Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   Profesje (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=21)
-   -   Paladyn czy Knight ??? (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=8975)

MANHIR 07-02-2005 15:49

Chce powiedziec, ze widzialem ss'ka jak knight z ir walnal 379 w czlowieka
Jednak nie wiem gdzie ani kiedy, wiec watpliwy dowod ;(

Maly wymiatacz smoków 07-02-2005 16:12

Cytuj:

+ Knight TEŻ zadaje super hity :kat:
+ Knightem TEŻ się fajnie gra :miecz:
+ tak jak Wojen parę maili wcześniej? ;)
+ Knight ze skillami 55/55 TEŻ może (mniej więcej) spoko na draga iść 8o
+ Knightowi TEŻ.
X(

+ ale pal lepsze
+ ale palem fajniej
+ zluzyje wiecej UHow i mniejsze hity wali i nie ma szans z dragaiem ze slaba bronia :baby:
+ lol!!! zanim knight 4 MLVL nabije LOL! na 25lvl moze

sam knightem gralem i znudzil mi sie na 14 lvl
a pala mam 2 i bardzo mi sie podoba

Fajne buzki :)

Paladyn wins
:cup: :cup: :cup: :cup: :cup

Maly wymiatacz smoków 07-02-2005 16:22

Cytuj:

Cytuje orginalnie napisane przez Manhir
-Powiedz mi te SUPER hity w pallu to jakie? 200-300 z bp! A jeden szczal jest zupelnie nieoplacalny
-knighty maja super hity! potrafia nawet za 400 moze nawet 500 z ppl z ir walnac
lol ty masz skil'e 65/65 i best hit 90 ,
a ja ze skilami 53/39 best hit 98 lol
na dodatek ze spearow :D

Paladyn wins
:cup: :cup: :cup:

MANHIR 07-02-2005 17:04

Jejuuuuuu najwiekszy "hipek" tego f00ra!!! <up@>
Mozesz miec nawet 200 udzerzyc ze spirow! tylko nie wierze, ze z takimi gownianymi skillami!
po1: spike swoord ma atak 24 a spiry o ile pamietam 30
po2: cos nie wierze, ze 98 z takim skillem wyciagnoles
po3: Dla mnie 90 z spike'a to i tak sukces
po4: istnieje taka magiczna opcja EDIT!!!!!!!! stosuj ja, a unikniesz wielu problemow w zyciu!

Wypas 07-02-2005 18:07

@up

dwarf ma tylko 90hp więc ten hit mógłby być większy gdyby dwarf miał więcej życia ;)

khazad 08-02-2005 00:09

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Maly wymiatacz smoków
lol ty masz skil'e 65/65 i best hit 90 ,
a ja ze skilami 52/39 best hit 98 lol
na dodatek ze spearow :D

ale bierz pod uwage, ze porownyeac trzeba bronie o podobnym ataku. wiesz... knight ze skillem 100 i napieprzajac sickle albo knife nigdy nie zada obrazen wiekszych niz 100...a ze skillem 50 i stonecutterem to sie zada troszke wieksze hity... to jak bys porownywal ferrari i malucha :). moj max hit to bylo cos kolo 180 w guarda z dl i skillem 80 i co? i twoje 98 hita sie chowa :P

a odnosnie blokowania smokow ze skillami 55/55 to zycze powodzenia i gratuluje duzej ilosci uhow na zmarnowanie... no chyba ze jakis wysoki level :)

ja mialem 4 mlvl na 14-16 levelu cos kolo tego...

Smasiek 08-02-2005 01:38

Sam wolal bym grac pallem ale niestety mam lagi a teraz gram knightem :cup:
Plusy palla:
+szybko skaczom skille na dista
+szybko mlvl
+duze hity
+nie potrzeba dobrego eq(wystarczy p-set)
Minusy palla:
-malo cap
-gdy masz kicka albo lag to raczej nie ma szans na przezycie
-cieszko sie trenuje na samym poczatku
-gdy nie masz pacc tracisz kase na bolty
Plusy knighta:
+przewaznie przezyje przy lagu albo kicku
+duzo kasy
+dobre eq
+duzo cap
Minusy knighta:
-dlugi trening
-wolno leci mlvl

Ancient liroyeq 08-02-2005 04:45

lol

knightem na elf's camp na bagnach venore, pewien knight robil 30 k expa w 1h, nie szlo mu duzo uh, mial dosyc dobre eq, ale skile marne 75/70 -zrobil w miesiac level 35-60+....pomysl nad tym ejszcze ;)

Maly wymiatacz smoków 08-02-2005 19:09

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez MANHIR
po1: spike swoord ma atak 24 a spiry o ile pamietam 30
po2: cos nie wierze, ze 98 z takim skillem wyciagnoles
po3: Dla mnie 90 z spike'a to i tak sukces
po4: istnieje taka magiczna opcja EDIT!!!!!!!! stosuj ja, a unikniesz wielu problemow w zyciu!

1. no i ? X( X(
2. jakos w amke walnalem za 98, miala na czerwono zycie.
Ale jak nie chcesz to nie wiez. Ja wiem swoje :p
3. dla knighta 90 to zeczywiscie sukces :D
4. STOSUJE!!! Przydaje sie :baby:

ty miales duzo lepsze skile a spike w porownaniu do spearow ma tylko 6 ataku roznicy

PAL WINS

------
Edit by Gremlin
ad 1. Upomnienie za spam i bycie ignorantem (dlatego 9 punktow)

Maly wymiatacz smoków 08-02-2005 19:19

Cytuj:

to jak bys porownywal ferrari i malucha :). moj max hit to bylo cos kolo 180 w guarda z dl i skillem 80 i co? i twoje 98 hita sie chowa :P

a odnosnie blokowania smokow ze skillami 55/55 to zycze powodzenia i gratuluje duzej ilosci uhow na zmarnowanie... no chyba ze jakis wysoki level :)

ja mialem 4 mlvl na 14-16 levelu cos kolo tego...
1.fajne to porownanie. :) Nie chce porownywac hitow z innymi. Chodzilo mi tylko o porownanie hitow z kolesiem, ktory ma lepsze skilami, a mniej walnal. :D Moj kolega raz walnal 300> hita. :D Nie lyso mi

2. TU masz troche racji zgadzam sie z toba ;)

3. no nie wiem ja na 16 lvl knightem mialem prawie 3 MLVL X(

Pal wins

Varmus 09-02-2005 11:45

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Maly wymiatacz smoków
X(

+ ale pal lepsze
+ ale palem fajniej
+ zluzyje wiecej UHow i mniejsze hity wali i nie ma szans z dragaiem ze slaba bronia :baby:
+ lol!!! zanim knight 4 MLVL nabije LOL! na 25lvl moze

Paladyn wins
:cup: :cup: :cup: :cup: :cup

+ niekoniecznie
+ kto co lubi
+ a kto chodzi na dragi ze słabą bronią?! BTW: ZANIM pójdzie się knightem na dragi, trzeba nabić ODPOWIEDNI level i ODPOWIEDNIE skille...
+ a niby dlaczego? 4 mlvl można równie dobrze nabić i na 8 lvl!! Trochę to potrwa, ale...

Także po raz kolejny mówię: NIE MA CZEGOŚ TAKIEGO JAK PROFESJA LEPSZA OD INNYCH!!! BOŻE!!! CZY AŻ TAK TRUDNO TO ZROZUMIEĆ?!! KAŻDA PROFESJA JEST DOBRA W SWOIM FACHU!!! X( X( X(

Palk ma tą zaletę, że może tłuc na niskich levelach potężne potwory (np. 10lvl pally może spox iść na cyclopsy, o ile nie da się przez nie złapać :evul: )
To dlatego wszyscy mówią, że palkowi szybko levele lecą... A co się dziwić, jak tłucze z dystansu, nie dając potworkom się walnąć?!
Knight przynajmniej walczy honorowo (wiedźmin, mówi wam to coś? :D )
Pozdroszyskim

Karino Han 09-02-2005 21:51

A jaaaaaak !

A ja wam powieeeeem..., że mam kolegę palka i on wali bronią obuchową (tak jak ja :D) i co ? Nikt nie powiedział, że pall musi walić z dystansu, może i lepiej mu tym idzie, ale jakoś kolega sobie radzi i jest wszystko dobrze. Do tego jet pallem, więc może tworzyć runki no to sobei chodzimy razem. Ja jestem knightem i jeszcze nie dawno byłam z tego tak niezadowolona, ale nie chciałam opucić mojej ulubionej postaci. Jak weszłam w ten temat to mnie pocieszyło i teraz się cieszę, że mam taką profesję :D. Patrząc na to tak jak ja. To kiedy mółj kolega i ja walimy clubem to on ma trochę lepiej, bo sobie może runki robić :/. Ale to nic :D.

Varmus 11-02-2005 21:52

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Karino Han
A ja wam powieeeeem..., że mam kolegę palka i on wali bronią obuchową (tak jak ja :D) i co ? Nikt nie powiedział, że pall musi walić z dystansu, może i lepiej mu tym idzie, ale jakoś kolega sobie radzi i jest wszystko dobrze.

LOL

Ciekawe czy twój kolega będzie taki chojrak jak go GM dorwie...
Będzie miał bana buahahaha :evul:
...chyba :confused:

Mc macio 12-02-2005 20:36

palladyn czy knight???? hmmmmmm...

bierz Druida

pscelarka 12-02-2005 20:42

Pscelarka :P

hmmmm ja jusz grałem 3 knightami bodajze no i tera zaczynam grac pallem moim zdaniem pale lepsze szybko lvl skikaja itp najgorsze ze tarczy niema
:((((((((((((((((((:(((((((((((((((((((((:(((((((( ((((((((((((:(((((((((((((((((((( ;(

Varmus 12-02-2005 21:04

@up

A ty nie masz słownika ortograficznego (tak, to aż tak widać :p !!!)

Wiechciu 13-02-2005 11:58

Osobiście radze Knighta bo nie musisz wydawac kasy na czary i tylko polepszasz swój eq i szybko sie zbiera kase ;)

maxx99 13-02-2005 12:28

@up
zaden argument bo sprzet jest nawet kilkadziesiat razy drozszy od czarow... a i UHy droga nie chodza

Varmus 13-02-2005 16:07

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez maxx99
@up
zaden argument bo sprzet jest nawet kilkadziesiat razy drozszy od czarow... a i UHy droga nie chodza

Chodzą (z druidami ;) ). Poza tym blank rune'y też trochę kosztują (ja wiem, zysk itepe, ale to jest fakt).

Varmus 21-02-2005 22:58

Hej, ludziska! Odzywajmy się i nie kończmy tego tematu!! Jest na to zbyt fajny! No, dalej! Wymieniajmy się poglądami!!

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 12:38.