![]() |
Cytuj:
Cytuj:
|
No tak jak to zwykle bywa temat schodzi na inne tematy. Może jeszcze dołóżcie tu religię.
Eh. |
Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
Teraz powinien działać. Ale jeśli ten artykuł Cię nie zadowoli, to ja pasuje. Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
PS Nieco pogubiłem się w tym, jeśli chcesz kontynuować dyskusję, lepiej by było, gdybyś podał proste, konkretne pytania. Tak będzie przejrzyściej. Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
|
@eerion
Nie próbuj brzmieć mądrze, bo nie masz pojęcia, o czym mówisz. Poczytaj coś najpierw o alkoholu i innych narkotykach, bo rozmowa z tobą na takim poziomie nie ma sensu. Mówisz, co sam wymyśliłeś, a wykpiwasz moje słowa. Może zacznij od tego, ile ludzi umiera rocznie w Rosji z powodu alkoholizmu. |
@Up
A ten dalej ciągnie swoje... Faktycznie eerion nie ma bladego pojęcia o narkotykach i alkocholu, o ich skutkach ubocznych i zaletach, wcale się nie rozpisał na ten temat, i nie podał żadnych argumentów. Faktycznie eerion nie pisz bzdur ^^ Rosjanie mają mocne głowy :> @Down Jak ci się nie podoba, i nie chcesz dyskutować to po co piszesz? |
Temat robi się coraz bardziej pusty. Wszyscy piszą o tym samym, to samo. Najlepiej jakby ktoś to zamkną.
|
Wciąż te same argumenty... Bez kitu ktoś powinien zamknąć.
"NIE WIESZ JAK TO JEST BO NIE SPRÓBOWAŁEŚ!" "A TY SPRÓBOWAŁEŚ I NIE WIERZYSZ NAUKOWCOM!" xd |
Dobra, zacznijmy od początku. I na dobry początek to:
http://en.wikipedia.org/wiki/Image:R...ependence).svg Co do Rosji, cytacik stąd: http://www.timesonline.co.uk/tol/new...cle1647475.ece Cytuj:
Może teraz ktoś mi odpowie jakimiś konkretami, bo póki co żadnych nie widziałem, poza wyssanymi z palca bzdurami. |
Cytuj:
Widze tu bardzo dużo ------, np. lechista albo inni powtarzają to co usłyszeli od pani w szkole/mamy/taty/babci/ładnie ubranego pana w tv etc. i nie zdają sobie sprawy, że gdyby ktokolwiek jarał maryche przez 50 lat to i tak nie miałby tak zrytego łba jak oni sami mają teraz. Mało tego, tacy ludzie jednocześnie żartują sobie z kaczyńskich, rydzyka i innych nie zauważając tego, że mają tak zamknięte głowy jak oni. Może zamiast pierdolić dowiedźcie się czegoś o marihuanie, ale nie w ten sposób, że przeczytacie jakiś artykuł w necie, tylko sami obadajcie sprawę lub zapytajcie jakiegoś niezależnego człowieka. Ja sam palę marihuanę, ale niezbyt często. To kosztuje i nie zawsze jest jak. :) Nie czuję się uzależniony. Jestem za legalizacją. Jak można w ogóle być tak ograniczonym, by palić papierosy, albo pić i jednocześnie mówić, że marihuana czy inne narkotyki miękkie są złe, że się od nich umiera... przecież to totalny absurd... |
Cytuj:
@up Cytuj:
|
Najbardziej lubię profesorków którzy nie próbowali owych rzeczy a mędrkują,narkotyki działają różnie na różnych ludzi a wypowiadają się jak by wiedzieli wszystko i ćpali z 10 lat... Mistrze ^^
|
lol.... ze wam sie chec tyle czytac tego wszystkiego o.O
ja swoja misje w tym temacie chyba juz wykonalem. Polegala na tym by ukazac absurd polskiego prawa w ktorym, ogolnie rzecz biorac, niektore gorsze rzeczy sa legalne a te lepsze nie (alkohol, papierosy i mj). Jest to po prostu nielogiczne by mj wsadzac do tego samego worka co te twarde narkotyki. Wiele osob mowi ze podzial na 'miekkie' i 'twarde' narkotyki jest smieszny. Dla mnie smieszna jest osoba ktora tak mowi bo ukazuje jedynie ze jest ograniczona w swoim mysleniu. Trzeba oddzielic substancje ktore wypalaja zyly a substancje ktore wypalaja szare komorki. Swiadomie nie bronilem w poprzednim zdaniu mj bo powszechnie wiadomo ze niszczy szare komorki, konkretniej pamiec krotkotrwala... ale wyjasniac porownania chyba nie musze. Jak ktos ma jakies 'ale' do mj to niech w poscie wyraznie napisze ze kieruje pytanie do mnie. Co do ustroju, innych narkotykow itd sie nie wypowiadam.... mnie boli tylko dyskryminacja mj. bless ya god! |
Cytuj:
|
Cytuj:
|
Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
|
Cytuj:
|
Cytuj:
|
Cytuj:
|
Cytuj:
http://pl.wikipedia.org/wiki/Amfetamina#Otrzymywanie |
Cytuj:
Cytuj:
|
http://hyperreal.info/ zapraszam na forum tam może zrozumiecie co nie co o narkotykach =)
|
Cytuj:
|
Cytuj:
Cytuj:
A wiesz, ilu ludzi myślało, że alkohol nie uzależnia (bo przecież jest legalny, to nie narkotyk), a dzisiaj jest na odwyku lub chodzi na spotkania AA? Jest ich zdecydowanie więcej niż tych, którzy uzależnili się od substancji nielegalnych. |
@up
Nie byłbym taki pewien. Jendo i drugie uzależnia i z jednym i drugim sami sobie nie damy rady, i nie gadajcie mi, że jak się ma silną wole to da się z tego wyjść. Nie znam nikogo i nie słyszałem o nikim kto by dał sobie samemu rade z narkotykami |
Cytuj:
Gdyby zezwolić na sprzedaż narkotyków, zalegalizować ję to uzależnionych byłoby bardzo dużo, bo dostępność towaru była by duża i bezproblemowa. |
Aksjomat o samoposiadaniu mowi, ze kazdy jest wlascicielem wlasnego ciala i zycia. Jest tak? Jest. Dokladniej jest to wyjasnione tutaj: http://www.youtube.com/watch?v=dpo1ZeGTJrM
Wiec jakim prawem pewna grupa ludzi ma zakazywac innym ludziom decydowania o swoim ciele i zyciu? Jesli ktos chce sobie szkodzic to jego sprawa, ma do tego prawo. |
Oho, spider-bialystok wciąż na forum i widzę, że przyłączył się do internetowych krzykaczy, którzy siebie nazywają libertarianami. Przepraszam za komentarz nie na temat, wyrwało mi się :p
|
A mówiąc o silnej woli,to sie po prostu tak myśli "Łooo ja jestem silny,ja jestem kozak ja wytrzymam" a na drugi dzień nie myślisz o tym i lejesz na to czy tak mówiłeś czy nie,wypijesz,zapalisz,wciągniesz wszystko jedno bardzo trudno jest uwolnić się od tego a wiem o tym bo tak jest z papierosami,tak samo myślałem chciałem być kozak i elo a teraz nie moge wytrzymać a rodzicom o tym nie powiem.
|
Cytuj:
|
Cytuj:
|
Cytuj:
|
Ale istnieje ryzyko, że wyjdzie, więc w myśl zasady, że lepiej zapobiegać niż leczyć, państwo nie pozwala na takie rzeczy.
|
Cytuj:
|
Najlepiej zabijajmy ludzi tuz po urodzeniu, kto wie, czy za xx lat nie zamorduja kogos? Lepiej zapobiegac niz leczyc!
|
Cytuj:
A tak na serio - ja tam jestem za wolnością ale bez przesady. |
Cytuj:
|
Mordercow to sie powinno zabijac, a nie bawic sie w kastrowanie. Ale to jest kara za naruszenie cudzej wolnosci (wolnosci do zycia).
'Profilaktyczne' zabieranie wolnosci to zamordyzm. |
Cytuj:
A ty, Spider, zachowujesz się jak zbuntowane dziecko, któremu nikt nie będzie mówił, co ma robić, bo on wie najlepiej. Nawet jeśli chce skoczyć z mostu - bo przecież może. Ale sam fakt, że może, nie oznacza, że trzeba mu na to pozwolić. |
Cytuj:
|
Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
@Edit @Up hehe dyszka xd |
Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 04:36. |