![]() |
Powodzenia wszystkim, dzis ten gorszy... banajmniej dla mnie test :\.
|
Nie załamujmy sie dobze nam pujdzie bo to wkoncu super elitka Tibia.pl :>
Niech moc bedzie z wami :) :cup: |
Powo dla wszystkich:D za 30 minut wychodze z domq ale mam stracha zaraz do wc sie przygotowac i pisac tescik:( Matmy nie potrafie:P Z tego testu mam 40+ punktow napewno a z matmy jak 35 bedzie to git:P
|
Skończyłem. Poszło dobrze. Chyba ;]
Test znowu był prosty, tak mi się przynajmniej wydaje. Nie miałem z nim większych problemów. |
Cytuj:
|
Teścior po raz kolejny banalny, majtnąłem sie w paru zamknietych chyba :P xD
teraz juz tylko wybor dobrego liceum został up: zadanie zeby policzyc ile zaplace zqa rachunek jesli srednio na 15 min dziennie wlaczam przez 30 dni. koszt 1kWh 32gr - wynik 3,84gr - tak mi wyszlo edit2@ zapomnilaem dodac ze czajnik zuzywa 1600W ide swietowac:P bye |
W huj i jeszcze troche trudne for me:P Nie napisałem zadania z wałem+glina ale zwykły wał jakoś wyszedł no i to z energią elektryczną myślę że mam źle...
Reszta napewno dobrze 35 pkt będzie:P z humana bede miec 40+:P |
z czajnikiem wyszło mi chyba 2,25zł ale to troche za malo;d
|
A mi z czajnikiem wyszło ~115zł xD
Spodziewałem się o wiele trudniejszego. Wyłożyłem się na tym czajniku. |
Zadanie otwarte z kosztem energii zużytej przez czajnik - mi wyszło 3,84zł.
Otwarte z wałem i jego objętością - wyszło mi 15840m3 Otwarte z wałem, druga część - 1300m2. Jak wam wyszło?:P |
@Caer
Tak samo z tym wałem mam:D Nie znałem wzoru na trapez to prostokąt+2 trójkąty wyszlo tam 158 m2 x 100 m= 15800 m3:P 4 punkty moje:D |
Czuje że właśnie zakończyłem edukacje na poziomie Gimnazjum :s najprawdopodobniej zabraknie mi punktów do wymarzonej szkoły do zawodówki nie pójdę bo żal LO i LP nie spełniają moich oczekiwań :( / załamka
Apropo zadanie z tymi m3 to pamietajcie ze jezeli do 12m dodacie 20% to wam nie wyjdzie x bo x - 20% wyjdzie mniej od 12 metrow |
Test był łatwy jak dla mnie może nie mam dobrze z dwóch zadań zamkniętych, a takto wszystko powinno być dobrze :P.
Cytuj:
|
Cytuj:
|
Kurwa.. (10 znakow)
|
...jego mac...
|
zawalilem sie gownem na tych trapezach bo wzory mi sie pomylyly :p za to geografia byla banalna,zamkniete tez z chemii tez proste :p ma ktos linka z odpowiedziami ;p?
|
Cytuj:
Otwarte mam wszystkie dobrze, w zamknietych moze 2-3 zle. Tak to lajt ogolnie. |
Cytuj:
|
Mi też wyszło z czajnikiem ~115 ;o
Z gliną 13000 (pogubiłem się w zerach :s) A z wałem chyba 158ileś |
z czajnikiem napewno nie 115zl pewnie zle jednostki zamieniles powinno wyjsc 3.84zl bodajze
D: Moc czajnika = 1600W = 1600 : 1000 = 1.6KWh Koszt 1KWh = 32gr Czas = 30(dni)*15(min) = 450min. = 7.5h Energia zuzyta = 1.6(KW) * 7.5h = 12 KWh Koszt energii 12(KWh) * 32gr = 384gr = 3.84zł odp: czajnik nastukal na rachunku za prad 3.84zł |
Cytuj:
Ew. a+b*h /2 Mogą Ci nie zaliczyć ze względu na sposób liczenia. Albo odejmą punkty za nieznajomość wzoru. @down, Co nie zmienia faktu, że ły wzór. |
>Korek
Tam potrzebny był wzór na objętość a więc V=Pp*h |
Odpowiedzi ktos ma? ;P
|
Test był łatwy, spodziewałem się czegoś trudniejszego. U mnie w klasie w zadaniu z czajnikiem każdemu inaczej wyszło mi 3.8coś zł(nie pamiętam dokładnie). Otwarte były proste szczególnie że nie dawno na matmie robiliśmy temat o bryłach przestrzennych. Mam nadzieję że będzie +40 pkt. Dobrze że nie było nic trudnego z chemii ani z fizyki.
|
Cytuj:
Nie nie ma na Onecie ani wp:( |
3,84
16 500 1300 |
Jak dla mnie to zamknięte były trudne :/ Fizyka brrr
Z czajnikiem cholernie głupi błąd walnąłem ;/ jakimś cudem 7.5 x 1600 wyszło mi 11500 ;[ gdyby nie to miałbym to zadanie dobrze. Pierwsze zadanie z wałem 16500 m sześciennych drugie 1300 m kwadratowych (13arów) :> |
Cytuj:
Ja się dziś obudziłem o 5. Pomyślałem - 'pośpię'. Budzik mnie obudził o 6. Pomyślałem 'pośpię, w pół do siódmej wystarczy'... rozładowała się bateria w komórce, budzik nie zadzwonił... wstałem w pół do ósmej. Kwestia farta, że zdążyłem - 1 min więcej i autobus by odjechał ^^ A poszło mi nieźle imo. Łatwiejszy był niż humanistyczny... Cytuj:
Cytuj:
|
http://slimak.onet.pl/_m/mep/2007/Co..._mat-przyr.pdf
Czyli mieliście racje, a ja jestem w plecy z punktami ;< !Edit: Według moich obliczeń powinienem mieć powyżej 40pkt. To raczej mi pasuje ;] |
na oko 27 +/- 1pkt z matmy ;d
nigdy nie byłem orłem w tej dzidzinie |
Cytuj:
|
Cytuj:
ale i tak jestem załamany bo miałbym 45 punktów a tak przez błędy typu 15*11=161 czy zamiast napisać 13*100 napisałem 130*100 praktycznie każde zadanie otwarte mam taki prosty błąd i tak będę za to punkty ale o szkole i tak zapomnę trzeba 60 rekrutacyjnych, a ja w najlepszym razie będę miał 55 |
Czyzby 44? Kurde, nie tak zle by bylo.. a na 99% ponad 40 mam, wedlug tamtego klucza.
Btw. jebnalem sie w takich banalnych zadaniach.. =/ |
no to ladnie bedzie te 15 :].
co narsysowaliscie w brudnopisie w arkuszu ? ja zenski narzad plciowy by Wlatcy Moch :p |
a ile bedziecie mieli ogolnie , testy + oceny? Ja kolo 100 ;f
|
Cytuj:
Hum - 43/50 Mat - 50/50 Humana zawalilem :( Ale mam nadzieje ze do Wladyslawa IV sie dostane ;) |
Mi wyjdzie 41-45 Mam nadzieje, ze razem bedzie ~85
Cytuj:
|
Majca średniawo poszła, ale zawsze jakoś. Spieprzyłem zadanie z roztworami. :/ Po sprawdzeniu odpowiedzi 39 pkt. w najlepszym wypadku.
Najbardziej optymistyczna wersja to 49 human i 39 majca. |
No no jednak nie najgorzej, optymistycznie 43 pkt ale mogą odjąć cośtam trochę w otwartych. Ale 40 powinno być.
|
Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 05:28. |