, że w mediach cały czas krytykują: Czy jak rządziła kur*a lewica to oni coś złego powiedzieli? Cały czas krytykowali? Czy był program Majewskiego, który cały czas naśmiewał się z polityków? NIE! Medią nie jest na ręke władza PiSu... Tak samo lewicy...Myślicie, że ona nie wywiązała się z PZPRu? Założyciele SLD to byli PZPRowcy... A ich się kur*a nie krytykowało...Obecny rząd chce tych byłych "agentów SB" upublicznić...Więc nie ma się co dziwić, że lewicy to nie na ręke... Wszyscy, którzy się nie znają zbytnio na polityce od początku "pluli" na ten rząd nawet jeśli zrobili coś dobrego, to media tego nie pokazywały. Ja bym proponował każdemu z was przynajmniej RAZ oglądnąć całe obrady sejmu... W zupełności zgadzam się z Chesterrem (?) To by było na tyle... Mam nadzieję, że nie spotkam się od razu z masą wyzwisk i złych notek na mój temat "Bo on jest be!11 i nie mysli tak jak my !!111" ... |
Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
Bluzgać Cię nie zamierzam ^^' |
Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
|
Istotnie faktem jest ze wokol obecnego rzadu jest sporo szumu. Postarajcie sobie jednak przypomniec jak ksztaltowaly sie finanse panstwa za rzadow SLD-UP. Kolesiostwo. lapuwkarstwo zatrudnianie rodzin i wyjeba,na dziura budrzetowa, ze nie wspomniec o tym ze politycy przyznawali sobie ogromne premie. Jesli mialbym wybierac pomiedzy PiS a SLD zdecyduje sie na PiS.
Gdy szedlem na wybory wiedzialem ze bede glosowal na PO, duzo mowilo sie wtedy o koalicji z PiS. Myslalem wtedy ze reformy gospodarcze PO pozytywnie wplyna na gospodarke(glownie podatek liniowy ktory sprawdza sie znakomicie we wszystkich panstwach) a Socjalistyczni PiS-owcy nie pozwola biednym umrzec z glodu. Jednak wybory wygraly kaczaki i jasnym stalo sie dla mnie ze ich celem nie jest naprawa panstwa lecz zdobycie i utrzymanie wladzy, Zlamali oni chyba wszystkie swoje postanowienia(3 mln mieszkan to smiech na sali) skumali sie z przestepcami i nacjonalistami(na ktorych grzmieli wczesniej) innymi slowy chca poprostu rzadzic. Warto jeszcze wspomniec ze Andrzej L. prowadzil wczesniej rozmowy koalicyjne z... SLD!!! Przyjal do swojej partii Renate B. ktora sfalszowala listy podpisow(moim zdaniem za cos takiego kara wiezienia powinna wynosic przynajmniej 3 lata wiezienia i zakaz obejmowania stanowisk publicznych). No i co do pomyslu zmniejszenia godzin wychowania fizycznego na rzecz historii polski. W-F jest jak najbardziej potrzebny w szkole, w gimnazjum mialem 4h tygodniowo i nikt nie nazekal. Gdy poszedlem do Liceum(jednego z najlepszych w bialymstoku) moim nauczycielem byl chlorek, niejednokrotnie musielismy przynosic wlasne pilki zeby pograc a nauczyciel pojawial sie na lecjach raz na 4 miesiace. Patriotyzmu uczylem sie za to nie na historii lecz na jezyku polskim. |
Mnie w*****a dzisiejsza polityka: kiedys (za rzadow SLD) jakos malo bylo szumu wokol stanowisko, dopiero pod koniec nastapil powazny rozpad. Teraz przez 8 miesiecy jedyne co zrobiono to kilka poprawek do ustaw, becikowe, nowa droga dojazdowa do podjazdu pasla X, nowy pociag pospieszny relacji posel Y-Warszawa, reszte czasu PiS na czele z p.Gosiewskim(zwanego jeba.nym karakanem) i panami Kaczynskimi prowadzi "tajne" gierki polityczne, intrygi majace na celu wyjebanie z kazdego stolka ludzi z poza "nowej Grupy Trzymajacej Wladze".
Szczerze mowic mnie wali to, ze ludzie z SLD byli jakomis SBkami kilkadziesiat lat temu. Wiadomo-ludzie sie zmieniaja, pozatym kazdy chyba moze zostac bylym "agentem" wystarczy pogadac z kim trzeba w IPN. Nie powinno byc takiej dyskryminacji nawet jesli chodzi i gejow(chociaz nie popieram homoseksualizmu). Mam dosyc bojowek mlodziezy nazi... wszechpolskiej, ktore zajmuja sie biciem, oczernianiem itp. kazdego kto nie jest:bialym katolikiem, koniecznie hetero, nie chodzi do klubow, slucha TYLKO muzyki klasycznej i arki noego. |
wiecie co mnie przeraza (oprocz polityki)?
ojciec dyrektor an "his boys"(raczej his mocher komando) Cytuj:
Cytuj:
New money has arrived. |
Jeśli WF ma być trzymany na dotychczasowym poziomie, to może go w ogóle nie być. Na moich lekcjach nauczyciele zwykle rzucali piłke (do nogi, której zresztą nienawidzę - głównie właśnie przez takich nauczycieli). Czy jest sesn mieć taki WF? Oczywiście, nie. Gdyby na tych lekcjach nawet coś się działo, to nie przyniosło by to korzyści dla zdrowia. WF byłby sensowny, gdyby istniał każdego dnia w szkole, a na lekcji nauczyciele dawali by niezły wycisk, wtedy efekty pewnie dało by się zauważyć.
|
Slajt to ,że Ty nie lubisz piłki i moze jakieś 30 albo 20% uczniów to wasza sprawa.daje głowe że około 70% uczniów wolało by pograć w piłke niż dostać niezły wycisk,z resztą grając też można nieźle poćwiczyć...
pozatym jesli jest taka sytuacja(choć w to nie wierze)że nauczyciel daje wam piłke do nogi a wy wolicie pograć w co innego to poporście tylko pewnie wa da;) |
Skonczcie z tym plakaniem "wuef jest błeee", bo to sie zalosne robi. Na matmie sie nikt nie pyta, czy lubisz geometrie/stereometrie/algebre czy ulamki. Oczywiscie znajdzie sie grupa, ktora nie bedzie cwiczyla "dla zasady" albo dlatego, ze sie wstydzi, ze jest np chuda. Ale to sie zalatwia u psychologa w szkole, a nie na forum. Gdyby nie ten wuef to duzo osob w ogole nie zapoznalaby sie ze sportem (ja, dzieki graniu w noge na wuefie, polubilem ten sport).
|
Cytuj:
Cytuj:
WF, tak! Ale przy kilku założeniach (min. powinien być na koniec lekcjii, no i kary za nieobecność itd.). Choć sam nie przepadam za wysiłkiem fizycznym, sądze że lepsze to, niż kolejne godziny siedzenia zgarbionym nad książkami. |
A może WF jako przedmiot dodatkowy, jak na przykład religia? Kto chce, to chodzi, kto nie, to nie.
Historia Polski, jeżeli miałaby być wydzielona z godzin zwykłej historii, to powinna być obowiązkowa. A jeżeli pozostawałby zwykły wymiar godzin historii zwykłej, to nie;) |
A może "Historia Polski" jako przedmiot dodatkowy? Czemu nie, ten kto chce być "patryjotom" może chodzić, reszta może normalnie iść na w-f.
|
Panowie. Jest nadzieja-internet. Gdyby go nie bylo to zapewne zamiast gadac o polityce, komentowac denne decyzje naszych kochanych kaczuszek, obrazac pana karakana zwanego rowniez Gosiewski(ten knypas z krotkimi raczkami, paluszkami typu"kielbaska" i miesniem piwnym wychodowanym na jakim syfie z tesco za 0.75gr), klucic sie na temat pomyslow Romka G., ktory wcale nie jest antysemita, gdyby nie to to sluchalibysmy jebanej propagandy podawanej na tacy przez telewizje. Obejzyjcie kiedys dziennki w kazdej telewizji(Trwam rowniez) i porownajcie. Gdyby nie nasze dyskusje na rozmaiych forach to byloby jak za komuny-cos sie stalo na polnocy a na poludni brak wiesci.
Gdyby nie net to najprawdopodobniej palityka stanelaby w miejscu-bo po co sie maja starac jak o ich pierdzeniu w stolek nikt nic nie wie, po co? Zamiast owalac kolejnego browarka pod sklepem, albo ruszac reka o jakies 15cm w prawo i lewo przed komputerem aby zobaczyc bialy napis "You advensed in sth." Postarajmy sie lepiej pomyslec o tym co mozemy zrobic dla kraju? To wlasnie jest patriotyzam- a nie jakies wyuczone regolki, daty historyczne, biografie i wiersze (nie mowie zeby nie wiedzec kto to A.Mickiewicz). Gdy my-przyszlosc Polski zaczniemy sie zachowywac jak ludzie a nie zwierzeta, ktore najchetniej pozagryzalyby sie nawzajem to w tym kraju nareszcie bendzie dalo sie zyc. Teraz moje zdanie o Polsce jest-gowniany kraj, jednak nie wyjade, nie wyjade, nie wyjade. Dlaczego? bo chce to zmienic! |
Cytuj:
Cytuj:
A wyjscia szybkie sam na sam? Rzucanie sie do pilki? To nie sa cwiczenia? Cytuj:
Mozemy strajkowac, min. przeciw ministrowi edukacji. Ostatnie zdanie w 100% podzielam. :) |
Cytuj:
Giertych jak chce to sobie kupi młodzież. Ta ostatnia amnestia...ciekawe co sądzą o tym osoby, które zdały matury... |
Cytuj:
|
Cytuj:
|
Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 06:26. |