Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   RPG (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=26)
-   -   World of Warcraft (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=125457)

kołbaś 18-09-2007 07:39

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez EdwardMatiz (Post 1656617)
Na początku 10dni na trialu,kumpel mi da wgrać i potem prepaida kupie

NIe mozna tak upgradowac konta. Poprostu nic sie nie stanie i dalej bedziesz mial triala. Musisz kupic podstawke i z pudelka z podstawka masz kod ktorym mozesz upgradowac.

Bluray 18-09-2007 10:24

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Qrys (Post 1656668)
Privy dające rade uciagnąć 80- 90 online. To chyba dawno grałes. Che dodac ze najwiekszy polski serv ma populacje okolo 1k online :PP a drugi okolo 800 :D.

Privy pną się do przodu, bossy w instach i normalne moby juz castuja :). Więc nie ma juz tak prosto. Tak na uboczu polecam servery starsze, jednakze zmniejsza populacja. Sam gralem na takim co uptime przy 100 online sięgał do 3 dni.

Z tego co wiem privy nie są zbyt legalne.

EdwardMatiz 18-09-2007 15:41

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez kołbaś (Post 1656859)
NIe mozna tak upgradowac konta. Poprostu nic sie nie stanie i dalej bedziesz mial triala. Musisz kupic podstawke i z pudelka z podstawka masz kod ktorym mozesz upgradowac.

Czyli muszę mieć własną podstawkę?

Bluray 18-09-2007 16:10

@UP
Tak<10>

kołbaś 18-09-2007 16:16

nie tyle wlasna podstawke co kod z niej. Kupisz go na allegro od vishiontech(czy jakos tak) choc polecam sprowadzic sobie tez plytki(jest taka mozliwosc) jak np wyczyscisz dysk lub cos a plytek nie bedzie.

EdwardMatiz 18-09-2007 16:38

.

Znaczy ten kod sobie załatwie tera ściagam patche a wiesz może za ile można kupić ten kod? aa i głupie pytanie jak zrobić konto trial xD?

Uther92 18-09-2007 16:54

Klucz + darmowe 30 dni
http://www.allegro.pl/item246098844_...0_dni_gry.html
A link do zrobienia triala był już w tym temacie.

Vrael 18-09-2007 18:40

Chciałem poruszyć już nie aktualną sprawę najlepszej rasy dla huntera. Więc, tak naprawdę najlepszy ze względu na raciale jest troll. Troll najlepszy też jest dla rogue'a (jednakże jeśli zamierzamy odwalać pvp takim roguem to bardziej polecam undeada ze względu na Will of the Forsaken i Cannibalize). Troll ma regeneracje życia podczas walki, więcej agility na starcie i może zwiększyć ileś tam procent szybkości strzału czy tam agility już dobrze nie pamiętam. Orci moim zdaniem bardziej się na warriorów nadają (nie mówię, że jak hunter to tylko troll, w końcu padło pytanie, który najlepszy, a nie najfajniejszy :P)

kołbaś 18-09-2007 19:02

buhahaha smieszny jestes. Poczotkowo ma chyba cale 1 lub 2 agi wiecej co pozniej juz zadnej roznicy nie robi, Tak jego + to 10% regena HP. ta zwiekrza jego speed atack ale otrzymuje wiekrze dmg9chyba o 10%) i moze to uaktywnic po krytyku na sobie(co z regoly skonczy sie szybkim dedem a po uaktywnieniu berserka jeszcze szybciej) A no i zapomnialem przeciez to naprawde przechyla szale na jego kozysc. 5% wiekrzy dmg na potwory z rodzaju beast 8o8o8o8o8o8o8o8o

EdwardMatiz 18-09-2007 20:00

eee?

ile sie to gówno ten patch będzie ściągać? ściąga sie 3,20h a jest dopiero 56% :// i czy następne patche tam samo długo?

@kołbaś
Na jakim servie grasz?

kołbaś 18-09-2007 20:05

Altami NE Rogue na Mealstorm a Glowna postacia na Ravenholdt. btw pathy wazy wrecz tyle samo co gra a mzoe nawet wiecej.

EdwardMatiz 18-09-2007 22:33

!!

Patch Gotowy Nareszcie :p mam neta ze 2mb na minute na to można było sie zabić jak 529mb było ściągało sie około 5-6h Teraz tworzę postać Orc Hunter Server Nagrand,skinning,minning :-)

Ps.Gra ktoś na Nagrand?

Lord Dreathan 18-09-2007 22:33

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez kołbaś (Post 1657375)
buhahaha smieszny jestes. Poczotkowo ma chyba cale 1 lub 2 agi wiecej co pozniej juz zadnej roznicy nie robi, Tak jego + to 10% regena HP. ta zwiekrza jego speed atack ale otrzymuje wiekrze dmg9chyba o 10%) i moze to uaktywnic po krytyku na sobie(co z regoly skonczy sie szybkim dedem a po uaktywnieniu berserka jeszcze szybciej) A no i zapomnialem przeciez to naprawde przechyla szale na jego kozysc. 5% wiekrzy dmg na potwory z rodzaju beast 8o8o8o8o8o8o8o8o

Berserking - active
Increases your attack speed by 10% to 30%. At full health the speed increase is 10% with a greater effect up to 30% if you are badly hurt when you activate Berserking. Lasts 10 sec.

Regeneration - passive
10% health regen bonus, 10% active in combat

Beast Slaying - passive
5% damage bonus to Beasts

Throwing Weapon Specialization - passive
+5 to Throwing Weapon skill

Bow Specialization - passive
+5 to Bow Weapon Skills

Nie trzeba dostac zadnego critic'a. Nie dostajesz wiecej dmg. naucz sie pisac<br>
Cytuj:

Poczotkowo

chcialbym powiedziec ze z
Cytuj:

regoly

Wypisujesz
Cytuj:

wiekrze

bzdury, niz mozesz to sobie wyobrazic

BlueMaster 18-09-2007 22:45

Chcem pograć ale nie wiem z kąd ściągnąć szybko

EdwardMatiz 18-09-2007 22:48

?

To Orc vs. Troll? nie chodzi o wygląd chodzi o huntera z gunem?bo bardzo mi się obydwaj podobają i wygląd aż tak sie nie liczy?

Vrael 18-09-2007 22:49

@Kołbaś: Mógłbyś mi coś opowiedzieć o twoim doświadczeniu z wowem? Na przykład, ile już w to grasz* (*=jeśli w ogóle grasz, bo nie wiem), jaką masz klasę*, jaki poziom*, jaką rasę* itp. Chciałbym wiedzieć kto mnie wyśmiewa i poprawia i to w dodatku błędnie :P

kołbaś 19-09-2007 08:57

Taaa gram juz od chyba 7 miesiecy BE Rogue 70lvl. Full t6. Ukonczone q na nether drake oraz blisko na fenixa.

kołbaś 19-09-2007 09:01

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Lord Dreathan (Post 1657782)
Berserking - active
Increases your attack speed by 10% to 30%. At full health the speed increase is 10% with a greater effect up to 30% if you are badly hurt when you activate Berserking. Lasts 10 sec.

a teraz tlumaczenie z wow.battle.net
Cytuj:

Oryginalnie napisane przez wow.battle.net
]Berserking (active) - Aktywuj po byciu ofiarą trafienia krytycznego. Zwiększa szybkość ataku/rzucania zaklęć o 25% ale zwiększa otrzymywane obrażenia o 10% - trwa 20 sekund - 2 minuty cooldown.

Vrael 20-09-2007 12:16

To podaj nick mistrzu, w końcu jest takie coś jak armory, no nie? :)

kołbaś 20-09-2007 15:11

hjaha latwo nie ma bo juz kiedys do dawnej postaci nick podalem i do dzisiaj na tej postaci mecza mnie mobki o golda itemsy/party/pomoc w questach. Pamietajcie jak macie juz 40lvl nigdy na stronkach nie podawajcie nickow itp bo potem was zamecza.

KrEmAs KAc 20-09-2007 16:10

Pewnie http://eu.wowarmory.com/character-sh...Kazzak&n=Shaks
Zawsze możesz wysłać PW jeśli się obawiasz o jakieś szmerki.:D

Lord Dreathan 20-09-2007 17:14

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez kołbaś (Post 1658092)
a teraz tlumaczenie z wow.battle.net

Oni nawet nie umieja przepisac cyfr dotyczacych racialow, to co dopiero przetlumaczyc tekst.

kołbaś 20-09-2007 17:36

a no chyba ze bo raciali na pamiec nie znam wiec 1 kroki kierowalem tam. jezeli tam jest blednie napisane w takim razie sry i przyznaje sie do bledu.

EdwardMatiz 20-09-2007 17:56

:-)

6h grania w 2dni i 13lvl zaraz mam skinninga i leatherworkinga i mam takie pytanko jak nabijać unmanded czy jakoś tak w skillach obok bowa,axa itd dla huntera

Lord Dreathan 20-09-2007 18:34

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez kołbaś (Post 1659809)
a no chyba ze bo raciali na pamiec nie znam wiec 1 kroki kierowalem tam. jezeli tam jest blednie napisane w takim razie sry i przyznaje sie do bledu.

A ja przepraszam za nie mile zachowanie sie na forum i udowadnianie jaki to jestem zajebisty. Mam nadzieje ze zakopalismy "topor wojenny.

Fidusss 20-09-2007 19:13

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez kołbaś (Post 1659606)
hjaha latwo nie ma bo juz kiedys do dawnej postaci nick podalem i do dzisiaj na tej postaci mecza mnie mobki o golda itemsy/party/pomoc w questach. Pamietajcie jak macie juz 40lvl nigdy na stronkach nie podawajcie nickow itp bo potem was zamecza.

to Ci dziwna sprawa...ja mam link do armory swojej postaci i jeszcze nikt mi nie spamował...

KrEmAs KAc 20-09-2007 19:17

Mam pytanie: robię nową postać undead łotrzyka i nie wiem jakie wybrać skille.
Na 2 postaci mam enchanting 250+ i mining 300+ nie potrzebuje możliwości robienia dobrych zbroi i mele weapon tylko coś do zarobienia trochę szmalu.
Nie chce samych skilli z których będę otrzymywał surowce tylko poszukuję jakąś najlepszy skill do obrabiania surowców + jakiś który będzie trochę potrzebny do rozwijania skilla. Myślałem nad jubilerstwem gdyż mogła by mi wykopywać surowce tamta postać.
Potrzebuje jakieś 3500k golda :D

Vrael 20-09-2007 20:50

Pośród łotrzyków najbardziej popularny jest Herbalism i Alchemy, na potionach kasy sie robi jak lodu.

@Kołbaś: Zawsze istnieje PW, może wierzę, że masz 70 lvl, ale w full T6 i bliskość do feniksa czy jak to nazwałeś już nie.

kołbaś 20-09-2007 21:12

to ty czlowiek malej wiary jestes ze ktos mzoe nie miec full t6. Wielu kumpli z gildi juz ma. btw Fidusss widocznie miales szczescie ale np postac mojego hunterka PPetel zostala tak zaspamowana ze szok. Tutaj akurat nie dbam o to czy ktos zaspamuje bo postacia gram odczasu do czasu jak mam wiecej kasy i moge sobie pozwolic na 2 preepaidy.

EdwardMatiz 20-09-2007 23:13

Mam Pytanie?

Jak nabijać unmanded taki skill?
Jak tańczyć?
Jak pisać do kogoś zeby nie pisało ze mam triala
Jak dać zwierzakowi imię?
Jak robić żeby nie zniknął?

Ps. Piszę you have already pet jak chce zwierzaka a nie mam żadnego :/

Lord Dreathan 20-09-2007 23:26

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez EdwardMatiz (Post 1660488)
Jak nabijać unmanded taki skill?
Jak tańczyć?
Jak pisać do kogoś zeby nie pisało ze mam triala
Jak dać zwierzakowi imię?
Jak robić żeby nie zniknął?

Ps. Piszę you have already pet jak chce zwierzaka a nie mam żadnego :/

Jak tanczyc? napisz "/dance"
Jak pisac? nie dokladnie wiem o co chodzi, ale jak do mnie kumpel pisal to normalnie przez komende "/w name (wiadomosc do mnie)" i nic nie kojarze zeby pisalo ze ma triala
A na 2 ostatnie pytania nie znam odpowiedzi, bo nie gralem hunterem ( warlock nie moze zmieniac imienia swojego stworka) Ale wydaje mi sie imie pewnie mozna zmienic w zakladce o stat'ach zwierzaka.
Ale to bys musial sie spytac Vrael'a, on gral hunterem ;]

Vrael 21-09-2007 11:52

Jeśli chcesz zmienić zwierzakowi imię, zaznacz go jak zwykłego moba, najedz myszką na jego portret, kliknij ppm i użyj opcji "Rename" albo coś podobnego. Jeśli chcesz sie pozbyć peta, jest tam opcja "Abandon". Jak zrobić żeby nie uciekł? Musisz go karmić. Różne pety lubią różne rzeczy. Świnie są najbardziej praktyczne one jedzą prawie wszystko. Koty jedzą tylko mięso o ile mi wiadomo. Ptactwo to chyba mięso i owoce, żółwie tylko owoce... coś mniejwiecej tego typu(nie pamiętam dokładnie bo głównie ze świnią byłem :D) Dla dokładniejszej informacji na temat diety, wciśnij (C) czyli okienko z twoim eq i statami, potem na dole masz zakładkę PET jeśli jest aktywny(czyt. lata koło Ciebie) wejdź w nią i tam masz taka mordkę smutną, bez specjalnego wyrazu lub uśmiechniętą najedź na nią i wyjdzie takie okienko co pet lubi jeść. :P To tyle.

@Kołbaś : Tak to prawda, jestem człowiekiem małej wiary ;)

EdwardMatiz 21-09-2007 14:37

e dzieki

Dzięki i ostatnie pytanko mam skille axe itd. i jest jakiś unmanded o co łazi?

http://i195.photobucket.com/albums/z...beztytuu-3.jpg

kołbaś 21-09-2007 14:48

unarmed czyli bez broni jak zdejmiesz bron to nawalsz piesciami wtedy ci to rosnie. jednak trenowanie tego jest jak trenowanie fistfightin u najtow w tibii
btw co do tego mowienia teraz trial konto nie moze pisac private message(znaczy wishp) do osob o lvl co najmniej 60(mniejsze nie wiem pisalem tylko do 60 kumpla xD)

Lord Dreathan 21-09-2007 15:37

Ja bym dodal ze istnieja bronie typu "fist" ;D Z reguly wygladaja jak ostrza predatora/freddy "krugera" ( nie pamietam jak to sie pisalo)

EdwardMatiz 21-09-2007 20:36

?

skąd kupić/zlocić light hide i gdzie expić w Orgimarze na 14 lvl(hunter)
http://i195.photobucket.com/albums/z...beztytuu-4.jpg

Lord Dreathan 21-09-2007 23:56

skad dostac ?
http://www.wowhead.com/?item=783#skinned-from lub
http://www.wowhead.com/?item=783#contained-in-object
albo kup na ah ( auction house, znajduje sie w stolicach)

http://www.wow-europe.com/shared/wow...t/en/index.htm
idz do " the barrens" na zachod od Durotar'u

EdwardMatiz 22-09-2007 00:20

http://i195.photobucket.com/albums/z66/Putek95/xD-3.jpg

Lord Dreathan 22-09-2007 00:34

gz . tez pamietam jak zarobilem 1 golda :D
http://img.photobucket.com/albums/v4...7_214100-1.jpg

KrEmAs KAc 24-09-2007 09:17

grzelu8 tylko na takich serwerach nie ma klimatu:( no i jak odkryjesz fajnego buga to możesz chlastać kasą na lewo i prawo :confused:
Co do Avalon to niesamowite gówno robią się bugi skilli moba nie można ulać bo ma god mode itp.

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 08:54.