Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   Poradniki (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=31)
-   -   "Schakowali mnie, halp plx"-czyli co robić aby temu zapobiec (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=42730)

Duch Niespokojny 29-12-2007 22:06

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez wujchenko (Post 1811168)
a jak haker zmienil adres konta i wszystko????(haker posiada moj r key)

Aby zmienić adres, na który przychodzi list z danymi potrzebnymi do zdobycia nowego recovery key, musiałby mieć twoje konto przez co najmniej miesiąc. Jeśli tak było, to niestety już go nie odzyskasz.

Verty 02-01-2008 01:12

Lecz jeżeli masz dowody na to że konto jest twoje można je odzyskać Raportem do gma :)

Kellerman 02-01-2008 02:11

@wyjchenko
po prostu kup nowego rec keya ,może odzyskasz konto pod warunkiem ,że ci na nim w ogóle zależy.a tak wogle to albo "fajnych masz kolegów" albo totalnie zkiepściłeś sprawe dając komuś rec keya.

Sybir 15-01-2008 01:08

Shakowali mnie

Co prawda nie przeczytalem wszystkich postów, ale glownie jest napisane jak unikac haka, a ludzie zagladaja tu juz po haku. Shakowal mnie ktos (podejrzewam ze to moj kumpel, nawet mu pasow nie dalem. Calego miecha sapal zebym mu sprzedal moje pasy ale ja nie chcialem. i dzis dal mi blue robe za free. dokladnie to za to ze obejrze jakis taki dziwny filmik. wiedz przeslal mi go ne email ja go pobralem na dysk. i jestem heppy. to nie byl zaden filmik tylko chyba cos do hakowania bo pisalo "FILMIK***** . pisze mu ze ten ilmik nie dziala a on no to trudno masz tu blue robe... zaraz mnie wyj*eba*lo z tibi. on napisal ze to przeludnienie i ze go tez wyjebalo... wchodze o 23 a tu du*pa : pisze ze zle pasy podalem.) I teraz nie duzo moge zrobic bo email odrazu zmienil. i ze tak powiem jestem w du*pie. plz pomocy. dla takih nobków musi byc kara... i tak po ryju dostanie ale to za malo... przydal by sie jakis bann na cala tibie...
PS: On juz wczesniej kogos shakowal i chwalil mi sie tym...ale nie podejrzewalem ze mnie zhakuje... dajcie jakies wskazowki jak dalej postepowac

Duch Niespokojny 15-01-2008 02:12

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Sybir (Post 1843535)
PS: On juz wczesniej kogos shakowal i chwalil mi sie tym...ale nie podejrzewalem ze mnie zhakuje... dajcie jakies wskazowki jak dalej postepowac

1. Przeskanuj dysk i usuń to ścierwo, które ci wysłał (może być konieczne skorzystanie z poradników jak usunąć owntibię lub Lord of Tibia - poszukaj na forum).
2. Użyj recovery key, aby odzyskać konto.
3. Nigdy nie otwieraj przysłanych przez "kolegów" plików z rozszerzeniem exe, com, scr, bat (być może są jeszcze jakieś inne, nie pamiętam) - na 99% to keylogger.

Sybir 15-01-2008 13:06

[quote=Duch Niespokojny;1843557]
2. Użyj recovery key, aby odzyskać konto.

Chciał bym, ale to jest tylko dla posiadaczy konta pacc. Ja go niemam.
Szkoda mi wydawac 90 zł na odzyskanie druida na 23 lvl, a pozatym niechcialo by mi sie czekac 30 dni... :( jest jakies inne wyjscie ??

Sybir 15-01-2008 13:10

Szkoda mi wydawac 90 zł na odzyskanie druida na 23 lvl, a pozatym niechcialo by mi sie czekac 30 dni... :( jest jakies inne wyjscie ??

Duch Niespokojny 15-01-2008 17:03

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Sybir (Post 1843874)

Już od dłuższego czasu jest to dostępne zarówno dla pacc, jak i facc. No ale skoro nie wyrobiłeś sobie zawczasu recovery key, to pozostaje ci jedynie założyć nowe konto...

PandeSin 21-01-2008 01:08

A ja mam pytanie odnośnie keyloggera.
Czy jeżeli wklejam (a nie wpisuje) passy do tibii to twórca keya to widzi?

Duch Niespokojny 21-01-2008 03:56

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez PandeSin (Post 1854402)
A ja mam pytanie odnośnie keyloggera.
Czy jeżeli wklejam (a nie wpisuje) passy do tibii to twórca keya to widzi?

To zależy od keyloggera, ale generalnie tak.

sijon 21-01-2008 18:27

mala porada;)

Obronic sie przed hackiem?? Jest wiele sposobow aby sie przed nimi bronic. ale przy jednym sposobie zostane na wieki;]

Mam passy zapisane w pliku TXT, odpalam klienta tibi, kopiuje nr.passy i wklejam do klienta tibi "CTR+V". Dobry sposub na keyloggera;]
B)B)B):cup:

Duch Niespokojny 21-01-2008 18:45

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez sijon (Post 1855346)
Mam passy zapisane w pliku TXT, odpalam klienta tibi, kopiuje nr.passy i wklejam do klienta tibi "CTR+V". Dobry sposub na keyloggera;]

I teraz wystarczy tylko włamać ci się do komputera i już bez żadnych trojanów można ci ukraść konto. Do tego wiele keyloggerów pobiera także zawartość schowka, a programy takie jak owntibia, Lord of Tibia itp. wczytują hasło bezpośrednio z klienta Tibii. Generalnie więc twój sposób może nawet przynieść więcej szkody niż pożytku.

Azarvide'Norlu 30-01-2008 16:25

ja tam gram w tibie ponad 4 lata i zadnej postaci mi nie zhackowalo :)
po prostu mam antywirusa AVAST! i codziennie skanuje kompa
tym: http://download.tibia.org.pl/index.p...&id=2&file=301 ale nie wiem.......to moze nie wystarczac , jak cos to podajcie jakies skanery , programiki do wykrywania i obrony przed keylogerami :) z gory THX :)

Xzo 01-02-2008 00:03

punkty 6 ;7 = error 404 - not found ...

morajjj 06-02-2008 12:42

nie wiem jak wy ja gram 5 lat w tibie nie z chakowali mnie ani razu a nie mam zadnego zabespieczenia . Pytacie jak to mozliwe?? proste ja zajmuje sie tylko gra nie gadam do obcych tylko z kolegami nie sciagam scierwa to jest jak nie zostac chakowanym nie robic glupot myslec 3 razy zanim cos zrobisz

konradxc 06-02-2008 14:46

Problem

ja nie mam KL (przynajmiej mi sie tak wydaje) ale po urochomieniu gry pokazuja mi sie ruzne paski w oknie gry prosze o pomoc
P.S
odinstałowałem i zainstalowałem tibie od nowa i nic

rzasior 10-02-2008 10:51

Mi raz kolega z klasy na 20 lvlu mial na deserta pojsc, poszedl, a pozniej wszystkie rzeczy moje dal na swoje konto : (. Teraz ufam tylko starszemu kuzynowi ;pp

EdwardMatiz 10-02-2008 10:59

Cytuję ,,Recover Key: Sporo ludzi pyta się co to jest więc odpowiadam. Odszymujesz ten klucz po spersonalizowaniu konta (dostępne tylko dla posiadaczy pacca)"

Recovery Key może posiadać każda osoba czyli Free Account tez

Konduktor 10-02-2008 11:57

Shakowali cie? Moja rada : Powieś się!

Stephiroth 10-02-2008 16:51

Pomocy
Shakowali Mnie I Nie Wiem Co Robić;(
Biore Na Lost Account;(
Ja Pisze że Mnie Shakowali I Kiedy DiszedŁem Do Podania Numbera I E-maila Pisze Mi że źle wpisaŁem Chociarz Ja Wrzysto Dobrze WpisaŁem

P.s
Najpierw Zrobilem Wrzystko Dobrze PodaŁo Mi Na E-mejla Nowe HasŁo Loguje Sie I Nagle Je W MieŚcie ElfÓw Gadam Z Jednym Facetem Żeby Nie UfaĆ Żadnym Stronom I Nagle Bum!
I Jestem Wylogowany;(
PrÓbuje Sie Dtugi Raz ZalogowaĆ I Nie Moge;(
(dalsza Historia PozwyŻej;()
Pomocy

Stephiroth 10-02-2008 17:03

Błagam odpowiedzcie bardzo szybko

Stephiroth 10-02-2008 17:17

a znacie może jakiegoś polskiego moderatora który by mi zablokował na chwile konto zmienił number i hasło i podał na e-mail: [email protected]

Duch Niespokojny 10-02-2008 17:18

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Stephiroth (Post 1891803)
Pomocy
Shakowali Mnie I Nie Wiem Co Robić;(
Biore Na Lost Account;(
Ja Pisze że Mnie Shakowali I Kiedy DiszedŁem Do Podania Numbera I E-maila Pisze Mi że źle wpisaŁem Chociarz Ja Wrzysto Dobrze WpisaŁem

P.s
Najpierw Zrobilem Wrzystko Dobrze PodaŁo Mi Na E-mejla Nowe HasŁo Loguje Sie I Nagle Je W MieŚcie ElfÓw Gadam Z Jednym Facetem Żeby Nie UfaĆ Żadnym Stronom I Nagle Bum!
I Jestem Wylogowany;(
PrÓbuje Sie Dtugi Raz ZalogowaĆ I Nie Moge;(
(dalsza Historia PozwyŻej;()
Pomocy

A miałeś wyrobiony recovery key? Jeśli nie, to "hakier" prawdpopodobnie zarejestrował konto na siebie i użył rec keya, żeby natychmiastowo zmienić adres e-mail.

Stephiroth 10-02-2008 17:23

i co teraz zrobić jak nie mam recowery keya

P.S
sorki za pisownie ale jestem bardzo zdenerwowany i nie uważam jak pisze

Stephiroth 10-02-2008 17:40

teraz kiedy ten gościu się wylogował to myślałem że się zalogoje zminie haslo itp. a tu mi pisze że Mój adres ip jest zablokowany
O co chodziX(;(;(

Stephiroth 10-02-2008 18:19

i nikt mi nie pomoże;(;(;(

Duch Niespokojny 10-02-2008 19:36

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Stephiroth (Post 1891873)
i co teraz zrobić jak nie mam recowery keya

Założyć nowe konto

Stephiroth 10-02-2008 19:46

a jest jakaś druga opcja

Duch Niespokojny 10-02-2008 21:01

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Stephiroth (Post 1892184)
a jest jakaś druga opcja

Skończyć z Tibią :p

bartexxik 19-02-2008 20:03

ostatnio natknąłem sie na keyloggera o nazwie dueltibia prosze na niego uważać tutaj strona tego keyloggera
dueltibia usite pl

JakeLongs 29-02-2008 18:51

Jeśli nie chcesz aby cie schakowali :

*nie ściągaj nie znanych plikuw

*nie wchodz na strony kture polecają ci inni gracze czasami muwią że darmowy pacc itp

*nie dawaj innym swoich passuw

I to chyba wszystko ;);)

Cycha97 03-03-2008 13:42

Shakowali mi postać a nie mam recovery keya ani spersonalizowanego konta;(. Proszę o pomoc.

Slythia 03-03-2008 14:28

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Cycha97 (Post 1936520)
Shakowali mi postać a nie mam recovery keya ani spersonalizowanego konta;(. Proszę o pomoc.

Zapraszam tutaj:
http://www.forum.tibia.pl/showthread.php?t=129308

Verlonrax 13-04-2008 14:49

shakowali mnie i zrobilem to co w poradniku ale nie dostalem passow
napisze co dostalem:
Dear Tibia player,

a request for a new password of your Tibia account has been
submitted. Please confirm the request at
jakis link potem:
in order to get the password sent to this email address.

If clicking on the link does not work in your email program please
copy and paste it into your browser. The link is possibly split
up due to a word-wrap. Please make sure to copy the complete link.

Alternatively, if you should encounter any problems using the above
link, please go to
znowu link potem:
and confirm the request with your account number and the following
confirmation key:
jakis cod potem:
Please note if you do not confirm the request for a new password
within the next 24 hours the request will be cancelled and no
new password will be assigned.

If you have confirmed the request with your account number and the
confirmation key, you will receive an other email with your password.

Simply ignore this message if you have not requested a new
password or do not want the password to change anymore.

See you in Tibia!
Your CipSoft Team

zamor 13-04-2008 15:13

Tam jest napisane, żebyś wszedł na stronę, to na tego e-maila wyślą nowe hasło.

Verlonrax 14-04-2008 14:35

Lecz te oby 2 strony mi nie dzialaja;(
pisze ze niemorzna odnalesc strony

Gepardi 16-04-2008 13:26

ja też mam problem z hackiem mam 3 postacie na 1 świecie i straciłem około 45k z nich. Jedna postać ma 30lvl i jest to knight ze skilami po 60, mam jeszcze druid na 24 lvl i magicznym 27 i paladyn na 18lvl i skilami po 50. Wymyśliłem że moge od kogoś pożyczyć P seta na pala i jakiś łuk i wbije na 20lvl i na deserta, ale to tylko 10k, więc prosze powiedzcie jak mogę jak najszybciej odrobić tą kase?

Undeadzik 15-05-2008 19:41

@up

chyba program do hakowania innych przez ciebie -.-
NIE POBIERAC TEGO POKI NIKT NIE SPRAWDZI

wichic 10-06-2008 00:17

Hack - 3 Ban i Delete Help...

:) Posiadam 92 Ms na Hiberni... zostalem zchakowany przez uzytkownika mojej sieci przez włamanie do komputera osobistego.. posiadalem 2 bany za peking.. dostalem teraz trzeciego haker wbił.. i pisze ze mam delete prosze o pomoc chce sie odwołac do CipSoftu ale nie wiem jak.. Wynagrodze Pomoc... ;) Czekam numer gg 3485987 HELP

Slythia 10-06-2008 00:26

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez wichic (Post 2106035)
:) Posiadam 92 Ms na Hiberni... zostalem zchakowany przez uzytkownika mojej sieci przez włamanie do komputera osobistego.. posiadalem 2 bany za peking.. dostalem teraz trzeciego haker wbił.. i pisze ze mam delete prosze o pomoc chce sie odwołac do CipSoftu ale nie wiem jak.. Wynagrodze Pomoc... ;) Czekam numer gg 3485987 HELP

Watpie, by Cip Soft zmienil zdanie, gdyz to Ty odpowiadasz za swoje konto. Mozesz sprobowac napisac mail do [email protected], moze bedziesz mial szczescie...

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 22:26.