Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   RPG (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=26)
-   -   DarkEden (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=12913)

Jarro 03-03-2005 17:51

Mam 22 lvl okolo 50 w int 30 w dexie i 30 w str. Czy poradziłbym sobie w podziemiach zamku na piętrze-2?

Berburio 04-03-2005 15:58

chodzi o bathory dungeon?
chłopie no jasne tam są te potwory co w b1 ale tam są slayerzy gratis:P radze ci iść do rasen zamku. musisz iść do gościa w szatach kliknąć go to perona potem na murphego i wybrać go to castler rasen
czy jakoś tak:P

Anclen 04-03-2005 17:15

a ja mam taki problem wchodze na tą stronę co podajecie (żeby było po angielsku) ale otwiera mi się biała strona na której nic nie ma. Za to o dziwo ładuje mi się ta strona po chińsku(czy japońsku:) ) Czy możecie podać link prosto do pliku i zakładania konta?

Xehe 05-03-2005 11:45

Może mi ktoś powiedzie gdzie efektywnie expic vempkiem na 18lv? Prosze o szybka odpowiedz=]

Aeglos Tribunal 06-03-2005 11:20

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Xehe
Może mi ktoś powiedzie gdzie efektywnie expic vempkiem na 18lv? Prosze o szybka odpowiedz=]

exp na Castle Limbo SE i NE i unikaj walki z golemerami jeśli jest ich dużo bo mogą Cie zjechać troche więc możesz mieć problemy a tak pozatym to tam a od 30 LVL'a możesz iść na Castle Rasen tak jak mówi Berburio :P

Adaras 06-03-2005 12:57

Wróciłem do DE. :P Czasami pogrywam. Tylko wkurzający są Speedhackerzy...=\

Aeglos Tribunal 07-03-2005 18:53

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Adaras
Wróciłem do DE. :P Czasami pogrywam. Tylko wkurzający są Speedhackerzy...=\

dokładnie ja też wróciłem do wampów mam 40 LVL ale expiłem 1 dzień na Adamie z qmplem a teraz mam zamiar iść i nabić z 42 LVLe do 20 może dam rade :D

Sinpal 08-03-2005 10:31

Wkiedyś w to grałem miałem bladera na 47 lvl ale przestałem grać teraz znów zaczołem (tyle że na nowym koncie) i zrobiłem Gunnera i mam dylemat jaki gun jest najlepszy?

Adaras 08-03-2005 13:22

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Sinpal
Wkiedyś w to grałem miałem bladera na 47 lvl ale przestałem grać teraz znów zaczołem (tyle że na nowym koncie) i zrobiłem Gunnera i mam dylemat jaki gun jest najlepszy?

AR - optymalny, duży dmg, średnia szybkość i duży magazynek (polecam)
SMG - słaby dmg, wypluwa ołów najszybciej z Gunów a tego ołowiu ma na kopy..
SR - "snajperka', woooolny, ciasny magazynek, ale przydaje się jako mocny argument...
SG - hmm..broń dla "niewyżytych", wolna, mocna tylko z bliska, magazynek mały, ale ma taki plus, że potrafi śrutem trafić kilku przeciwników na raz.

Odświeżamy temat, pytajcie o co chcecie.

Rankor 08-03-2005 13:58

Jest jakis sposob wyleczenia z life draina (oprocz leczenia u NPC). Doh, i 2 pytanie gdzie da sie zasadniczo latwo expic Slayem na lowlv bez vampow?

Aeglos Tribunal 08-03-2005 15:09

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Rankor
Jest jakis sposob wyleczenia z life draina (oprocz leczenia u NPC). Doh, i 2 pytanie gdzie da sie zasadniczo latwo expic Slayem na lowlv bez vampow?

mało Vampów spotyka się w podziemiach guildi schodzisz w B1 a później masz jeszcze jedno zejście ;Pa wyleczyć możesz się tylko u NPC

Adaras 08-03-2005 16:25

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Aeglos Tribunal
mało Vampów spotyka się w podziemiach guildi schodzisz w B1 a później masz jeszcze jedno zejście ;Pa wyleczyć możesz się tylko u NPC

Mało vampów ? W Kanałach? Dobre sobie. Jak grasz vampirem to prawie zawsze w Peronie jest min. jeden teleport prowadzący do kanałów ;)

@Rankor
Możesz początkowo próbować w Peronie, chociaż tam też jest sporo =.=
Szczerze powiedziawszy nie ma takiego miejsca, po prostu raz jest gdzieś ich więcej, raz mniej. Możesz klepać potwory dookoła miasta.

Aeglos Tribunal 08-03-2005 16:33

Cytuj:

Mało vampów ? W Kanałach? Dobre sobie. Jak grasz vampirem to prawie zawsze w Peronie jest min. jeden teleport prowadzący do kanałów ;)

@Rankor
Możesz początkowo próbować w Peronie, chociaż tam też jest sporo =.=
Szczerze powiedziawszy nie ma takiego miejsca, po prostu raz jest gdzieś ich więcej, raz mniej. Możesz klepać potwory dookoła miasta.

wiesz Wg mnie jest ich tam mało bo grałem slayerem mialem 63 LVL ale mi go schaczyli jak były wampy to wpadałem tępiłem i później często spokój a pozatym często high LVL stoi pod wejściem którędy wampy wchodzą i je tępi :)

Sinpal 08-03-2005 18:26

Zrobiłem nową postać (gunner nie za dobry). Swordmaster(swordmen?) 21 lvl. Gdzie moge trenić? W kanałach trenuje ale czasem zdarzają się takie ataki vampów ze szkoda gadać, a w peronie komp mi tak przycina że nie wiem co się dzieje:D

Adaras 08-03-2005 20:10

Cytuj:

Zrobiłem nową postać (gunner nie za dobry). Swordmaster(swordmen?) 21 lvl. Gdzie moge trenić? W kanałach trenuje ale czasem zdarzają się takie ataki vampów ze szkoda gadać, a w peronie komp mi tak przycina że nie wiem co się dzieje:D

Ee.."trenić" tzn. ciągle expić używając skilla ? :P Bo tak się expi. Mhm...No ja proponuję jednak te nieszczęsne kanały, lub..okolice miasta. Jeżeli zje cie wampir, to trudno, ale wszedzie jest podobna szansa na smierc. A potworki są O.K.

Aeglos Tribunal 09-03-2005 14:39

dokładnie aj a poszukuję kogoś kto ma slayera (blader ewentualnie sworder LVL 50+) jak coś to szczegóły na GG 8792583

Radek 666 09-03-2005 15:19

Ja w to grałem ze 1~2 miechy temu. Miałem enchantera na 94 lvlu i vampka na 87. Do tego czasu bym miał obu jakiś 110~115 lvl. Ale mi się w to nie chce grać głównie przez speed hackerów. Dobiło mnie to że mojego enchantera zabiło trzech vampów ze speed hackami na 1 miał 40~ lvl drugi 35~ a 3 też cos koło tego :( . Teraz powróciłem do tibii i gram w KalOnline. Gorąco polecam tę grę.

Anclen 09-03-2005 16:36

Jestem Vampem 40lvl, jak ktoś chce zrobić fajne party piszcie

Sinpal 09-03-2005 17:06

No speed hackerzy są dobijający, ostatnio widziałem 25 lvl vamp zabił mojego HealMena :D (60 siły rzuciłem miecz i rozpoczołem kariere healinga:D jazda jest już 24 lvl) wtedy jeszcze healmen był swordmasterem i zabijałem vampy z 35 lvl:D. Polecam klase Heal bo: gdy są silne ataki vampów w kanałach i jakiś obrońca ginie (bardzo mało healerów jest a szkoda:D) ludzie zaczynają przegrywać wtedy heal wpada w akcje i leczy/ożywia obrońce i tak non stop (widziałem taką akcje stałem i patrzyłem tylko że było 2 healerów jeden rzucał protekcje a drugi leczył i ożywiał).
Mam pytanie:
Która z klas heal/enchater ma taki czar że podnosi vampa/potworka a potem jakiś ogromny miecz przebija go?

Aeglos Tribunal 09-03-2005 17:40

Cytuj:

No speed hackerzy są dobijający, ostatnio widziałem 25 lvl vamp zabił mojego HealMena :D (60 siły rzuciłem miecz i rozpoczołem kariere healinga:D jazda jest już 24 lvl) wtedy jeszcze healmen był swordmasterem i zabijałem vampy z 35 lvl:D. Polecam klase Heal bo: gdy są silne ataki vampów w kanałach i jakiś obrońca ginie (bardzo mało healerów jest a szkoda:D) ludzie zaczynają przegrywać wtedy heal wpada w akcje i leczy/ożywia obrońce i tak non stop (widziałem taką akcje stałem i patrzyłem tylko że było 2 healerów jeden rzucał protekcje a drugi leczył i ożywiał).
Mam pytanie:
Która z klas heal/enchater ma taki czar że podnosi vampa/potworka a potem jakiś ogromny miecz przebija go?

jest to Healer i nie jest to miecz :p to krzyż :) a pozatym healer jest wbrew pozorą słabą postacią bo ma słabe ataki w przeciwieństwie do Enchantera który Aura ringiem na max LVL'u może zabić mastera :) z pomocą oczywiście a wiem o tym bo sam nim grałem :)

Aeglos Tribunal 09-03-2005 17:43

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Radek 666
Ja w to grałem ze 1~2 miechy temu. Miałem enchantera na 94 lvlu i vampka na 87. Do tego czasu bym miał obu jakiś 110~115 lvl. Ale mi się w to nie chce grać głównie przez speed hackerów. Dobiło mnie to że mojego enchantera zabiło trzech vampów ze speed hackami na 1 miał 40~ lvl drugi 35~ a 3 też cos koło tego :( . Teraz powróciłem do tibii i gram w KalOnline. Gorąco polecam tę grę.

dokładnie co do hacka wqrwiłem się troszke i też tak grałem Enchanterem na 60 LVL'u ale to masterzy padały a nie ja a jak będziesz to napisz na GG mój 8792583 a w KalOnline grałem ale mi się tnie za słaba karta graficzna ludzie potrzebuje bladera zamienie go za wampa ale blader 50+ LVL i chcem bez ITEMKÓW !! a wampa daje z 5 mln kasy + anti sun pall dla faceta i panienki do tego na wampie są itemki z lucky w sumie +13 lucky dodaje :) i 2 storage wykupione jak coś to na GG pisać 8792583

Radek 666 09-03-2005 17:54

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Aeglos Tribunal
dokładnie co do hacka wqrwiłem się troszke i też tak grałem Enchanterem na 60 LVL'u ale to masterzy padały a nie ja a jak będziesz to napisz na GG mój 8792583 a w KalOnline grałem ale mi się tnie za słaba karta graficzna ludzie potrzebuje bladera zamienie go za wampa ale blader 50+ LVL i chcem bez ITEMKÓW !! a wampa daje z 5 mln kasy + anti sun pall dla faceta i panienki do tego na wampie są itemki z lucky w sumie +13 lucky dodaje :) i 2 storage wykupione jak coś to na GG pisać 8792583

Jeżeli ci chodzi o to że używasz "speed sraka" ( :P ) to ja podziękuje. To właśnie przez to jest taki rozpowszechniony. Jedna osoba zaczęła używać i zabijać ludzi. "Poszkodowani" chcieli się zemścić i też zaczęli go używać. Inni się w******* na tamtych i też zaczęli używać.
Wniosek = błędne koło.

Aeglos Tribunal 09-03-2005 19:01

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Radek 666
Jeżeli ci chodzi o to że używasz "speed sraka" ( :P ) to ja podziękuje. To właśnie przez to jest taki rozpowszechniony. Jedna osoba zaczęła używać i zabijać ludzi. "Poszkodowani" chcieli się zemścić i też zaczęli go używać. Inni się w******* na tamtych i też zaczęli używać.
Wniosek = błędne koło.

powiem Ci że hacka używam tylko jak mnie biją wampy na hacku albo slayerzy wtedy lece i tępie wszystkich a tak to gram normalnie

Adaras 09-03-2005 19:15

@up
Hacka używasz ? Niby skąd masz ? -.-

Sheverish 09-03-2005 19:39

:d

fajna ta gra chyba,zakładam konto i ściągam ^^

Aeglos Tribunal 09-03-2005 21:47

Cytuj:

@up
Hacka używasz ? Niby skąd masz ? -.-

wiesz ma się znajomości dostałem go za free ale żadko korzystam od kiedy zrobiłem wampa na 47 LVL'u wole Rapid Gliding teraz robie 50 LVL na transfusion i wróce do slayerow chyba dlateog mam sprawe do jakiegoś Bladera na 50+ LVL'u !

Berburio 09-03-2005 21:59

Adaras... speeed hack to 3 podmienione pliki. ikonka DE updater i game guard... byś poczytał www.forum-de.prv.pl

Aeglos Tribunal 10-03-2005 06:27

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Berburio
Adaras... speeed hack to 3 podmienione pliki. ikonka DE updater i game guard... byś poczytał www.forum-de.prv.pl

wiesa Game Guard zostaje podmienione zostają Dark Eden i Updater :)

Berburio 10-03-2005 15:24

aeglos ja mam bladera na 65 chyba:)

Aeglos Tribunal 10-03-2005 16:02

Cytuj:

aeglos ja mam bladera na 65 chyba:)

o to napisz na mój GG :) 8792583 bo to sprawa ważna

Sinpal 10-03-2005 16:19

Kto tu kurde powiedział że healer jest do niczego kto to?:P Healer jest the best klasą! Leczy, ożywia, protekcja i walczy :D Zabiłem przed 15 minutami vampa ja 30 lvl vamp 37:P (niewiele ale zawsze radocha).
Tak wogóle dla mnie ten kto gra z hakami i innymi pierdółkami to jest dno.

Aeglos Tribunal 10-03-2005 17:14

Cytuj:

Kto tu kurde powiedział że healer jest do niczego kto to?:P Healer jest the best klasą! Leczy, ożywia, protekcja i walczy :D Zabiłem przed 15 minutami vampa ja 30 lvl vamp 37:P (niewiele ale zawsze radocha).
Tak wogóle dla mnie ten kto gra z hakami i innymi pierdółkami to jest dno.

ja powiedziałem ponieważ Healerem nie masz np aura shielda albo detect invisiblity idziesz sobie podlatuej wamp na niewidce paraliz i dupa zimna :) ja wole Enchantera ponieważ ma on lepsze skille i nie interesuje mnie to że nie może wskrzeszać bo ma inne dobre możliwości więc wybacz ale duel healer 65 LVL enchanter 65 LVL to dla healera to jest klęska

Anclen 11-03-2005 06:24

Nie wiecie gdzie można kupić lepsze uzbrojenie, bo kupowałem w Castle Rasen i Peronie, ale jest tam ekwipunek dla postaci do 35lvl, gdzie moge kupić coś na 40lvl? gram Vampirem

@down
To w jakich miastach moge kupic przedmioty dla lvl 40+??

Aeglos Tribunal 11-03-2005 12:55

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Anclen
Nie wiecie gdzie można kupić lepsze uzbrojenie, bo kupowałem w Castle Rasen i Peronie, ale jest tam ekwipunek dla postaci do 35lvl, gdzie moge kupić coś na 40lvl? gram Vampirem

hehe na 40 LVL nic nie kupisz ale o ile sie orientuje moja siostra lootuje codziennie jakies APE knuckle (bron) rozne kamyczki pierscionki itp jak coś to napisz do niej na nicka Aegloska

Berburio 11-03-2005 20:52

ej.. jeżeli chcesz to ja nosze 30 lucka:P jak masz 40 lvl to byś mi pomugł bo często lootuje takie gówna typu int+3 to bym ci mugł dawać:/

Aeglos Tribunal 11-03-2005 21:58

Cytuj:

ej.. jeżeli chcesz to ja nosze 30 lucka:P jak masz 40 lvl to byś mi pomugł bo często lootuje takie gówna typu int+3 to bym ci mugł dawać:/

aha a ja mam 55 lucky +2 więc jak chcesz kupić to mów :) zresztą pisz do mojej siostry na Darku do Aegloski :D ona gra teraz ostatnio więc wiesz :) ja tylko forum patrze

Berburio 12-03-2005 09:50

hmmm... nie podniecaj się pieprzona lamo bo ze speedem nie trudno uzbierać coś takiego...hmmm.. skoro masz podobno 55 lucka to pokażesz mi w grze...bo byś musiał mieć prawie wszystko luck+4 albo wszystko+3 około...

slonik 14-03-2005 18:09

mam 2pytania
1:jak sie zuca czary wampem
2:Jaka jest ruznica pomiendzy 5sword a 10sword u slayera(dobrze napisalem?)

Berburio 14-03-2005 19:11

1: Naucz się czaru.potem wybierz go w zakładce skill i kliknij prawym na to co atakujesz...
2: na 5 sworda masz jakiś skill a na 10: troche lepszy ;)

Anclen 14-03-2005 19:33

Już 46 lvl jak chcesz Berburio to zrobimy wypadzik poexpic w jakimś fajnym party, co do ekwipa gościu dał mi wypas itemki :p , więc na razie nie potrzebuje.
Najlepiej poexpić możemy w piątek lub sobote(brak szkoły) może nawet paru slayerów utuczemy :]

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 02:22.