Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   Profesje (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=21)
-   -   Jaka jest waszym zdaniem najsłabsza profesja w Tibii? (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=121432)

team_pk_druid 02-04-2007 16:41

dziś zostałem oskarżony ze chodze po tematach i obraż(rz?)am ludzi :( Goburu miej litość i wybaw mnie od kary która mnie za to spotka

Ok a teraz napawde

Ktoś napisał o 120 lvl i mortowaniu wrl - tak to prawda ale koszty nie zawsze się będą zwracać a nie zniesie to niego obowiązku za*******ania po dodatkowe 30bp mf

Do goburu i reszty ludzi myslących inaczej...(nie to nie obraza)

Tibia to jest ... tak to jest gra i tylko gdy traktujesz Tibię jako grę możesz wykorzystać pełny potęcjał(?) najta. Po co podsuwać najtowi Demony? Można je bić to fakt. 150lvl explo+ exori i exp leci lepiej niż na zółwiach mimo waste. Ale spójrzcie na chyba najlepszego knighta w współczesneij Tibi - Seromontisa
nie będę wam wyjaśniał dlaczego macie na niego spojrzecz (najlepiej na erigu) poprostu zobaczcie ... knight moze expić na wrl z avangerem i mu się to opłaci napewno lepiej niz sorccowi mortowac (przykladowy 120lvl) bo jeżeli załatwi sobie siokera to spokojnie może expić prawie za free (złoto z wrl pokryje staraty na siokera) a każdy loot (który tak rzadko nie spada) to juz jest zysk. I teraz po 2 dniach na wrl najt ma tyle kasy ze może przyspieszyć sobie spokojnie exp urzywając explo i choć by pójść na te nieszczęsne demony ... a własnie goburu dlaczego uwarzasz demony za .. hm jakby to ując ... kiedys napisałes ze na Tibie trzeba patrzec nie przez słabe potwory na których może expic najt tylko przez silne potwory na których najtowi expic się nie opłaca i tu padają zawsze demony (nie licząc solowania orsha ...) dlaczego nie Jorg no ten nowy z PoI z 20k hp napewno wiecie o kogo mi chodzi. Na tym potworze również sorccom solo sie nie opłaca expic prawda? mówiłes coś jeszcze o solowaniu PoI ... Wytłumacz mi do jasnej cholery jak sorcc/drut może przerzyć PoI gdy team na Furorze w 6 sek stracił Spaawa (190+ ek) i Charaonosi (czy jak mu tam) 164 ek na utamie? uauahuauhauh zal.pl poprpstu ale wrócę do tematu. Po 2 dniach na wrl knight idzie na demony również z siokerem i jego wydatki to mf na exori + explo. Tu raczej mu sie nie zwróci ale exp jest ważniejszy. Natomiast sorcc ... 120 lvl idzie z team na demony (sam nie pojdize wiadomo) kogo bierze? KNIGHTA! i to z jak największym lvlem bo wiadomo - mniejsze waste jak będzie mógł sie exurowac zamaist uhac co turę. No i sobie wyciąga te 200k/h i jest wsio spoko ale potem co się okazuje? Jest straty grubo ponad 20bp sd i nie ma kasy na dalszy exp.. no dobra porzycza od znajomych na 10bp mf i expi z prędkością 40k/h rzeby odrobić kasę ... moze sie tak zdazyc i exp najta na wrl + demony spokojnie pokryje demony + jakies gówna sorcca. Oczywiscie moze sie tak zdazyc ze poleci g legi mpa i mms w 1 demku i tak co 3 demek będzie wyglądał (ironia ofc ale ma na celu zaznaczenie ze może sie zdarzyc nie waste lecz zysk) sorcc bedzie expil dalej ale nie oszukujmy sie kiedys trafi mu sie waste i to spore. A knight będzie spokojnie odkładał i expil z prędkościa 2/3 sorcca a gdy przyjdzie czas z tych odłozonych pieniędzy będzie expiuł z pędkościa 3/2 sorcca

Dobra wiem ze nikomu nie hcce sie czytać moich długich odpowiedzi ale bawi mnie myśl goburu ... Acha prośba do Villa czy tam Gremlina ... prosze odbanuj goburu bo powstała bardzo ciekawa dyskusja a ja odnosze wrażenie ze zbanowałes go dlatego ze upiera sie przy tym ze najt jest najgorszy i to niezgadza się z twoją opinią

Vil 02-04-2007 17:33

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez team_pk_druid (Post 1346953)
Demony? Można je bić to fakt. 150lvl explo+ exori i exp leci lepiej niż na zółwiach mimo waste.

Sztuka jest znalezienie takiego miejsca, gdzie waste nie bedzie za duzy a szybkosc astronomiczna. Z myslenia typu " szybki exp = koniecznie mocne potworki za duzo expa " wszyscy wyrosli jakies 3-4 updaty temu, teraz najwiecej expa robi sie na tombach bijac z gfb w vampy i mumie. Brzmi to jak herezja ale to prawda.

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez team_pk_druid (Post 1346953)
odnosze wrażenie ze zbanowałes go dlatego ze upiera sie przy tym ze najt jest najgorszy i to niezgadza się z twoją opinią

zle wrazenie.

Bana dostal za caloksztalt trollowania, bylbym gotow mu go zdjac, gdyby nie to, ze bedac regularnie banowany konsekwentnie zakladal po 1-3 konta dziennie, na zlosc wiadomo komu. Z moja opinia wielu ludzi sie nie zgadza, tylko ze wiekszosc potrafi to poprzec argumentami.

team_pk_druid 02-04-2007 17:37

Chuck Norris widzial 90 lev MS goburu ..

OWN3D!

Myślę ze na demonach czy wrl wyrobisz z expem dużo ładniej niz na tombie (załóżmy stone tam najbardziej hardocorowo) bo resp wybijesz w pare min (załóżmy 120 EK) a potem parenascie min stania i czekania na resp ...

Fagaro 02-04-2007 17:58

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez team_pk_druid (Post 1347088)
C
Myślę ze na demonach czy wrl wyrobisz z expem dużo ładniej niz na tombie (załóżmy stone tam najbardziej hardocorowo) bo resp wybijesz w pare min (załóżmy 120 EK) a potem parenascie min stania i czekania na resp ...

Mylisz sie, na demonie robie 120-150k expa/h ze sioerem na 60 levelu sie srenio oplaca zeby nie powiedziec ze waste, ale zabawa jest przednia. W pewne j tombie robie ~200kexpa/h przy wiekszym wascie, ale solo.

Jeszcze odnosnie polowania z druidem. Na tym forum trole maja przekonanie ze "knight sux bo zeby fajnie i oplacalnie expic to trzeba miec sioera, a sorcem to bierzemy blokera i jaaaaaaaaaaaaazdaaaaaaaaaaa"

To ja sie kurfa pytam jaka jest roznica miedzy sioerem dla knighta np na dl czy wl a blokerem dla maga na hydrach, behe?

team_pk_druid 02-04-2007 18:08

Bo siokerowi dajesz manasy (nie dajesz mu kasy albo tam dajesz mi np. 2k/h + manasy) i on Cie sioka a najt zazwyczaj zgarnia 1/2 loota.

Kimo36 02-04-2007 18:39

Zgadzam się z wami ale, tylko do momentu bicia demonów
(wiem, wiem któryś z kolei post a tu znowu demon :O)

@Vil
Czyżbym był jednym z tych bezmyślnych graczy ?

@Down
A tak prośba do ciebie
Zauważyłem ,że zgnoiłeś mnie w swoim miłym poscie przedewszystkim sugerując
,że luruje na siebie potforki (a tak dokładnie mase soldów , guardów itd.)
I proszę cię tylko o jedno...
Podaj mi cytat gdzie wg ciebie napisałem ,że luruje na siebie potforki okey??

Acha i wydaje mi się ,że z monkami OPŁACA się expić na guardach bo tylko mf'y na wanda/roda idą :o

btw. Chodziło mi o większe respy gdzie guardy latają jak głupie, w jednym rogu
jest ich 3 a drugim nastepni klienci (guardy)
a nie o jednego ^.-

Freezy Eddie 02-04-2007 18:47

Cytuj:

A jak myślisz mistrzu ?
Z czym taki sorc/druid expi na guardach? ( na jakiś wiekszych respach a nie typu 1 guard i hardcore exp)
Pewnie z dwoma monkami ma hardcore exp na guardach.. wyjdź..
Cytuj:

Chciałbym zobaczyć jak twój kuzyn
pada albo obrywa hity -.-
Ale jeszcze lepsze było by patrzenie jak ucieka przed masą dwarf soldów/guardów bo niema exury ^
Z 8 lv przesadziłem, chodziło o 9 bo wtedy ma się exurę..
Owszem, uciekał, ale przed pojedynczymi soldami/guardami bo nie widzę sensu w staniu obok niego..
Jak się jest noobem, który stara się udowodnić, że z summonami (w ogóle z summonami nigdzie exp dobry nie jest) opłaca się expić na guardach i nie umie się expić na guardach lurując na siebie masy soldów/guardów to się nie idzie na kopalnie, proste..

Cytuj:

-każdy nap z db może sobie spokojnie z distanca klepać każdego dwarfa (z wyjątkiem geomancera)
No jak widać nie bo niektórzy lurują na siebie mase potworków.

EDIT:
Cytuj:

Zauważyłem ,że zgnoiłeś mnie w swoim miłym poscie przedewszystkim sugerując
,że luruje na siebie potforki (a tak dokładnie mase soldów , guardów itd.)
I proszę cię tylko o jedno...
Podaj mi cytat gdzie wg ciebie napisałem ,że luruje na siebie potforki okey??
W swoim poście napisałeś 'chciałbym zobaczyć jak ucieka przed masą soldów guardów..
Widocznie skoro według ciebie jest to normalne to tak robisz..

Cytuj:

btw. Chodziło mi o większe respy gdzie guardy latają jak głupie, w jednym rogu
jest ich 3 a drugim nastepni klienci (guardy)
Była to bodajże 6 kopalnia z respem około 3 guardów i mnóstwa soldów.. Expił tam od 9 lv.
Nie widzę sensu w pchaniu się na 1000 poziomy kopalni skoro można sobie spokojnie expić na niższych poziomach robiąc exp jaki moim zdaniem nikt na ~9 lv na FACC nie jest w stanie zrobić.
Zresztą pewnie 70% nie umiałaby takiego expa zrobić na PACC..

Vil 02-04-2007 18:59

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez team_pk_druid (Post 1347088)

mam filmik na ktorym ~150 EK robi na tombie ( nie pytaj na ktorym bo nigdy w tombach nie bylem i ich nie rozpoznaje ) wyraznie ponad 200k/h. Ze wzrostem levelu ta szybkosc spokojnie moze wzrosnac do 250k, waste sie zmniejszy, niech mi ktos teraz powie ze knight nie moze szybko expic.

Fagaro 02-04-2007 19:01

ale sioer nie ma mozliwosci zakoszenia loota B)
A tak na serio,, knight ma te 50% loota (chociaz ja blokuje tylko na zasadzie moje mf/sd moj loot wiec mam 100% loota i nikt nie podejzewa mnie o kradzieze) a sioer tez najczesciej dostaje czesc lootu+ma pewny trening m levelu. Np na poi dl chodze z 50+ druidami ktorzy pija po 10 bp mf na godizne i dostaja polowe loota jesli spadnie rh lub dsm.

Kimo36 02-04-2007 19:54

Jak goburu nie ma to się temat nie rozkręca xD

Magdaw92 02-04-2007 20:02

Nie ma czegoś takiego jak "najsłabsza profesja w tibi" każda profesja może być niepokonana pod warunkiem, że owner takiego chara to dobry gracz.

Adi Ninjax 02-04-2007 21:58

•Każda profesja ma swoje wady i zalety...
ale moje zdanie jest takie że: najsłabszy według mnie jest druid w walce bic moze sie tylko na paccu bo ma "Exori vis"
•w zarabianiu najgorszy jest knight bo skilla i nie zarabia jak np. sorc druid i pall runki robią.
•ale według mnie najsłabszy jest druid ale to tylko moje zdanie:p

Kreda 03-04-2007 00:45

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Adi Ninjax (Post 1347715)
•Każda profesja ma swoje wady i zalety...
ale moje zdanie jest takie że: najsłabszy według mnie jest druid w walce bic moze sie tylko na paccu bo ma "Exori vis"
•w zarabianiu najgorszy jest knight bo skilla i nie zarabia jak np. sorc druid i pall runki robią.
•ale według mnie najsłabszy jest druid ale to tylko moje zdanie:p

Co wy sie tak uparliscie na tego druida !!??
TAk Druid nie ma czarow ofensywnych ale ma za to Lecznicze Druid se pojdzie na hydry a sorc? chyba pgowac ile razy od 38-150lvl uzyjesz M hura,ue?10?20?30?100? a sio mass healing 1000?5000?10000?
(nie licze PG) Druid jest brany na hunty ma swizdu wpizdu kasy a sorc na wysokich lvl dorownuje w kasie druidowi

Fagaro 03-04-2007 01:19

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Kreda (Post 1348117)
Co wy sie tak uparliscie na tego druida !!??
TAk Druid nie ma czarow ofensywnych ale ma za to Lecznicze Druid se pojdzie na hydry a sorc? chyba pgowac ile razy od 38-150lvl uzyjesz M hura,ue?10?20?30?100? a sio mass healing 1000?5000?10000?
(nie licze PG) Druid jest brany na hunty ma swizdu wpizdu kasy a sorc na wysokich lvl dorownuje w kasie druidowi

wlasnie skonczylem hunt ze spash-em, 189 ms na eterni. polowalismy na hydry i spash bil je z mort hura, na 3 hydry szlo 3-4 mort hur i jeden uh. Pomijajac fakt ze 189 ed nie bralby blokera to rowniez ja bym mu nie blokowal bo zasnalbym zanim on zabije ta hydre z visa. w ciagu godziny padlo rowno 90 hydr. i spash zrobil 200k expa. druid jest fajny dopolki potrzebuje blokera, potem sorc zyskuje ZNACZNA przewage.

avenmanti 03-04-2007 10:14

Moim zdaniem najsłabsza profesją w Tibii jest knight, ponieważ jego ciosy muszą przebijać się przez tarczę i armor przeciwnika oraz tylko w niewielkim stopniu zależą od jego lvla. Te 2 czynniki razem wzięte powodują że knight na wysokim poziomie zadaje mniejsze obrażenia od innych profesji. Są one darmowe i dzięki temu knight może expić za darmo lub z niewielkimi kosztami na słabych i średnich potworach ale na mocnych potworach ma dużo większy waste niż inne profesje, ponieważ musi się więcej od nich leczyć z powodu dłuższej walki i co za tym idzie zbieranej większej ilości obrażeń.

Kreda 03-04-2007 15:12

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Fagaro (Post 1348161)
wlasnie skonczylem hunt ze spash-em, 189 ms na eterni. polowalismy na hydry i spash bil je z mort hura, na 3 hydry szlo 3-4 mort hur i jeden uh. Pomijajac fakt ze 189 ed nie bralby blokera to rowniez ja bym mu nie blokowal bo zasnalbym zanim on zabije ta hydre z visa. w ciagu godziny padlo rowno 90 hydr. i spash zrobil 200k expa. druid jest fajny dopolki potrzebuje blokera, potem sorc zyskuje ZNACZNA przewage.

To jest max waste a druid nie ma takiego waste bo rownie dobrze molgby na tym lvl e mortowac wrl i by wbil 150-200k expa z mniejszym nakladem peirniedzy (a te mort hurowanie to nawet do pg mozna zaliczyc bo to nie zodziennosc)

Koger_Lamstrand 03-04-2007 15:57

Wypowiem się bezpośrednio na pytanie zawarte w temacie, bo przebicie się przez wszystkie posty zajęło by mi chyba z pół dnia. ;) Otóż uważam, że wszystkie profesje zostały przez twórców gry 'zaprojektowane' tak, by każda się różniła i miała coś, czego nie będzie miała inna, oraz by mogły się uzupełniać w drużynie.

Vil 03-04-2007 16:02

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Kreda (Post 1348666)
To jest max waste a druid nie ma takiego waste bo rownie dobrze molgby na tym lvl e mortowac wrl i by wbil 150-200k expa z mniejszym nakladem peirniedzy (a te mort hurowanie to nawet do pg mozna zaliczyc bo to nie zodziennosc)

na jakiej podstawie, oprocz wlasnej fantazji, tak twierdzisz ?

Fagaro 03-04-2007 19:50

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Kreda (Post 1348666)

Exevo Mort Hur to 250 many, na 3 hydry zatem idzie 750-1000 many. Na 189 levelu wiecej manu pojdzie na zabicie tych hydr z visa ktory bedize piedzial za 250-350 w hydre zamiast 700-1200 w trzy.

Raditz Saiya-jin 03-04-2007 20:44

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Fagaro (Post 1349275)
Exevo Mort Hur to 250 many, na 3 hydry zatem idzie 750-1000 many. Na 189 levelu wiecej manu pojdzie na zabicie tych hydr z visa ktory bedize piedzial za 250-350 w hydre zamiast 700-1200 w trzy.

Z tego co powiedziałeś wychodzi mniej więcej na to samo :P

Ciufcia 03-04-2007 21:07

Wychodzi to samo więc lepiej chyba zabić z Mort Hura, niz bawić się Visem:P

Fagaro 03-04-2007 21:09

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Raditz Saiya-jin (Post 1349418)
Z tego co powiedziałeś wychodzi mniej więcej na to samo :P

moze w manie wychodzi na to samo, ale w czasie jest 10x szybciej.

Xerden 03-04-2007 21:36

Nie narzekajcie na kinie z kasą, bo kinia najwięcej kasy zarabia
Co do najslabszej profesji to druid - grałem każdą i śmiało to mogę stwierdzić
Niby ed na hydry lepiej, w czym? Wand na hydry lepszy sorciem, no niby exura sio i mass healing, tylko że te czary są przydatne dla BLOKERA a nie dla druida.

<Wulfgar> 04-04-2007 12:12

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Xerden (Post 1349543)
Niby ed na hydry lepiej, w czym? Wand na hydry lepszy sorciem, no niby exura sio i mass healing, tylko że te czary są przydatne dla BLOKERA a nie dla druida.

Zgadzam się, ponadto drut expi wolno na poczatku, bo mam trujacy rod itd. zreguly druty to uhmakerzy.
Troche sie porobilo bo mateusz dragon wielki to drut B)

avenmanti 04-04-2007 16:57

Cytuj:

PG'ując solo ma największy waste ze wszystkich profesji.
Cytuj:

Co do najslabszej profesji to knight - grałem każdą i śmiało to mogę stwierdzić
Cytuj:

no niby exura sio i mass healing, tylko że te czary są przydatne dla BLOKERA a nie dla druida
No tak bo przeciez twoim zdaniem druid nic dzięki nim nie zarabia? -.-
Cytuj:

zreguly druty to uhmakerzy
Z reguły knighci to skillerzy.

Xerden 04-04-2007 17:30

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez avenmanti (Post 1350631)
No tak bo przeciez twoim zdaniem druid nic dzięki nim nie zarabia? -.-
Co do najslabszej profesji to knight - grałem każdą i śmiało to mogę stwierdzić

Tak, nie zarabia
żeby to stwierdzic, trzeba osiagnac duzo lvl. a jaki ty osiagnales?

Vil 05-04-2007 00:12

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez avenmanti (Post 1350631)
PG'ując solo ma największy waste ze wszystkich profesji.

napisz jeszcze o ktorej miejscowce myslisz.

Raditz Saiya-jin 05-04-2007 00:31

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Vil (Post 1351576)
napisz jeszcze o ktorej miejscowce myslisz.

Venore Dragon Lair - najmniej opłaca się właśnie knightowi
Tomby z gfb - waste dla każdej profesji
Dragon Lordy na POI - jeszcze wiekszy waste dla knighta
Warlocki - równie duży albo jeszcze większy waste niż na DL
Behemoty z exori - to samo >.<

No, chyba że za PG uważamy expienie na żółwiach, DC, albo elfach.

Vis 05-04-2007 02:14

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Raditz Saiya-jin (Post 1351606)
Venore Dragon Lair - najmniej opłaca się właśnie knightowi
Tomby z gfb - waste dla każdej profesji
Dragon Lordy na POI - jeszcze wiekszy waste dla knighta
Warlocki - równie duży albo jeszcze większy waste niż na DL
Behemoty z exori - to samo >.<

No, chyba że za PG uważamy expienie na żółwiach, DC, albo elfach.

Co do Dragon Lair - nie jestem pewny czy najmniej opłaca się knightowi...
Tomby - fakt.
DL na PoI - knight może tam robić naprawdę niezły exp i mieć profit - wystarczy druid.
Warlocki - niekoniecznie waste, zależy od szczęścia.
Behemoty - dla każdej profesji to samo dno - brak loota.

Knight może pozostaje minimalnie w tyle jeśli chodzi o straty na PG, ale spokojnie może to sobie nadrobić chociażby na OF. A tam, zbierając kasę, radzi już sobie zdecydowanie lepiej niż sorc.

MiksarAvar 05-04-2007 02:23

Wymiota

Według mnie w tibi wymoite sieje knight na dosc wysokim lvl i z dobrym eq.
Inne profesje są takie se.
Ja gram sorcem i całkiem B) niezle mi idzie
:P

Fagaro 05-04-2007 07:59

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Gremlin (Post 1351774)
Behemoty - a kto na to poluje dla zysku??? (jak mozna polowac dla zysku potwora ktory nie ma zadnego sensownego loota?).

Ja trzepie niezla kase ostatnio na behemotach. Blokuje dla druidow 120+ na zasadzie moje mf-moj loot i zwraca sie z samych fangow ktore stoja ~4k na eterni. Jest niezle przebicie, rekordem bylo 3 gs i 2 sb, 17 fangow na 20 bp mf w 2 godziny. Dawa razy wrocilem z lootem pokrywajacym tylko mf, ale generalnie jestem tam na niezlym plusie. Ostatnio coraz wiecej osob wie ze blokuje behe i pisza do mnie czy mam fangi na sprzedasz, wiec interes sie kreci.

Yeenzo 05-04-2007 13:01

loooooooooool

najslabsza profesja w tibi to najt!!!!pall,drut,sorc wala z dysta i jak maja boh...a teraz na furorze bohy chodza po 10-12k...

Cenarius 05-04-2007 14:14

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Yeenzo (Post 1352241)
najslabsza profesja w tibi to najt!!!!pall,drut,sorc wala z dysta i jak maja boh...a teraz na furorze bohy chodza po 10-12k...

dziecko chyba na mózg upadłeś skoro można w sklepie za 30k sprzedać to ciekawe jakim cudem sprzedają po 10-12....:fool:

@down
albo leathery :D

Fagaro 05-04-2007 14:22

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Cenarius (Post 1352393)
dziecko chyba na mózg upadłeś skoro można w sklepie za 30k sprzedać to ciekawe jakim cudem sprzedają po 10-12....:fool:

Ludzie sprzedaja mu crocodile boots za 12k a on mysli ze zrobil zyciowy interes kupujac bohy tak tanio

matiiii 05-04-2007 18:45

Najsłabsza profesja? Hmmm.... Zrobię "ranking".
1. Sorcerer- wiadomo. Dużo czarow, itp.
2. Knight- na początku trzeba poskillować, lecz potem jest już z gorki.
3. Druid- healer, nie ma zbyt dużo ofensywnych czarow dlatego jest aż na 3 miejscu.
4. Palladyn- trening nim to prawdziwa udręka. Na niskich lvl nie expi zbyt szybko. Potrzebny dopiero od 20 lvl na deserta, a potem nieliczni zabierają go na hunty.

Kim ja gram/grałem?
Knight- nie lubię magicznych profesji.

PS
Przepraszam że nie pisałem "o z kreską" ale klawiatura mi szwankuję.

sat 05-04-2007 22:16

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez matiiii (Post 1352924)
2. Knight- na początku trzeba poskillować, lecz potem jest już z gorki.

ze skilami zwroci ci sie za uhy. uhy odkupujesz, a reszte na kupke. odlozy sie na kupke wystarczajaco duzo, to sie kupuje lepsze eq. mi tym sposobem na 60 levelu zostalo jeszcze jakies 300k do e-plate. mam 60 bp uhow jakies gfb ( praktycznie never used ) kolo 20-30 bp hmm. dorobilem sie sca, golden legow, 2x aola, mmsa, demon helmeta i steel bootsow. mam dsma jeszcze, ale to juz sam go zlootowalem :)

Vorxx 05-04-2007 23:35

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez sat (Post 1353311)
ze skilami zwroci ci sie za uhy. uhy odkupujesz, a reszte na kupke. odlozy sie na kupke wystarczajaco duzo, to sie kupuje lepsze eq. mi tym sposobem na 60 levelu zostalo jeszcze jakies 300k do e-plate. mam 60 bp uhow jakies gfb ( praktycznie never used ) kolo 20-30 bp hmm. dorobilem sie sca, golden legow, 2x aola, mmsa, demon helmeta i steel bootsow. mam dsma jeszcze, ale to juz sam go zlootowalem :)

a taki sorcek?
bez robienia run to zacznie sie bogacic tak od 80lev bo wczesniej bieda...
(chyba ze ktos np. siedzi caly czas w tombach z monkami i cisnie 10k expa/h)

sat 06-04-2007 11:12

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Vorxx (Post 1353492)
a taki sorcek?
bez robienia run to zacznie sie bogacic tak od 80lev bo wczesniej bieda...
(chyba ze ktos np. siedzi caly czas w tombach z monkami i cisnie 10k expa/h)

siedzenie z monkami to totalna paranoja. sorcowi bardzo szybko sie cap konczy. ja sbieram wszystko co sie da sellnac czyli brass helmety, vikingi, mace, swordy, iron helmety, two handy. nie zbieram scale armorow, bo to sa groszowe sprawy i sie trzeba bardzo nalatac. sorcem/drutem w zasadzie zabiera sie tylko kase i co bardziej wartosciowsze przedmioty ( two handy z powodu ceny w sklepie i iron helmety z powodu ceny i wagi ). poza tym zbieram rowniez light wandy, ktorych mam juz chyba z 6 bpkow

Kreda 06-04-2007 20:22

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez sat (Post 1354003)
siedzenie z monkami to totalna paranoja. sorcowi bardzo szybko sie cap konczy. ja sbieram wszystko co sie da sellnac czyli brass helmety, vikingi, mace, swordy, iron helmety, two handy. nie zbieram scale armorow, bo to sa groszowe sprawy i sie trzeba bardzo nalatac. sorcem/drutem w zasadzie zabiera sie tylko kase i co bardziej wartosciowsze przedmioty ( two handy z powodu ceny w sklepie i iron helmety z powodu ceny i wagi ). poza tym zbieram rowniez light wandy, ktorych mam juz chyba z 6 bpkow

Ja 36 druidem z 2 monkami wyciskalem na tombie 24k expa/h i mi sie zwracalo ale nie zarabialem na tym

Lord Wardi 06-04-2007 21:18

Zagłosowałem na knighta, ale sam nim gram. Mam wielką nadzieję, że w końcu go ulepszą.

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 17:30.