Cytuj:
Mam nadzieje, ze bedzie pierwszym zmiennikiem dla pary Choto-Astiz w srodku, Choto jest kontuzjogenny wiec licze na to, ze troche w tym sezonie pogra. Jezeli nie, to az tak wiele nie trace, bo mam dwoch solidnych rezerwowych, ktorzy powinni mi za niego punktow ponabijac.
|
"Bez Dicksona Choto będzie musiała sobie radzić Legia w czwartkowym meczu w Kopenhadze. Środkowy obrońca Legii, który kontuzji nabawił się w rewanżowym meczu z Olimpi Rustawi nie wystąpi także w meczu z Zagłębiem Lubin i rewanżowym meczu z Duńczykami. "Ma problemy z mięśniem, ale uraz nie jest poważny. Z tego, co wiem, mięsień nie jest naderwany. Uszkodził sobie tylko włókna mięśniowe" - mówi Jan Urban."
Na Arce powinien juz grac. A nawet jesli jeszcze nie, to z Cracovia za 1.5 tygodnia juz na pewno.
Cytuj:
U mnie tez jest kapitanem, chociaz wahalem sie pomiedzy nim a Andradina. Generalnie, zarowno Franek jak i Edi wydaja mi sie punktowymi "pewniakami", gdyz zarowno strzelaja, jak i zaliczaja asysty.
|
yup, niedocenianie Korony moze odbic sie czkawka wielu zespolom, tym bardziej, ze dopiero co podpisali Edsona, a jak ten zawodnik strzela wolne, to kazdy obserwator polskiej ligi doskonale wie.
Cytuj:
Tutaj jakos nie przekonuje mnie poki co Mieciel i licze, ze Paluchowski moze pograc troche jego kosztem. Nie orientuje sie dokladnie w sytuacji zdrowotnej Chinyamy, póki ten nie wróci Paluchowski jakieś punkty nabić powinien. Po powrocie Takesure grać może w mojej drużynie rezerwowy Micanski, który mam nadzieję będzie w Zagłębiu coś strzelał.
|
"Przypomnijmy, że 23 czerwca Chinyama miał artroskopię kolana. Według Gazety Wyborczej nasz napastnik będzie gotowy do gry najwcześniej w połowie sierpnia.
Prawdopodobnie po raz pierwszy będzie mógł wystąpić w 4. kolejce ekstraklasy (22/23 sierpnia) lub trzy dni wcześniej w meczu IV rundy eliminacyjnej do Ligi Europy (w przypadku wyeliminowania Broendby lub Flory)."
Micanski w Warszawie nic nie pokazal, ale kilkanascie bramek w I lidze mimo wszystko zobowiazuje. Zaglebie jeszcze sie rozegra, i fajnie by bylo, jakby i Iljan w koncu zaistnial w ekstraklasie.
Cytuj:
Racja, tez strasznie kusilo mnie jego kupno. Obawialem sie jednak powtorki z poprzedniego sezonu, kiedy po swietnej grze w sparingach leczyl sie caly sezon. Obym sie mylil - taki zawodnik przydalby sie nie tylko Legii, ale i naszej reprezentacji.
|
Urban do spoly z Szalachem twierdza ze w koncu wszystko jest w porzadku. Zaryzykowalem, uwierzylem. Biorac pod uwage ze jest to moj ulubiony zawodnik w (L), to hanba dla mnie by bylo, jakbym go nie kupil, tym bardziej ze kosztowal grosze w porownaniu do potencjalu. A co do Szalachowskiego w kadrze - jak najbardziej tak. Na najblizsze mecze eliminacyjne pewnie sie nie zalapie, ale w pozniejszych sparingach jest to zawodnik obowiazkowy do sprawdzenia. IMO :)
Cytuj:
Ps. Czy każdą zmianę w składzie wciąż trzeba potwierdzać płatnym smsem, czy już się z tego wycofali?
|
yup, trzeba placic ;/ Na
http://pliga.pl masz wszystko darmowe i generalnie odbywajace sie na tych samych zasadach co WL, ale tam nie ma nagrod - a mimo wszystko 10k pln bym chcial zgarnac :p Ale za to z okazji X-lecia WL zrobili jakas osobna klasyfikacje, gdzie robi sie osobna druzyne (for free), i chyba co 3 kolejki mozna dokonywac darmowych zmian. Tam zdaje sie tez jakies plny sa do zgarniecia.