Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   O wszystkim i o niczym (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=20)
-   -   Dyskusje światopoglądowe (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=205236)

semilunaris 31-01-2009 20:34

@up:

Dokładnie o tym mówię. To Twoja w o l a.

Litawor 31-01-2009 20:34

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez semilunaris (Post 2445565)
Z perspektywy czasu jestem pewien, że świadomość i własna wola odgrywają kluczową rolę w zakochiwaniu się. Gdybyś spotkał piękną dziewczynę/kobietę, która po prostu zniewala Cię z zewnątrz, a wewnątrz jest "hEhOwOm DiScoO KrEjzOlEcZKoM" nadal upierałbyś się, że nasz umysł/wola nie mają żadnego głosu w żywieniu do kogoś uczuć?

Podany przez Ciebie przykład pokazuje jedynie, że cechy fizyczne danej osoby nie są jedynymi, które decydują o zakochaniu się. To wciąż nie mówi nic o związku z *wolą* - niejedna zakochana osoba dostrzega przeróżne wady obiektu swoich uczuć, a mimo to uczucia nie gasną, następują jedynie chwile zwątpienia.

Ale ta droga chyba nie ma sensu, spróbuję Ci to wyłóżyć inaczej - powiedzmy, że w ramach udowodnienia swojej tezy zechcesz zakochać się w chłopaku. Potrafiłbyś? Nie w pierwszym lepszym, wybrałbyś sobie jakiegoś, który ma dużo pozytywnych cech. Ale i tak nie zakochałbyś się w nim dlatego, że byś chciał. Nie pociagają cię mężczyźni i koniec - nic nie poradzisz. Tak samo sprawa się ma z homoseksualizmem - sytuacja jest dokładnie odwrotna.

Albertus 31-01-2009 20:37

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Litawor (Post 2445580)
Podany przez Ciebie przykład pokazuje jedynie, że cechy fizyczne danej osoby nie są jedynymi, które decydują o zakochaniu się. To wciąż nie mówi nic o związku z *wolą* - niejedna zakochana osoba dostrzega przeróżne wady obiektu swoich uczuć, a mimo to uczucia nie gasną, następują jedynie chwile zwątpienia.

Ale ta droga chyba nie ma sensu, spróbuję Ci to wyłóżyć inaczej - powiedzmy, że w ramach udowodnienia swojej tezy zechcesz zakochać się w chłopaku. Potrafiłbyś? Nie w pierwszym lepszym, wybrałbyś sobie jakiegoś, który ma dużo pozytywnych cech. Ale i tak nie zakochałbyś się w nim dlatego, że byś chciał. Nie pociagają cię mężczyźni i koniec - nic nie poradzisz. Tak samo sprawa się ma z homoseksualizmem - sytuacja jest dokładnie odwrotna.

hmm ja jestem zakochany w dziewczynie i nie mogę sie odkochać a widzę wiele wad. ale nigdy przenigdy nie mógłbym sie zakochać w chłopaku , nawet jak by był idealny pod względem charakteru po prostu nie mógł bym odrzuca mnie , mogę z kolega wypić winko z biedronki , mogę mu pomoc sie bić ale nigdy bym nawet nie pomyślał ze mógłbym być w jakimś zakochanym...

dla mnie to jest jednym słowem "nienormalne"

Martka 31-01-2009 20:40

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Albertus (Post 2445589)
hmm ja jestem zakochany w dziewczynie i nie mogę sie odkochać a widzę wiele wad. ale nigdy przenigdy nie mógłbym sie zakochać w chłopaku , nawet jak by był idealny pod względem charakteru po prostu nie mógł bym odrzuca mnie , mogę z kolega wypić winko z biedronki , mogę mu pomoc sie bić ale nigdy bym nawet nie pomyślał ze mógłbym być w jakimś zakochanym...

dla mnie to jest jednym słowem "nienormalne"

A Ty potrafisz czytać do końca? Czy opierasz się tylko na wybranych przez siebie fragmentach?

Albertus 31-01-2009 20:43

tak umiem. ale co tu dużo gadać nie umiem se wyobrazić ze jestem z jakimś chłopakiem to nawet jak na moja wyobraźnie za wysokie progi , to dla mnie jest takie nierealne jak tibia 3D wogle już nie będę tu pisał bo dla mnie te cale gejostwo to choroba i nie normalne i mnie nikt nie przekona

Vil 31-01-2009 21:08

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Wielkimanitu (Post 2445399)
Jaki by nie był werdykt psychologów, homoseksualizm jest dysfunkcją organizmu, którego podstawowym celem powinna być prokreacja.

okres takiego rozumienia natury czlowieka zostawilismy pare tysiety lat za soba, teraz do prokreacji ( lub wstrzymania sie od niej ) podchodzimy swiadomie.

Piotrek Marycha 31-01-2009 21:41

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Wielkimanitu (Post 2445550)
Otóż pedofilia to odczuwanie pociągu do dzieci przed okresem dojrzewania. Pedofilią nie jest (jak dużo ludzi chce sądzić) seks z dojrzało płciowo 14-latkom.

jednak wg. prawa jest, bo np. ja jako pełnoletni mógłbym iść za to siedzieć

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Robin2000 (Post 2445564)
Nie wiem czy to przypadek ale jakieś 2 tygodnie temu czytałem prawie identyczny temat na Torgu tylko jeszcze była sonda. Sam chciałem taki temat założyć, ale nie chciało mi się ^^

był też ze 2-3 miesiące temu, i możecie sobie tylko wyobrazić jak wyglądał jak ten cały zwierzyniec zaczął sie obrzucać mięsem

sphinx123 31-01-2009 22:32

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Albertus (Post 2445599)
tak umiem. ale co tu dużo gadać nie umiem se wyobrazić ze jestem z jakimś chłopakiem to nawet jak na moja wyobraźnie za wysokie progi , to dla mnie jest takie nierealne jak tibia 3D wogle już nie będę tu pisał bo dla mnie te cale gejostwo to choroba i nie normalne i mnie nikt nie przekona

Boga też nie można zrozumieć, a utrzymujesz że w niego wierzysz. Czyli Twoja fobia to wynik wychowania? Nie wiem, nie znam Cię wystarczająco dobrze

eerion 31-01-2009 22:40

Cytuj:

A te "wiarygodne" badania to mam rozumieć, badania "wybielające" homoseksualizm?
Bo taka prawda. Homoseksualizm występuje także w naturze, najczęściej (jeśli mnie pamięc nie myli) u większych kotowatych.

Cytuj:

Normą było, że większość (żeby to bardziej uzmysłowić jakieś 80%) filozofów, urzędników i wyższych obywateli miało swojego męskiego, 15-17 letniego kochanka.
Uznawanego za młodego, lecz nie chłopca, a mężczyznę.
Wtedy kategorie wiekowe był inne, także i długość życia ludzi.

Cytuj:

tu sie nie zgodzę jeżeli ktoś ma powiedzmy przykre doświadczenie z kobieta i nie chce oprawiać sexu to jest normalne , ale jak ktoś po takiej akcji przerzuca sie na mężczyzn to już nie normalne
Właśnie nie jest normalny. Bo przykre doświadczenie z kobietą jest urazem. Do tego poważnym - skoro przyniosło takie skutki.

Cytuj:

Tu już się posuwasz za daleko - w jakim stopniu się rodzi, a w jakim orientację nabywa, nie jest wcale pewne. Ale faktem jest, że to nie jest świadoma decyzja.
Ostatnio czytałem ciekawy artykuł o Bi. Tłumaczył on także od czego zależy bycie Homo/Bi/Hetero. Tylko nie chce palnąć gafy, czy to był dokładnie gen, czy coś a'la hormon.

Cytuj:

Z perspektywy czasu jestem pewien, że świadomość i własna wola odgrywają kluczową rolę w zakochiwaniu się. Gdybyś spotkał piękną dziewczynę/kobietę, która po prostu zniewala Cię z zewnątrz, a wewnątrz jest "hEhOwOm DiScoO KrEjzOlEcZKoM" nadal upierałbyś się, że nasz umysł/wola nie mają żadnego głosu w żywieniu do kogoś uczuć?
Zakochałeś się na podstawie pewnych "predyspozycji" organizmu. Tak jak twój organizm reaguje na obecność kobiet/ zdjęć biustu, itd. to nie zależy ty od ciebie. To twój organizm reaguje. Więc mówienie, jakby to było świadome jest kłamstwem. Ba - potwierdza to stare powiedzenie - miłość jest ślepa.

Cytuj:

Bo seksualność twojego organizmu skłania się ku hetero. Dlatego. Jakby się skłaniała ku homo - byłoby odwrotnie.

Cytuj:

bo dla mnie te cale gejostwo to choroba i nie normalne i mnie nikt nie przekona
Znaczy, jesteś osobą tak ograniczoną umysłowo, że nie potrafisz nawet spróbować spojrzeć na sytuację z innej perspektywy.

Exodus 31-01-2009 23:04

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Albertus (Post 2445201)
PS. zaraz poleca komenty z tym wojskiem. To takie marzenie ;D ale mnie nie wezmą bo bylem już karany , a z tego co wiem to jak ktoś karany to do wojska nie biorą.

Albo jestes glupi albo kogos zabiles albo odwaliles cos rownie szkoldwliwego w co nie wierze. Na oko mysle, ze dostales jakis mandat i uwazasz sie za karanego. Moze sie myle, ale jesli nie. Karanym jestes wtedy kiedy, masz zawiasy lub odwaliles cos tak szkodliwego ze sie cudem wywinales od wiezenia, a jesli masz mandat i uwazasz sie za karanego to jestes glupim frajerem. Majac 16 lat za nic szczegolnego nie mozesz zostac uznanym karanym.

Exodus 31-01-2009 23:07

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Vil (Post 2445637)
okres takiego rozumienia natury czlowieka zostawilismy pare tysiety lat za soba, teraz do prokreacji ( lub wstrzymania sie od niej ) podchodzimy swiadomie.

nie pare tysiecy, ale paredziesiat. To ze dawno temu w grecji itp pedofilia byla normalna, nie znaczy ze teraz ma tak byc,

ps. sory ze 2 posty pod soba, tak jakos wyszlo

@down
juz kilka razy bylo o tych fizlofach pedofilach jako homoseksualistach, ukazujac slabosci sredniowiecza i kosciola, odnioslem sie do tego bardziej ogolnie. Twoj post byl ostatni z tego typu... ;p

No ale niby kiedys homoseksualizm byl normalny, ale przeliczajac na nasze to byla jednak pedofilia, to jakos sie odnosi do niej. xd

Vil 31-01-2009 23:44

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Exodus (Post 2445880)
To ze dawno temu w grecji itp pedofilia byla normalna, nie znaczy ze teraz ma tak byc

przeczytaj moj post jeszcze raz i wskaz w ktorym miejscu odnosi sie do pedofilii.

gumcajs 01-02-2009 00:11

@do wszystkich ktorzy akceptuja gejów i lesby
chyba sie z kutasem na glowy pozamienialiscie, to juz kurwa jest obled zeby koles z kolesiem sie w dupsko jebali, jak mozna to akceptowac...? malo tego jeszcze s*****ele chca dzieci adoptowac, to juz kurwa bije wszystko...
A:Jak ma na imie twoja mama?
B: Piotrek

p.s.
geje na madagaskar!

CsCiacho 01-02-2009 00:13

@Gumcajs
Jak mozna tolerowac takie cos jak ty? Malo tego s*****ielu bezczelnie sie tutaj zarejesterowałes :(

Ulrikk 01-02-2009 00:15

Ciekawe kiedy zaczniecie akceptować seks ze zwierzętami. 'Nie moja wina, że taki się urodziłem'

Lasooch 01-02-2009 00:22

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Ulrikk (Post 2445972)
Ciekawe kiedy zaczniecie akceptować seks ze zwierzętami. 'Nie moja wina, że taki się urodziłem'

Różnica jest taka, że kiedy dwóch gejów się nawzajem posuwa, to obaj tego chcą. Co do zwierzęcia - nie wiadomo, czy ono ma ochote na takie zabawy ; ) Za jednomyślną zgodą wszystkich uczestników nie widzę nic złego w jakimkolwiek postąpowaniu.

Exodus 01-02-2009 00:39

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Ulrikk (Post 2445972)

propaganda robi swoje, jak mysle o tym co powiedziales, to mi sie robi 10x bardziej nie dobrze niz myslac o gejach. xddd

Ulrikk 01-02-2009 00:43

Miałem 'przyjemność' widzieć filmik na którym pewna kobieta odbywała stosunek z koniem, chyba mu się podobało.
I jescze kwestia pedofilstwa- jeżeli niejaki pan Marek, lat 30 rozkocha w sobie Marysię, lat 12 to ona nijako też będzie chciała robić z nim rzeczy, których nie powinni robić. Chociaż nie zdaje sobie sprawy z tego, że ten skurwysyn ją skrzywdzi.

Cytuj:

) Za jednomyślną zgodą wszystkich uczestników nie widzę nic złego w jakimkolwiek postąpowaniu.
Czyli mam rozumieć, że jeżeli ktoś będzie chciał, aby inni uczestnicy pocięli mu żyły, to nic w tym złego?

@Down
Tylko, że przez jego głupotę ucierpi reszta 'bawiących się'

Lasooch 01-02-2009 00:49

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Ulrikk (Post 2446011)
Czyli mam rozumieć, że jeżeli ktoś będzie chciał, aby inni uczestnicy pocięli mu żyły, to nic w tym złego?

Jak głupi i _na własne życzenie_ - niech umiera. Zwolni się miejsce pracy i Darwin będzie miał radochę.

Albertus 01-02-2009 00:56

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Exodus (Post 2445877)
Albo jestes glupi albo kogos zabiles albo odwaliles cos rownie szkoldwliwego w co nie wierze. Na oko mysle, ze dostales jakis mandat i uwazasz sie za karanego. Moze sie myle, ale jesli nie. Karanym jestes wtedy kiedy, masz zawiasy lub odwaliles cos tak szkodliwego ze sie cudem wywinales od wiezenia, a jesli masz mandat i uwazasz sie za karanego to jestes glupim frajerem. Majac 16 lat za nic szczegolnego nie mozesz zostac uznanym karanym.

za 1 raz moglem pojsc do poprawczaka ale sie z tego wywinolem 2 raz tez był szczęśliwy
a za 3 to jeszcze nie wiem co będzie to to wielka niewiadoma czy policja wniesie sprawę do sadu.ale chyba nie bo jakoś nic nie przychodzi.

a czemu wy macie taki stosunek do tego co ktoś mówi? nie widzę powodu po co kłamać jaki to ja JP 100% i hooligan ja mowie prawdę i jak coś opowiadam to mowie poważnie.
może sławę na mieście zawdzięczam rodzinie która swego czasu zajmowała sie hooliganka , i może tym ze to małe miasto (20 tysięcy mieszkańców) tutaj za dużo sie nie ukryje.

nie każdy z tego forum jest dzieciakiem który krzyczy HWDP a z policja nie miał do czynienia.

ja taka osoba nie jestem i proszę mnie nie obrażać bezpodstawnymi domysłami

Ametystowec 01-02-2009 01:03

Ok, co do tych wszystkich pogromcow ulicznych awanturnikow - powiem wam jedno - jestescie zalosni. Obracam sie wsrod dwoch rodzajow ludzi, zadaje sie i z drechami ktorzy lubia kogos stepic bo sie buja, czy z inteligentnymi nerdami ktorzy po 15h potrafia przed kompem siedziec a potem mowia, ze siedza tylko 4h. Wnioskujac po "stylu pisma" obydwu stron to z 95%'ocentowa pewnoscia stwierdzam, ze Albertos (czy jak mu tam) faktycznie by wam wpierdolil. Poprostu piszecie identycznie, Albe~ pisze jak drechy a wy jak nerdzi/nerdowie/nerdy (whateva)...smutne ale prawdziwe. Wiem, ze bedziecie sie wypierac, ale nie czarujmy sie, gdybym mial takie zycie jak wy - nerdy to tez bym sie nie przyznawal gdybym nie musial i nikt by mi tego nie udowodnil. Tlumaczycie sie, ze drechy to plebs i glupie goryle, dostales po lbie bo sie woziles? Twoja wina. Prawie zaden dres was nawet nie tknie, jezeli sie nie bedziecie sie patrzec/bujac/spluwac czy co innego co moze zostac poczytane za obrazliwy gest uznane. I nie wyjezdzajcie mi z tym tematem, ze zdjeciami RL, bo pewnie wstawiacie fotke z google graphics.

Aha jeszcze jedno, nie mylcie Boga z KK, ok? Bo sa dowody, ze Bog jest i i sa rowniez takie, ze go nie ma. Wiec skonczcie pierdolic plax.

Co do gejostwa - jak 70% forum nie przeszkadza puki nie demonstruja sie na sile. (Lizanie sie na przystanku hetero tez nie uznaje za normalne, a wrecz szczeniackie)

Tak wiem, jestem skonczonym drechem bez perspektyw, albo sam jestem nerdem i gram drecha by byc fajnym. I zajebiscie wam zazdroszcze waszych mozgow i waszych fajnych ripost w "madrym stylu", ale wlasnie tym ujawniacie swoje nerdostwo.

semilunaris 01-02-2009 01:10

To, że ktoś pisze na poziomie =/= że jest 'nerdem'.

Ma ktoś dres na sprzedaż?

Lasooch 01-02-2009 01:10

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Ametystowec (Post 2446035)
Wiem, ze bedziecie sie wypierac, ale nie czarujmy sie, gdybym mial takie zycie jak wy - nerdy to tez bym sie nie przyznawal gdybym nie musial i nikt by mi tego nie udowodnil. Tlumaczycie sie, ze drechy to plebs i glupie goryle, dostales po lbie bo sie woziles? Twoja wina. Prawie zaden dres was nawet nie tknie, jezeli sie nie bedziecie sie patrzec/bujac/spluwac czy co innego co moze zostac poczytane za obrazliwy gest uznane.

Masz rację, będę się wypierać, ale krótko: nie masz racji. A co do dostawania po łbie - jeszcze nie dostałem, ale zdarzyło się już sp*erdalać przed kilkoma pijanymi osobnikami po 20 - oczywiście w dresach. Za to, że przeszedłem obok.

Cytuj:

Aha jeszcze jedno, nie mylcie Boga z KK, ok? Bo sa dowody, ze Bog jest i i sa rowniez takie, ze go nie ma. Wiec skonczcie pierdolic plax.

Ani na to, ani na to _nie ma_ dowodów - a nie są.

Cytuj:

Tak wiem, jestem skonczonym drechem bez perspektyw, albo sam jestem nerdem i gram drecha by byc fajnym. I zajebiscie wam zazdroszcze waszych mozgow i waszych fajnych ripost w "madrym stylu", ale wlasnie tym ujawniacie swoje nerdostwo.

Inteligencja to nie 'nerdostwo', jeśli uważasz inaczej - szczerze współczuję braku tejże.

Ametystowec 01-02-2009 01:20

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Lasooch (Post 2446037)
Inteligencja to nie 'nerdostwo', jeśli uważasz inaczej - szczerze współczuję braku tejże.

"Madre" wyslowianie sie na forum to jedno. Ale jezeli zaczynasz mieszac cos typu: "ok mowisz ze mi wpierdolisz, to dawaj" z "Ale sie boje, nastoletnie dziecko mi grozi, coz za niefart mam przesrane...ZA CO?" - to takie ironie mnie dobijaja na tym forum. I napisalem chyba, ze jestem na 95% pewien - wiec dopusc mozliwosc, ze np w Twoim przypadku to sie moze nie sprawdzic. Aaa no i wlasnie, pisanie "tY" tez jest bardzo dresiarsko-nerdowe - nie ma to jak forumowa ironia z pomyslem podpatrzonym u kiboli ktorzy pisza tak na murach o wrogich klubach.

Ulrikk 01-02-2009 01:25

Cytuj:

"Madre" wyslowianie sie na forum to jedno. Ale jezeli zaczynasz mieszac cos typu: "ok mowisz ze mi wpierdolisz, to dawaj" z "Ale sie boje, nastoletnie dziecko mi grozi, coz za niefart mam przesrane...ZA CO?"
Najlepsze jest to, że osoby tak piszące bałyby sie powiedziec tego wprost, nawet 15 letniemu dziecku ;<

Lasooch 01-02-2009 01:27

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Ametystowec (Post 2446047)
"Madre" wyslowianie sie na forum to jedno. Ale jezeli zaczynasz mieszac cos typu: "ok mowisz ze mi wpierdolisz, to dawaj" z "Ale sie boje, nastoletnie dziecko mi grozi, coz za niefart mam przesrane...ZA CO?" - to takie ironie mnie dobijaja na tym forum. I napisalem chyba, ze jestem na 95% pewien - wiec dopusc mozliwosc, ze np w Twoim przypadku to sie moze nie sprawdzic. Aaa no i wlasnie, pisanie "tY" tez jest bardzo dresiarsko-nerdowe - nie ma to jak forumowa ironia z pomyslem podpatrzonym u kiboli ktorzy pisza tak na murach o wrogich klubach.

Dresiarsko-nerdowe, miks dwóch jak zrozumiałem przeciwieństw : >

Ja tu nie piszę, że 'haha dzieciak mi wp*erdoli no dawaj leszczu'. Dla mnie groźby z powodu cudzych poglądów są po prostu żałosne, czy w rzeczywistym świecie czy - tym bardziej - na necie. To nie jest tak, że komuś dziewczynę dmuchnąłem, ja po prostu nie mam nic do gejów ; )

@down: Slaya generalnie uważam za jednego z najinteligentniejszych ludzi tego forum, trochę mnie dziwiło, że w kłótnię z dzieciakiem wplatał np. posuwanie jego matki.

Ametystowec 01-02-2009 01:37

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Lasooch (Post 2446056)
Ja tu nie piszę, że 'haha dzieciak mi wp*erdoli no dawaj leszczu'.

Ty nie, Slay (ktoremu gratuluje inteligentnego pojazdu polmozga-drecha pol forum (nie pamietam, czy ty tez tego nie robiles(gratulowales mu) - co byloby rownoznaczne z czyms takim))

Xantro 01-02-2009 08:34

Do homoseksualistów nic nie mam. Dzieciom wychowywanym w takich rodzinach już raczej tak. A wasza kłótnia w tym temacie jest momentami bardziej żałosna i offtopowa niż ta w tematach o ufo, 2012 i religi.

Slay 01-02-2009 08:42

Cytuj:

Aaa no i wlasnie, pisanie "tY" tez jest bardzo dresiarsko-nerdowe - nie ma to jak forumowa ironia z pomyslem podpatrzonym u kiboli ktorzy pisza tak na murach o wrogich klubach.

Pisanie 'tY' nie pochodzi od zadnych kiboli, tylko ze sceny komputerowej - ale co Ty mozesz o tym wiedziec, skoro wtedy Cie jeszcze na swiecie nie bylo...

Exodus 01-02-2009 10:24

Mnie wlasnie pisanie 'tY' 'cIEBIE' najbardziej denerwuje jak czytam posty i to uwazam ze najbardziej nerdowskie xD

@Ametystowiec
Po czesci masz racje, z punktu widzenia dresa kazdy metal to nerd i ciota, z punktu widzenia metala, jest zajebistym i madrym czlowiekiem. Dlatego ciezko to jednoznacznie powiedziec.

sphinx123 01-02-2009 11:25

Cytuj:

Ok, co do tych wszystkich pogromcow ulicznych awanturnikow - powiem wam jedno - jestescie zalosni. Obracam sie wsrod dwoch rodzajow ludzi, zadaje sie i z drechami ktorzy lubia kogos stepic bo sie buja, czy z inteligentnymi nerdami ktorzy po 15h potrafia przed kompem siedziec a potem mowia, ze siedza tylko 4h. Wnioskujac po "stylu pisma" obydwu stron to z 95%'ocentowa pewnoscia stwierdzam, ze Albertos (czy jak mu tam) faktycznie by wam wpierdolil. Poprostu piszecie identycznie, Albe~ pisze jak drechy a wy jak nerdzi/nerdowie/nerdy (whateva)...smutne ale prawdziwe. Wiem, ze bedziecie sie wypierac, ale nie czarujmy sie, gdybym mial takie zycie jak wy - nerdy to tez bym sie nie przyznawal gdybym nie musial i nikt by mi tego nie udowodnil. Tlumaczycie sie, ze drechy to plebs i glupie goryle, dostales po lbie bo sie woziles? Twoja wina. Prawie zaden dres was nawet nie tknie, jezeli sie nie bedziecie sie patrzec/bujac/spluwac czy co innego co moze zostac poczytane za obrazliwy gest uznane. I nie wyjezdzajcie mi z tym tematem, ze zdjeciami RL, bo pewnie wstawiacie fotke z google graphics.

No tak, jak się nie zna polskiego to jest się drechem, natomiast inteligentni ludzie są nerdami. W każdym razie, co z tego że Albe~ mógłby nas wszystkich zabić i w ogóle, skoro tutaj to się nie liczy. Forum ma to do siebie, że nie wygrywa ten kto ma więcej metanabolu w mózgu i fajniejszych dresiarskich 15-letnich sługusów na podwórku, lecz ten który wysuwa lepsze argumenty. Live with it. Do nauczycielki, jak wstawi Ci jedynkę, też powiesz "Dobra, ale jakbym ci wyje**ł to byś się obsrała" xd

Voon 01-02-2009 11:30

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Albertus (Post 2446027)
a czemu wy macie taki stosunek do tego co ktoś mówi? nie widzę powodu po co kłamać jaki to ja JP 100% i hooligan ja mowie prawdę i jak coś opowiadam to mowie poważnie.

może sławę na mieście zawdzięczam rodzinie która swego czasu zajmowała sie hooliganka , i może tym ze to małe miasto (20 tysięcy mieszkańców) tutaj za dużo sie nie ukryje.

Przez twoje poprzednie posty ciężko brać teraz coś na serio.

Co do drugie części - chodziliście całą rodziną na burdy?

Cytuj:

Spodziewać się mądrych dyskusji na forum to porażka. Odpuść, poluzuj.

sphinx123 01-02-2009 11:37

Cytuj:

Gdybyś przeczytał cały wątek, wiedziałbyś skąd się wzięło "tY" =) Ktoś tam kazał nazywać się "Panem Yakkiem" i stąd to się wzięło :<

Albertus 01-02-2009 11:42

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Voon (Post 2446339)
Przez twoje poprzednie posty ciężko brać teraz coś na serio.

Co do drugie części - chodziliście całą rodziną na burdy?

Spodziewać się mądrych dyskusji na forum to porażka. Odpuść, poluzuj.

nie ;D ale po prostu członkowie mojej rodziny są znani w hooligance. dla mnie nie musisz wierzyć , ja to wiem dla siebie i wiedza ludzie z mego miasta a forum nie jest od tego , forum jest żeby pogadać , przedstawić swoje argumenty i posłuchać innych. i mi to odpowiada ale nie lubię takiego obrażania ze ktoś mówi ze ja jestem dzieciakiem który krzyczy hwdp a policji nigdy na oczy nie widział.

Ametystowec 01-02-2009 13:00

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez sphinx123 (Post 2446352)
Gdybyś przeczytał cały wątek, wiedziałbyś skąd się wzięło "tY" =) Ktoś tam kazał nazywać się "Panem Yakkiem" i stąd to się wzięło :<

Czytalem caly watek i to wlasnie dlatego jestem taki zazenowany. Wiesz jaki jest wasz problem? Nie liczycie sie z ludzmi, bo to jest internet. Ktos tam mowil ze koledzy sie na forum nie licza. To po co zaczynacie sie klucic czyje osiedle jest lepsze w biciu sie/ktore ma wiecej huliganow na skladzie, albo na ktorym mieszkaja dzieci (oczywiscie w waszej same szafy - a jak)? Ja bym was okreslil tak: "Nerdy ktore probuja grac dresiarzy by byc fajnym, jednak ich nerdowska natura nie pozwala im na to, przez co lacza dwa style pisania" przypomniajcie sobie rozmowe telefoniczna z tym Sobczakiem, czy jak my tam :D tutaj to wy jestescie akurat tym wystraszonym typem. Z reszta na tym forum "dresiarz" to bardzo szerokie pojecie. Np. tutaj ktos powiedzial, ze jak sie nie zna polskiego to jest sie drechem...n/c bo polskiego (a w zasadzie ortografii) moze rowniesz nie znac rozowy_stefan_lat15, co to chodzi na dyski i jest super, bo rodzice sa bogaci.

Seeleesee1992 01-02-2009 13:01

1. Moje zdanie jest takie: Jak chcą, niech sobie żyją razem, jeżeli chcą wziąć ślub – niech biorą, ale niech trzymają łapy precz od dzieci i życia innych ludzi ;P

2. Dziwią mnie ludzie którzy wypisują że „nienawidzą” homoseksualistów… Jak można kogoś nienawidzić nie znając go? Co najwyżej możecie ich nie akceptować, dzieci ;P

3. Mam dziwne wrażenie że mężczyźni (/chłopcy) nie akceptują homoseksualistów, bo obrzydza ich seks z drugim mężczyzną… Akceptują (przynajmniej większość moich znajomych) za to lesbijki. Dlaczego? Bo jest na co popatrzeć, a i zwalić jest sobie przy czym.

Takie jest moje zdanie ;P

Albertus 01-02-2009 13:05

Powiem jedno.

http://img525.imageshack.us/img525/4...lowaniacs0.jpg

Ze'To 01-02-2009 13:25

Ametystowiec czy jak tam : nie dziel ludzi tylko na drechów i nerdów, bo może się zdarzyc ktoś kto absolutnie nie identyfikuje się z subkulturą dresów (np ja bo kiedy widzę młodych ryśków peje na każdym kroku i jak to oni są twardzi jak ich jest +5 )a może równie dobrze potrafic się bic... więc rozwin trochę umysł i przestan patrzec na świat pod perspektywa "dres albo nerd wybieraj"
Pozdro :)

Ametystowec 01-02-2009 13:39

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Ze'To (Post 2446560)
Ametystowiec czy jak tam : nie dziel ludzi tylko na drechów i nerdów, bo może się zdarzyc ktoś kto absolutnie nie identyfikuje się z subkulturą dresów (np ja bo kiedy widzę młodych ryśków peje na każdym kroku i jak to oni są twardzi jak ich jest +5 )a może równie dobrze potrafic się bic... więc rozwin trochę umysł i przestan patrzec na świat pod perspektywa "dres albo nerd wybieraj"
Pozdro :)

Nie rozumiesz, nie zaczynalbym klutni, gdyby nie to, ze sami zaczynacie mowic ze ten ten i tamten to dres, ale i tak to bym im wpierdolil. Doslownie tak piszecie. I ta bzdura, ze moze jednak taki Slay by wpieprzyl niejednemu drechowi. Aha, no i tutaj nie da sie inaczej patrzec niz nerd/dres, bo wy mowicie na kogos takiego jak Albertus, ze jest dresem i koniec, my za to mowimy, ze jestescie nerdami - koniec. Dlatego jest taki podzial. Nie wiem jak to napisac...na tym forum dres to nie ktos, kto stoi pod klatka/siedzi na lawce, tylko ktos kto "pisze ofensywnie". Za to tez nerd tutaj to nie typ, ktory jest blady jak sciana i nosi dekielki, tylko ktos kto na kazdym kroku probuje pokazac (czesto w jednym zdaniu) jaki to on madry i silny.

Dan the Automator 01-02-2009 14:04

Socjolog się znalazł ;).

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 18:04.