Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   Profesje (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=21)
-   -   Knight uboga profesja?? (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=29463)

Sidyr 28-05-2006 09:20

Ja tam sobie knightem pogrywam :) . Wcześniej sorcem grałem , nawet przyjemnie było. Ale pewnego dnia expiłem na PoHu i mi GS wypada . Ucieczkamasakryczna 2 bp uhów poszło i ded.
Właśnie dlatego teraz nie gram sorcem bo ma mało hp i mało capa więc loot z expowiska tylko w lootbagach raczej bierze.

Vil 28-05-2006 14:03

nie zebym sie czepail ale jak chcesz rycem zbierac tyle loota co ci sie zmiesci do plecaka ( totalnie bez lootbagow ) to po kilku levelach zbankrutujesz ..

95% grubej kasy jaka sie zarabia pochodzi z bagow ..

Darkene 28-05-2006 18:14

@up

ja zbierałem to co mi sie zmieściło i jakoś nie narzekalem na brak kasy:o

Pushupek 28-05-2006 20:57

Omg

Wedlug mnie knight nienarzeka na brak kaski ma duzo capa wiec moze duzo unies loota a co do tego ze gra staje sie nudna na wysokim lvl grajac knightem to bzdura wtedy to jest wlasnie swietnie robisz se 100+ i idziez na anihilatora wtedy to dopiero masz wrazenia =]

Gorn 29-05-2006 11:57

W/M wszystkie profesie sie nudza powinni jakas nowa dodac ;p

Vil 29-05-2006 15:38

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Darkene
ja zbierałem to co mi sie zmieściło i jakoś nie narzekalem na brak kasy:o

Wszystko zalezy od tego na co i jak szybko chcesz zarobic.
Przy lootbagach norma bylo dla mnie zarabianie ( na czysto ) 6+ k na godzine expienia, z samej kasy albo z rzadkich itemow nigdy nie bedziesz tyle zarabiac ( nawet jesli raz czy dwa razy wypadnie ci cos powazniejszego, to na dluzsza mete to zaden zarobek ).

jastr 29-05-2006 15:59

fakt lootbag to podstawa i nie tylko dla knighta :P. Więcej capa przydaje się wtedy gdy chcemy iść na dłuższy hunt. Knight z całą pewnością nie jest ubogi. Z całą pewnością jest tak samo nudny jak wszystkie inne profesje w Tibi (wiadomo ciągle tylko exp, exp, exp następny lvl i tak w koło dlatego należy sobie robić odpoczynki, przerywniki np: wyprawa na demona solo lub coś takiego w końcu grę trzeba traktować jak przyjemność a nie jak przymus).
niektórzy sądzą że knight jest nudny bo monotonia cały czas to samo hehe a druid/sorc i pall to co ?? tak samo to od nas zależy jak się bawimy grając w tibię a nie od profesji. Wiadomo najpierw trzeba trochę skila wbić ale pallek ma tak samo. Sorc i drut nie muszą ale niestety ta ilość hp i ceny run mogą dobić. Więc każdy wybierze coś dla siebie. Knight jest jak czołg na wyższym lvlu z dobrymi skilami eq i kilkoma bp uh jest po prostu maszynką do zabijania a ubić go można tylko w grupie lub trapie.

matiiii 29-05-2006 18:53

PALLADYNI RZĄDZĄ:p

Flisik 29-05-2006 19:19

Knight nie jest ubogą profesją i potrafi robić lootbagi jak każda prof więc kasy ma mniej-więcej tyle samo. Ma nawet lepiej bo najszybciej rozwala te potwory na jakich robi lootbagi.

A co do tematu o pvp to sorc nie ma szansy zarąbać knighta o takim samym lvl boby zbankrutował na sdkach, a poza tym nie ma tyle miejsca na runy i skończą mu się szybciej sdki niż knightowi uhy.

Diamonic 30-05-2006 23:44

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Vil
Wszystko zalezy od tego na co i jak szybko chcesz zarobic.
Przy lootbagach norma bylo dla mnie zarabianie ( na czysto ) 6+ k na godzine expienia, z samej kasy albo z rzadkich itemow nigdy nie bedziesz tyle zarabiac ( nawet jesli raz czy dwa razy wypadnie ci cos powazniejszego, to na dluzsza mete to zaden zarobek ).

6k oz czy kasy? : p Ja siedziałem na senji około 4h miałem 18k oz. lootu z czego wyszło 12k~ w kasie, no... z samego baga z 10k~ a reszta to gp. : P

Vil 31-05-2006 01:58

6k oz lootu ( =4k kasy ) na godzine to minimum jakie wyciagalem, gdy jeszcze lazilem na senje, jak sie poszczescilo w dropie to i 6k gotowki wychodzilo ...

edit: poprawione.

żaczek 31-05-2006 21:17

Jak dla mnie knight jest najlepszą postacią- próbowałem sorciek i drutem ale mi sie to znudziło:p knightem się poprostu wbijam w potworki i hard core jest xD a magami to tlyko uciekasz i walisz- uciekasz i walisz... ja tam gram knightem skille mam zwalone szczerze mówiąc xD ale mi to zwisa gram dla zabawy i chodze z takim skillami jakie mam, nie trace życia na skillowanie tylko pre naprzód xD mam 31 lvl a skille nie doszły jeszcze do 70/70;p dla mnie knight jest najlepszą profesją z dostępnych;p a jak ktos sie nie zgadza to jego sprawa xD cYa in tibia

Diamonic 01-06-2006 03:05

Cytuj:

6k oz lootu ( =4k oz kasy ) na godzine to minimum jakie wyciagalem, gdy jeszcze lazilem na senje, jak sie poszczescilo w dropie to i 6k gotowki wychodzilo ...

eee... chyba ci się coś poj****, 4k oz kasy? :D No nie ważne, zrozumiałem ocb, ale powiedz mi jak ty to robisz/robiłeś, że masz 6k oz lootu/h? Ja wyciągam max 5k oz. :/ Expiłem 1.5h i miałem 5k~ oz... :/ Może narysuj na mapie w jaki sposób ty się tam poruszałeś, bo ja nie mam pojęcia jak to robić, wydaje mi się, że próbowałem już wszystkiego. :P

Z góry thx^^

K0nki 01-06-2006 21:25

żadna profesja nie jest uboga
Druid - często brany na hunty bo ma sio (uha knighta) i może uhac sumony (exura gran mas res)
Sorcer - Ue i czary offensywne
Paladyn - Skille i nie musi kupować eq ani broni (tylko kusza łuk i amunicja)
a co do Knighta to sam przezuciłem sie z sorca na knighta ponieważ na mniejszym lvlu sorc musi dziubać tą różdzką potwory a knight wystarczy że zrobi dobre skille to może przegonić sorca z lvl w jeden dzień.
Z czasem chodzi na fajny hunty i gdyby nie było takiej profesji to niewiem jak by ludzie zabijali demony (chyba góra dół.....) Bo tak właściwie hunt na demony bez knighta to jest sama strata.
Nie mówiąc o samym expieniu knighta. Z dobrymi skillami jest w stanie zrobić kilka lvli 1 dnia (mówie o takich knightach 12-50lvl)
Każda profesja jest potrzebna!

Vil 01-06-2006 23:07

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez K0nki
Nie mówiąc o samym expieniu knighta. Z dobrymi skillami jest w stanie zrobić kilka lvli 1 dnia (mówie o takich knightach 12-50lvl)

zapas gotowki i pacc i jestes w stanie sorcem wbic 50 lev w 4-5 dni.

oczywiscie jesli masz 3 kumpli na lanie..

do czego zmierzam ? mianowicie: ilosc leveli wbitych w 1 dzien nie zalezy od profesji tylko od czasu poswieconego na gre oraz doswiadczenia ( wybow miejscowki ), na poziomie mid-lev wszystkie klasy expia z podobna szybkoscia 20-30k/h.

@down:

zrobienie tego chara trwalo ~3-4 tygodnie w sierpniu zeszlego roku, od tego czasu z roznych powodow nie gralem prawie wogole ..

Xybee 02-06-2006 09:13

Cytuj:

do czego zmierzam ? mianowicie: ilosc leveli wbitych w 1 dzien nie zalezy od profesji tylko od czasu poswieconego na gre oraz doswiadczenia ( wybow miejscowki ), na poziomie mid-lev wszystkie klasy expia z podobna szybkoscia 20-30k/h.

Po tobie raczej tej szybkosci wbijania lvli nie widze;p

Mithgar XX 04-06-2006 00:39

Mnie najbardziej smuci to, że 8sorc po wyjściu na maina bez problemów pokona 8knighta...Powinni coś z tym zrobić, bo taki knight po wyjściu z rooka ma 17skilla, nie ma exury ani nie może używać ih. A taki sorc idzie po free wanda i wymiata!

K0nki 04-06-2006 20:05

Cytuj:

@down:

zrobienie tego chara trwalo ~3-4 tygodnie w sierpniu zeszlego roku, od tego czasu z roznych powodow nie gralem prawie wogole ..

co do wbicia 50lvl sorcem/drutem to wystarczy pacc 2 kumpli i hydry całymi dniami.
A Knight ma na tyle dobrze że nie potrzebuje nikogo do huntów (no chyba ze ma bloczyc albo jakies hunty dla kilku knightów ale ogólnie hunci sam)
a co do szybkości expienia to porównaj Expienie cachero i jakiegoś druta hlvl Cacherowi (dobrze odmieniłem? :P) lurują behe on góra dół UE a druid?
nie mówie tu tylko o takim dużym lvl ale 60ms może lepiej poexpić z ue niz 60ed. Chyba że ma kumpli na hunty ale...
Ja osobiście przeżuciłem się z sorca na knighta aktualnie jestem w fazie wbijania skilli ale z większym lvl sądze że będzie owiele lepiej mi się grało niż sorcerem chociaż sorc najlepszy do pvp (dlatego knightem wybrałem nopvp :D)

@up niesądze aby dali rade coś z tym zrobić tak już musi być chociaż taki knight musi trenić skille.

Pietru 04-06-2006 20:32

Knight nie jest nudny(chyba ze skiluje).

Doomknight 23-06-2006 14:27

Według mnie to czy knight sie znudzi, to zależy od gracza, jednym knight sie nie nudzi, a innym tak.

Co do solowania potworków, to według mnie nie ma bata żeby knight solował potworki takie jak np. sorc na tym samy lvlu. Grając swoim sorcem solouje Dragon Lordy na 39 lvlu, a jaki knight na takim lvlu bedzie solowal Dl-e, jak już to będzie to zajebiście wielkie waste uh-ów. Pozatym, piszecie że sorc musi wydawać dużo na SD, według mnie to gówno prawda. Wystarczy że sorc nabije 45 lvl i już wtedy nic go nie zatrzyma, bo będzie sobie robil SD na własne potrzeby. Jeszcze jedno, piszecie ze knight ma dużo hp i mymiata. Może i tak jest, ale żeby zaatakowac musi podbiec do ofiary, a zanim do niej podbiegnie, może już mieć red hp, albo nawet dednąć.
A i jeszcze coś, sorc/druid ma zawsze stałe obrażenia, dzięki temu wiesz np ile runek trzeba zabrać na hunt.

Podsumowując, według mnie knight dostaje w dupe od każdej innej profesji.

Vil 23-06-2006 17:33

za przeproszeniem, p*******

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Doomknight
Co do solowania potworków, to według mnie nie ma bata żeby knight solował potworki takie jak np. sorc na tym samy lvlu.

No a nie ma bata zeby sorc zablokowal demona na tym samym levelu.

Cytuj:

Pozatym, piszecie że sorc musi wydawać dużo na SD, według mnie to gówno prawda. Wystarczy że sorc nabije 45 lvl i już wtedy nic go nie zatrzyma, bo będzie sobie robil SD na własne potrzeby.

Nie wiem jaki jestes dobry z matematyki, ale ciezko nie zauwazyc, ze bp sd robi sie pare godzin, a strzela max minute.

Cytuj:

Jeszcze jedno, piszecie ze knight ma dużo hp i mymiata. Może i tak jest, ale żeby zaatakowac musi podbiec do ofiary, a zanim do niej podbiegnie, może już mieć red hp, albo nawet dednąć.

Jasne, bedzie na oslep biegl na cos co go zabije w kilka sek, pewnie jeszcze z zamiarem atakowania tego czegos ? Zauwaz, ze z reguly ma tarcze, a na moby walace z magii wybera sie z odpowiednim levelem.. Dla porownania, w sytuacji o ktorej piszesz sorc nawet nie zauwazylby co go zabilo.

Cytuj:

A i jeszcze coś, sorc/druid ma zawsze stałe obrażenia, dzięki temu wiesz np ile runek trzeba zabrać na hunt.

jakos nie mam problemu z ocena ile mam zabrac uhow knightem ..

Cytuj:

...

Keel 23-06-2006 18:17

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Mumakil
chciałem się spytać czy ttesz tak sądzicie
ostatnio ogladalem duzo filmow hihg level knighto i onie expuia glownie z explosion -_-
czy tesz uwazacie ze na wyzszych levelach knoightowe zycie robi sie nieco nudne?

Tez tak uwazam, m.in. dlatego, ze nie widac jak knight bije z axe/cluba/sworda, a gdy sorc/druid bije z wanda/roda albo pal z luku/kuszy to widac. Po za tym gra palem/sorcem jest o wiele ciekawsza wedlug mnie.

Rihan 25-06-2006 01:10

Gra knightem nie jest nudna jest poprostu inna od gry druidem czy sorkiem:D
A to ze h lvele expia explo to chyba nie dziwi:D

damtob 25-06-2006 02:11

Dla mnie lepiej sie expi knightem i szybciej ... ale za to pall/sor jest lepszy na wojnie... i niepiszcie mi ze jesli dopadnie takiego sorca trap to padnie szybciej nisz knight....bo na wojnie niejest sie samemu

Stożek 25-06-2006 09:00

Znowu jakies low-levele z Harmoni, Calmery czy Secury kluca sie o pvp pojednczych okazow knighta?! OMG jak juz wspominalem ktory idota atakuje jak jest sam, i to jeszce kogos kto moze go spokojnie rozlozyc? No chyba, ze robi sie to na test-serverze.

Pvp najtem opeira sie o wspolprace, o dzialanie skoordynowane, nie jest to wbrew pozorom uciekanie na oslep bez ladu i skladu(kto widzial ten wie o co chodzi) jest to unikanie SD od postaci ich uzywajacych, zabicie w pojedynke najta jest tak samo trudne jak zabicie kazdej innej profesji. Jesli chodzi o pvp-grupa zawsze wygrywa i taka jest prawda, gdy idzie sie z zamiarem pozbawienia kogos zycia zabiera sie ze soba towarzyszy. Najt jest potrzebny zawsze i wszedzie! Tibia bez tysiecy EK blokujacych przerozne mooby, pomagajacym w wojnach, huntach na ludzi bylaby bez sensu, bo zycie kazdego osobnika wisialoby na nitce kilka razy dziennie.

Villaric 28-06-2006 00:15

wiec koniec koncow chlopak sie nie dowiedzial jak to jest tym knightem xD ale zrob jak ktos madrze powiedzial 4 voc i graj potem jedna z nich

Piter Knight 29-06-2006 12:58

Uważam że knight jest na początku trochę nudny ale potem jak sie ma już dobre skille to jest najlepszy!!! sam mam knigta i na 23 lvlu mam skille 67/66 (obecnie) skilluje do 80/80 i robie 50 lvl;)

Kaiser_of_Arcania 30-06-2006 23:37

Ja powiem tyle: jeśli ktoś oglągał filmik z Anhi w wykonaniu Astronisa, to wie że tam Gebba (sorc) dednął po 14 sekundach, a Astro (knight) jako jedyny przeżył do końca i zgarnął SoVa. Pomijam, że zeszło 35 bp UHów, 32 IR, 20 might ringów itd. ale w końcu przeszedł. Zainteresowanych odsyłam tutaj: http://video.google.com/videoplay?do...q=tibia%20anhi

Co do trenienia. Przecież pozostałe profki też muszą trenić. Palek jeszcze na to kase wykłada. Magowie muszą żarcia mieć dużo. A taki rycek to tylko siedzi i moby tłucze. A jak masz już dobre skille to mało kto ci podskoczy. Chyba że ci co lubią na rooka z maina wracać xD

EDIT: Aha i na tym Anhi Astro pobił swój rekord: 393 w Demona z IR :D Demona zsolował jak go 5 naraz waliło i FE

Vysal sath 30-06-2006 23:55

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez K0nki
co do wbicia 50lvl sorcem/drutem to wystarczy pacc 2 kumpli i hydry całymi dniami.
A Knight ma na tyle dobrze że nie potrzebuje nikogo do huntów (no chyba ze ma bloczyc albo jakies hunty dla kilku knightów ale ogólnie hunci sam)
a co do szybkości expienia to porównaj Expienie cachero i jakiegoś druta hlvl Cacherowi (dobrze odmieniłem? :P) lurują behe on góra dół UE a druid?
nie mówie tu tylko o takim dużym lvl ale 60ms może lepiej poexpić z ue niz 60ed. Chyba że ma kumpli na hunty ale...
Ja osobiście przeżuciłem się z sorca na knighta aktualnie jestem w fazie wbijania skilli ale z większym lvl sądze że będzie owiele lepiej mi się grało niż sorcerem chociaż sorc najlepszy do pvp (dlatego knightem wybrałem nopvp :D)

@up niesądze aby dali rade coś z tym zrobić tak już musi być chociaż taki knight musi trenić skille.

Behemoty z ue? po pierwsze 99.999% sorków/drutów expiacych na behemotach powyzej 100lv urzywa morta

ue na wojny ,czyszczenie questów i dla zabawy

Majkel TrajerQ 01-07-2006 03:31

[Doomknight]

Moim Zdaniem Pisałeś Te Głupoty Na Bani Albo Jesteś Idiotą Który Gra W Tą Gra Od Miesiąca.Po 1 jestem pewny że nigdy nie grałeś knightem który by miał powyżej 10 lvl i myślisz że to taka marna istotka która prucz dużej ilości pkt życia nie ma tak naprawde nic dobrego.Nie będę się teraz zagłębiał w zalety knighta ale powiem jedno że sorc po spaleniu many jest niczym i jeżeli knight wytrzyma te ataki to sorc z tą swoją marną ilością hp nie ma szans...Palladyni nie posiadają tarczy dlatego są łatwą postacią do zabicia dla knighta...Praktycznie jedynym ratunkiem dla palla jest ucieczka w innym wypadq wyświetla się biały napis you are dead.Mówie o rycerzu który jest doświadczony i troche w tym siedzi i jestem pewien że taki kolos by ciebie dojechał na loozie.Widać że się nie znasz i nie wiesz co dobre...Pozdro Dla Wszystkich Knightów:D

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Mithgar XX
Mnie najbardziej smuci to, że 8sorc po wyjściu na maina bez problemów pokona 8knighta...Powinni coś z tym zrobić, bo taki knight po wyjściu z rooka ma 17skilla, nie ma exury ani nie może używać ih. A taki sorc idzie po free wanda i wymiata!

A Wiesz Kolego Że 15 knight może dojechać 15 sorc bez problemu?Zresztą wybacz ale nabic knightem z 8 lvl na 9 lvl to nic trudnego.Skoro to twój problem to po wyjściu z rooka wybierz miasto Carlin tam masz niedaleczko kopalnie troli nikt Cię nie zaatakuje bo jest blisko miasta jak już powiedziałem:D Zręsztą mało kto leje małe lvl...bo w waszym bagu tylko line mozna znalesc:D

[quote=K0nki]
Paladyn - Skille i nie musi kupować eq ani broni (tylko kusza łuk i amunicja)
[quote]

Nie musi kupować dobrego eq , hmm... zawsze dobre eq sie przyda...A amonicja dla palla jest droga i to ze nie musisz mieć wspaniałego eq jak knight się wyrównuje.Pallem od 8-15lvl gra sie strasznie ciężko bo nie ma skąd brać kase na bolty strzaly itd...Często mnie proszą pallowie zebym im zbieral bolty...Knight jest wiele lepszy pod tym względem , bo nim zdobywanie kasy na eq to nic trudnego a pall czasem nawet nie ma czym poexpic:D

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez debil123
Moim skromnym zdaniem to zależy od gustu. Np. jeden lubi ciachać mieczem a drugi patrzeć na błyski. Ja wolę knighta, mój kumpel który nie gra, ale jakby grał to by wybrał sorca lub pałę... to, że go nudzi ta postać to tylko gusto. A może dlatego, że nie zna mocy tej postaci tak uważa?
:crusader:

:D :D Co nas obchodzi twój kolega:P a że lubi pały to bym tego nie ujawniał...Mały i głupi jak Ty i już pedał:D niesamowite

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Andalon
Knight jest swietny sorc jest swietny .Knight kiedy go dobrze wyszkolisz (im nizszy lev tym lepiej) jest najlepsza profesja . Z dobrymi skillami szybko idziesz sobie na dwarf guardy dwarfy soldiery i robisz loot bagi. Knight ma o tyle latwiej ze nie musi kupowac runkow(no oprocz uhow oczywiscie ) ani zadnej amonicji (sorc hmm itp / pall belty) Wedlug mnie jednak najlepsi high levele to sorcowie.

Dopatrzyłem się tu kilkq błędów:D Niezgodze się z tym że im niższy lvl ma knight tym jest lepszy:D A co do kupowania runek to knight tez kupuje przeciez hmm i gfb fieldy tak samo...wiec troche Ci sie pomyliło:D

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez bombelek
Kurde! Kazdy gra tym kim lubi... Ja gram Knightem bo lubie w grach rpg podejsc i przyladowac komus z bliska. Magie srednio lubie, same podstawowe rzeczy! I wydaje mi sie ze grajac Rycerzem trzeba byc chyba najbardziej cierpliwym zeby cos osiagnac.

To źle Ci się wydaje B) Sorkiem i druidem strasznie wolno sie expi i nim znaczeni trudniej do czegos dojsc:D Sork na 10 lvl lupie po 15 a knight juz po 30.Na 17 lvl z fire swordem i skillem po 50 moze walnac kolo 70 a sork wali po 25:D widzisz roznice szybciej zabijasz szybciej expisz szybciej robisz lvl:P

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Kupcio
U widze ze niezLy sór sie tutaj zrobil miedzy profesjami.
Według mnie knightci nie są ubogimi postaciami.
Zaraz po wyjsciu z rooka skillowanie moze troche nudzic i odpychać od gry knightem ale wytrwali napewno sie nie zlamią . Mocny knight powinien tez posiadac swoje źródło pieniędzy w tym wypadku Druida Uhmakera .
Wysoko levelowy knight z uhmakerem to bardzo silna postac poniewaz zawsze ma ze soba przynajmniej bp uhów lub hmm czy też gfb.
Podsumowujac knight jest dobra postacia dla osób które lubia skilowac i maja silne nerwy.

Nie wiem czy wiesz ale knightem na poczatq skilluje sie tylko do 45 co zajmie max 1-3 dni.Potem sie expi co jest najfajniejsze w knightcie...dobijasz 15 lvl potem skillujesz do 55 itd itd itd...A cos co moze odrzucac to szybkosc sorca w zdobywaniu expa...mam sorka i knighta i osobiscie wole skillowac niz meczyc sie slaba rozdzka w expieniu.A co do uhmakera to sie nie zgadza ja tam wole dobic sam ten 20 lvl skille 60 i pujsc sobie na ghoule z ktorych mozna zarobic szybko kase:D chodzi o przyjemnosc:D zreszta tez na plus wyjdziesz....W godzine w ghostlandzie mozna zdobyc 2,5k a robienie uhow jest nudne:D

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Van_Waterflew
ja grałem jusz wszystkimi profesjami i moim faworytem jest pall, poniewarz:
jak chcem walczyć na dystans to biore kusze/łuk troche boltów/strzał i wale z dystansu a jak chcem walić w zwarciu to biore troche spearów i wale wzarciu i trace na silniejszych potworkach trace mniej uhuw nisz knight poniewasz mam vity hehe

w starciu 30 lvlowych postaci palla i knighta w ktorym kazdy ma bp uh twoj pallek dostanie po dupie:D

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Karo22
Knight blokuje i przez to ze jest blisko potworka to po śmierci raczej szybciej zabierze loot

Ale nie dostaje expa a jak blokujesz to znajomemu i musi byc podzial...

Cytuj:

@up:
-z uhmakerow korzystaja ludzie, ktorzy nie potrafia zarabiac pieniedzy w normalny sposob albo hlevele robiacy runy 5-6 drutami. W innych przypadkach, zakladajac ze grasz uczciwie ( bez mc ) uhmaker sie nie oplaca
-bp uhow nosi sie dla bezpieczenstwa nawet od 15 lev ( zalezy kiedy wpada 4mlvl ), hlevele nosza zwykle kilkanascie/kilkadziesiat bp uh
-mocny knight zarabia krocie na prawie kazdym hunting spocie z ktorego korzysta ( guardy, mint itp ), musi sporo wydac na eq ale zarabia najszybciej ze wszystkich
-silne nerwy przydaja sie raczej palkom / sorcom ;p

Zgadzam Się W 100%.Pozdro Dla Ciebie ... Przywracasz Mi Wiare W To Że Człowiek To Istota Myśląca

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Bulboglowy
@up EDIT: Już zapodaje:
Sorcerer jest super szybki i ma potężne czary, dzięki trenowanemu przez lata celowaniu trafia za każdym razem i ma super PvP.
Knight obrońca jest niedoświadczonym graczem, nawet nie umie się UH-ać biegając i ma słabe PvP. Jednakże jego level jest taki sam jak super-wymiot Sorcerera, bo kupił... *ekhm* dużo sam grał.
Sorcerer biega w kółko, atakowany Knight nawet nie może go trafić, bo stoi w miejscu żeby zdążyć się leczyć (przypadkiem znalazł spore zasoby run w plecaku, w końcu 150 zł *ohh* 150h ciężkiego grania!).
Walka wygląda tak: Sorcerer strzela z SD/GEB/UE, Knight w tym czasie tylko się UH-a. Po niedługiej chwili Sorcerer ucieka, bo mu się runy skończyły.

@Bucik: Podoba ci się mój poradnik ? Wszystko co robi Knight to stoi, chyba proste.

Proszę o nie umieszczanie mojego super-poradnika:" ,, JAK PORADZIĆ SOBIE Z ATAKIEM SORCA " w roli obronnej knight ma sie rozumieć" w dziale wasze poradniki. Oczywiście zawiera on prawdziwe informacje, ale jest mało przejrzyście napisany, no i temat taki płytki.

Nie wiem czy wiesz ale mozna sie uhnac w biegu...

Okrutny 01-07-2006 10:41

Majkel, gadasz prawie dobrze (prawie robi wielką różnice), ja sie nei wypowiadam w takich tematach, bo kto wyrga zależy od skilla gracza ale powiem ci jedno. Zmusiłes mnie aby zreportować to. Nie szłyszałeś o takiej fukncki jak edytuj? 8 postów pod rząd? Pogięło? O_o
-----------------------------------------
Knighta trudno jest zabic w 1v1, sorca też, paladyna też. Jak sie PKuje to sie idzie grupą, bo na wyższych lv (o ile to nie allegro user) każdy nosi wystarczającą ilość uh, aby uciec/poczekać na znajomych :)

Mati66 28-07-2006 06:59

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Hoop
obilo ci ??knight jest cool np co taki palek zrobi dragowi bez knighta?(gowno)
a knight nie dosc ze se zdobedzie exp to jeszcze zarobi moze i dragon shield a palek nie bedzie o tym nic wiedzial i co ty na to ??

<puchar><puchar><puchar>!!Knight Rox!!<puchar><puchar><puchar>

1.KAZDA profesja zabije solo draga na odpowiednim lvl i przy odcpowiednich skillach/magic levelu
2.Naszczęście po up date to się zmieni;)
Bo to shooterzy zadają większe hity:cup: :cup: :cup: :cup:

Łyju 28-07-2006 19:39

Ja gram knightem. Dla mnie wszystkie profesaje są cool. Ale knight chyba naprawdę jest dobry szczególnie gdy ma duży lvl i dobre skile. Też mam knighta a kumpel druida on męczy orca warriora 30 sek. a ja biore go na 1 hit:P :fuck: dla tych którzy myślą że knight to cienka profesja. Tibia bez knightów byłaby NUDNA:wiking: :wiking: :wiking: :wiking: :wiking: :sword: :sword: :sword: :topornik2 :topornik2 :crusader: :crusader: :crusader: :2handed: :miecz: :cup: :cup: :cup:

Karfhud 28-07-2006 20:11

knight jest spox i wogule zajafka

Dragu Knight 17-08-2006 21:50

Ja będę knightem bo mi się nie chce czarować chce mi się tylko stać w miejscu i skillować xD

Aris 17-08-2006 22:23

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Majkel TrajerQ (Post 866555)
[Doomknight]
To źle Ci się wydaje Sorkiem i druidem strasznie wolno sie expi i nim znaczeni trudniej do czegos dojsc Sork na 10 lvl lupie po 15 a knight juz po 30.Na 17 lvl z fire swordem i skillem po 50 moze walnac kolo 70 a sork wali po 25 widzisz roznice szybciej zabijasz szybciej expisz szybciej robisz lvl

70 ? to chyba taki druid jest bez eq :) ostatnio po desercie pk'wal mnie 60 ek i best hit to 81 a mialem na sobie plate legi, nooble armor, guardian shield, dark helmet, no i wanda :)

Slayer Shaphiree 17-08-2006 23:02

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez ]v[ichal (Post 296431)
Knight śmierdzi...trening,exp i nudne lootbagi...żałuje wyboru rycerza szczerze mowiac

Sam jestes nudny . Ale cie nie rozumiem dobiles skille po 77 i dopiero ci sie odechcialo grac???
2. Sorce smierdza bo sa noobami i zabijaja knightowi potworki jak skilluje a pallowi speary pod*******aja(wulg)

Richard_kr_l 26-08-2006 12:57

Wedlog mnie, wręcz przeciwnie.

móc 26-08-2006 14:58

Cytuj:

Sorce smierdza bo sa noobami i zabijaja knightowi potworki jak skilluje a pallowi speary pod*******aja(wulg)
Knighty sa noobami bo zajmuja spoty do expienia dla lowlvli majac 50+ i jeszcze do tego groza przy tym slowami typu: "leave or die".

Stożek 26-08-2006 16:36

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez móc (Post 955877)
Knighty sa noobami bo zajmuja spoty do expienia dla lowlvli majac 50+ i jeszcze do tego groza przy tym slowami typu: "leave or die".

Masz na mysli elfy i dworci gdzie nikt oprocz knightow nie expi? Czy moze guardy, ktore sa traktowane przez graczy na 13lvlu z wandami jako ich wlasnosc? Moze tomby, gdzie low lvl sorc menczy sie wpadajac z respa na resp lurujac sobie pojedynczo potwory?

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 01:22.