![]() |
Byłem se na wośpie przez parę godzin, a Wy tutaj nawaliliście tyle tego, że czytać to musiałem :-/.
No więc po kolei- O Arabach i innych murzynach już pisałem- zasiłki dla nich najlepiej odciąć, żeby mieli tu tak źle, że nie będą chcieli przyjeżdżać, by nie było, że Polska to chamy. Co do okrzykiwania przez innych o rasizm, jak nie przyjmą do pracy takiego- Ja na miejscu pracodawcy bym to zlał ciepłym moczem, ale nie wszyscy są tacy jak ja. To wina przewrażliwionych ludzi którzy w dzieciństwo musieli się uderzyć mocno w głowę i teraz bronią takich... Cytuj:
|
Cytuj:
|
Cytuj:
Ale myślę, że nie miałbym czym się przejmować jeśli bym wybrał Polaka z dwóch ludzi o takich samych kwalifikacjach. Każdy mądrzejszy by to zrozumiał, a głupsi mnie nie obchodzą. |
Cytuj:
Cytuj:
Do pracy nie przyjmuje się na podstawie rasy, ale na podstawie wykształcenie, doświadczenia, czy ewentualnie z potrzeby. Tu nie ma mowy o rasizmie. Jednak jeżeli pracodawca nie przyjąłby kogoś ze względu na kolor skóry, to zastanawiam się komu bardziej współczuć- pracodawcy, czy temu, kto go popiera. Cytuj:
|
Cytuj:
Ale nie załapałeś tego, że napisałem by utrudnić niewykształconym życie tu ;-(. W jaki sposób, to mnie to nie obchodzi. A to że rasizm, to także. Jestem rasistą i nie wstydzę się tego. A Polaka, który mieszka w Polsce od urodzenia lepiej przyjąć niż kogoś kto przybywa zza naszej granicy. Z prostego powodu- On się tu wychował i z góry powinien mieć lepiej. A ja współczuję tym wszystkim co bardziej gloryfikują obcokrajowców niż swój naród ;-) |
Cytuj:
|
Cytuj:
Czym jest narodowość? Wartością gówno wartą, wymyśloną po to, by umożliwić skupiskom ludzi przetrwanie. Bycie rasistą jest nielogiczne, ponieważ rasizm, który przedstawiasz, jest zupełnie irracjonalny. Wywyższać Polaka dlatego, że jest Polakiem? Bezsens. Przeciętny Kowalski nie jest w niczym lepszy od przeciętnego Araba. A od życia należy mu się tyle, co przeciętnemu Murzynowi- nic. Jeżeli jest inaczej, przedstaw racjonalne, najlepiej obiektywne dowody. Bądźmy realistami. Cytuj:
|
Cytuj:
Ty nawet przy robocie w kiblu zaczynasz tyle rozważać na temat "Lepiej wziąć dwa kawałki papieru, czy 4, co będzie bardziej logicznym posunięciem?" Narodowość to także geny. Nie zapominaj o tym jakże błyskotliwy człowieku. |
Cytuj:
Błyskotliwy człowiek przypomina Ci, że żyjemy w XXI w., jeśli tego dotąd nie zauważyłeś. Jeśli znasz, dajmy na to, 5 Polaków, że tak powiem, czystej polskiej krwi, to pogadamy. Zresztą nawet jeśli, to przy 38-mln nakładzie ludzi, podział genowy dokonuje się raczej wewnątrz kraju (wg pewnego psychologa ludzie ze wsi mają gorsze geny a ludzie z miast lepsze- ciekawostka poparta całkiem mądrymi argumentami). Inteligencja przeciętnego Polaka nie różni się wiele od inteligencji przeciętnego Araba. A jeżeli Arab jest głupi, a Polak mądry, to Polak wykorzysta Araba i wyjdzie na plus, czemu obecne fakty przeczą. To takie tam nieważne dywagacje. |
Cytuj:
|
Cytuj:
Cholercia, te lepianki w dzisiejszych czasach ;/ @down Ach, więc jednak dopuszczasz istnienie wyjątków? To ładnie z Twojej strony. |
Cytuj:
To tak jakby napisać, że grupa najbogatszych ludzi w Polsce reprezentuje cały nasz kraj. @up: Ach, jednak tak! przepraszam :-( |
Cytuj:
_____ Są "arabusy" , które żyją w dość dobrych warunkach (i pewnie nawet w lepszych niż wy , i nie mówię tu o super bogaczach) i potrafią sobie poradzić i są "czarnuchy" , które żyją na pustyni i nie mają się za ch*j z czego utrzymać. Tak i w polsce są ludzie , którzy dossą się do jakiejś fuchy czy żyły złota , są przeciętnie żyjący ludzie i ludzie którzy biedę klepią (choć z racji środowiska mniejszą niż ci z afryki). |
Cytuj:
Nie podlega dyskusji, ze arabowie pod wzgledem inteligencji sa na wysokim poziomie, nie ma ich co porownywac do tepych murzynow. Ale w ich przypadku problem stanowi ich fanatyzm religijny. Cytuj:
|
Cytuj:
Fanatyczni Arabowie w wbrew pozorom mniejszość. A mniejszościami się nie opisuje krajów, chociażby z tego powodu, że ja nie chciałbym być źle osądzany tylko na podstawie tego, że mamy w kraju mohery. Polak swój? A gdzie ten sławny cytat: "Polak Polakowi wilkiem"?, Cytuj:
|
Cytuj:
|
Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
|
Cytuj:
Dlatego właśnie zatrudnianie obcokrajowców o małych wymaganiach jest w kapitaliźmie rzeczą całkowicie naturalną, a sprzeciwiają się jej z reguły ludzie zaprzątający sobie głowę nic nie wartymi hasłami czystości rasowej i innymi mrzonkami. |
Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
|
Cytuj:
Cytuj:
|
Cytuj:
|
Cytuj:
|
Cytuj:
|
Cytuj:
|
Cytuj:
|
Cytuj:
|
Video dla wszystkich, ktorzy nie wiedza czym jest fanatyzm islamski. I niech ktos probuje to przyrownywac do mocherowych beretow..
http://www.youtube.com/watch?v=eTGbP55HGi8 To tez jest mocne http://www.youtube.com/watch?v=yWIFhKYiMqU |
Cytuj:
Fanatyzm? Wojna w imieniu Boga? To tylko usprawiedliwienie. Trzeba spojrzeć prawdzie w oczy- ludzie nie są głupi. Nie zabijaliby się przez pokolenia w imię Boga, w którego tylko wierzą. To durne ideologie ludzi podpięte pod coś tak pięknego jak wiara popycha ludzi do walki. Religia sama w sobie nie jest niczemu winna. To ludzie nadają swoim motywom odpowiednią wartość i to w nich trzeba szukać winę. Gdyby nie byłoby fanatyzmu, to nie byłoby wielu wojen? Wątpię. Ludzie po prostu kłóciliby się o coś innego. O źle pojętą dumę i wartość własną, której nigdy nie było. To nie religia popycha ludzi do wojny, ale nacjonalny egoizm, sztuczna duma i wpojone kłamstwa oraz zapewne wiele innych czynników wynikających z tego, że oszukujemy samych siebie. To tylko moja prywatna opinia. |
Ludzie to zwierzęta. A zwierzęta np. psy co robią? walczą. A dlaczego? dla pożywienia,lepszy panienek i życia. Tak samo jest z ludźmi. Arabowie walczą dla swego bytu. Bronia terytorium. Nie chcą by jakiś inny pies chodził po ich ziemi. A religia jest idealną rzeczą żeby zwerbować do stada mięso armatnie ;( i mieć ją na walkę.
|
Cytuj:
To od instytucji religijnej zależy, co jest włączone w doktrynę, jeśli będzie potrzeba rozpętania neokrucjaty przeciw czemukolwiek - z dużym prawdopodobieństwem znajdą się wierni (nomen omen) którzy to zrobią. Cytuj:
|
Cytuj:
Moja osobista opinia na ten temat jest taka. Uważam, że religia nie jest zła dopóty, dopóki nie staje się fanatyzmem. Tak Islamowi, jak i Chrześcijaństwu można wiele zarzucić. Uważam, że taki fanatyzm powinien być tępiony w zarodku, ale niestety jest to na rękę niektórym organizacjom wiec jest wciąż rozwijany i pobudzany. |
Dobra myślę że całe to bagno można rozwiązać tylk ow jeden sposób.
Ludzie się zmieniają tak jak ich poglądy... nikt nie staję się złodziejem od urodzenia, więc nie ma się po co zabijać (wyjątkiej jest orientacja sexualna, chociaż w niektórych przypadkach przyuczona). xp Nie chce mi się już was czytać, streszczajcie swoje powieści. A więc, nie było mało arabów wykształconych, nie było mało murzynów o silnej moralności i nie było mało skur**** białbych/żółtych/czerwonych. Wszystko zależy od wychowania i tyle. xP Ktoś koch/podoba się mój kraj, może i chce być patriotą toleruję jego tradycje i historię, droga wolna dla mnie mógłby być nawet orkiem. lol @edit O i jeszcze dodając pare rzeczy... Po co sobie zawracać głowę rumami itd itp itd, skoro w końcu wszyscy ludzie na ziemie się wymieszają? xP Może tak z 100 lat i każdy będzie widział każego na ulicy. |
Cytuj:
|
Cytuj:
Indoktrynacja jest często równa częściowemu ubezwłasnowolnieniu. Jednak zgodzę się z tobą. To w instytucji jest problem, a nie w religii, jako takiej, samej w sobie. Ale ludźmi zawsze ktoś prowadzi. Gdyby nie było instytucji, ludzie zabijaliby się z innego powodu, nawet jak to teraz czynią. Jeżeli człowiek się sam w sobie nie zmieni, nie ma mowy o zaprzestaniu wszelkich wojen i ludobójstwa na świecie. Cytuj:
|
Cytuj:
Cytuj:
Stąd np. anegdoty o indyjskich mandatach i aresztowaniach za kopanie krów. |
Cytuj:
|
Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
|
Cytuj:
Religia (wszystkie kościoły i te inne) to cwane instytucje, które nieźle tresują sobie takich obrońców wiary jak ty. |
Cytuj:
Vil ma w tej kwestii racje. |
Oglądając dalszy tok rozmowy z boczku stwierdzam, że za dużo mądrych słów używacie i mi się nie chce odpowiadać :cup:.
Cytuj:
|
Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 18:01. |