![]() |
Już mi podali n a innym forum.
Jakby ktoś też potrzebował --> Funkadelic - "Maggot Brain" http://www.youtube.com/watch?v=dh3bleXWaCk na prawde świetne. |
The Girl With The Dragon Tattoo ogladnalem i bardzo fajny thriller dunsko-szwecki. polecam. duzo watkow wiec trzeba dosc uwaznie ogladac..
|
Od paru miesięcy namawiano mnie do Dextera. Przełamałem się i w ciągu nieco ponad tygodnia obejrzałem 4 sezony. Jedyne co mogę powiedzieć to - "Czemu k*rwa zwlekałem ?" :) Kosmos. A ostatnia scena szok.
Możecie mi polecić jakiś powiedzmy prezentujący podobny poziom serial ? Pytam, bo wiem że sporo tu ogarniętych w temacie ludzi ;) |
Nowa seria 24 ! <33333
@up 24 (znany też jako Przez 24 godziny bodajże) trzyma poziom, ale oglądaj od pierwszej serii;d |
Dzisiaj byłem w kinie na filmie "Sherlock Holmes". Nawet spodobał mi się. Fabuła fajna, mimo że ma się wrażenie, że momentami jest "bez składu i ładu". No i laureat Złotego Globa Robert Downey Jr. Ale ogólnie polecam.
|
@Chuck
3ci sezon <3 @Heroes 13-14-15-16 Hmm, całkiem ciekawe odcinki, szczegolnie 16 ;> @House Wilson zagiął :D @Lost Niedlugo startuje nowy sezon moze wreszcie sie cos wyjasni bo tak pogmatwali tam to wszystko ze szok :D |
Cytuj:
Ukryty tekst:
|
@up
Mnie akurat to nie zdenerwowało, bo nie miałbym nic przeciwko takiemu czemuś. :p |
Ja także wczoraj byłam na szerloku. Jak dla mnie, czadersko! Jestem fanką Holmes'a i z niecierpliwością czekałam na właśnie taką ekranizację.
<3 Watson |
@MichalOlkuszanin:
Dokładnie! Ostatnia scena 4 sezonu Dextera mnie rozłożyła... chyba przez minutę nie mogłem oderwać wzroku od ekranu, potem wypaliłem z pięć papierosów nim oswoiłem się z faktem, iż następny odcinek będzie najwcześniej we wrześniu :| Mimo, iż jest to zupełnie odmienny gatunek, polecam Ci obejrzeć Trawkę (The Weeds), nakręcono już 5 sezonów, więc będziesz miał co oglądać. Californication, trzy sezony powstały, też zupełnie inny gatunek niż Dexter, aczkolwiek rola Hanka Moodego to rola życa Duchovnego. Trzecim serialem jaki mogę Ci polecić jest Glee, powstało dopiero 13 odcinków. Trochę babska tematyka, ale mi się bardzo spodobał, choćby ze względy na piosenki jakie tam śpiewają ;) |
Californication też jest całkiem wciągającym serialem, zgadzam się z przedmówcą - Duchovny* odrodził się w roli Hanka Moody'ego:)
Ukryty tekst:
|
Swiat welug kiepskich to jedyny serial ktory ogladam, te wszystkie doktory hausy i inne takie sa kiepskie i nudne.
|
ja tam oglądnałem sobie 2 ostatnie odcinki mentalisty i wkurza mnie, że mało o Red Johnie jest :( ale nawet niezłe są te odcinki.
prócz tego oglądnalem Dziewczyne z perłą oczywiście podobał mi się film, głównie dlatego, ze grała tam Scarlett:) ale fajne napięcie było budowane pomiędzy Griet(Scarlett) a Vermeer'em (Colin Firth) |
Cytuj:
A poza tym to mnie tez troche wkurza ten brak posuwania sie watku w Mentaliscie, chociaz nadrabiaja to tym, ze jak juz sie pojawi Red John to jest strasznie trzymajacy w napieciu odcinek, jak na przyklad ten, w ktorym gadali ze soba przez jakis chat. Trzy sezony House'a mam za soba, Cameron jest przesliczna, chociaz slyszalem, ze od czwartego sezonu jest blondynka, takze juz zaluje, ze usunalem trzy pierwsze. Plus jest taki, ze nie bede rewindowal kazdej sceny dziesiec razy bo sie usmiechnela, albo cos tam, ogolnie wydluzala mi ten serial gdzies o pol godziny czasem, powaznie. Brakuje mi czegos z fabula ewidentnie, Heroes ogladam, ale strasznie nudzi, Dextera nie ma i dlugo nie bedzie, co by nie mowic to tesknie za Prison Breakiem bo tam sie przynajmniej cos dzialo, niewazne jak nierealistyczne to bylo (chociaz dla mnie Mahone + Scofield najlepsze combo serialowe ever) |
Ten "Mentalista", potraficie powiedzieć do jakiego innego serialu jest on choć trochę podobny? Albo "jeżeli podobał ci się serial xyz, to ten na pewno będzie ci się podobał". Byłbym wdzięczny, bo nie wiem czy downloadowac, a strasznie mi się nudzi ^^
Z góry, wielkie dzienks! EDIT: A "Dziewczynę z perłą" to nie oglądałem, acz miałem styczność z książką, choć nie dobrnąłem o dziwo nawet do połowy... po tych postach jakoś mnie nabrała chęć by do niej wrócić ;p |
kryminalistyczna wersja House'a :)
|
Cytuj:
|
Obejrzałem właśnie nowego Holmesa, przyzwoity film. Czekam na drugą część z niecierpliwością. A teraz biorę się za Outlandera, lubie takie klimaty.
|
Hmm kończę trzeci sezon lostów i powoli zaczynam rozumieć na czym polega to "oco ho" :P
|
Wow, Outlander fajny film. Polecam.
|
'Sherlock Holmes' - Fuck yeah, naprawdę dobry film IMO.
|
Cytuj:
Obczajałem też film Stay i musze stwierdzic że przez cały film robiłem większa rozkminę niż na wszystkich spr z matmy w tym roku razem wzietych,a i tak do końca nie zrozumiałem końcówki przez co wspomogłem się ludźmi na filmwebie. Film świetny, a gra Goslinga jest w tym przypadku wisienką na torcie : > |
Szeregowiec Ryan, Pianista, trylogia SW, LOTR, Sens Życia wg. Monty Pythona, Misery, Oszukać Przeznaczenie I - III, Patriota, Tylko dla orłów, Saga filmowa Indiana Jones, Niezawodny System, Byliśmy żołnierzami, Forrest Gump, Anioły i Demony, Kompania Braci (- propably the best), Skazany na bluesa, Siła magnum, Zapomij o Paryżu, Pułkownik Kwiatkowski, Gran Torino (polecam!), Drobne cwaniaczki, Koniec z Hollywood, Miłość i Śmierć, Słoneczni chłopcy, Scoop - gorący temat, Życie i cała reszta i Leon Zawodowiec.
W zasadzie to jest lista moich ulubionych filmów, ale w większości to klasyka kina, bardzo dobre pozycje. |
Stay pod wzgledem wywolanych we mnie emocji to jest top5 filmowe, obok Seven Pounds i Shawshank Redemption. W zyciu nie plakalem na filmie, ale jak juz bym mial to pewnie na tych.
|
oczywiscie chodzi mi o Paranormal Activity
Niechcacy wylaczylem okno przegladarki... swietnie -,-". No wiec tak, napisze troszke mniej: MOZE ZAWIERAC SLADOWE ILOSCI FABULY Pewnie juz o tym filmie wspominaliscie, ale dzisiaj postanowilem go obejrzec. Ja, 13 latek, ktory w swoim mniemaniu boi sie malo rzeczy w przeciwienstwie do swoich kumpli w tym wieku, normalnie sram. To, co tam zobaczylem... masakra. No, nie wiem jak to napisac. TAK SIE BALEM/BOJE, ze az mnie sciska w srodku. Nigdy nie ogladalem horrorow, bo nie lubilem, ale dzisiaj postanowilem cos tam obejrzec. No i trafilo na to, a ze juz kiedys mialem to z kolega obejrzec, no to wlaczylem. Na poczatku te dudnienia, ta dziewczyna... jeszcze jeszcze. Ale jak to cos zaczelo np. krecic tym czyms do tej tablicy, to strasznie sie wtedy balem. ALE KIEDY ZACZELO JA WYRYWAC Z LOZKA, odsunalem sie na metr od kompa. I ta akcja na koncu... jak byl ten wrzask wstalem i wlaczylem swiatlo, otworzylem drzwi... i o malo co nie zesralem sie na koncu, masa xD @edit2 no wiesz, ja chyba jestem za slaby psychicznie na takie filmy :P |
A nie zapomniałeś o tytule, Maldoryz?
---------- Mnie "Paranormal Activity" zanudziło na śmierć (na szczęście tylko w przenośni). To już Harry Potter jest straszniejszy. |
Obejrzałem sobie Ip Mana. Fajny, bardzo fajny film. Wzruszył mnie troche. Podobno w Maju ma być premiera drugiej części, musze to obejrzeć.
#edit http://www.youtube.com/watch?v=RdnhbZjFP-4 to jeden z OST do Ip Mana. Wczoraj w nocy rozkminiałem tą nute siedząc przy oknie i wgapiając się w księżyc. Heh, staje się romantyczny. Cytuj:
|
Dzisiaj byłem na "Ciacho" i mimo tego, że mam mieszane odczucia to myślę, że warto było wydać na bilet te 15zł. Pozytywnym zaskoczeniem było to, że naprawdę dobrze pokazali się w komedii aktorzy znani bardziej z romansideł (Żmuda-Trzebiatowska, Małaszyński). Oryginalna fabuła, nie oklepane historie, no i pare tekstów przy których cała sala wybuchała śmiechem typu:
Ukryty tekst:
Negatywnym zaskoczeniem były role Kononowicza czy "pani Basi", IMO to jest wykorzystywanie tych ludzi do promocji filmu. 6/10 |
The blind side - przez cały film myslałem że to typowy amerykański film z typu "byłem biedny, rodzice sie mną nie interesowali a teraz jestem gwiazdą futbolu" do czasu aż na filmwebie przeczytałem że to prawdziwa historia. Miłe zaskoczenie z Sandrą Bullock, widziałem z nią filmy w których non stop grała role 'płaczki' typu przeznaczenie lub dom nad jeziorem, a w tym filmie w końcu grała konsekwentną babkę którą ... poruchałby
|
To ja wam polece (chociaż pewnie większość już widziała):
Sztorm / White Squall (1996) - jeden z dramatów które najbardziej zapadły mi w pamięć. Kiedyś przypadkowo jak nic nie leciało w telewizji to miałem okazje obejrzeć, ale film naprawdę świetny. |
Właśnie obejrzałem "Primer". Nigdy nie spotkałem się jeszcze z bardziej zagmatwaną fabułą (film porusza tematykę podróży w czasie), nie jest chyba przesadą powiedzieć, że nie da się zrozumieć go za pierwszym razem. Przeczytałem jednak przemyślenia na temat przedstawionej historii osoby, która obejrzała go kilka razy, i całość trzyma się kupy. Polecam, zwłaszcza dlatego, że pokazuje, iż dobry film można nakręcić przy minimalnym budżecie (7 tys. dolarów).
|
ostatnio obejrzalem na Canal+ "Frost/Nixon" i film zrobil na mnie duze wrazenie. film jako film zrobiony dobrze, ale scena z ostatniego dnia wywiadu (same to przyznanie sie do winy Nixona bylo zaskakujace, bo wczesniej nie zaglebialem sie jakos w te wywiady jak i w Watergate, ale po tym filmie poczytalem to i owo)
|
Cytuj:
|
Wczoraj byłem w kinie na "Księdze Ocalenia". Filmik fajny, Denzel b. dobrze zagrał, fabuła wciągająca przez co nie dłużyło się siedzenia na sali, co jest dużym plusem. Ogólnie, jestem pozytywnie nastawiony.
|
Cytuj:
No i "Primer" na pewno ma fabułę bardziej logiczną, w "Lost" jest trochę luk i sprzeczności. |
10% housa z housa, 90% cuddy ale i tak odcinek świetny :>
|
ja mogę polecić kilka filmów, które ostatnio widziałem i które warto obejrzeć.
po 1. Człowiek, Który Gapił Się Na Kozy - przezaj isty film z McGregor'em, Clooney'em i Spacey'em. dość, że daje do myślenia to jeszcze przezabawny. chociaż nie każdego to poczucie humory może rozbawić. dziw bierze, że nie dostał żadnej nominacji do oskara.. rola Clooneya genialna. Psychoza- wstyd, że dopiero teraz to obejrzałem.. jeżeli ktoś nie zna to pozycja obowiązkowa:) Zostań - trochę zagmatwany thriller, dramat psychologiczny. bardzo dobry jeśli ktoś lubi filmy typi Przeczucie z Sandrą Bullock. Niania W Nowym Jorku - oglądnąłem z uwagi na Scarlett, myślałem, że będzie to typowa komedia romantyczna, ale film fajnie ukazuje życie nowobogackich nowojorczyków. Człowiek Na Linie - dokument o francuskim linoskoczku, który spacerował na linie przez 45 minut pomiędzy dwoma wieżami WTC. naprawdę warto obejrzeć. Blow gangsterska tematyka. lata 60-70, sex, drugs, rock'n'roll. cholernie dobry film z Deepem. na podstawie prawdziwej historii. American Gangster w podobnej tematyce co Blow. też na podstawie prawdziwej historii Franca Lucasa. jak ktoś nie oglądał to polecam:) |
drugi sezon Mentalisty moim zdaniem lepszy od pierwszego, niektore odcinki niszcza, Jane w wiezeniu rozjebal. Odcinki z Red Johnem tez spoko. W ogole to imo strasznie ciezko bedzie im poprowadzic tak fabule, zeby nie zepsuc tego ogolnego wrazenia Red Johna, ktore zbudowali przez te dwa sezony. koles wlamuje sie na serwery CBI, czternascie morderstw, ani jednego bledu, nawet Jane go nie potrafi zlapac, chociaz ma najwieksza motywacje jaka mozna miec, boje sie, ze jak juz bedzie 'reveal' tej postaci to mnie zawioda.
He's Just Not That Into You obejrzalem, wcale nie rozjebalo tak jak sie spodziewalem, nawet nie wiem co to bylo, pewnie komedia romantyczna, no komedia jak komedia, ale po aktorkach Scarlett, J. Conelly spodziewalbym sie czegos wiecej, a najlepiej to zagrala ta glowna postac Gigi, nawet nie wiem kto to byl, ale centralnie jak klon Cameron z House'a wygladala, nawet odswiezalem filmweb osiem razy bo bylem przekonany, ze to ona. |
Dzisiaj zmarł Jarząbek Wacław i listonosz ze Złotopolskich w jednym, niestety.
|
Cytuj:
@top wczoraj tak sobie dla jaj obejrzalem kilerow 2-ch, gdzies tam na plycie mialem... i po prostu nie ma chyba wiekszego brechtu z jakiejkolwiek innej komedii : DDD! - Buenos dias, senior Siarra - Buenos Aires! XD |
Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 06:36. |