Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   RPG (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=26)
-   -   Guild Wars (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=37749)

redfaction 24-07-2005 22:03

@Up

Tak wkładasz pieniążki do storage i możesz pobrać inną postacią ;).

Avager 24-07-2005 22:05

Ale jest duży plus, bo potem możesz zmienić drugą profesję :> .. co za tym idzie, możesz zmienić się na PvP oraz na PvE jedną postacią... .

Ale możesz być także super W/Mo na PvP... ale musisz miec dobrego builda.... ja słyszałem jednego super builda dla rangera/monka ... ale cholernie trudny... i nie zabardzo go kapuje...

Ojczul1 24-07-2005 22:15

mozer ktos wytlumaczyc te skruty powiedziec jakeis sa postcie i ktura co robi?

Avager 24-07-2005 22:33

Mo - Monk
E - Elementalist
W - Warrior
R - Ranger
Me - Mesmer
N - Necro

PvE - Player vs. Enviroment

PvP - Player vs. Player

redfaction 24-07-2005 22:42

Monk - leczy (pewnie się domyśliłeś)
Elementalist (posługuje się czterema żywiołami: wodą, ogniem, powietrzem i ziemią)
Warrior - wykorzystuje swoją siłe w walce w zwarciu przeciwko swoim wrogom
Ranger - żyje w zgodzie z naturą, posługuje się łukiem, zastawia pułapki na swoich wrogów. Może również poskromić zwięrze, które staje się jego twoarzyszem podczas podróży.
Mesmer - Posługuje się magią iluzjonistyczną, oraz wykorzystuje energię przeciwnika dla własnych potrzeb.
Necromanta - Posługuje się magią śmierci, może z ciał martwych wrogów przywoływać różnorakie potwory.

To chyba wszytsko jeśli o to Ci chodziło? :P

Ojczul1 24-07-2005 22:45

tak o to ja bedne gral nekro albo rangerem jesli mozna prosze o zalety i wady tych profesji
a wy gracie na pvp czy pve czy na pvp tez zabija sie potwory jak w tibi czy nie
ps ghost nie muissz odrazu jechac az tak odrazu tez nie byles kozak a chce miec wiedze zeby nie zaczynac odd newbie totalnego

Ghost Nieudany 24-07-2005 22:47

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Ojczul1
mozer ktos wytlumaczyc te skruty powiedziec jakeis sa postcie i ktura co robi?

Żałosne. Nie próbuj tej gry włączać nawet, bo już widzę, jak będziesz grał i się zachowywał... -.-

Warrior - czyli rębajło. Nie zna się na magii, a jego skille wzmacniają ataki używaną bronią. Jego atrybuty też są związane z bronią.

Monk - czyli lekarz. Jego zdolności głównie polegają na leczeniu/wskrzeszaniu innych graczy.

Ranger - czyli łucznik. On polega na przychylności zwierząt, naturze i atakach z dystansu.

Necromancer - czyli trupiarz. On zazwyczaj zadaje obrażenia, odbiera energię oraz osłabia przeciwnika, przy okazji tworząc sobie sługi.

Elementalist - czyli mag ofensywny. Jego zaklęcia opierają się na czterech żywiołach.

Mesmer - czyli denerwujące latadło. Jego zaklęcia opierają się głównie na przeszkadzaniu przeciwnikowi poprzez degenerację jego zdrowia, odbieranie energii czy spowalnianie.

PvP - gracz kontra gracz.
PvE - gracz kontra komputerowi przeciwnicy.

@up
Pomyśl chwilę... Jeśli Elementalista jest magiem OFENSYWNYM, to chyba logiczne, że nie bawi się w obronę? -.-

Avager 24-07-2005 22:52

up:

FAjny opis Mesmera :> <hhthyhhyhyhy>

Co do twojego opisu necro... to on zabiera energię (manę) ? Pierwszy raz słyszę... .

redfaction 24-07-2005 22:54

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Ghost Nieudany
Żałosne. Nie próbuj tej gry włączać nawet, bo już widzę, jak będziesz grał i się zachowywał... -.-

Może warto dać szansę tym którzy nie są tak wspaniali i obeznani jak Ty? Nie każdy rodzi się mistrzem cRPG. Co z tego, że nie wie takich prostych rzeczy? Niby Paladyn powienien posługiwać się bronią ręczną i aurami, a w Tibi strzela z łuku? Odnosze wrażenie, że Tobie nic i nikt nie jest w stanie dorównać wiedzą w żadnej dziedzinie...Każdy ma prawo do pisania tego czego chce nawet jeśli są to jakieś banalne problemy...

Baron Kaldrick 25-07-2005 09:47

Też już zrobiłem te questy na dodatkowe 30 attribut points =]

redfaction 25-07-2005 11:11

Cytuj:

tak o to ja bedne gral nekro albo rangerem jesli mozna prosze o zalety i wady tych profesji

No to tak:

Nekromanta - Nekromanci są mistrzamy mrocznej sztuki opierającej się na duchach umarłych oraz samej śmierci by pokonywać przeciwników i tworzyć z ich martwych ciał swoich sługusów. Poprzez poświęcenie swojego życia oraz klątwach mogą oni zadać ogromne obrażenia tym którzy staną z nimi do walki.Martwi i umierający przeciwnicy stają się niechcianymi sługami w ich rękach.

Atrybuty Nekromanty:

Soul Reaping - (dostępny dla nekromanty jako klasy podstawowej) Soul [/Reaping pozwala Ci pobierać energię kiedy kreatura blisko Ciebie umiera

Curses - Ten atrybut zwiększa efektywność i czas trwania klątw, które redukują efektywność twoich przeciwników w walce

Blood Magic - Blood Magic zwiększa czas trwania i efektywność czarów które kradną życie z Twoich przeciwników i owe życie dostarczane jest Tobie

Death Magic - Zwiększa czas trwania i efekt skilli które zadają obrażenia od lodu i śmierci twoim przeciwnikom

Ranger - Leśni strażnicy są niedoścignieni w swoich umiejętnościach osiągania celu wykorzystując do tego naturę i otoczenie. Naturalne rytuały pozwalją im manipulować otoczeniem, co bardzo przeszkadza ich przeciwnikom. Specjalizują sie w broni dystansowej, która jest bardzo efektowna w miejscach takich jaki mosty i klify. Strażnicy wykorzystują również swoje otoczenie do zaskoczenia swoich przeciwników. Tylko oni potrawfią zauroczyć zwierze, które towarzyszy im podczas bitew i podróży otrzymując doświadczenie i zdobywając poziomy przez cały czas.

Atrybuty Rangera:

Expertise -(dostępny dla rangera jako klasy podstawowej) Punkty zainwestowane w tę umiejętność obniżają koszt energii Twoich ofensywnych umiejętności, pułapek.

Beast Mastery - Beast Mastery polepsza podstawowe obrażenia zadawane przez Twojego chowańca

Marksmanship - Ulepszając Marksmanship zwiększasz podstawowe obrażenia zadawane za pomocą łuku i jego skilli.

Wilderness Survival Wildernes Survival polepsza postawe obronną, przygotowanie i pułapki.

To chyba wszystko żadną z tych klas jako podstawową nie grałem ale mam rangera jako drugą profesje (dużo z niej nie korzystam :P).

Ojczul1 25-07-2005 11:17

a jakie stwory mzoe nekro wskrzeszac bo bedne gral nekro
i jeszcze czy na pve mozna bic ludzi i potwory czy tylko potwory i czy na pvp mozna bic ludzi i potwory czy tlyko ludzi i na jakich wy gracie?

redfaction 25-07-2005 11:41

Dokładnie jakie stworki przywołuje to nie wiem ale jeden to chyba "Bone Minion?" coś takiego.

PvE - tylko potwory (ale są areny gdzie można bić się z ludźmi)

PvP - tylko ludzi

Ja mam postać na PvE, gdyż na PvP kiedy zrobisz postać masz dosyć ograniczoną liczbę spelli, a im więcej odkryjesz swoją postacią na PvE to bedziesz mógł tego używać na swojej postaci w PvP ;).

Ghost Nieudany 25-07-2005 12:10

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez redfaction
Może warto dać szansę tym którzy nie są tak wspaniali i obeznani jak Ty? Nie każdy rodzi się mistrzem cRPG. Co z tego, że nie wie takich prostych rzeczy? Niby Paladyn powienien posługiwać się bronią ręczną i aurami, a w Tibi strzela z łuku? Odnosze wrażenie, że Tobie nic i nikt nie jest w stanie dorównać wiedzą w żadnej dziedzinie...Każdy ma prawo do pisania tego czego chce nawet jeśli są to jakieś banalne problemy...

Tragiczna ortografia + pytanie o informacje, którze może dostać w max. dziesięć minut na googlach albo oficjalnej stronie nie wróży NIC dobrego, wierz mi. Uruchom Tibię i posłuchaj tekstów w stylu "FRI ITANZ", "buy goldet buts 100gp" albo wejdź na IRC i postaraj się, żeby cię szlag nie trafił na sto pytań w stylu "jak se zauozyc postac na tej tbjibiii!?!1111111", to pogadamy na temat tego, czy takim osobom warto dać szansę.
Nie mówiąc już o tym, że w zamian za pomoc dostaje się zazwyczaj informację, jakim to @#%! jesteś, bo mu podałeś "tylko" direct link do odpowiedzi na jego WSZYSTKIE pytania, a on musi wysilić mięsień mózgowy i to przeczytać. Wtedy to już krew człowieka zalewa, zwłaszcza, kiedy wchodzi 666 osoba z pytaniem "jak sie zalogowac do tibii????????????????????? :D :P :O :) :*" a potem wali bez ostrzeżenia tekstem "a jakie hasło trzeba wpisać???????????????????????????????????????????? ????????????".

Tak więc zapraszam do konkurencji pt. "Spróbuj Odpowiedzieć Bez Użycia >>Cholery<< Ani Cięższych Zwrotów Tysiącom Idiotów, Którzy Nie Są W Stanie Sami Sobie Czegokolwiek Poszukać" - jeśli ją ukończysz pomyślnie, ukłonię się i będę ci czyścił buty do końca żywota.

I dla świętego spokoju wymienię jeszcze atrybuty Warriora i Elementala...

Warrior

Strength (tylko podstawowa klasa) - zwiększa penetrację pancerza z każdym poziomem atrybutu o 2% i wpływa na niektóre skille powiązane z atrybutem Strength
Hammer Mastery - wpływa na skille powiązane z młotami
Axe Mastery - wpływa na skille powiązane z toporami
Swordmanship - wpływa na skille powiązane z mieczami
Tactics - atrybut wpływa na skille związane z tarczą i postawami (Stance)

Elementalist

Energy Storage (tylko podstawowa klasa) - każdy poziom zwiększa ilość energii (many) o 3
Earth Magic - wpływa na skille związane ze szkołą Magii Ziemi
Air Magic - wpływa na skille związane ze szkołą Magii Powietrza
Fire Magic - wpływa na skille związane ze szkołą Magii Ognia
Water Magic - wpływa na skille związane ze szkołą Magii Wody

@Avager
Crapit, chodziło o HP, odruchowo napisałem "energia". ;P

Ojczul1 25-07-2005 16:12

masz troche racji ale wlasnie po to cche dowiedziec zeby nie zaczynac tak samo jak w tibi dziekuje za wszytkie odpowiedzi odstatnia prosba aby redfaction podal nick chara to jak bende mial gw to pogadamy

redfaction 25-07-2005 23:23

@Ojczul1

Mój nick w grze to: Vaughn Eisenhart
;)

Uncle Warrior 26-07-2005 08:37

Damian Soulstealer, Thw Witchers, Lv: 10
http://img.photobucket.com/albums/v2...Wars/gw001.jpg

Qomar freak 26-07-2005 10:36

Czy po zabiciu tego "bossa" i zdobyciu 20 lvl , jest jakas szansa na dalszy rozwój ? czy tylko totalna samowolka ? i moze ktos mi przedstawi jakis NAJLEPSZY voc ktory jest przydatny lub wymieni + / - wszystkich postaci , bylbym wdzieczny.

Ojczul1 26-07-2005 10:48

zobacz pare stron wczesniej masz wymienione ja uwazam ze najlpeszy jest nekro(jeszcze nie gralem ale jutro bende gral) z opisuw nekro mi najbardziej sie spodobal
no i jeszcze ranger

shae 26-07-2005 11:20

Cytuj:

zobacz pare stron wczesniej masz wymienione ja uwazam ze najlpeszy jest nekro

Źle uważasz. Guild Wars jest tak zrobioną grą, że na każdy build znajdzie się anty-build. Nie istnieje najlepszy. Profesje są dobrze wyważone. Co najwyżej niektórymi będzie się grać łatwiej niż innymi. Do tego GW jest grą w której bez współpracy nie masz szans daleko zajść. Każdy członek teamu ma swoje zadanie, jedni mają atakować i zadawać dmg, inni mają rzucać uroki, inni leczyć, jeszcze inni przerywać/utrudniać innym rzucanie czarów. I jak tu określić która jest najlepsza?

PS. Spróbuj popracować nad ortografią, bo aż oczy bolą... :S

PS2: Fajna mordka :D

http://i14.photobucket.com/albums/a304/gwfoto/gw071.jpg

Jadrol 27-07-2005 13:05

A ja mam pytanie, bo jak sie dowiedzialem (od kolegi kolegi kolegi.....).

Chodzi o to: czy w GW za RL Cash sie kupuje jakies dodatkowe skille ??

Ojczul1 28-07-2005 03:35

juz mam spoko jest mam 10 lvl nekro ojczul deathblade
ps kiedy mozna sie nauczyc summonowac te szkielety co wala na odleglosc i kiedy mozna sie nauczy summonowac cos co nie umiera

Avager 28-07-2005 09:49

up up:
eeeeee........nie.
Co 6-9 miechów wychodzą NIEOBOWIĄZKOWE dodatki, jeden wart 19$ (ale są plotki że wart tyle co normalna gra... już nie wiadomo komu można wierzyć ... ).

up:
Wszystko umiera... to zależy od skilla ... .

TiTuS 28-07-2005 10:09

SS'y Summer Update : Sorrow's Furnace

http://www.guildwars.com/gallery/gws.../gallery4.html

Avager 28-07-2005 10:11

up:
Taaa...wiemy... (ci co grają w GW). To jest taki bonus od twórców... ale i tak to jest tylko PATCH.... a dodatki napewno wyjdą i wniosą ... nie wiem 20% tego co jest już w grze (terytoria itp... profesje (ciekawe jakie... :> ) oraz pogłoski chodzą żę i rasy).

pabloxxl 28-07-2005 13:02

A ja mam pytanko, jak nie spełniam wymagań broni (hammer mastery 9 a mam 5) jakie straty ponosze z tego powodu?

Avager 28-07-2005 16:45