Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   Updates (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=166)
-   -   Prywatny Test Server- ssy i wiadomości (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=154440)

Krzemyk 16-11-2007 18:26

@Jeru
Zgadzam się,nooby płaczą jak by od tego ich życie w rl zależało ; s
Ludzie to tylko gra!

Ja tam lubię sobie utrudniać i grać najtrudniejszą profesją,ponieważ to daje satysfakcję ,a nie tylko lvl lvl lvl ; s

Cipy i tak jeszcze dużo zmienią dlatego no cry ; >

Adow Adan 16-11-2007 18:31

Wie ktoś o tym NOWYM PODRÓŻNIKU , CZY BĘDĄ 3 ADDONY LUB CO ZOSTANIE DODANE DO DJINNA?

Xart'am 16-11-2007 18:33

Ludzie.... Cip-om zalezy na tym zeby te 4 profesje jakie mamy po prostu sie zgraly ze soba... chodzily na hunty RAZEM. :baby:

Szafa 16-11-2007 18:39

Ha ja już cipków rozgryzłem, co update inna prof ulepszają żeby nooby zmieniały/kupowały nowe postacie przez co nie są w stanie osiągnąć dużego lvl jedna wybraną ;p I cipki mają spokój.

Faratiz 16-11-2007 18:44

Teraz 100ek uh leczy 300-400 po upie potion elczy 600 ale juz takiego 200 uh leczy 1000~ a potion nadal 600. Tu ejst niemilo. Poza tym na hunty zawsze potzrebny bedize mag do uhania bo inaczej sie nie oplaca z potionami ;s I tak wogole to anni ebdzie lajtowe z leczeniem po 600 dla ek 8o Hunccie demy w 4rp +ek ile wlezie i lootujcie se eq bo po update ani niepohunccie z takim zyskiem an demach ani nei zarobicie na eq B)

Doom Terror 16-11-2007 18:47

ehhhh boje sie ze bede mial lipe na moim kochanym Chor.

Btw co sie robi aby bron byla jakiegos zywiolu,ile to trwa i czy to mozna tylko okreslona profesja robic,jesli okreslona profesja to na jakim poziomie?

Tharoo 16-11-2007 18:48

Ludzie dlaczego stwarzacie chaos na forum? Po prostu poczekajcie az beda nowe wiadomosci dotyczace update, a nie snujecie plotki (az szkdoa powtarzac) i tworzy sie panika... powtarzam to jest tylko test server, jeszcze wiele moze byc zmienione lub poprawione po to wlasnie on jest.

D4n1 16-11-2007 18:48

według mnie cipsy zrobią coś z tymi gównami do pisać tak jak z assasin starsami albo zmniejsza cenę albo zwiększą leczenie bo jak nie to gl dalsza gra kiniem na byle hunt na dłuższa metę trzeba będzie zawsze targać z sobą druta git xP

Corrnn 16-11-2007 18:53

mam pytanie do ms/ed z testu, CZY NADAL JEST WASTE EXPIAC SORKIEM/ED???????? np. Na tombach/ dragach z visa, gdzie jak wiadomo na chwile obecna raczej jest waste, nieraz wychodzi sie na 0.

Faratiz 16-11-2007 18:58

Rzal xD 8o

Na kazdego hunta ms/ed? O lol ;| To chyba jakis zart bedzie jak nie zrobia cos z uhami zeby ek leczyly chcoiaz po te 300 bo bylejaki hunt nie ebdzie sie oplacal. Ms/ed to 1 morda wiecej do dzielenia loota xDDDDDDDDDDDDDDDDddddddddddddddddddddddddddd

Kubuini 16-11-2007 19:00

niema co sie tak ekcytować tym update , zobaczymy co bedzie ponim , a ja mam wrazenie ze połowa osub tutaj by siedziala na tibi w tę sobote o 20:30 , jakby było update

Faratiz 16-11-2007 19:07

No nie ma co sie ekscytowac, ale forum ejst od tego aby sobie pofantazjowac i podzielic sie tym z innymi. Z tego co wiadomo to rycerze beda mieli zmienszona oplacalnosc huntu, wiec warto podyskutowac jak sie zabezpieczyc xD :D

Duke Dran 16-11-2007 19:18

Ahh już nie mogę się doczekać! Świetne ss'y no i ten wygląd mas visa : D super.

DJ_MATI 16-11-2007 19:32

Gadacie i zmyślacie z tych informacji to ¼ prawda.

Teraz trochę FAKTÓW.

Bronie – tuning broni odbywa się po przez kamyczki, które można kupić/wylotować. Koszt to 300 many za 1 sztukę broni. Każda przemiana to 1000 jednostek/uderzeń dodatkowych obrażeń od żywiołów. Tylko niektóre bronie można tuningować.

Potiony - Ilość odnowienie hp/many zostanie zmieniona tak samo cenna oraz prawdopodobnie wymagany level.

UH – Będzie skuteczne tylko dla sorców i druidów no, że chyba knight chce się leczyć po 100 hp na 40 levelu.

Hity – To, co widzicie w postaci hita za 2000 hp zadanych, przez sorca lub druta to błąd, który powoduje sumowanie obrażeń, jakie zadaliśmy w np: 5 dragów. Knight będzie zadawał większe obrażenia o 10-15 %.

SkateElement 16-11-2007 19:32

Parę ss:
http://i233.photobucket.com/albums/e...-160936-93.jpg
http://i233.photobucket.com/albums/e...-161000-88.jpg
http://i233.photobucket.com/albums/e...-161135-71.jpg
http://i233.photobucket.com/albums/e...-161203-38.jpg
http://i233.photobucket.com/albums/e...-161310-93.jpg
http://i233.photobucket.com/albums/e...-161436-66.jpg
http://i233.photobucket.com/albums/e...-162418-72.jpg
http://i233.photobucket.com/albums/e...-164422-10.jpg
http://i233.photobucket.com/albums/e...-165128-37.jpg

Test server trochę nudny, jakieś screeny na zamówienie?

@up
Proszę podawać te ceny/wartości z informacją, że na test serwerze tak jest. Wszystko może ulec zmianom, na pewno cześć rzeczy się zmieni. TO TYLKO TS TO TESTOWANIA PVP!!

@edit
przy czarach nie widać efektów na więcej niż 1 postaci, czyli na jednym playerze będzie widać ilość odebranego hp, ale na drugim już nie. Taki mały bug ;)

Poza tym, to też chyba bug... Gracz który pierwszy zaatakuje potwora, a ktoś inny go zabije, to dostaje exp tylko ten co zaatakował pierwszy. Mam nadzieję, że bug, bo hunt hydr itp straci znaczenie :S

ludzik_ 16-11-2007 19:33

To ile wreszcie uh leczy? Mam wiele zapasow uhow i nie wiem czy je jak najszybciej zmarnowac przed upem/sprzedac, czy nie.
Mam ok. 100 EK. Ile uh mnie by uleczyl, a ile duzy najwiekszy potion?

Aha i cena takich uhow moze pojsc w dol, albo w gore? Trudniej mocniejsze potworki solo zabic? Czyli ceny itemkow tez w gore?

Cytuj:

Test server trochę nudny, jakieś screeny na zamówienie?
Jak wygladaja te kamyczki ktore zaklinaja bronie? I czy mozna je samemu zaklac, czy musi to robic druid/sorc?

it's_me 16-11-2007 19:36

Cytuj:

to czemu sorcowie nie stawiali botow? czyzbys przyznal maja co innego na mysli ze knight jest banalna profesja? i którzy a nie "kturzy"
Moze sie bali ze sie zatnie? Przeciez maja taka mozliwosc (atak with exori vis :F)

Cytuj:

Roznica jest tylko w mozliwosciach leczenia, ktore to wkoncu zostaly sprawiedliwie ustawione.
Zeby to leczenie bylo sprawiedliwe to by chyba musialo exhausta nie byc (albo zmniejszajacy sie do ulamkow setnych sekundy wraz z lv :|)

Cytuj:

Jesli sie nie myle exura sio z 70 mp podnisiono do 140 - co jest jakims zartem chyba.
No co ty

Cytuj:

Z dnia na dzień to wszystko się będzie zmieniać,pamiętacie co było z assassin starami?
ta assasin stary sa bardzo sprawiedliwe wzgledem ice rapierow.
(cena, zasieg atk i samym atakiem)

Cytuj:

Hah i chce zobaczyc jak biedny sorc bedzie lapal 3 frosty na klate
utamo vita, manas za 300 i leczy sie jak paladyn xd

Cytuj:

Nie bedzie juz tak ze taki Orsh ci sypnie combo w sekunde za 3000hp, beda bic mocniej ale bez spamu, co ma wyrownac szanse miedzy sila moba a zdolnoscia leczenia blokera.
co mnie obchodza bossy, skoro na wojnach na swiatach pvp to zupelnie inaczej wyglada. Myslisz ze ludzie sie dostosuja do mozliwosci leczenia najtow? lol

Cytuj:

Powiedzcie mi ile potworow a grze jest na tyle silnych ze srednio bije wiecej niz 600 hp w kazdym hicie?
Wez tez pod uwage ze pic drinka co chwile to troche dziwne tymbardziej ze to 400gp ponad kosztuje z tego co sie orientuje.

Cytuj:

i pokaz mi ms/ed ktory jest w stanie leczyc takiego knighta przez 6-8h hunta? (moze ty?)
niedlugo ng albo proxy zrobia skrypta ze druid bedzie cie leczyl od ilus hp i bedzie mozna samemu expic :s

Cytuj:

Teraz wreszcie gra zaczyna stawiac na roznorodnosc, na strategie i taktyke walki a nie tylko na glupiej brutalnej sile.
Teraz stawia na sile ktora przewyzsza leczenie knighta xd

Kubuini 16-11-2007 19:40

2 pytania ,1 ile mniejwiecej te klejnoty dodaja obrazen ? i 2 co z nomadami pod darashia?

poreda 16-11-2007 19:43

Ludzie! Jak wam wytłumaczyć że to tylko i wyłącznie TEST SERVER! Nie pamiętacie co było na początku w Wakacje? Kiedy Assassin star miał 80 ataku a 80 rp bił z niego po 400? Nie pamiętacie jak 100 EK potrafił uderzyć z Exori Gran po 800? A co jest teraz? Assassin Star 65 atk i wcale nie wchodzi tak łatwo po 300+ nie mówiąc o Exori Gran. Przypomnijcie sobie także Test Server na którym można było Summonowac Massive Water Elementala :)

Ravuse 16-11-2007 19:56

Takie pytanko ... jaki zywiol bedzie najlepszy do ubijania undeadow takich jak vampy? (nieliczac "holy")

divine_astronis 16-11-2007 19:57

Ej boże boże ;)

Ludzie ludzie, czy wy myślicie, że to będzie takie piekne?

Cipsoftowi chodzi o to aby ludzie myśleli w ten sposób:
"Ale ten knight głupi, ale ten pall beznadziejny, mamo mamo daj na pacc, bo robie druida i koniecznie zapłać za nesotrade!!!!!!":D:D:D:D:D:D:D:D

Zamkniety w domku 16-11-2007 19:58

Jak ma sie sprawa z exura i nowym czarem leczacym knighta? Zastanawiam sie czy sprzedac soft bootsy...

SkateElement 16-11-2007 20:02

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez ludzik_ (Post 1748748)
Jak wygladaja te kamyczki ktore zaklinaja bronie? I czy mozna je samemu zaklac, czy musi to robic druid/sorc?

Hmm nie wiem kto to może robić, ale ktoś wyżej napisał, że można je kupować, więc chyba każdy. Z tego wniosek, że zakładać potrafi sorc/druid, ale niech się ktoś wypowie kto to robił.

Co do wyglądu, to wyglądają jak zwykłe kamyki "emeraldy, rubiny" tylko, że połyskują (świecą gwiazdki), zaraz może wejdę na ts to zrobię Ci screena.

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez poreda (Post 1748768)
Ludzie! Jak wam wytłumaczyć że to tylko i wyłącznie TEST SERVER! Nie pamiętacie co było na początku w Wakacje? Kiedy Assassin star miał 80 ataku a 80 rp bił z niego po 400? Nie pamiętacie jak 100 EK potrafił uderzyć z Exori Gran po 800? A co jest teraz? Assassin Star 65 atk i wcale nie wchodzi tak łatwo po 300+ nie mówiąc o Exori Gran. Przypomnijcie sobie także Test Server na którym można było Summonowac Massive Water Elementala :)

W monstery ja bez problemu z assasinów biję 300+ :P :)

I tak będzie wszystko zmienione, po to jest test server, aby wytworzyć jakąś równowagę pomiędzy atakami.

Myszun 16-11-2007 20:02

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Zamkniety w domku (Post 1748794)
Jak ma sie sprawa z exura i nowym czarem leczacym knighta? Zastanawiam sie czy sprzedac soft bootsy...

120lvl - okolo 120hp

Mana na promocji rosnie po 2 co 5 sec.

gzgz

--Cienius-- 16-11-2007 20:07

O juz wiem jak beda expic hlvowi knighci!:

1 Nakupuja energy ringow

2 Kupia w chuj tanich manafluidow ktore sa tansze o 2x niz health potiony

3 Beda uzupelniac mane tanio jak trzeba to troche zycia..

To moze zrobimy tak:
Pozbawimy w ogole knighta teraz ataku. Cipsoft nie mysli! Bp mf wystarcza teraz pallkom na caly dzien expienia z tymi gownianymi spearami a my rycerze caly czas w zwarciu leczymy sie. Nie wiem jak wam ale ja(78k) jestem na drag huncie na 0 albo nie wielki +. Teraz bede na - caly czas ? Co mam juz stawiac bota na rotach bo mam wszedzie waste? chujnia ;/

Zodus Lorix Astera 16-11-2007 20:16

Popieram pana 2x up..co wy tak kur*a panikujecie, jak byl update z Liberty bay i massive water elementala mozna bylo summonowac i walil on po 700+ wszyscy zajarani byli i co... weszlo ? -.- W ostatnim upie jak 150 sroce walili po 200 z mort hura wszyscy sorce plakali .. skonczylo sie tak zle ? -.- te life eliksiry musza byc tansze bo to bedzie nonsens tylko to wystarczy wg mnie poprawic..bo reszta jest wyebysta nowe zywioly, klejnoty do broni, czary etc. Plx tańsze fluidy i up bedzie rox...ciekaw jestem cyz jakies monstery wejda ... :-)

Nacpany_Wlodek 16-11-2007 20:21

Patrząc na ten forum, to poza kilkoma wyjątkami, szerzy się tu sam debilizm i nieumiejętność czytania ze zrozumieniem.

Mam pomysł jak CIPsoft mógłby, sie pozbyć tej całej rzeszy tibijskich debili, dzieci updatów itd.. Na jeden dzień TS-a ustawiliby, że Rycerze i Paladyni uderzają po 1000+, a madzy po 100. W tym momencie około 70% dzieciaków grajacymi magami skacze z mostu lub podcina sobie żyły. Na następny dzień sytuacja odwrotna i teraz to ciotki grające rycerzami i paladynami robią sobie harakiri.

Happy end: CIpsoft wyrównuje profesje, a w Tibi gra około10-15 tys graczy, którzy grają i wybieraja profesje dla przyjemności, a nie dla nabijania jebanych cyferek.

poreda 16-11-2007 20:21

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez --Cienius-- (Post 1748815)

1 Nakupuja energy ringow

To moze zrobimy tak:
Pozbawimy w ogole knighta teraz ataku. Cipsoft nie mysli! Bp mf wystarcza teraz pallkom na caly dzien expienia z tymi gownianymi spearami a my rycerze caly czas w zwarciu leczymy sie. Nie wiem jak wam ale ja(78k) jestem na drag huncie na 0 albo nie wielki +. Teraz bede na - caly czas ? Co mam juz stawiac bota na rotach bo mam wszedzie waste? chujnia ;/

Zgadzam się. Spójrzcie. Knight na huncie traci 6 bp mf (6.6k) zarabiając np 7k (400 gp zysku). Sorc na 6 bp mf zarobi np 4k, zaś paladyn na huncie straci 0 mana fluidów, jedynie 50 royal spirów (750 gp) a zarobi 10k. To mnie doskwiera..

Smerf.Secura 16-11-2007 20:27

Cytuj:

1 Nakupuja energy ringow

To moze zrobimy tak:

Tylko , że te nowe manasy będą ponoć tylko dla sorców\drutów :<

Zummer 16-11-2007 20:29

Brzydki wygląd UE, tylko to po przeczytaniu 28 stron zwróciło na mnie uwagę. Resztą się nie przejmuje, bo to tylko TS.

btw. i tak czekam na nowe światy :p

Sir szofer 16-11-2007 20:29

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Krzemyk (Post 1748652)
@Jeru
Zgadzam się,nooby płaczą jak by od tego ich życie w rl zależało ; s
Ludzie to tylko gra!

Ja tam lubię sobie utrudniać i grać najtrudniejszą profesją,ponieważ to daje satysfakcję ,a nie tylko lvl lvl lvl ; s

Cipy i tak jeszcze dużo zmienią dlatego no cry ; >

To czemu płakałeś na refugia thread? xD oj Flinciku ty mój niedobry xD

SkateElement 16-11-2007 20:31

Cytuj:

1 Nakupuja energy ringow

Idź na frosty tam dużo leży xDDD

@do poprzedniego posta:
http://i233.photobucket.com/albums/e...-180221-75.jpg

+ Tylko magowie mogą zaczarować broń tymi kamyczkami, oraz nie wszystkie bronie da się zaczarować.

btw. Serwer właśnie jest wyłączany, jakieś poprawki.

Myszun 16-11-2007 20:31

18:15 Server is going down in 5 minutes.
Please log out.

patch :<

Sorcer_Pips 16-11-2007 20:32

Cytuj:

Bp mf wystarcza teraz pallkom na caly dzien expienia z tymi gownianymi spearami

Tu masz rację ja przez 40 lvli wbijania nie straciłem całego bp manasek ; o tylko z 3-4 ^^

--Cienius-- 16-11-2007 20:32

Jezeli 2 z 3 nie beda dostepne dla kinow i bedzie taka sytuacja jak teraz to wiekszosc knightow przestanie grac=
-mniej kasy z paccow
-summmer update 2008- znowu beda polepszac rycerzy

Natan425 16-11-2007 20:33

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez poreda (Post 1748843)
Zgadzam się. Spójrzcie. Knight na huncie traci 6 bp mf (6.6k) zarabiając np 7k (400 gp zysku). Sorc na 6 bp mf zarobi np 4k, zaś paladyn na huncie straci 0 mana fluidów, jedynie 50 royal spirów (750 gp) a zarobi 10k. To mnie doskwiera..

Ciekawy jestem gdzie palladin nie spala mf? Chyba chodzi ci o jakiś 20 level co expi na tombie... I jakim cudem sorc gdziekolwiek zarobi więcej niż knight? Faktycznie palladin expi troche taniej niż knight ale nie może sobie pozwolić na expienie wszędzie tam gdzie knight i na większym lev nie nabije takiego expa w tym samym czasie co on.

Macunio 16-11-2007 20:33

na tibia.de widzialem ss
jak heroic axe byl ice i bylo napisane
"44: 18 ( nie wiem ile ) bla bla bla ze jest zaczarowany na lod i bylo tak (35 atk + 9 ice ) wiec ktos moze to wyjasnic ?
czyli jezeli bd bic frost dragon z ice heroic axe to bedziemy mniej wchodzic niz ze zwyklego axe ? i na odwor bijac dl z tego bedziemy wiecej wchodzic ?

i jeszcze jedno , czy widac np jak mam lodowy miecz to widac przy hicie w potworka cos lodowego ?

maciejd14 16-11-2007 20:34

heh widac ze drut juz nie bedzie mial zarobkow z robienia uhow bo nikt tego nie bedzie kupowac , mowcie wiecej na temat knightow bo widze tylko palki , sorki , druty a o knighcie zadnych screenow tylko kilka z exori gran , knight caly czas tak samo wali z broni czy powiekszyli/zmniejszyli obrazenia . Co do napojow leczacych jezeli nie beda tansze to bedzie lipa . ale i tak nie zrezygnuje z gry knightem chyba ze mnie lagi wykancza bo od jakiegos czasu sa :(

Cygan Slejter 16-11-2007 20:38

Cytuj:

1 Nakupuja energy ringow

To moze zrobimy tak:

wez wyjdz stąd :D
osmieszasz sie

moze jeszcze niech do dadza knightowi zeby mogl walic golden bow co??
jestes "tanker" i musisz stac przy potworze

masz problem?? zrob pala a nie płaczesz

Trickhor 16-11-2007 20:42

Fajnie się zapowiada update, bardzo się ciesze z tego, że dużo ludzi przejdzie na druidów i sorków, chociaż niektóre expowiska się wyludnią :P

Bardzo lubię trudność w grze, gram tym knightem od ponad roku wiele razy byłem retired, więc praktycznie jakies 5 miesięcy i nigdy nie chciałem zmieniać swojego knighta na inną profesję, ponieważ ta właśnie trudność porywała mnie do gry :P

Do wszystkich co tak płaczą, że to już koniec knighta:

I git, będzie dla mnie mniejsza konkurencja ^^

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 15:18.