Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   FAQ i zasady (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=29)
-   -   FAQ: Inne (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=35952)

Glaves 21-08-2006 20:36

mam pytanko: Czy jeśli zrobie podczas trwania PACC addon do outfitu faccowskiego, to czy po skończeniu sie PACC bede mógł chodzić w faccowskim outficie razem ze zdobytym addonem???:(

Dyuk 23-08-2006 12:41

Prosze o pomoc

Co mam robić? jak wchodze na tibie mam mały ekran daje fullscren i wyswietla sie

Warning Can't Create a New Surface Out of video memory this program will
exit

Co mam robić ,szanowna redakcjo kiedys była o tym mowa i mialem wszystko ok ale zapsuł mi sie twardy dysk i po zainstalowaniu drugi raz tibi mam mały ekran a to denerwuje X( niewiem co robic.;(

Lord_Mendi 28-08-2006 21:37

Jaki jest skuteczna metoda, aby pokonac druida knightem, z takim samym poziomem??

Lord_Mendi 28-08-2006 21:41

Jak napisac tu pytanie???

Pan Robert 31-08-2006 13:06

Fist Fighting

Jak dziala fist fighting. Mam juz 25 skila i caly czas atakujac trola zadaje mu 3 - 4 obrazenia ! NIe rozumiem tego :/

Celoz 31-08-2006 17:53

Fist fighting: obrażenia jakie nim zadajesz to jedynie twój skill. obrażenbia broni, axe, sword bądź club to skill danej broni + jej atak. skoro zadajesz mu obrażenia 3 i 4 hp to znaczy że ma obronę około 20.

Pan Robert 31-08-2006 22:17

Dziekuje !

Bardzo dziekuje za odpowiedz bardzo mi sie przyda :D Moj skill wynosi teraz 29 wiec zadaje troche wiecej :P

JOhn Fist 31-08-2006 22:35

Problem

Mam problem niby jest on tu opisany ale nie do końca do rzeczy.
Zmieniłem sobie e-mail mojego konta i przyszło mi na dany adres nowe hasło lecz kiedy próbuje się zalogować wyskakuje napis "Account number or password is not correct." próbowałem odzyskać hasło poprzez "My account has been hacked." i wszystko ładnie pięknie nowe hasło znów przyszło na nowy e-mail ale znów nie mogę się zalogować.Co jest tego przyczyną? Przecież przychodzi acc number i nowe hasło na ten e-mail na który zmieniłem ale czemu nie mogę się zalogować?
Proszę o konretną odpowiedź.

Valas 01-09-2006 09:16

Spróbuj wpisać stary e-mail jak będziesz chciał się zalogować.

Pan Robert 01-09-2006 09:25

Nastepne pytanie do fist fighingu :D

Mam pytanie czy fist fighting ma jakis defens ? bo np. sword ma atak i obrone !

Valas 01-09-2006 09:40

Fist Fighting- Jest to walka wręcz, bez używania broni i tarczy.
Według mnie ma jakąś tam obronę, ale to zależy chyba od skilla Fist Fightingu.

Luty 02-09-2006 13:09

Mam pytanie dlaczego tibia mi nie chce wejsc?Wpisuje wszystko poprawnie numer i haslo a nie idzie wyskakuje taki błond:

Cannot connect to a login.
Error: Connection refused.
All login server are ofline. Check www.tibia.com
for more informtion.
For more informtion take a look at the FAQs in the
quide section at www.tibia.com

To taki błond. Ale jak wpisze ble co to tosmo mi wyskakuje:

Cannot connect to a login.
Error: Connection refused.
All login server are ofline. Check www.tibia.com
for more informtion.
For more informtion take a look at the FAQs in the
quide section at www.tibia.com

A jak u bracika na systemie wejde to normalnie wszystko idzie.
Pomuzcie mi prosze.

[CHAR]Mikro Andrzej[/CHAR]

Celoz 02-09-2006 15:38

wrzuć na translator i przeczytaj -.-'
wkurzają mnie takie <za przeproszeniem> głąby.
piszą że mają problem a nawet nie czytają co im wyskakuje...
ja chce do domuuu ;(
dobra, odwale robote za ciebie..
Cytuj:

Nie można się połączyć do serweru logowania.
Błąd: połączenie zostało zresetowane.
Wszystkie serwery logowania są wyłączone. Cprawdź www.tibia.com
po więcej informacjii.
więcej informacjii uzyskasz czytając FAQ w
całkowitej stronie www.tibie.com
kapiszon!?
down: %&^$%&$%% ZACZNIJ MYSLEC!!! PRZECZYTAJ 20 RAZY I BEDZIESZ WIEDZIAL JAKI PROBLEM!!!!

Luty 02-09-2006 17:11

wiem!!!!!

psieciez wiem ale jak to naprawic?:fool:

Dwimenor 02-09-2006 21:39

Czytając wszystkie FAQ, które dla takich jak ty napisano. W którymś jest dokładnie opisane jak pozbyć się problemu.

michek1 10-09-2006 16:46

Pomocy!

Niemoge włączyć gry! a jak juz sie uda to wyskakuje error :

"Video surface allocation failed. (Error Code 13)
Pleas choose another video graphics mode."

CO ROBIĆ?
:(

Celoz 10-09-2006 16:49

powiem tyle: szukaj..
jak nie potrafisz to zainstaluj directX 9.0 i przeinstaluj tibie.

Dark_Lord_Nerin 12-09-2006 16:25

Ja mam ten sam blad...:(...I szukam juz od kilku dni jak to zrobic...i nie daje rady:( Ciagle pisze : "Video surface allocation failed. (Error Code 13)
Pleas choose another video graphics mode."...Juz nie mam do tego sily.!Instalowalem tibie chyba juz z 5 razy DirectX90b i nic....:(
Prosze pomocy!

RaHak 22-09-2006 20:26

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Dark_Lord_Nerin (Post 984496)
Ja mam ten sam blad...:(...I szukam juz od kilku dni jak to zrobic...i nie daje rady:( Ciagle pisze : "Video surface allocation failed. (Error Code 13)
Pleas choose another video graphics mode."...Juz nie mam do tego sily.!Instalowalem tibie chyba juz z 5 razy DirectX90b i nic....:(
Prosze pomocy!

Twój problem nie leży w tym, że masz nie aktualną wersję DX czy kartę graficzną . Jak sama nazwa wskazuje !!Pleas choose another video graphics mode!! musisz zmienić rozdzielczość prawdopodobnie twoja jest albo za mała, albo zaduża. Zalecam spróbować kilku wielkości.

Pozdrawiam.

Druid X 23-09-2006 12:49

Legalne ??

Ja w trakcie gry zrobilem cos takiego:
1. Dałem options
2. Potem Graphics
3. Advanced
4. I pasek Set ambient light na maxa (100 %)

I teraz jest w grze o wiele jasniej. I mam pytanie:

Czy to jest legalne ???????
:ban: :ban: :ban:

Wald_Kerius 23-09-2006 13:05

Tak, jest to w 100% legalne :D

paffelek 05-10-2006 16:50

zmiana adresu e-mail

mam pytanie..zmieniłem adres e-mail na swoim koncie. Po 30 dniach potwierdziłem zmiane adresu e-mail, następnie musiałem sie ponownie zalogować ale nie mogłem... hasło które używałem wcześniej było nieprawdłowe :/ chyba powinienem dostać na nowego maila nowe hasło ale takowego nie otrzymałem ... co mam robić?

szmycik 15-10-2006 22:18

Pomocy..!!!!!!!!!!

Ej pomożcie mi gdy dziś wlączyłem sobie tibie... to za 1 razem pisalo ze halo jest nie prawidlowe a pozniej ze... cos tam za five minut... co trwalo okolo 2 godz a teaz laskawie mi pisze ze ip adres bloking for 30 min.. czy dostalem bana?? czy moze mnie zhakowali pomozcie prosze b tak sie nameczylem zeby wbic ten 40 lvl

Uther92 16-10-2006 14:25

Podawałeś złe hasło...może cie ktoś zhakował.Ale najlepiej sprawdz czy napewno wpisujesz dobrze hasło i povzekaj troche i dopiero wpisz.

szmycik 16-10-2006 16:29

Podałem dobre hasło...

Ej podlem dobre haslo wpisywalem je juz ze 40 razy....pisze mi ze account disabled for five minutes...please wait.. i tak od wczoraj... ale jak pisze 1 raz to pisze ze zle haslo a za 2 i nastepnym totak..

Celoz 16-10-2006 16:50

Nie zaczynaj zdania od "ej", bardzo tego nie lubię. wyłącz caps locka, i zastanów sięnad każdą literą przy wpisywaniu.

szmycik 16-10-2006 17:29

nom zrobilem to i dalej...

Zrobile to i dalej tak jest pisze to co napisalem wczesniej... ze cos za five minut... i zemy czekac... mi tylko chodzi o to czy moze dostalem bana czy mnie zhakowali...bo tibia mi sie chyba nie zepsula...

Celoz 16-10-2006 17:42

Jak 5 razy pod rząd wpiszesz złe hasło, masz zablokowane konto na 5 minut. potem jak zrobisz to jeszcze raz, to masz zablokowany adres IP na pół godziny..
to nie jest hack, ani ban. i radzę kupić słownik j. Angielskiego.

szmycik 16-10-2006 17:54

Dobra wiem ok..

wiem co to znaczy mniej wiecej...ale dlaczego to trwa od wczoraj... przeciez za kazdym razem dobrze wpisywalem... wiec niby mam czekac ile i znowu wpisac... bo naprawde jakos nigdy sie nie pomylilem przy wpisywaniu hasla... a wczoraj niby tak.. ja nie wiem..

rufinek1995 16-10-2006 19:10

Banished

Gdy loguje sie to wyskakuje okno z napisem "Your IP address is banished" o co chodzi??X(

Celoz 16-10-2006 19:12

przeczytaj mój wcześniejszy post. konkretnie od "i radzę kupić..."

rufinek1995 16-10-2006 19:34

tylko ze wyskakuje mi ze banished a nie blocked 5 min albo 30 min:( :(

Benio73 31-10-2006 18:18

Takie, tam pytanko mam.

Dawno, dawno temu w odległej młodości , grałem nałogowo w Tibię ;) . Lecz bawiąc się opcjami , zmieniłem ustawienia graficzne, pograłem, wyłączyłem, a następnego dnia nie dało się włączyć bo pisało :
" Tibia Error
Video surface allocation failed (Error Code 13)
Please choose anthoner video graphics mode " - Co mam zrobic , pomóżcie abym znów stał się nałogowym, graczem Tibii, który i w dzień i w noc będzie grać w Tibie!:cup:

PS: Pomóżci, please:(

Paul_liszka 14-11-2006 23:19

Czy tibia.pl nie szuka pomocnika??

slawekmag 15-11-2006 14:50

Szuka w przyklejonym temacie, w dziale "tibia.pl opinie sugestie". Ale wątpie, żebyś miał jakieś szanse wstąpić do supportu, szczególnie, że na forum jesteś krótko, a do tego masz niski lvl. Ale warto spróbować, zawsze jest szansa.

Sławek

Hominis nocturna 10-12-2006 18:46

Czy questy mozna wykonywać w ciągu kilku logowań czy muszę je skończyć za jednym zalogowaniem??

Parys 10-12-2006 19:01

Możesz w ciągu kilku logowań.

Hominis nocturna 13-12-2006 22:18

Mam następujący problem:
-Stoję sobie w depo
-chcę się przelogować
-Crt+g
-wybieram drugą postać - enter
-komunikat o logowaniu a za chwile o tym że nie mogę mieć dwóch graczy z jednego konta online w tym samym czasie
-pisze do kumpla, żeby sprawdził czy faktycznie jestem online pierwszą postacią ale twierdzi że nie.
-Wyłączyłem całkiem tibię i włączyłem po 15 minutach i dalej nie mogę się zalogować na inną postać niż ta pierwszą z depo
Dlaczego nie mogę się przelogować?

tibianek 17-12-2006 10:06

Inne

Mam pytanie w sprawie nicku w jaki sposób mogę go zmienić lub co zrobić i gdzie się zgłosić o zmianę nicku??

Zillek Edonek 17-12-2006 10:42

Nie da się go zmienić , chyba że dostaniesz NameLocka ale dostaje się go tylko wtedy , gdy nick łamie zasady gry.

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 19:37.