Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   Potwory (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=17)
-   -   Gdzie Mam Expic? Porady dla niezdecydowanych (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=1807)

Knight Marker 29-08-2004 15:37

[quote=Misterxx]Mówicie czasami rozne rzeczy o roznych miejscach o ktorych nie wiedzialem i nie wiem gdzie sa ;p chociaz to lekki obciach to czy moze mi ktos pomoc i opisac takie miejsca jak Folda(o niej to slyszalem ale nie chodzilem) HG Ghostladn a chciałbym nastepujace info:
1) Jak dosjc(wszystkie potrzebne rzeczy ceny np. za klucze czy statki)
2)co tam jest(opis pieter jak sa jakie potworki wystepuja i na co uwazac
3) czy dam sobie rade mam skille 60/55 25 knight 4 mlvl (zaraz 5 ;p) plz o szybko odp :D[quote]

Folda- jedna z lodowych wysp. Najłatwiej tam trafić z Carlin. Folda jest prawdziwym rajem dla pk z 14+ lv. Aby się tam dostać potrzebujemy 20 gp. Idizemy północnom bramom z Carlin na północ. Najpierw idziemy najlepiej najpierw isc max na lewo by byc kolo morza i morzem kierujemy się na północ.Piszemy Hi>Folda>Yes. Na foldzie można spotkać Frost Troll, polar bear, winter wolf( słyszałem też że na dole są Fire Devile na niższych piętrach.)

Ghoustland- też niedaleko Carlin. idź lewom bramom aż dojdziesz do jaskin, odkopj ą wejdź i tam same rabbity idziesz w dół i wychodzisz. Jesteś teraz w Ghoustlandzie. Występują tam : Scorpiony, Skeletony, raty, cave raty, demon skeleton ( na 3 poziomie), Giant spider ( też na niskich poziomach), Ghule, poison spidery, Ghoust, Stalker? (CHyba nic nie pominęłem).

Hellgate- niewiem :(

Przeminator 29-08-2004 16:51

heh a ja bym tak glupio chcial zapytac o co chodzi z tymi skillami... np. 20/10 to co to jest toto pierwsze i co to to drugie:> dzieki za wszelka pomoc B)

Lisek12 29-08-2004 19:30

No więc tak to pierwszeto skill (umiejetnosc) w walce bronią np.:club(wszelkie młoty),sword(miecze), i axe(topory). To drugie to skill w obronie tarcza (shielding). To by bylo na tyle. :)

resurrection 29-08-2004 20:27

Cytuj:

Folda- jedna z lodowych wysp. Najłatwiej tam trafić z Carlin. Folda jest prawdziwym rajem dla pk z 14+ lv. Aby się tam dostać potrzebujemy 20 gp. Idizemy północnom bramom z Carlin na północ. Najpierw idziemy najlepiej najpierw isc max na lewo by byc kolo morza i morzem kierujemy się na północ.Piszemy Hi>Folda>Yes. Na foldzie można spotkać Frost Troll, polar bear, winter wolf( słyszałem też że na dole są Fire Devile na niższych piętrach.)
kiedy już będziesz szedł wzdłuż wybrzeża, najpierw znajdziesz się koło przystani wożącej do isle of kings, więc nie pomyl jej i nie próbuj na siłę namówić NPC żeby Cię zabrał na foldę ;] dopiero druga przystań o ta 'właściwa'. i rzeczywiście, za 20gp udajesz się na jedną z wysp lodowych [ice islands]:

- senję - średnia pod względem wielkości, jedyna z obszarem zabudowanym, można na niej kupić dom, godny polecenia jest senja's castle ;), na wyspie możan spotkać winter wolfy i nic poza tym.

- vegę - najmniejsza z wysp, zamieszkana przez winter wolfy oraz polar beary, nie ma zbyt wiele do zaoferowania, jedyna atrakcją jest domek św. mikołaja ;]

- folda - największa z wysp, na powierzchni można spotkać winter wolfy, polar beary oraz frost trolle, pośrodku wyspy znajduje się duża góra, na jej górnych partiach można spotkać winter wolfy oraz frost trolle, na ostatnim [3] piętrze znajduje się skrzynka pocztowa, jesli ktoś by chciał skorzystac :p. natomiast podziemia foldy rozciągają się pod wszystkimi wyspami lodowymi. na pierwszym poziomie jaskiń napotkać możemy spidery, bugi, trolle, winter wolfy, trost trolle, poison spidery, rotwormy, minotaury, oraz, jeśli się postaramy, mino archery. na drugim - frost trolle oraz slimy, czy coś jeszcze - nie wiem, sprawdziłem tylko kawałek tego poziomu. 3 poziom - nie warto schodzić na niskich levelach, gdyż czeka nas natychmiastowa śmierć - znajdują się na nim fire elemntale, zabójcze dla lowlevelowca.

Knight Marker 29-08-2004 21:50

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Maxmix
Gdzie moge expic bez pk ?? Moje skille to 30/27 i 8lv ( jestem zebijany pk czenst o :( prosze o pomoc )

Podaj profesje i eq bo to podstawy.
PK są wszędzie, więc zawsze jest szansa że zaliczysz deada.

Jeśli jesteś Knightem to polecam Trolle, Frost Trolle, Swamp Trolle oraz od czasu do czasu jakiś mini hunt rotów.

Jeśli jesteś paladynem to polecam Trolle, Frost Trolle, Swamp Trolle atakuj ze spearów!

Drudiem i sorcem przy takich skillach raczej nie jesteś :P

$corcerer 30-08-2004 00:14

@resurrection

Nie wprowadzaj ludzi w błąd. Kiedyś rzeczywiście było tak że liczyła się ilość ataków, ale teraz juz nie (ze względu że pallki nadużywały kulek śnieżnych) Radzę poczytać ten TEMAT

aktus 30-08-2004 02:43

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Knight Marker
słyszałem też że na dole są Fire Devile na niższych piętrach.

chcialbym zdementowac pogloski jakoby byly na foldzie fire devile. czesto jednak jest jeden fire elementar. moze jest ich kilka, aczkolwiek w swojej karierze foldowicza spotkalem jednego na 10 czy 11 levie... to miejsce mozna poznac po tym, ze jest lawa... tak wiec... jezeli jestescie low lev i zobaczycie lawe to spier********. we mnie na dzien dobry weszlo 160 hp. 10 od ognia i byl zgon po drugim gfb. mozliwe ze to nie byl gfb... nie mialem czasu na dokladniejsze przygladanie sie, bo nie mialem na to niestety czasu...
low levelom nie polecam tesh wchodzenie do mino archera, poniewaz mozna szybko stracic zycie... dla low levelow jest on z deczka zabojczy... chyba ze sie ma full mana i hmmy to mozna z nim "ponegocjowac". dojsc mozna do niego przez drzwi przewaznie dzieki bogu zamkniete. nie wiem gdzie jest klucz. w kazdym badz razie jak ma sie odpowiedni poziom to sie juz wie gdzie mozna takowy klucz zdobyc ;)

Knight Marker 30-08-2004 17:21

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez aktus
chcialbym zdementowac pogloski jakoby byly na foldzie fire devile. czesto jednak jest jeden fire elementar. moze jest ich kilka, aczkolwiek w swojej karierze foldowicza spotkalem jednego na 10 czy 11 levie... to miejsce mozna poznac po tym, ze jest lawa... tak wiec... jezeli jestescie low lev i zobaczycie lawe to spier********. we mnie na dzien dobry weszlo 160 hp. 10 od ognia i byl zgon po drugim gfb. mozliwe ze to nie byl gfb... nie mialem czasu na dokladniejsze przygladanie sie, bo nie mialem na to niestety czasu...
low levelom nie polecam tesh wchodzenie do mino archera, poniewaz mozna szybko stracic zycie... dla low levelow jest on z deczka zabojczy... chyba ze sie ma full mana i hmmy to mozna z nim "ponegocjowac". dojsc mozna do niego przez drzwi przewaznie dzieki bogu zamkniete. nie wiem gdzie jest klucz. w kazdym badz razie jak ma sie odpowiedni poziom to sie juz wie gdzie mozna takowy klucz zdobyc ;)

Sorry pomyliło mi się z Fire Elementalami wszystklich którzyw to uwieżyliprzepraszam :( .

Dixi 30-08-2004 17:27

ja mam 13 lvl sorc (skille sa w przypadku sorca raczej nieistotne ale jak to kogos interesi 16/17 -.-)
eq: plate armor, plate legs, skull stuff, dark helmet i beholder shield

aktualnie expie na rotach na darashi przy okazji robiac gfb jesli ktos zna lepsze expowisko niech napisze

aktus 30-08-2004 18:12

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Knight Marker
Sorry pomyliło mi się z Fire Elementalami wszystklich którzyw to uwieżyliprzepraszam :( .

sadze ze nie ma za co przepraszac... fire devil czy fire elementar to w sumie mala roznica jak zajdzie tam low-lev... a jak go ubije to bedzie wiedzial co tam dokladnie jest ;)

re up:
dobij do 210 many, kup niewidke i idz klepac minotaury 50 za zwyklego 160 za guarda... miej przy sobie gfb i hmm... bo jak jest duze skupisko to gfb a jak pojedynczy to hmm... acha... pamietaj niewidka trwa 3 minuty 10 sekund... zawsze miej stoper/zegarek w pogotowiu... jak cie obskacza 2-3 guardy to jush po tobie... chyba ze pierona bedziesz mial na hotkeyu invisibility

GimliSonGloin 01-09-2004 13:25

pomoszczi

jestem dosc nisko poziomowym palladynem (9level)

moje statsy to:
distance 36

shielding 25

jak na razie nie stac mnie na czar przywolywujacy strzaly ale mam juz luk
jestemw miescie Carlin oczekuje pomocy wraz z podana trasa do potworow

kawa 01-09-2004 19:00

Druid

Jestem Druidem 15 lev 21 mlev 20/22.
Mój eqip: Crown Helmet, Plate Armor, Plate Legs, Dwarven Shield, Serpent Sword, Leather Boots. Nie wiem gdzie mam expic? Chodzilem do elven fortress ale pnie niezle bil ork warior, a ich tam pelno. Slabsze bez problemu zabijalem.

Matit 01-09-2004 19:10

Gdzie expić ze skillami xx/xx~

Ludzie przepraszam za słowa ale cholernie chrzanicie, ja gram krutko bo nie cale 3 miechy ale zawsze to troche jest. Swoim ryckiem na skilach 40/35 bez problemu i bez runek soluje 2 soldy mam 13lvl i 2mlvl, a jak dobrze pujdzie to beholdera z dwoma ihami zsoluje a mam tylko serpent sworda, p legi, dark helmet, i scale armora więc bardzo prosze nie zaniżac możliwości super (dla mnie) postaci jaką jest rycerz.

Aina Aiwe 02-09-2004 15:35

pytanko o Hero

Przy jakich skilech, lvl, sprzęcie i z jaką ilością uh ryzerz soluje Hero?

kawa 02-09-2004 16:26

Druid lv 15

Jestem Druidem 15 lev 21 mlev 20/22.
Mój eqip: Crown Helmet, Plate Armor, Plate Legs, Dwarven Shield, Serpent Sword, Leather Boots. Nie wiem gdzie mam expic? Chodzilem do elven fortress ale pnie niezle bil ork warior, a ich tam pelno. Slabsze bez problemu zabijalem.

plummer 02-09-2004 19:44

A ja Zrobilem dzisaj nowa postac i mam stuff:c-helm,k-armor,p-legs,k-axe i dwarven shield i jestem pallkeim na 8 lvlu pewnie duzo osob sie zapyta skad mam takie rzeczy, odpowiadam z mojej drugiej postaci o ktorej zaraz powiem ajest nia knight lvl 25 mlvl4 skills:61/56 ale niestety zostala ona zhackowana ale naszczescie pieniadze za ktore kupilem rzeczy na nowa postac trzymal kumpel fajna historyjka co nie ale chodzi o to ze wlasnei moim knightem bez problemowo chodzilem sobie na solidy i bilem 3 solidy +3 roty + 2 dwarfy naraz z neiwielka ucieczka i schodizlo mi jakeis 50-100 hp sporo expa i fajny lootcik wiec sie oplacalo przed glownym update na 17 lvl i ze skilalmi 47/45 chodizlem na bh i schodzilo mi jaies 30/50 hp a po updatcie ze skillami 60/55 okolo 150 hp!!!!! ale niewiem jak teraz po poprawkach cipow bo juz nie gram ta postacia bo zostalo zhackowana X( wiec knighty mozecie chodzi na solidy bezproblemowo do tej kopalni na ktora jest najnizej na mapie zaje........ respawn najlepszy ze wszystkich kopalni nie ma lepszego1k exp mnije wiecej 5-8 minut poprostu zaj...... jak dla knighta mniej wiecej 20-30 lvl ze skillami 55/50 - 65/60 lub wiecej polecam papa :) :) ;) ;)

brat shadow mario 05-09-2004 09:06

gdzie exp

poziom 10 dwarfy roty poziom 12/13 amazonki i goby poziom 15 ja zabijalem ww d. solidary minosy archery itp

KopusDupus 06-09-2004 00:15

2 posty niżej.... :P

dymas 06-09-2004 18:51

Do jakich skilli trenic na rooku??

gram na serwerze dolera na ktorym tolerowane jest p vs. p poradzcie do jakiej wysokosci trenic zeby nie byc zabitym na starcie na mainie?? i jeszcze jedno....jaka klase radzcicie wybrac na mainie oprocz knigha [gram swordami] bo knightem juz gralem i mi sie znudzil.z gory dzieki za odp:P

Tibiańczyk 06-09-2004 19:22

moja rada tren se z trolami do 35/35 (full eq tylko bron najslabsza).a potem z ludzmi np do 50/50

KopusDupus 07-09-2004 17:46

Gdzie expić ze skillami xx/xx~

Witam !! :)

Mag:

25 lvl ; 40 mlvl... gdzież tu się wybrać - dobry exp, mile widziany :)

Wyposażenie: crown set, medusa shield

Knight:

36 lvl ; 65 sword + 64 shield

Wyposażenie: Knight set + Fire Sword - loot mile widziany :)

I gdzie tu się wybrać ?

Wukio 07-09-2004 19:40

@Dymas
Nie tren na rooku !!!! To jest nie oplacalne!!! Na mainie skille wszystkimi oprocz sorca skakaja szybciej niz na rooku. Nikt na starcie cie nie zabije chyba ze jak sie do party z nieznajomym dolonczysz. Wylaz jak najszybciej i wybierz profesje jaka ci sie podoba.

@KopusDupus
Co do sorca to nabij jeszcze 2 lvl np na hell gate. Jezeli ci sie tam spodoba to mozesz dluzej zostac. Jezeli nie to na 27 lvl kup bp uh i ze 3 hmm i na guardy do kopalni(chyba ze chcesz tam zostac dluzej to wtedy wiecej uh i hmm) z monkiem zsumonowanym. Co do knighta to sie nie znam bo nim nie gram :P.

Lisek12 07-09-2004 21:26

Powiem krótko. Czy stalker mnie zabije?? Proszę o szybką odpowiedż z góry thx. Bye

dymas 08-09-2004 15:44

jaki miecz??

mam 8lvl i skille 17\18 wale swordami. jaki jest wtej chwili najbardziej odpowiedni miecz dla mnie??jakis czas temu mialem carlina ale nie zawsze trafialem w potwora.wiec poradzcie jaki miecz bedzie dlamnie odpwiedni.z gory dzieki za odpowiedzi

kagahiru 08-09-2004 17:22

[quote=Berials]
re:Lisek 12
A jaki lvl?voc?skille?mlvl?
QUOTE]

Dane jego postaci podane są u niego w podpisie :)

Zegenis 08-09-2004 20:42

Na jakich potworkach moge szybko skillowac?
Mam 26 lvl skille 57/52 (cienko ale duuzo trenie teraz) eq" crown armor p legsy w helmet bright sword crown shield. knight.Gdzie moge expic i jakie potworki zabijac (silniejsze a nie roty itp. :P) do straty 1 uha ?

Falcon 08-09-2004 21:18

Wiem że to nużące dla odpowiadających ciągle odpisywać na takie posty ale prosiłbym by ktoś mi powiedział na jakie potworki można chodzić (najlepiej w okolicy venore) z moimi statsami.

Paladyn, 11 level, skille 43\33, 5 mlvl, eq: scale armor, soldier helmet, speary ( :) ), dwarven shield, chain legs, leather boots ( :) ). Wiem że mój eq to totalny śmietnik ale wolę znaleźć coś lepszego niż kupywać bo z kasą jest różnie. Ale ogólnie jest na poziomie kilkuset gp :(

I jeszcze jedno pytanko: czy z moimi skillami opłacalne jest chodzenie z łukiem? Bo nie wiem czy się zdecydować czy też chodzić dalej ze spearami i podnosić jeszcze dista?

Dynio 08-09-2004 22:32

Gdzie ?

Witam !
Mam Knighta LVL 11 Skille 34-29
Long Sword, Scale Armor, Dwarven Shield, Chain Legs, Steel Helmet
Gdzie mam expić ??

Knight Patryk 09-09-2004 20:13

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Dynio
Witam !
Mam Knighta LVL 11 Skille 34-29
Long Sword, Scale Armor, Dwarven Shield, Chain Legs, Steel Helmet
Gdzie mam expić ??

Polecam rotowisko niedaleko Venore.

Katanas 10-09-2004 18:24

Gdzie expic??

Mam Knighta 16 lvl az 2 mlvl (jestem dobry:]) moje eq to : crown helmet,crown shield,p-set,leather boots, fire sword no i mam bronze amulet dla ozdoby :]. Skile 30+/20+ wiem ze slabiutkie ale niemam z kim trenic a potworow na Antice malo bo duzo osob :] Gdzie mam expic bo ghost land mi sie znudzil tak troche :P plz pomuzcie

Afinor 11-09-2004 14:10

Knight 18lvl 54/53 eq: plate armor brass legi steel helmet barbarian axe dwarven shield (nowy server) Gdzie dobrze expic? oprocz soldierow bo jak mnie naraz 5 napadna to zobacze bialy napis raczej:P

Katanas 11-09-2004 19:27

jesli odpowiedz byla donie to male pytanie GDZIE JA ZNAJDE TEN AMAZON CCAMP!!??:]

dymas 12-09-2004 10:31

Nowa postac - druid 8lvl

Mam nowa postac - druid na 8lvlu... wale dystansowymi, skille 17\17
mój eq:

-soldier helmet (Arm:5).
-noble armor (Arm:11).
-plate legs (Arm:7).
-leather boots (Arm:1).
-dwarven shield (Atk:0 Def:26).

Mam kilka pytan:
1.Czym walczyc?? Inwestowac w luk lub kusze czy zostac przy sperach??

2.Czy moge juz isc na rotwormy...czy moj eq pozwala na to zeby na tak slabym poziomie isc na roty??

3.Jakie czary kupywac?? Mam juz kupione "create food" oraz "light". Jakie i w jakiej kolejnosci kupywac przy nastepnych mlevelach??

Prosze o odpowiedzi. Z gory dzieki

P.S. Pewnie dziwi Was moj dobry eq.przyznaje sie ze mam go ze swojego starego knighta:P:P:P

Heberil 12-09-2004 19:33

mam 58 / 55 17 lvel pseta soldier helmet i dragon lance

Nie wiem gdzie expic :baby:

Dariusz 13-09-2004 20:26

gdzie moge nabic duzo exp i na jakie potwory lazic.
moje skille 16/21 lvl 17, mlvl24 moj ekwipunek :
stell helmet
plate armor
plate legs
ancient shield
boots
clericar mace
plz prosze o odpowiedz mieszkam w carlin na harmonii :)

kagahiru 15-09-2004 18:10

Czy z taką postacią jak mam w podpisie opłaca mi się iść ze sperami na Dwarfy i Dwarfy Soldiery ?

Mój Eq: Scale Armor, Plate Legs, Dark Helmet, Leather Boots, Dwarven Shield

Wiem że słaby ale duże siedze w miescie, mało zarabiam i nie mam na nowy eq :(

Afinor 16-09-2004 19:39

Na dwarfy tak, ze spearami od razu pocwiczysz skille (nie cwicz juz cluba) na soldiery raczej nie, one nie sa zbyt przyjazne dla pallyego jeszcze z takimi skilami:P

Teraz ja:

Knight 19lvl(2k do 20 - doexpie na amazonkach)
54/54
Gdzie dobrze expic? moj sprzet nie za dobry bo nowy server: plate set, steel helmet, dwarven shield, dwarven axe.
Na soldierach bylem to za duzo IH schodzilo (mam 3mlvl) na amazonkach i valkiriach kolo northport sie nawet fajnie expi ale duzo ludzi i za wolno, na zamku kolo ab tez masa ludzi zawsze ( jak jestem sam to git ale rzadko to sie zdarza). Czekam na wasze propozycje:P

Adrameleka 17-09-2004 18:08

Niewiem gdzie expić ze skillami 34\28 chociaż często expie na slimach

Ale nie wiem gdzie ich dużo :(

wojtexes 17-09-2004 19:27

mam 20lvl knight 58/60 i tak sie zastanawiam czy bede bił spokojnie mino guard i mino mag ?? a tak wogóle to gdzie mam chodzić (kopalnie mi już sie znudziły!)???

Klatus 18-09-2004 07:52

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Misiek-Wariat
Gdzie ja moge expic ze skilami 15/16?
Mam sorca!
Mlvl:0!
W carlin!

Hehe... jeśli jesteś sorkiem to ja na początek polecam zrobić wyższy m-lvl, no chyba ze masz dobra bron... :)

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 08:35.