Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   O wszystkim i o niczym (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=20)
-   -   Samobójstwo 14-latki - sąd zdecydował o losie gimnazjalistów (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=99822)

oWn3d 27-10-2006 09:26

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Scream (Post 1049176)
szkoda, poniewaz nie byli swiadomi tego co robili, a przez to co sie stalo maja zmarnowane zycie do jego konca ~~ taak, gdyby dotyczylo to mojej rodziny mial bym podobne zdanie, przynajmniej tak mi sie wydaje.
nie, chlopak w wieku 14 lat nie wie co to jest gwalt. Oczywiscie, wie jak to wyglada i czym jest od strony technicznej - ale nie wie jakie ma skutki na osobie poszkodowanej.

"Ignorantia iuris neminem excusat" - Nieznajomość prawa nie usprawiedliwia nikogo
Wątpię czy w wieku 14 lat nie wiedzieli, jakie skutki niesie ze sobą naruszenie nietykalności cielesnej innej osoby, a nawet jeśli nie, to wystarczyłoby, by ich rodzice wbili im do łbów, że ich wolność kończy się tam gdzie zaczyna się wolność innego człowieka. Widać, że dzieciaka łatwo zrobić, w dodatku przyjemnie, ale ktoś go jeszcze musi wychować.
"Szkół, gdzie by mógł uczyć się człowiek swego człowieczeństwa nie ma na świecie i pewnie nigdy nie będzie." Emil Zegadłowicz

drizztpl 27-10-2006 10:20

Jak dla mnie - pobyt w poprawczaku do 21 roku życia, a następnie 12 lat pozbawienia wolności (podobno to maksymalny wymiar kary...).

Lasooch 27-10-2006 10:29

Ja bym dał dożywocie sk*rwysynom (wypowiedź pewnie nie na temat - bo nie mam czasu czytać teraz 13 stron ;S).

Btw:

Cytuj:

(...)z koleżanki, która się im podobała.
Fajna metoda podrywania, muszę kiedyś wypróbować -,-

Btw to zdarzenie uświadomiło mi, że 14-letnie dzieci mogą być o niebo, ba, o sześćset sześćdziesiąt sześć nieb głupsze od forumowych trollodziecioneostradodziesięciolatków.

Całe szczęście, że do mnie nikt się tak nie dobiera.

Sozemego 27-10-2006 12:11

Coz powiedziec wiecej poza : popierdolilo im sie w glowach.

Jerkov Thundersword 27-10-2006 12:33

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Sozemego (Post 1049441)
Coz powiedziec wiecej poza : popierdolilo im sie w glowach.

To za mało... Widziałem ich w gazecie, wyglądali jak typowe ćpuny.
Rozebrać ich publicznie i 3 miesiące kary... ok w klatce w centrum miasta, niech ludzie mają "radochę" z nich jak oni z tej dziewczyny...

Rattus 27-10-2006 12:48

I zapędzić ich do robót publicznych! Niech na coś się przydadzą! Dziadek zawsze mówił, że jedyna słuszna kara dla przestępców to ciężkie roboty!

Jerkov Thundersword 27-10-2006 12:56

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez oWn3d (Post 1049345)
"Ignorantia iuris neminem excusat" - Nieznajomość prawa nie usprawiedliwia nikogo
Wątpię czy w wieku 14 lat nie wiedzieli, jakie skutki niesie ze sobą naruszenie nietykalności cielesnej innej osoby...

Ja również wątpię, ponieważ przedmiot taki jak wychowanie do życia w rodzinie jest w progoramie już w podstawówce!

Keel 27-10-2006 13:33

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez spider-bialystok (Post 1049216)
Zeby jacys niewinni kolesie nie dostali za nich?

Raczej nie dostana, bo ten ktory mialby ich pobic kierowalby sie twarzami, a nei nazwiskami...

Lord Evad 27-10-2006 13:49

;/

Jak tak mozna?:<
Obił bym im ry*e...Kilka kolegow i juz nosa nie maja;)
Nawet w podst.sql zdarzaja sie wydarzenia np jakis debil z 6 klasy dobieral sie do 5 klasistki -.-
3 miesiące w schornisku to stanowczo za mało...
Najlepiej ich tez rozebrac potem powiesic ;)

N/CX(

kaczi 27-10-2006 14:01

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Lord Evad (Post 1049497)
Jak tak mozna?:<
Obił bym im ry*e...Kilka kolegow i juz nosa nie maja;)

Kozak z podstawówki....

Topic:
Gadacie, że klasa nic nie zrobiła.
Ale uderzysz takiego cwaniaczka, wręcz pobijesz, i już masz spotkania w KMP, bądź komisariacie.

Bo co? Bo dowodów nie mieli, że np. on ją zaczepiał. A jak zobaczą obity ryj, to dowód jak ta lala.
A czym to się skończy?
Odszkodowaniem dla cwaniaczków, upomnieniem pani sędziny i kuratorką po 50, która śmiga czarną beemką 7, i będzie ciągle zadawać jedno pytanie: Co cię kierowało?...*

Więc czasem nie warto się wtrącać w cos, co Cie nie dotyczy.

*- własne doświadczenia

Czarna_Mamba 27-10-2006 14:03

Współczuje dziewczynie, w końcu skończyła z życiem będąc niewiele starsza ode mnie. A co do sprawców - wszystkie epitety, które mogłabym użyć zostały wymienione. Tych 20-u pozostałych to w wiatr się bawiło, czy co? Bali się? Może także mieli "ubaw"? Jednak przystaję przy tym pierwszym. Choć i tak zachwanie pozostałych jest czymś więcej niż chamstwem. Przeraża mnie ta sytuacja, szczególnie, że dopiero się do gimnazjum wybieram. Aby te zdarzenie było przestrogą. Ona już w końcu nie powróci.

Zamor1 27-10-2006 14:13

[forum user mode on] jakbym ich spotkal to bym ich zabil !1111!! evul wykastrowac takich !!11[forum user mode off/] dzis sie powiesila next dziewczyna 16 latka..

jak ktos wspomnial to jest tak samo jak ktos np demoralizuje klase, tepi kogos, wyzywa, zachowujemy sie tak samo, nie patrzymy na to.

Czarna_Mamba 27-10-2006 14:17

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Zamor1 (Post 1049522)
powiesila next dziewczyna 16 latka..

A to już druga strona medalu. Teraz wszyscy zaczną się wieszać, aby rozwiązać problemy. Przecież samobójstwo nie jest rozwiązaniem.

TehRegent 27-10-2006 14:25

A ja powiem ogolnie, ze mam w dupie wiek sprawcow!

http://www.nacjonalista.isx.pl/images/kara_smierci.jpg

Drzamich 27-10-2006 14:25

OMG, Tamci kolesie są chyba jacuś poje**ni.
Jak tak można?
Powninni ich umieścić w jakimś zakladzie psyhiatrycznym, ponieważ są zagrożeniem dla społeczeczenstwa !!! :wkurzony:

Dr.Unknown 27-10-2006 14:32

Dla mnie największą głupotą jest to, że się powiesiła. W wieku 14 lat nie mogła sobie z tym poradzić?

@Rege-N-tuS
Wyjdz.

Swir 27-10-2006 14:47

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Scream (Post 1049176)
taak, bedac w 2 gim, w odpowiednich okolicznosciach, bylo by to calkiem zabawne.
dobo - nie, 18 (;

szkoda, poniewaz nie byli swiadomi tego co robili, a przez to co sie stalo maja zmarnowane zycie do jego konca ~~ taak, gdyby dotyczylo to mojej rodziny mial bym podobne zdanie, przynajmniej tak mi sie wydaje.
nie, chlopak w wieku 14 lat nie wie co to jest gwalt. Oczywiscie, wie jak to wyglada i czym jest od strony technicznej - ale nie wie jakie ma skutki na osobie poszkodowanej.
niee, wcale nie wymagam pomocy specjalisty.
i nie chodzilo mi o wyobrazenie sobie tego od strony erotycznej, raczej o postawienie sie w roli tych 14-latkow, nie jest to zadna forma dowcipu wbrew tepu co ktos tam na gorze napisal.

W 100 % sie zgadzam... Wstyd sie przyznac ale gdybym przy tym byl tez potraktowalbym to jak swietny dowcip itp.
W sumie to nie dziwie sie im... Takie rzeczy sie ( no oni troche przesadzili... nawet wiecej niz troche ) robi w gim i to nic dziwnego... Tylko ze akurat ta sprawa zostala rozdmuchana...

TehRegent 27-10-2006 14:56

@up

To tylko swiadcz o tym, ze mlodziez nie ma juz w sobie czegos takiego jak szacunek i godnosc, a takze poczucie humoru.

joey 27-10-2006 14:56

Dziś w Elblągu powiesiła sie laska. Tzn. dziś ją znaleźli, wisiała od wczoraj.

OnlyM(PL) 27-10-2006 14:59

Brak slow.
Ciekawe co maja do powiedzenia rodzice tych kretynow eh.
N to ze cala klasa nic nie zareagowala, klasa specjalna.

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 16:39.