Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   Tajemnice Rookgaardu (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=13)
-   -   Trójpunkt Sworda of Fury ! (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=127800)

Salarigoth 12-02-2008 00:01

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez bulwapl (Post 1894580)
Z tego co wiem ostatnio nie można już kupować antidote :(co jest bardzo podejrzane 8o

Następny bonaparte...

bulwapl 12-02-2008 00:35

To niby po co zaprzestali sprzedawania runek ?Tak nagle już nie ?

Cacuss 12-02-2008 00:45

Runa Antidote:
Minimalny poziom 15

Może zaprzestali dlatego, że 15lvl>8lvl, czyli runa antidote wykracza teraz poza standardowo rozumianą wyspę początkujących.

Jednakże dziwna jest polityka CipSoftu dotycząca rooka. Z jednej strony wycofanie tej runki z drugiej dodanie questów na addony...

Wybaczcie offtop, ale może dzięki temu ten pan nade mną już się przestanie o to pytać (mam nadzieję).

bulwapl 12-02-2008 13:20

@up
Dzięki za odpowiedz ;)

@topic

Może faktycznie trzeba nacisnąć na ziemi jak z doublet i wyskoczy spike sword :p Choć to mogło by być na łatwe znaczy się o sposób wykonania bo wiem że wyspa jest dosyć duża i klikanie na kolejne kratki doprowadziła by do szaleństwa:baby:

Hubertoo 12-02-2008 20:46

Kilck.. Klick...

Wiecie co, z tym klikaniem to ciezko powiedziec. Uważam, że trzeba poszukać związku ze sprawą tych 2 pktów, dzięki którym SoF znika. Co mogą mieć wspólnego te dwa miejsca i dlaczego są akurat tak polozone. Gdy połączymy te 2 pkty ze sobą zosttanie centralnie przecięte miejsce, w którym znajduje się SoF, co kazdy juz wie. Te pkty to roty i poison spidery. Czy te 2 potwory maja cos ze soba wspolnego?? zna ktos moze jakies legendy na ich temat. O mino na rooku jest wiele, o Minomagu tez. Slyszalem, ze kiedys gdzies zostala publikowana mapka, tzn nie wiem czy to prawda, jednak cos takiego slyszalem. Czy ktos może sprawdzal, gdzie moze prowadzic ten teleport?? Zauwazmy, że zeby dotrzec do drzwi minomaga trzeba zabic wiele silnych potworow, ktore sa w grupach. Kolejna refleksja, jaka mi sie tutaj nasówa to czy jest mozliwosc, ze z bosa mino (ten podobny do MM respi sie na hellu) może wypadać jakis przedmiot, będący pomocny w rozwiazaniu questa?

"Drzwi moze otworzyc tylko magia"
w zwiazku z tym czy zlurowanie lub prowokacja do danego ataku tego bosa moglaby przyniesc jakies skutki? On tak naprawde uzywa magi, czy gdyby mu jakos "dac do myslenia" zeby zadzialal cos w okolicy minomaga to nie przyniosloby to korzysci? Trzeba wszystkiego probowac, ja mam chara na Aurea, zrobilem sobie rookstayera i nim cisne, wbilem jzu 12 lvl, zbliza sie 13. ciezko sie expi i robie tego chara dlatego, aby moc pokombinowac i nie zadawac pytan:
"Łoo aco to jest ten minomag?"
oraz nie dodawac postow:
"mój kolega mi mówil, ze jak sie nacisnie na buga pod miaste fallow to sie pojawi spike sowrd w niedzwiedziu, on juz ma 3 te miecze, ale nikomu nie sella.. łoo"
Mam palka 54 prawie lvl na Candia, ale chce sie troche psowiecic dla potrzeb rooka i jak ktos jest zainteresowany tym tak jak ja, lub jesli gra na Aurea, niech do mnie napisze. Mój nick to:

Hubaj

Pozdrawiam. Z góry dzięx za uwage i za odpowiedzi. ;)

Marcin24 12-02-2008 21:00

Cytuj:

On tak naprawde uzywa magi, czy gdyby mu jakos "dac do myslenia" zeby zadzialal cos w okolicy minomaga to nie przyniosloby to korzysci?
Potwory są zaprogramowane tylko na "Zabij wszelkimi środkami to, co widzisz.".

Hubertoo 13-02-2008 14:28

@Up

Teoretycznie na zabijanie, ale wiesz, gdyby jakos zadzialal to moze to wywoalc reakcje jakas pikseli.

Jest tak w jakims quescie ze ghoul cos musi przesunac...

to bardzo mozliwe jest...

Wicher'Sorcer 15-02-2008 19:23

ghoul ...

Mówicie że aby zdobyć SSa trzeba zabic MMa i takie tam ... Ale o naszym szanownym Ghoulu nikt nie powiedzial on tez posługuje sie magia (wysysa życie) , moze to i nie wazne ale ... lepiej wziasc to pod uwage :]
A co do antidotek pan u gory mowiac ze trzeba miec 15 lvl , mial racje po co by dawali antidotke na rooka gdyby kupowali ja tylko rookstayerzy ( CiPsoft nas nie lubi ;( ) .

cipek13 16-02-2008 00:51

Wiecie że jest to chyba 11 teoria zdobycia SS na rooku.

Klawiatura 18-02-2008 02:55

@up
12 wliczając próbę przekupstwa CIP softu.

cipek13 18-02-2008 04:32

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Klawiatura (Post 1906447)
@up
12 wliczając próbę przekupstwa CIP softu.

TNX za info .
Jest jeszcze jedna. Trzeba tam wejść na te pukty to bedzie mozna przeplynąć na inną wyspe gdzie się pojawi spike sword . TO JUŻ LEKKIE PRZEGIECIE. NIE PODAM NICKU BO NIE CHCE GO ZDOŁOWAĆ;). LECZ DOTKNĄ DNA I PRZEBIŁ JE.;(

RookeR 19-02-2008 23:57

''Wysysanie życia'' trudno nazwać magią, to raczej coś w stylu wampira lub jakiś czar stworzony przez nekromante. Po za tym nie możemy zapominać że na rooku każdy NPC, każdy potwór jest podejrzany i związek z Sword Of Fury Quest (tzn. bynajmniej ja rzadnego potwora NPC całkowicie nie wykluczam). A wiec tak samo ważny w tym queście może być i Mino Mag, Ghoul jak i choćby rat ( bo kto nam powiedział wprost coś o queście i jego trudnościach, o ile quest wogóle istnieje.) A mimo wielu legend, plotek dalej ludzie wierzą że quest istanieje i można go wykonać.( Ba sam do tej grupy należe)

Aha i jeszcze jedno, musimy pamiętać że Ghoul jest przedstawicielem 'gatunku' nieumarłych, więc może on mieć na rooku charakter nieumarłego Nekromanty (oczywiście w naszej wyobraźni), maga, strażnika, nieszczęśnika który czegoś pilnuje lub za coś został zamurowany za tą ścianą. Czyż nie ?

Flaorath 20-02-2008 01:24

Jeżeli ktoś ma wątpliwości co do roli Ghoula na wyspie, proponuję zapoznać się z genesis Rookgaardu ;]

Sasse 21-02-2008 12:15

A moze jest tak, ze :
1.Staniecie na tamtych pkt. powoduje drzenie wyspy
2. SoF spada do wody
3. Zabawa w rybaka? xD

Wiem, wiem, głupota ;s

Morderff 21-02-2008 15:42

@up
To po co to piszesz... naprawde nie rozumiem takich postów.

Athelas 22-02-2008 21:58

@RookeR O ghoulu to jest legenda... 4 śmiałków zeszło w głąb pewnej dziury. Nagle zaczęli tracić energię życiową, zostali zatakowani przez robale, jednak poszli dalej. Na końcu, w ostatnim pokoju (katana room) zdziczeli... Atakowali się nawzajem, zwyciężył jeden. Na chwilę wrócił jego rozum. Wyszedł i zakopał towarzyszy. Jeden z grobów został wejściem. Jego koledzy ożyli jako szkielety i do dziś atakują wszystkich, którzy wejdą w głąb tego grobu. Na końcu tunelu jednak zabijał ich ten Wojownik. Tracił człowieczeństwo dalej, ale zanim stał się nieumarłym do końca, Zbudował mur, który odgrodził go od innych ludzi. Niektórzy zabici zostali zmienieni w szkielety, a ciała innych zostały przed murem po dziś dzień. Ekwipunek w ciałach został, i czeka na innych właścicieli. Rycerz już nigdy nie zabił nikogo, jednak z czasem ściana niszczeje. Kto wie, może niedługo ściana ta runie? Wtedy będzie można uratować nieszczęsną duszę i odesłać ją do Krainy Wiecznych Łowów.

Tak wygląda ta legenda. Pewny nie jestem, ale chyba tak.

Kozakboss 18-03-2008 21:11

cipsoft-czy do końca ufa graczom???

Mysle ze cipsoft zrobil nam kawał i ze gmem zrobili ss i komus dali a ten ktos sie podniecal ze ma ssa i pokazywal na trade i pozniej zrobili wysepke z ss (Spike Sword) a za kilka tygodni wpadli na pomysl zeby zrobic q na katane i viking helmet i obok skrzynek uwiezili ghoula (wiem to stad ze bylem w katana room i po lewej stronie lazil w "czterech scianach" bez drzwi ghoul) ja ten q z Spike Sword badalem z rok i mi sie znudzilo wiec cipsoft robi se z nas zarty moim zdaniem.

cipek13 19-03-2008 12:41

up@

Pogubiłem się trochę ??? Co mam katana room do SS

Mukos 19-03-2008 18:08

Wrocilem niedawno do Tibi i slyszalem ze Potty On Harmonia zdobyl Spike Sword? Co sie znim stalo?

Athelas 19-03-2008 18:10

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Kozakboss (Post 1958978)
Mysle ze cipsoft zrobil nam kawał i ze gmem zrobili ss i komus dali a ten ktos sie podniecal ze ma ssa i pokazywal na trade i pozniej zrobili wysepke z ss (Spike Sword) a za kilka tygodni wpadli na pomysl zeby zrobic q na katane i viking helmet i obok skrzynek uwiezili ghoula (wiem to stad ze bylem w katana room i po lewej stronie lazil w "czterech scianach" bez drzwi ghoul) ja ten q z Spike Sword badalem z rok i mi sie znudzilo wiec cipsoft robi se z nas zarty moim zdaniem.

nie, nie było tak -.- Po pierwsze, to GMowie nie mogą robić mapy, po drugoie katana quest był kiedyś z Ghoulem, ale go wysofali, a po trzecie Katana room było (chyba, jak nie to mnie poprawcie) przed SSem.

Quatio 19-03-2008 19:05

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Mukos (Post 1960023)
Wrocilem niedawno do Tibi i slyszalem ze Potty On Harmonia zdobyl Spike Sword? Co sie znim stalo?

O ile sie nie myle to GM ja przeteleportowal z maina na rooka, mowila ze wziela ze soba tez blue robe ale nikomu nie pokazala bo dopiero bylaby jazda xd Potem ja odeslali na maina spowrotem.
Nie wiem czy dobrze przedstawilem zaistniala sytuacje, jezeli cos bylo inaczej prosze mnie poprawic

Morderff 19-03-2008 19:18

@up
To był CM, ale w ogole nie ma juz sprawy nie ma Spike Sworda i tyle

Slythia 19-03-2008 22:25

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Quatio (Post 1960130)
O ile sie nie myle to GM ja przeteleportowal z maina na rooka, mowila ze wziela ze soba tez blue robe ale nikomu nie pokazala bo dopiero bylaby jazda xd Potem ja odeslali na maina spowrotem.
Nie wiem czy dobrze przedstawilem zaistniala sytuacje, jezeli cos bylo inaczej prosze mnie poprawic

Nie pottego tylko mnie... Tak wogole ;P. I to brobe.. Prawie pokazalam ;D

DaimenPro 20-03-2008 23:36

Dobrze...

Dobrze by było porozmawiać z starszymi rookstayerami oni pewnie coś wiedzą , pamiętam że kiedyś był temat na którym była rozmowa chyba z sunrisem gdzie on podpowiadał z związku z tą sprawą...(Z każdym dniem jesteśmy bliżej rozwiązania, zagadki...)B)

Hubertoo 21-03-2008 14:17

Apropo, ze zdobyl ten potty of harmonia to nei ejst do kocna prawda.
Oficjalan wersja to, ze CM tempnal jego koelzanke na main, tamta wziela sobie pare itemow (m.in sof) natspnei wrocil ja na rook, ona dala miecz koledze, który zaczal sie nim chwalic. Inny CM natomiast zabral mu ten miecz i jej chyab te itemki. To tak brzmi oficjalan wersja.
Niektorzy jednak twierdza, ze ta wersja zostala ogloszona, zeby meic spokoj i odpoczac od wywiadow i spamow innyc hgraczy.

Apropo tego SoFa, badam sprawe od dawna, co jaksi czas asa moej posty, kazdy jzu z reszta wie..
staralem sie znalezc co te pkty ze soba maja wspolnego, ten trójpunkt caly itd, no owszem po polaczeniu przecinaja wyspe, jednak jedyne racjonalne wyjasnienie to to, ze 3eci pkt musi stanowic wierzcholek trojkata i prawdopodobnie ównobocznego lub równoramiennego, jest neistet uytez inan mozliwosc, ze to wszystko to inna figura, no to wywoluej kontrowersje.
Alep o dluzszych poszukaiwanaich stwierdzam, ze raczej ten SoF jest mozliwy do zdobycia, ale zeby rozpracowac quest chyab trzeba miec PACC.

Jak bd online to piszcie
Hubaj (Aurea)

Slythia 21-03-2008 23:49

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Hubertoo (Post 1963224)
Apropo, ze zdobyl ten potty of harmonia to nei ejst do kocna prawda.
Oficjalan wersja to, ze CM tempnal jego koelzanke na main, tamta wziela sobie pare itemow (m.in sof) natspnei wrocil ja na rook, ona dala miecz koledze, który zaczal sie nim chwalic. Inny CM natomiast zabral mu ten miecz i jej chyab te itemki. To tak brzmi oficjalan wersja.
Niektorzy jednak twierdza, ze ta wersja zostala ogloszona, zeby meic spokoj i odpoczac od wywiadow i spamow innyc hgraczy.

Ta kolezanka to ja..;/. Dobrze, nvm.

Disseny__ 10-04-2008 14:27

Przyznam się na początku, z matmy jestem cieńka.
Ale zmierzyłam te punkty, dochodzę do wniosku, że wierzchołek trójkąta równobocznego wyjdzie prawdopodobnie gdzieś tu

http://img407.imageshack.us/img407/1967/zzzwr4.th.png

Jest to na wyspie dla PACC. Nie wiem dokladnie gdzie (najprawdopodobniej gdzieś w czerwonym kółeczku.) i na którym poziomie. Oczywiście, to tylko moje podejrzenia.

yay.

Mariuszhero 12-04-2008 16:34

Nie wiem czy to już było ale sądzę ze ta sprawa z tym 3 punktem jest bardzo prawdopodobna ponieważ:
załóżmy że są te 3 specjalne punkty i jeżeli się na nie wejdzie w odpowiedniej kolejności to coś się stanie. Jeżeli wejdzie sie w złej kolejności to spikesword znika na jakiś czas. Rozumiecie?? Więc teraz gdy znamy te 2 punkty to robimy błąd w kolejności. Jak odnajdziemy 3 punkt to trzeba będzie prawdopodobnie stanąć w kolejności 1,3,2 i w tedy coś się stanie. Być może potrzeba 4 graczy ( trzech wchodzi w punkty na krańcach trójkąta a jeden w punkt przecięcia wysokości, czyli w samym środku tego trójkąta). Mam nadzieje że dało wam to coś do myślenia)

Disseny__ 13-04-2008 12:42

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Mariuszhero (Post 1998180)
Jak odnajdziemy 3 punkt to trzeba będzie prawdopodobnie stanąć w kolejności 1,3,2 i w

No cóż, ale mamy kilka wyborów kolejności.
może być:

1,2,3
1,3,2
2,1,3
2,3,1
3,1,2
3,2,1

Więc to takie szukanie w ciemno. Praktycznie niewiele wiemy.

Mariuszhero 13-04-2008 14:26

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Disseny__ (Post 1999555)
No cóż, ale mamy kilka wyborów kolejności.
może być:

1,2,3
1,3,2
2,1,3
2,3,1
3,1,2
3,2,1

Więc to takie szukanie w ciemno. Praktycznie niewiele wiemy.

nie bo jeżeli teraz robimy źle to wiadomo ze 2 będzie na początku albo na końcu i jest łatwiej

Ale zauważyłem ze przecięcie wysokości tego trójkąta wychodzi dokładnie w miejscu gdzie się wchodzi z powierzchni do podziemi gdzie jest carlin sword quest i chain armor. Tam jest taka dziura której nie można rozkopać :evul: to może jest to!

Disseny__ 13-04-2008 15:03

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Mariuszhero (Post 1999745)

Ale zauważyłem ze przecięcie wysokości tego trójkąta wychodzi dokładnie w miejscu gdzie się wchodzi z powierzchni do podziemi gdzie jest carlin sword quest i chain armor. Tam jest taka dziura której nie można rozkopać :evul: to może jest to!

Wysokości.. właśnie teraz biorę wysokości trójkątów na matmie. =]
Wyszło mi tak samo jak Tobie. Carlin sword quest o ile się nie mylę jest w tym pokoju, co komnata MM'a. Chyba dobrze kombinujesz. (;
Chodzi Ci o tą dziurę przy wejściu do podziemi? o.O
Kurcze, to może być trudne.. Nie ma sposobu, by ją rozkopać.

yay. ;d

Arcan 13-04-2008 15:09

Nie chcę za bardzo kombinować, ale może będzię się dało ją rozkopać po wejściu w 3 punkty w odpowiedniej kolejności?

Mariuszhero 13-04-2008 15:46

Pamiętacie ktoś mówił że za daleko szukamy, że odpowiedz jest bliżej!! Może o to chodzi, codziennie parę tysięcy osób przechodzi koło tej dziury i to jest to "bliskie rozwiązanie" (kurna skojarzyłem se z ciążą 8o).

Mariuszhero 13-04-2008 17:33

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez MaciekPaladin (Post 1894169)
Niestety ale ja uważam że kombinacje są tu jak najbardziej wskazane. W końcu wiadomo że ten kto odkrył te dwa punkty nie chodził sobie o tak i nagle wszedł w jeden punkt potem drugi itd... Podobno użyto wtedy jakiś kodów źródłowych ale to nie wiadomo na pewno. W każdym bądź razie raczej należy popatrzec się dookoła i otworzyc drzwi jak to mówią "magią" lecz co jest magiczne na Rooku za wyjątkiem antidote rune, life fluid, Apprentice Shenga, Mino Maga i magic light wanda ??

Jeszce jedna magiczną rzeczą jest Hyacinth: Seymour: The only magic-user on this isle is old Hyacinth. (gostek sprzedaje life fluidy: A mysterious druid who lives somewhere in the wilderness. He sells precious life fluids.) Co mówi Hyacinth: I am one of the few magic users on this isle. But I sense a follower of the dark path of magic hiding somewhere in the depths of the dungeons. co znaczy: jestem jedziły z niewielu magicznych użytkowników na tej wyspie. Ale odczuwam zwolennika ciemnej ścieżki magia (magiczny) ukrywający gdzieś w głębinach *dungeons*. Chodzi tu wyraźnie o Mino maga

Mariuszhero 13-04-2008 17:58

Niestety sam pogrążyłem moją teorie z tą dziurą. ;( Poszedłem tam i sprawdziłem że jak się zejdzie po tych schodach to w miejscu gdzie jest dziura nie ma nic, tylko ziemia. Ponadto na tą dziurę nie można wejść co oznacz nie da się jej rozkopać. Chciałbym tylko zobaczyć czy w gdyby poprowadzić linię prostą w głąb podziemia to gdzie by się zatrzymała (może w komnacie mino maga)??

Teraz na to wpadłem!!!, mianowicie:
jeżeli 1 punkt jest na poziomie nr. -3, drugi na poziomie -1, to trzeci na poziomie -2, a czwarty (czyli środkowy) -4. Wiem że pod terenem dla pacc są podziemia z ratami wiec chyba wiadomo... Ale 4 poziom to niestety nie jest mino hell, lecz bardziej quest beer room.

Xandro 17-04-2008 16:45

skoro wy o hiacincie to wiem troche bo poczytalem ksiazki na rooku i moze pisalo cos o magicznej miksturze zrobionej z ziol a ziola to sa herby a na rooku niby jakie sa herby?? moze trzeba poszukac i zaniesc dla hiacynta on zrobi nam klucz albo cos?? :D

Disseny__ 19-04-2008 11:38

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Arcan (Post 1999838)
Nie chcę za bardzo kombinować, ale może będzię się dało ją rozkopać po wejściu w 3 punkty w odpowiedniej kolejności?

Najpierw znajdźmy 3 punkt. =.=

DuRi_Zmc 19-04-2008 12:03

@Quatio
Jeszcze mial Vamp shielda ale niestety Nie ma juz tego sworda a jak ma to niech pokaz na trade komus kto gra na harmonii Xd

P$ychop@ta 19-04-2008 12:10

@up

Gdyby wszyscy sądzili tak jak ty to było by głupio ;(

Monsword 20-04-2008 09:24

sword of fury... to nie jest nazwa dla picu.... może na tych punktach trzeba jeszcze stanąć bez eq? może wtedy spike sword nietylko zniknie ale się pojawi w....

Co do drzwi MM... hyacynt niejsest jedynym użytkownikiem magi.. skoro ziomowa od antidote rune ma runy to chyba umie czarować nie? A drzwi można by spróbwać otworzyć podczas ataku apertince sheng... próbwał go ktoś zmusic do użycia magi na drzwiach? Albo użyć MLW obok drzwi?

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 04:05.