![]() |
Cytuj:
|
Też się tym za bardzo nie przejmuję, nie zawsze KDA pokaże prawdziwy przebieg gry.
|
Cytuj:
Cytuj:
|
Cytuj:
|
Widzę, że po raz kolejny udowadniacie, że nie potraficie czytać ze zrozumieniem i należy was cofnąć do podstawówki, bo to, że powiedziałem, że na podstawie KDA Er~ feedował wcale nie oznacza, że tym samym KDA się przejmuje i codziennie rano się nad nim spuszczam.
Nauczcie się wyciągać logiczne wnioski, to wam się naprawdę przyda w życiu. |
A weź przestań, palnąłeś głupotę i teraz pieprzysz głupoty o czytaniu ze zrozumieniem. Moje kda jest jakieś inne niż wszystkich, pokazuje w ogóle coś innego, że wysuwasz wnioski, że feedowałem. Okej, niech ci będzie. Moje słabe kda świadczy o tym, że jestem feederem, natomiast twoje słabe kda swiadczy o tym, że nie jesteś feederem, bo w twoim przypadku oczywiście wszystkie deady to bardzo trudne przypadki 5v1, okej.
|
Ty wiesz w ogóle, co to jest KDA i jak to się liczy?
|
Tak, wiem co to jest KDA.
|
Dawno nie gralem,wie ktos moze kiedy bedzie patch z Luxa?
|
Zwykle z nową darmową rotacją championów, coś koło wtorku. Ja w tym patchu wyczekuję przebudowanej Evelynn. Już grzeję na nią klawiaturę.
|
Znów dylemat ;f shaco, czy zbierać na coś innego? Myślę o twitchu/ezrealu.
btw, dla shaco widziałem same guidy do junglingu, a jak normalnie sprawuje się na lane'ach? |
Shaco w jungli jest nieśmiertelny, nawet jak cię tam złapią w 5, to nie ma bata, żebyś nie uciekł, no chyba, że dostaniesz stuna znikąd, a potem jakieś suppresion od WW albo Malzahara.
Na linii też sprawuje się nieźle, warto zrobić od razu golema na 1 lvlu i powtarzać go, kiedy się zrespawnuje, ewentualnie lizard, bo lizard = first blood na midzie. Shaco to morderca, ale granie nim nie jest takie łatwe i twoja użyteczność możę drastycznie spaść, kiedy wejdziecie w late game. Ale jeżeli będziesz miał niezłą farmę i do tego momentu z 8-10 fragów, to spokojnie możesz backdoorować i doprowadzać ich do białej gorączki, uciec zawsze uciekniesz. W team fightach focus na jakiegoś castera/squisha lub support (uwielbiam zakradać się na tyły wroga Shaco i zdejmować taką Sonę, co wprowadza chaos w ich szeregach). Ciężko go ogarnąć tak, by był naprawdę użytecznym mordercą, a nie tylko KSem ze slowem. No i gankerem też jest świetnym. Ale nadal wolałbym mieć w drużynie junglującego Warwicka/Shena/Udyra niż Shaco. |
Zdecydowałem już, zbieram na ezreala. Mogę tylko prosić o jakieś porady czy grać ap/ad? AD lepiej radzi sobie z turretami, ale czy attack damage sprawia, że lepiej się nim walczy przeciwko graczom? Duża ilość ap sprawia, że wróg padnie na pare strzałów ze skilla, a więc nie wiem - jedni mówią ap, inni ad ;f
|
Oczywiście, że Ezreal to tylko AD, a każdy, kto mówi, że AP jest lepsze, gówno wie o tej postaci. Co z tego, że ma 3 skille, które mają scalling z AP? Flux z cooldownem 6 secund, Arcane Shift - używany jako escape mechanism i atakuje pierwszą najbliższą jednostkę, więc czasem ciężko jest wycelować w to, co się chce, no i zużyjesz Shift i nie będziesz miał się czym wycofać - ergo, jesteś martwy, bo jak cię dopadną w zwarciu, składasz się w mniej niż 5 sekund. Ulti jest całkiem fajne z AP, ale bez AP też daje kopa, a i tak głównie jest używane jako dobijanie/osłabianie przed team fightem. Głowny skill Eza to Mystic Shot, który scalluje się z AD. Ezreal robiony pod AD to nadal jeden z najlepszych ranged carry w grze, moim zdaniem, na 3 miejscu tuż po Ashe i op imba kogu, którego muszą znerfić. Za to Ezreal pod AP to jeden z gorszych casterów, który może zaatakować w sumie jednym zaklęciem z konkretnym dmgem - Fluxem.
Dodatkowo, Ezreal robiony pod AP to w early i mid praktycznie zerowa możliwość farmienia, znacznie gorsza niż u Ezreala AD. Fragów też dużo nie złapiesz, bo co niby zrobisz? Połechtasz ludzi Fluxem czy Shiftem ze słabiutkim przelicznikiem na AP? Robienie go pod AP miało sens jedynie wtedy, gdy Flux jeszcze leczył, ale i wtedy AD był lepszy. Ja buduje Ezreala tak: 3x Doran's Blade na początek, buty 3, Brutalizer (ewentualnie po butach chalice, co by się z many nie wysrywać) albo pomijam Brutalizera i robię od razu Black Cleavera. A potem to już stackowanie dmgu na pałę, ewentualnie jakiś Last Whisper, jak mają dużo armora. No i koniecznie trzeba zbierać lizard buffa wtedy, kiedy tylko się da. |
Cytuj:
|
Panowie oraz panie... co sądzicie o nowym bohaterze... Lux
jestem jej właścicielem i szczerze to naprawdę jest fajnie |
Nie wiem, nie grałem :) Dla mnie póki co i tak ania>all, tylko nią umiem szybko i sprawnie zabijać, ale cóż - dozbieram jeszcze 4k ip i kupuję ezreala ;f
|
Lux... straszny squishy. W starciu z Vładziem sam na sam, nie przeżywa nawet 10 sekund.
Zmieniając temat, podoba mi się skin wydany z okazji Harrowing - Nosferatu Vladimir. Kupiłem go sobie, aby uczcić +110 W/L i jestem bardzo zadowolony. Spośród dwóch pozostałych skórek dla wampirka, jedna miała jakiegoś buga czyniącego model postaci znacznie mniejszym (Vład-karzełek), a w drugiej nie podobał mi się artwork wyświetlany podczas wczytywania gry. |
A ja wracam do lux...
Wież zgadzam się z tobą w niektórych aspektach... 1.Co do ulti... to się nie dziwie że masz je gdzieś jak chodzisz Vladimirem... 4-5k HP masz? :P I się dziwisz że vladkiem 1v1 ją niszczysz , niszczysz 3/4 postaci 1v1... Ty jesteś 1 liniowcem a ona 2-3... 2.Co do skilla pod w to nie wiem po co on teoretycznie chyba tylko po to by osłabić uderzenie o jakieś 150-200 demage ulti np kartarusa... 3.Q , E... osobiście oba skille są naprawdę dobre... co do E i sprawdzania krzaków sam to często robię to nie jest zły pomysł... 4.Co do stwierdzenia czy ona jest nuke... Jest ona nuke proste kombo na przeciętnych fighterów Q + E + R... naprawdę ładne hity... A co do skina Vladimira to naprawdę fajny... :P ale jestem bardziej fanem kotki... |
No, Kitty Cat Katarina jest boska :d
|
Cytuj:
Vladimir wcale nie jest takim koksem, który niszczy 75% wszystkich postaci w walce solo. Dużo zależy od przeciwnika. W szczególności problematyczne są postacie z możliwością ataku na dystans (duży dystans), bo Vładek musi bardzo blisko podejść. Ci, którzy zdają sobie z tego sprawę*, stosują taktykę "uderz i cofnij się". Za wiele im nie zrobisz, poza wpadnięciem na kamikaze, ale to dość ryzykowne posunięcie. Inna sprawa, że czasem, nie mam pojęcia dlaczego, w taką samą postać z takim samym buildem, wchodzi się jak w masło, a czasem można ją bić dobre kilkanaście sekund i nie idzie jej zabić. Wątpię aby masteries/runy dawały AŻ TAK dużo... co nie zmienia faktu, że takie zjawisko ma miejsce. No i gdy trafia się meczyk, że ja wcale nie będąc sfeedowany, a Galio wcale nie będąc niedofeedowany, zostaje zabity po 4 (sic!) ssaniach (2 sec CD), to idzie spokojnie walnąć penta killa na całej drużynie bez niczyjej pomocy (Q, E, R, W, Q, E, ZR, Q, E, posiłkując się w międzyczasie jakimiś krzakami i leżą). Oczywiście zdarzają się też przegięcia w drugą stronę... wczoraj pewien Udyr zabijał mnie w czasie, gdy ja mu zdążyłem odebrać może góra 400 hp. Nie miałem najmniejszych szans, aby go zsolować, bo nawet z bijącej go przez 10 sekund wieży nic sobie nie robił. Tak więc, wcale nie olewam ulti Lux, tylko dlatego, że mam bardzo dużo życia, a po prostu dlatego, że obrażenia tej umiejętności po prostu są żenująco niskie. *) Jeśli nie zdają to tak, zabiję takiego bez najmniejszego problemu, a potem on będzie wrzeszczał "Vlad is OP" |
Cytuj:
A ta twoja taktyka "uderz i cofnij sie" jest skuteczna w kazdej grze, gdzie jestes w linii postacia dystansowa vs walczaca z bliska. Po troche, po troche i lejesz goscia, a w dobrej chwili stun czy exhaust i kolesia nie ma. A do tego ten w/w life steal i brak many, nawet jesli ktos ciebie pocisnie skonczy mu sie mana, a zanim wroci z bazy zregenerowany to ty juz masz full hp i 2 lvle wiecej (chcialbym widziec mine przeciwnika :)). |
Tak, to jeszcze sobie dolicz, że jak użyje głupiego W to traci 20% życia. Jak grałem Ryze, i miałem na midzie Vlada myślałem podobnie jak Ty. Ludzie potrafią sobie radzić z tymi "problemami", które wymieniłeś. W szczególności MF. Ten strzał, który się odbija wystarcza aby spieprzyć wampirowi cały early game. A Vład bez core buildu jest wart mniej niż Sivir.
|
Cytuj:
|
Cytuj:
|
A ja sobie w końcu kupiłem Karthusa i robię miazgę : D. Nieźle się musiałem namęczyć na innych szitczarach żeby te 6.3 zebrać ;<
|
Widze że się pozmieniało troche ja nie grałem 3 tygodnie ;D Musze wrócić do gry :) Erv. fajny avatar ;d
|
Miss Fortune nie została osłabiona tylko naprawiona, to kolosalna różnica, bo jej skill pod Q był po prostu niedorzeczny - bo jakim cudem on trafiał w przeciwnika, który stał bokiem do miniona i to w dużej odległości? I dlaczego zawsze trafiał w rywala, a nie w miniona, pomimo tego, że minion był bliżej? Znerfowane ulti to też in +, bo było za mocne. MF to postać dla idiotów i mam nadzieję, że coraz rzadziej będę ją widywał.
Co do Lux, całkiem fajna na normale 4 fun, taka gorsza wersja Morgany ze spamowalnym ulti (26 sec CD przy 40% CDR afair). Stun się przydaje, AoE slow jest świetny do kontroli pola bitwy, co pokazał Phreak w spotlighcie. No i tarcza nie raz i nie dwa ratuje życie. Teraz będzie za darmo, więc będzie można sobie nią pograć. Ale nadal za 3k jest masa innych lepszych postaci niż ona. I szkoda, że usunęli jej stealtha dla teamu. Mnie za to bardzo ciekawi ta snajperka, o której mówił Ezreal. No i Irelia, która też może być ciekawa. Buff dla Katariny też ciekawy, ale to nadal cholernie sytuacyjny pick, no i jak nie dostanie mida, to ma ciężkie życie, a kto normalny odda mida Katarinie kosztem carry jak np. Ashe czy Ezreal. |
Jak sprawdzić radio kil/ded overal w lolu?
|
Mozesz tylko w Ranked games wchodzac w zakladke.
Pogrywam sobie Tank Karthus, rzezni. http://img824.imageshack.us/img824/6396/karthus.jpg |
Jak to Tank Karthus?: P
|
Pewnie AP/HP build, czyli Rylai, Rod of Ages itd.
|
Znów dylemat, katarina czy zbierać na twitcha/eza/vladka :D Jaaa, zbieranie ip w tej grze nie jest moją najlepszą działką ;]
|
Nie widziałem, że typowo magicznymi postaciami opłaca się grać HP build :P. Ja gram Karthusem AP build (jakieś 550-600 AP w late game) zawsze.
@up No ja właśnie na władka zbieram. 2500 IP to go :P |
Czasami warto, np Janna, którą wszyscy tak chętnie budują pod AP, świetnie sprawdza się jako secondary tank. Chalice of Harmony + Mercury's Treads + Aegis of the Legion + Frozen Heart (Brain?) to świetny survival push build, który wraz z Clarity i Teleport pozwala siedzieć na lane praktycznie non-stop. Raz, mając junglującego Warwicka w teamie, grałem na lane przeciwko dwóm przeciwnikom i zniszczyłem im samemu dwa turrety na top, gdy mój był nawet nie draśnięty. Howling Gale po prostu miażdży minionki bez dodatkowego damage'a z AP, a jego zasięg pozwala trzymać Jannę z dala od przeciwników. No i tarcza + ulti, które w połączeniu z survival itemkami czynią Jannę NIEŚMIERTELNĄ (6 gier pod rząd miałem staty x/0/x). Świetny champion, naprawdę polecam.
|
Cytuj:
|
2800-2900 to już tank? Imo nie : p Raczej AP bild z 1-2 itemkami pod HP.
Edit: sry, jednak mam 700+ AP xd (= mjazguwa) |
Cytuj:
|
Ok, komp naprawiony.Niestety pan co naprawiał kompa przeinstalował windowsa ( co nie było potrzebne) więc 3 lata w dupe poszły. Wszystko z kompa poszło.Ściągam na nowo lol'a a teraz zw ide na Mam Talent ^^
|
Kupiłem katę, póki co gram ap. Nie wiem czemu ludzie mówią, że ap gra się trudniej. W>q>e>ulti i powtorzyc aż gość nie padnie, a ad nie mogę ogarnąć. Cały czas padam. Tak przy okazji, może mi ktoś coś doradzić @ulti ? Połowę użyć marnuję, bo typ dostanie pare razy i spieprza, a ja kręcę się i nic nie biję jak idiota, jakieś porady?;p
|
Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 05:20. |