Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   Niusy (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=12)
-   -   Update 7.8 (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=87724)

Shargen 05-08-2006 22:43

Update jest spox zarabiste outfity fajne potwory,ale co jakis czas na moim servie jest LAG i wywala z servera X( X( X(

poisoner 05-08-2006 22:52

Cytuj:

Samych graczy na pvp jest więcej, ale też są oni rozbici na dużo więcej serwerów. Na non-pvp z kolei jest sporo graczy na niewielu serwerach.
No to przeciez wlasnie o tym napisalem ze na pojedynczym serwerze pvp gra duzo mniej osob niz na pojedynczym serwerze non-pvp.
Najwyzszy czas to wyrownac tworzac odpowiednio duza liczbe serwerow non-pvp. (bo jak wspomnialem bardzo ciezko sie gra razem z 800 innymi osobami na serwerze)

sir'zizu 06-08-2006 14:39

co to jest ta stamina, bo dopiero co przyjechałem i jestem zupełnie zaskoczony..

x Orzeł x 06-08-2006 15:58

Było już wiele razy pisane na forum, ale ci odpowiem (tylko nie gadajcie nic o karmieniu trolii). Jest to wskaźnik zmęczenia postaci, który obniża się gdy zabijasz potwory. Jeśli pase kjest pełny to masz 56 godzin na expienie. Jeśli stoisz w miejscu to stamina się nie czerpie. Za każde 2 minuty wylogowania dostajesz jedną minutę staminy. Mam nadziej, że wszystko jasne. :)

Furay 06-08-2006 22:27

Halp Plax!

Czy wy macie też taki problem?
Jak loguje się na chara obojętnie jakiego to np. mam zdebugowaną mapke, podłoga jest zcarna ja jestem jakims Kwadratem kolorowym eq w ogole nie widac jak gdzies pzrejde to znikaja sciany.. itp. itd.

Jeżeli ktoś wie o co biega to prosze pomóżcie

Adamek-graczpiechota 06-08-2006 23:11

!!!!!!!!!!!

Ludzie!!!!!! Teraz jak patrze na tibie.com to jest 2 razy wiecej graczy niz przed tym update. Tyle tak zwanych n00bów, którzy chcieli skończyć z tibią i wysyłali petycje do cipsoftu tworzą nowe postacie na światach non-pvp. Co z wami jest?? Na honerze juz jest nowy rekord 952 ludzi zalogowanych a to stale rosnie po prostu so takie lagi ze na exure trzeba czekac ze 3 sekundy po naciśnięciu hotkeya. Jeżeli tak nie chcieliście tej nowej tibi to po prostu won mi stąd bo marnujecie grę innym graczom, którzy chcieli i chcą w nią grać cały czas.
Respect dla nich:)

_aNeptiS_ 06-08-2006 23:13

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Cracius
;( Plis pomocy nie mogę otworzyć tibi 7.8! Gdy włączam tibie 7.8 wyskakuje mi takie cos :

Video surafface allocation falied. (Error code 13)
Please choose another video graphics mode.

Mam ten sam problem...Moze ktos pomoc???!!!??!?!?!?!?!??!

witekr77 07-08-2006 08:44

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez P0nury
Samych graczy na pvp jest więcej, ale też są oni rozbici na dużo więcej serwerów. Na non-pvp z kolei jest sporo graczy na niewielu serwerach.

no jakby zrobili tyle serwerow pvp co no-pvp to nie wiem czy to by sie nie zmienilo a bo na servach pvp sie da grac jak jest 400-500 osob wez przelicz
12 no-pvp
2 pvp-e
58 pvp

o 8:02 jest

13252 players
on 72 worlds

http://static.tibia.com/IMAGES/GLOBAL/blank.gif
i na pvp jest (nie licze pvp-e i premium)
9861 graczy
czyli przecietnie 170~ graczy serw

servy no-pvp, pvp-e , premium

242~ serv

na samych no-pvp jest 2947 na 12 serwerach
245~ serv

i masz sens robienia no-pvp

@down
zawsze tak jest
wola zrobic raz a dobrze niz
wziasc zje***

starsi gracze dobrze o tym wiedza

Don Cameleon 07-08-2006 14:02

nonono

Siemka
pisze bo mineło juz pare dni od update a na tibia.pl dalej niema zaktualizowanych mapek ani potworów ani nic co jest tu to wygląda tak jakby update niebyło wcale macie ruchy że szok

zdzichxxx 07-08-2006 19:05

Cytuj:

No to przeciez wlasnie o tym napisalem ze na pojedynczym serwerze pvp gra duzo mniej osob niz na pojedynczym serwerze non-pvp.
Najwyzszy czas to wyrownac tworzac odpowiednio duza liczbe serwerow non-pvp. (bo jak wspomnialem bardzo ciezko sie gra razem z 800 innymi osobami na serwerze)
z innych serverow NOOB PVP nikt nie odejdzie i tak jest jak bylo gra na nich po 700 osób a a tych nowych co wyszły po max 500 bo bez sensu jest zaczynac gre od nowa na NOOB PVP jak i tak nie mozna miec tam od nikogo hunta
nie tak jak na PVP

Wojtuch 07-08-2006 19:43

nawet spox

Wszystko w tym uptade jest spox;p no ale jedno tylko mi sie nie podoba...twarze postaci, no jak downy no...

P0nury 07-08-2006 20:42

Cytuj:

gra na nich po 700 osób a a tych nowych co wyszły po max 500
To ciekawe, gra 700 osób. Oczywiście mówisz o godzinach porannych, tudzież przedpołudniowych? Warto zaznaczyć przy tym, że na większości światów pvp jest wtedy 300-400 osób.

Cytuj:

a tych nowych co wyszły po max 500
Czyli mniejwięcej tyle, ile na pvp.

Cytuj:

jak i tak nie mozna miec tam od nikogo hunta
Widać niektórym sprawia przyjemność mieć u kogoś hunta. Nie wiem czemu, ale mnie, jak zapewne i większość graczy non-pvp, wizja taka nie kręci. To zaś, iż Ty nie potrafisz zrozumieć, że są gusta i guściki, niektórzy ludzie może nie chcą ciągle się naparzać i żyć w obawie o własną skórę tylko dlatego, że jakiś durny, znudzony życiem polaczek zechce zaszpanować przed swoim kumplem i "bendziemy chóndet".

P.S.: Nie mogłem oprzeć się pokusie dokarmienia trolla. Jest taaaaaki słodziuuuuutki :]

Vandar Tokare 07-08-2006 20:57

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Wojtuch
Wszystko w tym uptade jest spox;p no ale jedno tylko mi sie nie podoba...twarze postaci, no jak downy no...

tak masz racje twarze sa X( ale reszta spox :cup: :cup: dla CIPsofta:cup: :cup: :x:

Gewehr 08-08-2006 08:32

Taaaa.... Nowy update.
1. Grafa niby lepsza,
2. Liberty bay,
3. Rum

oraz.....

4. Outfity z oczami na skroniach. :D

A właśnie to dla mnie jedna z najważniejszych rzeczy w tej grze, dobrze ze już się przyzwyczaiłem i mi się spodobały :) Bo przez pierwsze trzy dni nie mogłem wytrzymać z tymi gównianyi outfitami. Ale wciąż nie moge przyzwyczaić się do damskich outfitów istana komedia :D

Co do potworów to:

-Nie podobają mi się szkielety :( (za duża głowa :D)
-Chwała dla nowych rotwormów, zaje***te są.
-Chwała za to że te potwory, które widziałem nie zmieniły się graficznie :)wyjątek: szkielety

Dobrze że graficznie dużo rzeczy się nie zmieniło. :)

ripek123 08-08-2006 08:54

Wstaje rano dzisiaj i chce włonczyc Tibie :) Loguje sie na swoje konto wszystko ładnie wybieram postac i chce wejsc do gry pokazue ,,Sorry The game is just starting Please try again later";( Co mam zrobic prosze o pomoc.

Aactive 08-08-2006 10:34

Pomocy ! ! ! ! ! ! ! ! ! !

Poranek 8 Rano niemoge Spac Bo msze Grac .... A Tu Zonk ;(

Blagam pomuszcie.
Jak Wlaczam tibie 7.8 Ledwo co sie ikonka z tibia wyswietli odrazu sie komputer restartuje ;(;( a raczej komputera nie mam slabego :p
Jesli ktos wie cos na ten temat niech napisze na FORUM lub MOJE GYGY

Blagam Pomocy

Moje GyGy 1660707

;(;(;(;(;(;(;(;(;(;(;(;(;(;(;(;(;(;(

Przeinstalowalem Tibie tez nic niepomaga ;(;(;(;(;(;(;(;(;(;(;(;(;(;(;(;(;(;(

Akhel Cimirus 08-08-2006 10:43

odpowiedź

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez ripek123
Wstaje rano dzisiaj i chce włonczyc Tibie :) Loguje sie na swoje konto wszystko ładnie wybieram postac i chce wejsc do gry pokazue ,,Sorry The game is just starting Please try again later";( Co mam zrobic prosze o pomoc.

:D tak jest codziennie około godziny 9 więc trzeba próbować później (juz około 9:20):D 8o 8o 8o

Celoz 08-08-2006 10:44

2up: spróbuj przeinstalować tibie, jak nie pomoże to zrób formata - moża jakiś wirus.

3up: zapis serwera. tak jest codziennie o 9 lub 12. trwa 5-20 minut.

topic: ja na upa nie narzekam tylko że teraz facc maja tylko fige z makiem.

void 08-08-2006 15:09

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Aactive
Jak Wlaczam tibie 7.8 Ledwo co sie ikonka z tibia wyswietli odrazu sie komputer restartuje ;(;( a raczej komputera nie mam slabego :p
Jesli ktos wie cos na ten temat niech napisze na FORUM
(

Witam ja mam dokładnie taki sam problem. Przy instalce jest wszystko ok w momencie startu tibii następuje reset kompa.......

komp czysty bez wirusów (sprawdzone logi z Hijacka i Silentrunes i Gmera)

??

grzesiek91 08-08-2006 15:46

yyy.... to jest wina dysku twardego. ja też tak miałem i mam ale w innych grach :). jedyna rada kupić nowy :)

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 15:33.