![]() |
No ja niewiem. Mysle ze poszlo mi dobrze. Musze miec 35pkt.+ ale wydaje mi sie ze bedzie cos kolo tego, nie wiecej ;<
Zreszta cza byc dobrej mysli. ;) |
wytlumaczylby mi ktos czym sie rozni typ klimatu od strefy klimatycznej?
|
33 +- bez charakterystyki ? No raczej tak mam, okaże się 12 czerwca ;D
P.S zarówno Syzyfowe Prace jak i Kamienie na szaniec są lekturami obowiązkowymi w gimnazjum, więc niech nikt nie gada że nie było .... |
Cytuj:
@Topic Huhu, jeden błąd w zamkniętych. Że też jednak Jagiellonów zaznaczyłem, to sam się sobie dziwię, że aż taki tępy jestem. A chciałem Piastów. Co do otwartych, jak wyszedłem z egzaminu to chciałem sobie w łeb strzelić, a jak zajrzałem do odpowiedzi, to nie jest tak źle - większość tych answerów, które uznałem za niemożliwe, a jednak je wpisałem, jest w odpowiedziach dopuszczalnych - modlę się, żeby nauczyciele sprawdzających mieli taką samą kartkę ; ) Nam też wmawiali, że rozprawka, rozprawka... Ja też byłem przekonany, że to ją zrobią, a tu zonk. O dziwo, choć każdy psioczył, że narzucony temat, że dawno, to większość coś tam wyskrobał. Najważniejsze, to napisać powyżej minimalnej objętości (patrz - lanie wody) oraz w miarę bez błędów. Za tematykę stratę punktów można przeżyć. |
Cytuj:
Nawet jak ktoś nie czytał to powinien COŚ napisać. U nas nikt nie oddał karty bez napisanej charakterystki. Ja akurat lałem wodę jak cholera. :D Tak patrze na te owarte zadania.. oj kiepsko będzie.. kiepsko.. |
Cytuj:
|
Cytuj:
|
Hah a ten tekst o Polskim Chlopcu czy jakos tak tez byl latwy bo ostatnio na polskim mialem do zinterpretowania caly ten wiersz. Ehhh... ciekawe jaki bedzie jutrzejszy test z czescia matematyczna xd
|
Egzamin w sumie latwy byl ;)
Niestety temat charakterystyki to dno (jak zwykle musza wszystko ograniczac, pff). |
Cytuj:
|
Lanie wody w charakterystyce ftw _/
|
Cytuj:
I nie 30, a max. 10 min. |
Cytuj:
|
Dajcie spokój... Jak zobaczyłem temat charakterystyki to myślałem że się załamię XD I potem przez godzine "jak sie nazywał ten damski z Kamieni na Szaniec... Laska?" Aż w końcu wpadłem na to że Zośka, lałem wodę i może kilka punktów za to będzie...
|
Trzeba bylo o Rudym napisac :p
Na ile przed czasem skonczyliscie egzamin? |
Cytuj:
|
Uczyłem się tylko tekstów piosenek na pamięć- przydatne do rozprawki.
I tak będzie 40+ punktów. |
Myślałem, że jakieś mega, hiper trudne pytania, a tu 20 pierwszych na podstawie tekstu ;d.Reszta też była prosta :)
|
Charakterystyka postaci z lektur,których nawet nie przeczytałem ; D Największe lanie wody w moim życiu. Napisanie charakterystyki (uwypuklając jej cechy dojrzałości) postaci,o której wiem tylko że była piegowata,miała ksywę rudy i nie wydała kolegów podczas tortur. Jak dostaje za to 6 na 16 punktów,to będę zadowolony.
|
Cytuj:
|
Cytuj:
Kogo mieliście w komisji ;d ? Ja księdza, nauczycielkę klasy integracyjnej i babkę zewnątrz (z mojej podstawówki) :P |
Też skończyłem gdzieś z pół godziny przed czasem. W brudnopisie narysowałem babeczkę z lukrem i wisienką czekając aż ktoś pierwszy odejdzie od ławki XD W komisji była matematyczka i wuefista <3
|
50 minut przed.
U mnie w komisji bylo z 6 osob (babka od chemii, rosyjskiego, matmy, wf'u, jedna z zewnatrz i ksiadz). |
Charakterystyka raczej luz, rozpisałem Rudego. Arkusz oddałem dokładnie sprawdzony na 10 minut przed końcem. : P Liczę na ponad 40 punktów. Żebym się tylko, kurde, nie przeliczył.
Pierwsze wejrzenie na charakterystykę - no, zaje**sty dowcip, haha, ktoś miał dobry dzień, do łez się uśmiałem normalnie. |
@up
ty też tak pomyślałeś @top Mi to zajęło 2h/3h(3h po dyslekcja)...pkt.29 bez charakterystyki pisałem o Alku..a w komisji,pedagog+informatyk.... http://bi.gazeta.pl/im/2/5143/m5143912.pdf |
@ UP
Wiesz już ile masz punktów? : D Ja pisałem jakieś 45 min. Ale musieliśmy siedzieć co najmniej 1h,więc dokładnie posprawdzałem. Zaczynaliśmy o 9:25. to ja tak o 10:30 wyszedłem ; p |
@up
a to dziwne, myślałem, że wszystkie szkoły muszą zacząć punktualnie o 9.00 |
To źle myślałeś. Poza tym jestem dyslektykiem i przed rozpoczęciem babka przeczytała wszystkie teksty i zadania.
|
Hyh zamknięte 20/20, otwarte gdzieś około 11-13 + rozprawka mi tam luz :]
Ale jak zobaczyłem, że to charakterystyka i to bohaterów książek których na oczy nie widziałem to trochę się załamałem ..No ale jakoś udało mi się zapełnić te 19 linijek :P Myślę, że będę miał ok. 40 pkt |
jak masz dyslekcje to o 9.30,o odp. znam bo gazeta je dała ; p
http://bi.gazeta.pl/im/2/5143/m5143912.pdf |
ta strona mi nie chodzi ; p ; /
A raczej Acrobat Reader.. ; p |
Cytuj:
Ja panią pedagog, nauczycielkę od w-f i babkę jakąś z innego gim. |
Cytuj:
|
Hueheh, u mnie były "zegary w liczbie 5, które zostały ustawione równo, wczoraj , ale niektóre chodzą za szybko" xD
(5 minut różnicy ;O) Jutro będzie już godzina różnicy ;o |
http://portalwiedzy.onet.pl/forum.ht...ZvcnVtMDAxLmpz
Widzieliscie to? Own3d ;d Wydaje mi sie to mało prawdopodobne, ale gdyby była taka mozliwosc napisałbym jeszcze raz :PP |
@up
haha ! Nie wierze ! Że niby te lektury nie były przerabiane w Gimnazjum? Ze niby są to lektury dla Liceum? Śmieszne... Edukacja w naszym kraju spada na samo dno : - O |
Suaby rzard :(:(
Były obie lektury. |
Ktoś też miał charakterystykę jednego z bohaterów z "Syzyfowych prac", lub "Kamieni na szaniec" ? Ja tak ;d.Żadnej porządnie nie przeczytałem ^_^
|
Cytuj:
|
Cytuj:
Z tym ci pójdzie. @Topic: Ja skończyłem po około 45 minutach, ale siedziałem dłużej, bo musiałem jeszcze przepisać wypracowania, które pisałem na brudno. Wyszedłem gdzieś tak po 1h10 min. A jak nastroje przed częścią matematyczną ? Bo ja jestem zerem matematycznym, liczę na góra 15 pkt. ;) |
Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 18:04. |