Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   Tajemnice Rookgaardu (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=13)
-   -   Boss - Apprentice Sheng (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=105821)

darushu 24-02-2007 21:39

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Vienine (Post 1287110)
loot z as'a to :mino leather(z każdego),0-7 gp,magic Light Wand(bardzo rzadko)

No to żeś stary teraz nam pojechal... z czego mi wiadomo to MLW, wypada praktycznie z co drugiego AS'a, a co do mino leather, to nawet niewiem czy czasem rzadziej od wspomnianego wczesniej przezemnie MLW niewypada... tak czy owak, napewno z kazdego niewypada. :P tak wiec najpierw sie zastanow co piszesz...
Pozdro

Hakuoh 25-02-2007 07:40

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez darushu (Post 1287171)
No to żeś stary teraz nam pojechal... z czego mi wiadomo to MLW, wypada praktycznie z co drugiego AS'a, a co do mino leather, to nawet niewiem czy czasem rzadziej od wspomnianego wczesniej przezemnie MLW niewypada... tak czy owak, napewno z kazdego niewypada. :P tak wiec najpierw sie zastanow co piszesz...
Pozdro

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Vienine (Post 1287110)
omg ludzie to jest poprostu boss minosów który respi się nieregularnie -.-

jak byście byli w temacie to byście wiedzieli.

loot z as'a to :mino leather(z każdego),0-7 gp,magic Light Wand(bardzo rzadko)

http://tibia.erig.net/Apprentice_Sheng i sprawdzcie se jaki loot wypada - czy według ciebie, darashu skóra wypada z co drugiego AS i czy według ciebie, Vienine MLW wypada bardzo rzadko?

Przy okazji zauważyłem tam pare błędów:
It spawn with 3 minotaurs so you may find at a room with, 2 hyaenas, 9 minotaurs and wolfs.

Abilities: Summons 0-2 Hyaenas, shoots Energy Field, Self-Healing (Slow), Fire Missile, Life Drain-like Explosion around himself (0-35), Melee (0-50)
Czy aby napewno?

darushu 25-02-2007 10:22

A to fajnie... przyczepilem Vienina... a sam nagadalem glupot :D ja tam na erig.net niepatrzylem... najwidoczniej trzeba bylo, tak nawiasem nieznam potwora z ktorego jakis item zawsze wypada... pomijajac faraonow itp. no ale coz... bede wierzyl slowom (always) no i sorka za blad :D
Pozdrawiam

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Hakuoh (Post 1287826)
Przy okazji zauważyłem tam pare błędów:
It spawn with 3 minotaurs so you may find at a room with, 2 hyaenas, 9 minotaurs and wolfs.

Abilities: Summons 0-2 Hyaenas, shoots Energy Field, Self-Healing (Slow), Fire Missile, Life Drain-like Explosion around himself (0-35), Melee (0-50)
Czy aby napewno?

Tu niema bledow raczej... zauwaz iz z "zeznan swiadkow" ktorzy juz mieli ta przyjemnosc pokonywania tego bossa... w najnizszym pomieszczeniu na mhell bylo wowczas nadomiar wiecej minosow niz przy zwyklym respawnie... dziwne troche nie? po drugie jezeli Ci chodzi o to melee... to czemu miala by to niebyc prawda? jest sposob zeby sie przekonac...
-wyrzuc wszystkie itemy (zbroje, tarcze, helmy, itp) do plecaczka, i daj sie lac AS'owi :) zobaczymy ile najwiecej oberwiesz z jego melee :) pozdro

Fpitolony w sprawe 25-02-2007 16:04

Sheng w ogule nie wali z lapy, tak jak MM -.^ omg...

Ancient-Necro 25-02-2007 16:47

@up
Goniłeś kiedyś mm w zwarciu ? (na mainie dla mało spostrzegawczych...)

Jak stoi daleko to wali tylko z magi, lecz jak go zaczniesz gonić biegając non stop z nim przestanie walić z magii i wyciągnie swoją broń czy co tam ma i zacznie Cię siekać.

wariat_17 18-05-2007 14:39

mi sie zdaje ze w zwarciu nie wali na filmiku widzialem to na odleglosc odejmuje z melee

GothicMaster 23-05-2007 13:54

Obrazenia

To melee na odleglosc mnie rozwalilo:D
Ale mam tez male pytanko- jakie srednie obrazenia wali sheng?? Jaki best hit itp.
Ps: Kto wie moze kiedys :D:D:D:D

Ligos 18-11-2007 12:38

Ja jakoś nigdy nie mogę nawet go zobaczyć X( X( ... jak by był akurat na mino hell to bym skoczył po lf i spróbował zabić:cup::cup::cup:

Wojtek.93 18-11-2007 12:57

@Ligos
taka rada na przyszlosc:nie lam punktow regulaminu forum.
a co do AP to jego resp jest nieregularny(brak komunikatu),przywoluije 2 hieny,gdy si zrespi w mino hell jest wiecej niz zwykle minosow.a co do ataku to wali za pomoca energi ale ma zmniejszone hity od MM

Fpitolony w sprawe 03-01-2008 18:21

No, nie bede nowego tematu przeciez zakladal ;P. Dzis sheng sie zrespil doslownie kolo mnie, 1 czy 2 kratki. Komus sie to przytrafilo oprocz mnie? ;p
Myslalem, ze zadne potworki nie moga sie respic w obecnosci playera, chyba oprocz bossow ;p. To kogos jeszcze to spotkalo ?
@down
No mi w tym samym miejscu, 2 kratki od stolika ;p

MasterTusk 03-01-2008 18:25

Mnie;)
stałem kratke obok stolika, a sheng zrespił się 2 bądź 3 kratki koło mnie(na prawo od krawędzi stolika);)

Nigdy nie zapomne jak latałem za nim z daggerem, dziwiąc się dlaczego mam takie hity:p dopiero po niecałej minucie skapłem się że katana leży sobie w bp:)

#down
kiedys zakładałem się z innymi Rookstayerami kto wybije szybciej resp z różnych bronii;)

Seta 03-01-2008 18:56

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez MasterTusk (Post 1824577)
Mnie;)
stałem kratke obok stolika, a sheng zrespił się 2 bądź 3 kratki koło mnie(na prawo od krawędzi stolika);)

Nigdy nie zapomne jak latałem za nim z daggerem, dziwiąc się dlaczego mam takie hity:p dopiero po niecałej minucie skapłem się że katana leży sobie w bp:)

Latałeś z daggerem ??:p

Iou 01-02-2008 23:42

ciekawe

Hmmm brado mnie to ciekawi że mówisz że to bug ale na tibia.pl gdzie jest opisane że :
Losowy spawn w minohell na wyspie Rookgaard. :D

Nagul 02-02-2008 13:37

Dziwne... Jak sie respi Sheng to jest więcej mino. Mam takie przypuszczenia że może z tego teleportu koło MM Przychodzą posiłki.

Albo AS ma tylko odciągać poszukiwaczy przygód od MM a on w tym momencie naprawia teleport.

To tylko przypuszczenia

Scobel 02-02-2008 14:22

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Nagul (Post 1876329)
Dziwne... Jak sie respi Sheng to jest więcej mino. Mam takie przypuszczenia że może z tego teleportu koło MM Przychodzą posiłki.

Albo AS ma tylko odciągać poszukiwaczy przygód od MM a on w tym momencie naprawia teleport.

To tylko przypuszczenia

Hahahahaha... hahaha... HA. Od kiedy jest wiecej minosow przy respie AS?
Czasem trafi sie full resp, mino plus wolf plus hieny od AS ... i to wsio. Wiec nie zapodawaj domyslow ktore sa nie trafione :)

MasterTusk 02-02-2008 14:36

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Scobel (Post 1876404)
Hahahahaha... hahaha... HA. Od kiedy jest wiecej minosow przy respie AS?

Jak na moje oko jakoś od pierwszego ujawnienia się owego bossa.
Cytuj:

Czasem trafi sie full resp, mino plus wolf plus hieny od AS ... i to wsio. Wiec nie zapodawaj domyslow ktore sa nie trafione :)
"Nie zapodawaj" głupot.

Sheng respi się wraz z dwoma minotaurami.

Drupiofpolska 02-02-2008 21:46

Ja poluje na AS'a ale mi to niewychodzi próbuje go ubić solo i zdobyć MLW lub Knife.

RookeR 05-02-2008 22:33

2x up
Respi sie z dwoma? A nie czasem w obstawie 4 minotaurów ? Może sie myle bo ost. z nim walczyłem podczas wakacji ;d

Topic :
Co do Shanga wiem jedno ! Kiedy sie dziad pojawi lece prosto na MH :]
Jak narazie raz miałem 'zaszczyt' z nim walczyć. I mi sie udało. Ba nawet MLW poleciał. No oczywiście nie byłem sam... ;) W sumie było nas trójka. Tyle że ja go bloczyłem a my friend's go lali. Po kilku minutach padl ;) Średnio walił we mnie jak Mino Mag...

Fpitolony w sprawe 06-02-2008 12:14

@up
W mino hell respi sie 5 mino, a z shengiem dodatkowo 3. Sprawdzone.

MaciekPaladin 08-02-2008 12:12

Ja jeszcze nie miałem zaszczytu z nim walczyc ale jak tylko sie pojawi to przyjdę tam i grzecznie poproszę o MLW i ML ja sobie z tymi rzeczami odejde a on niech robi co chce :D

Flaorath 08-02-2008 18:29

Właśnie jakieś 10 minut temu Sheng padł od mojej katany :]
Loot kiepski - Mino leather i dead snake :/

Dodam, że był to mój pierwszy Sheng ;]

Hellades 11-02-2008 10:37

4 dni temu - Sheng na Hibernie owned by Hellades (ja :D).

Loot: Magic Light Wand, Mino Leather.

Sheng po update to mino przed updatem :)

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Fpitolony w sprawe
W mino hell respi sie 5 mino, a z shengiem dodatkowo 3. Sprawdzone.

Z shengiem respi się 9 mino oraz 2 wolfy. Robiłem screeny przy ubijaniu Shenga i sprawdziłem ;)

Eitheniel 11-02-2008 13:17

:) Na 100% to nie jest fake ani bug! Po prostu miałeś/aś szczęście! :) Apprientice sheng to nie boss, jest wypuszczany czasami przez mino maga. Mój kolega tez kiedys go zabił na serwerze Furora... a te hieny są przez niego przyzywane. Pozdr.

Eitheniel 11-02-2008 13:20

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Michoss (Post 1126337)
Miało być "przyzwane"

Może faktycznie boss mino :) Chciałbym żeby był nareszcie boss na rooku.

A co nie ma bossów na rooku? downie! a munster, mino mag, ghoul, wampir to co? NPCy? albo gracze? :glupek:

Hellades 11-02-2008 16:10

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Eitheniel (Post 1893229)
A co nie ma bossów na rooku? downie! a munster, mino mag, ghoul, wampir to co? NPCy? albo gracze? :glupek:

Bossami są Apprentice Sheng oraz Munster.
Trudno nazwać bossem mino maga, ghoula, ponieważ występują na mainie, a AS oraz Munster występują tylko na Rookgaardzie.

A co do vampira to no comment :P Tego już nawet na Rooku nie było, nie ma i raczej nie będzie nigdy ;)

helmud 12-02-2008 17:02

17:40 You lose 31 hitpoints due to an attack by Apprentice Sheng.
Wczoraj ubilem swojego pierwszego Apprentice Shenga na 24 lvlu.:]
Loot : mino leather i magic light wand
Ogolnie sam Sheng nie jest silny ale jego obstawa (minosy i hieny) daja mocno popalic

Frizlyy 14-02-2008 14:43

Boss

Dzisiaj na danerze pojawil sie Sheng. Bylem tam pierwszy bo logam sie moim rookstayerem w tym pokoiku i jakie bylo moje zdziwienie zalogowuje sie patrze, a obok mnie sheng.Waste to 6 lf. Loot; Magic Light Wand and mino leather.

xElva 15-02-2008 02:11

Według mnie ten Minomag (appetience coś tam) jest nowym bossem na rooku i respi sie kiedy chce. Loot? - wand of light, dalej nie wiem :D
ponieważ raz udało mi sie go upolować i tylko to lootnolem oprucz kasy :D a wali? - czasami wali z odległośći hity od 5-40, ale najgorzsom bronią jest to że kiedy zablokuje cie 6-7 minosów a dotego hieny dalej masz praktycznie deda :P

Qapek 15-02-2008 15:54

Cytuj:

A co do vampira to no comment Tego już nawet na Rooku nie było, nie ma i raczej nie będzie nigdy
tia? to cie rozczaruję, na rookgardzie były(i są) plotki dotyczące
pewnego gracza który napotkał wampa, a obok była tabliczka i teleport.
na tabliczce było napisane przekladając na polski "droga pokornego".
co do prawdziwości tej plotki to nie mam zdania.

down:
pl?

Damian93ns 26-07-2008 11:28

Apprentice Sheng

Siemka wczoraj nabiłem 20 lev. na rooku i troche już mi się nie chciało grać ale poszłem sobie jeszcze na Mino Hell.Gdy tam wpadłem ujrzałem Apprentice Sheng na początku byłem zszokowany ale na szczęście miałem przy sobie BP potion fluidów. I chwile to trwało ale powaliłem na ziemię Apprentice Sheng :) lot jaki z niego wyleciał to: wand that has energy i minotaur leather. Gram na świecie Nova.

Japcoleusz 26-07-2008 11:48

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Qapek (Post 1900922)
tia? to cie rozczaruję, na rookgardzie były(i są) plotki dotyczące
pewnego gracza który napotkał wampa, a obok była tabliczka i teleport.
na tabliczce było napisane przekladając na polski "droga pokornego".
co do prawdziwości tej plotki to nie mam zdania.

Dziecko-wiki.... zal.pl itp.
Gdybyś sie wczytał to może byś zauważył ze ta "historyjka" jest nie potwierdzona, a jeżeli wierzysz w to, to nikt ci juz nie poradzi.

Anitaaa 26-07-2008 12:08

@up & 2up
@offtop

Nie mogliście najpierw spojrzeć na datę ostatniego posta? o.O

DK-LOG.911 27-07-2008 18:17

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez xElva (Post 1900387)
Według mnie ten Minomag (appetience coś tam) jest nowym bossem na rooku i respi sie kiedy chce. Loot? - wand of light, dalej nie wiem :D
ponieważ raz udało mi sie go upolować i tylko to lootnolem oprucz kasy :D a wali? - czasami wali z odległośći hity od 5-40, ale najgorzsom bronią jest to że kiedy zablokuje cie 6-7 minosów a dotego hieny dalej masz praktycznie deda :P

Sheng nie jest Minomagiem! I nie ma czegos takiego jak "wand of light"!X(

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Damian93ns (Post 2199795)
Siemka wczoraj nabiłem 20 lev. na rooku i troche już mi się nie chciało grać ale poszłem sobie jeszcze na Mino Hell.Gdy tam wpadłem ujrzałem Apprentice Sheng na początku byłem zszokowany ale na szczęście miałem przy sobie BP potion fluidów. I chwile to trwało ale powaliłem na ziemię Apprentice Sheng :) lot jaki z niego wyleciał to: wand that has energy i minotaur leather. Gram na świecie Nova.

Eee... co to potion fluidy??

bartek10 27-07-2008 18:28

Jak przeczytałem o BP potion fluidów to aż mnie zatkało dziwię się też co do lotu ponieważ wand wand that has energy -- ciekawe co to...

DK-LOG.911 27-07-2008 18:34

@up

zatkalo cie bo gosc mial caly bp, czy dla tego ze nie istnieje cos takiego jak potion fluid??

Anitaaa 27-07-2008 18:48

@DK-LOG.911
+offtop
Jeśli nie wiesz co to są "potion fluidy" to Cię oświecę: small health potions. Twoje niektóre teksty po prostu mnie zwalają z nóg... Wszędzie się udzielasz, ale piszesz bez sensu. I czy noszenie bp shp jest zabronione ?

@down
Każdy ma prawo nazywać to jak chce i nic Ci do tego.

@Ace70ne
Dziękuje za wsparcie ;]

DK-LOG.911 27-07-2008 18:55

@up

POTION FLUIDY???X(X(X(TY MASZ DOWNA CZLOWIEKU! TO JEST CHYBA JAKAS MIESZANKA HEALTH POTIONOW I LIFEFLUIDOW! TY SIE CZASEM ZASTANOW CO PISZESZ!!!

Ace70ne 28-07-2008 09:55

09:48 Statement of DK-LOG.911 reported.

Anitaaa ma 100% racji więc zamilcz Rukslajerze.

Ziommek 30-07-2008 14:32

Kiedys go zabilem ale nie sapadlo mi z niego MLW :(

Diamond'Stalker 31-07-2008 23:54

Hiho!

31.07.2008 na 81 levelu sheng own3d

http://img175.imageshack.us/img175/3...henguo2.th.png

http://img148.imageshack.us/img148/2...hengbx6.th.png

http://img175.imageshack.us/img175/2...hengqt1.th.png
Pozdrawiam

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 20:41.