Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   Konkursy (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=111)
-   -   Tibia i magiczny ołówek! [Komentarze] (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=51235)

aerone 26-09-2005 08:21

haah

moja pracka jest w 100 procentach moja ... jak ktos nie wierzy moge podac marki i twardosci olowkow jak i gumki itp itd. mam nadzieje ze wam sie podoba ... nie byla to praca czasochlonna zrobilem je w 1 noc i 2 dni :D

Sakumil 26-09-2005 09:21

Plagiat ?

Sorrki to tylko podejrzenie nie chce kogos obrazic czy tez oskarzac, ale praca PPX'a 3 jest troche ... ekhem ... powiedzmy za ladna, watpie zeby ktos w wieku 14 lat cos takiego narywsal, choc jednak tego nie wykluczam... Aha i mialbym prosbe do modow, zeby teraz bannowali bo nie wiem czy jest sens wystawiac moja prace skoro inne sa tak wydimiste :o

quiqqly 26-09-2005 09:27

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Sakumil
Sorrki to tylko podejrzenie nie chce kogos obrazic czy tez oskarzac, ale praca PPX'a 3 jest troche ... ekhem ... powiedzmy za ladna, watpie zeby ktos w wieku 14 lat cos takiego narywsal, choc jednak tego nie wykluczam... Aha i mialbym prosbe do modow, zeby teraz bannowali bo nie wiem czy jest sens wystawiac moja prace skoro inne sa tak wydimiste :o

stary ja mam 15 lat i moge ci przeslac kilka rysunkow wlasnorecznie przez mnie namalowane :) nie chodze do MDKu cze czegos takiego czy do skzoly plastycznej ale uwierz mi ze widzialem wiele mlodych osob w wieku 13-15 lat przy ktorych doslownie wysiadam...stary tacy ludzie znaja dokladny kat padania cieni czy przynynajmniej dokladny ksztalt i umieszczenie miesni wiec po wieku nie mozesz nikogo osadzac ;)

Segnet 26-09-2005 10:09

Martwi mnie, że nikt nie komentuje mojej pracy. To znaczy, że jest niezauważana ;( .

Paleon 26-09-2005 10:37

Chciałbym zasugerować że przydało by się przeprosić te wszystkie osoby które były niesłusznie oskarżone o plagiat.
Ja się czuje urażony oszczerstwami skierowanymi w moją strone.

Fakolpet Fendadra 26-09-2005 11:04

ta mnie też w moim topicu o rysunkach ktoś oskarżał o plagiat ale udowodniłem że moje więc jest spokój narazie,a co do wieku widxziałem jakiegoś zioma któy narysował coś takiego, jest w moim wieku ;(

http://www.veritaserum.com/interact/...o-camartin.jpg

to jest cuudo ;(

Segnet 26-09-2005 11:20

A ile masz lat?

Paleon 26-09-2005 11:54

Mi się wydaje że po wieku nie powinno się oceniać czy ktoś jest zdolny coś zrobić czy nie. Talent wielu artystów polega na obserwacji. Właśnie tak. NA OBSERWACJI. Taki człowiek odwzorowuje naprzykład na papieże to co widzi, co oznacza że taki ośmio latek obserwójąc rodziców, kolegów lub oglądając telewizje może się nauczyć w jwaki sposób powinna wyglądać ręka, jak powinny się na niej układać cienie.
To własnie jest prawdziwy talent, a nie wyłuczone schematy w szkole lub na jakiś kursach.
Chciałby zwrócić uwagę na taki trend w sztuce zwany Impresjionizmem. Ktoś kto maluje w ten sposób naprzykład człowieka nie myśli o tym że to ma być człowiek, odzwzorowuje poprostu różnokolorowe plamy jakie ma przed sobą. W momencie gdy nastawia ich sporą ilość to na obrazie zaczynają sę wyłaniać konkretne kształty przypominające naprzykład ręke.
Rozumiecie o co mi chodzi.
Ktoś taski nie musi znać anatomii człowieka. On przenosi na obraz to co ma przed sobą. Wyczucia barw jakien posiadają utalentowani mlaże nie można sie wyłuczyć.
Z tym się rodzisz.

quiqqly 26-09-2005 12:11

prosze o komenty do mojej drugiej pracy :) aha i bardzo sie zawiodlem na jednym gosciu ktory powiedzial ze moj rysunek to plagiat czlowieku kazdy moze miec podpis nie tylko ty zrozum to a ten rysunek rowniez ma podpis Froz !!!! wiec czlowieku jak juz pisalem zastanow sie co piszesz :/
aha Paleon masz swieta racje tylko ze czasami takie wyklady sa potrzebne od jakichs doswiadczonych ludzi ;)

Paleon 26-09-2005 12:15

Masz racje, talent trzeba skierowac w odpowiednią strone. Ewentualnie pomuc mu sie rozwinoć lub ujawnić.

Cor Tibiarz 26-09-2005 12:18

paleon
z talentem sie nie rodzisz, tak mowia tylko ci co go nie maja a ci co maja talent duzo cwiczyli zeby taki miec, od najmlodszych lat pracowali(ja rysowalem bardzo brydko kiedys a teraz ten ork mi sie podoba nawet :P) i rysowali, moze im to sprawialo przyjemnosc nie wiem sam, ale niekotrzy wola zalozmy sport, i codziennie jak byli mali zalozmy wychodzili na podworko grac w noge, no i teraz dobrze graja ale cale dnei spedzali na dworze i nic nie rysowali wiec nie maja talentu (to byl tylko przyklad :P) do rysowania :P to oto chodzi.

Kwaso 26-09-2005 12:35

Mozna zamienic swojom prace ??
Bo muj Hydra Set watpie ze bedzie mial jakies szanse :/
wiec bym zrobil nowy jesli mozna ... :p :p

Paleon 26-09-2005 12:40

ktoś mądry kiedyś powiedział "Talent trzeba pielęgnować, bo zaniedbany zmizernieje" i "prawdziwy talent musi dojżeć"
Wiadomo że człowiek utalentowany nie będzie odrazu malował obrazów na wysokim poziomie. Musi do tego dojżeć (nie w sensie lat jakie ma na karku).
Jest jeszcze coś takiego jak technika którą trzeba jednak wytrenować, a na to potrzeba czasu.
Ale moim zdaniem technika na nic się zda jeśli nie mamy talentu, bo jeśli go nie mamy to znaczy że twożymy schematycznie.
Schematy nadają się do teczki inżymiera, a nie do galerii.

quiqqly 26-09-2005 12:57

zgadzam sie z wami ale najwazniejsze w rysowaniu i malowaniu jest to aby ktos tego chcial!!! 8o zeby sprawialo mu to przyjemnosc np. ja nie uwazam zeby moje prace byly ladne do MDKu chodzilem ale mi sie znudzil :P mama chciala mnie zaciagnac do szkoly plastycznej ale ja powiedzialem NIE i wtedy mama sie wqrwila X( i powiedziala ze nie bede sam sobie wybieral zawodu i ze talent nie moze sie zmarnowac ale to juz inna bajka :P dla mnie rysowanie to hobby sposob na zycie, styl a nie praca moge sobie isc na dwor wziasc blok i siedziec godzinami rysujac kosciol ale nie chcialbym prasowac jako rysownik wiec najwazniejsze w rysowaniu czu ogolnie w sztuce to jest to ze ma sie to chciec a nie mozna nikogo zmuszac :) takie jest moje zdanie ;)

Paleon 26-09-2005 13:03

Masz racje.
I dodam jeszcze że ogólnie w życiu powinno się robić to co się lubi, a nie to co inni oczekują od ciebie. najważniejsze by być sobą.

quiqqly 26-09-2005 13:17

jezeli pozwolicie chcialbym teraz nawiazac do czegos innego a mianowicie do plagiatow...hmmm...jest to dosc intrygujacy temat bo nie waidomo czy ktos rzeczywiscie zrobil ta prace lub nie... jestem za tym aby zrobic tak jezeli ktos ma prace niech napisze w dolnym z ktorys rogow jakas krotka notke jak juz kiedys pisalem np. "pozdrowienia dla tibii.pl" lub cos z w tym stylu rozumiecie aby rzeczywiscie bylo to sprawiedliwe i ze ktos to naprawde narysowal ;) jestem ciekaw jakie sa wasze opinie bo to jest po prostu chamskie ze ktos wbija na jakas stronke fantasy sciaga rysuneczek np. orka i cieszy miche bo mysli ze wygrana ma w kieszeni bo praca jest zarabista to jest chamskie i nie fair pamietajcie o innych pomyslcie jak wy byscie sie czuli jezeli by ktos was oszukal...niech wszyscy plagiatowcy zanim cos skopiuja przeczytaja to co napisalem ;)

Paleon 26-09-2005 13:24

Co do rysunku pebe83, spider jest cudowny. 10 na 10. Jak dlamnie, powinien wygrać.

Ja chyba zmienie ten muj miecz na nowy. Myslałem że tylko ja zamieszcze coś w 3D a tu miłe zaskoczenie i poziom wysoki :(
Kurcze! będe musiał się postarać.

Cor Tibiarz 26-09-2005 13:26

@ 2x up
ich to nie interesuje obchodzi ich tylko free pacc :(

Sir sharkpl 26-09-2005 13:50

Hrhr

Co sądzicie o moim rysunku jest on trzeci od gory na ósmej stronie !!!:-)

Aversin 26-09-2005 13:52

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Paleon
Co do rysunku pebe83, spider jest cudowny. 10 na 10. Jak dlamnie, powinien wygrać.

Ja chyba zmienie ten muj miecz na nowy. Myslałem że tylko ja zamieszcze coś w 3D a tu miłe zaskoczenie i poziom wysoki :(
Kurcze! będe musiał się postarać.

Dzięki :)
Starałem się .. ale ciągle coś mi jakby nie pasuje .. możę to oświetlenie .. może ustawienie kamery ... sam nie wiem .. pokombinuje jeszcze troszkę ;)

quiqqly 26-09-2005 14:00

sir shark bez komentarza bez tego narzadu wygladalo by to duzo lepiej :) a co myslicie o moim znaczy ktory lepszy, pierwszy jest na 7 stronie a drugi na 13 stronie prosze o komenty bo nie wiem ktora wybrac a mam jeszcze dwarfa geomacerna ale jeszcze sie nie pojawi :) dopiero za tydzien :) aha pebe83 nie moge znalezc twojego rysunku wiec prosze napisz go w poscie najblizszym bo chce go zobaczyc :)

Aversin 26-09-2005 14:14

Oto i on :)

Arielos 26-09-2005 15:05

a co sadzicie o mojej pracy znajduje sie na 14 stronie ;)

ragafewee 26-09-2005 15:27

@up
jezeli dobrze widzialem to two
ja praca nie jestr stosowna d
o regulaminu -.-

KITajec 26-09-2005 15:28

Tak sobei dziś znowu te obrazki przejrzałem i widze ze ludziska wogóle kobit nie rysują prócz tej mojej (Knight'ka strona 1) jest jeszcze tylko jedna .. elfka autorstwa dragstar... co wy facetów wolicie czy jak ? :D

Traveler 26-09-2005 15:40

No niewiem

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez SoBo
jak narazie wszystkie prace są beznadziejne ;)

Ej jak sie nieznasz to badz cicho ok ??? X( Bo jest 5-6 prac które prezentuja sie niezle :evul:

Segnet 26-09-2005 15:45

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez KITajec
Tak sobei dziś znowu te obrazki przejrzałem i widze ze ludziska wogóle kobit nie rysują prócz tej mojej (Knight'ka strona 1) jest jeszcze tylko jedna .. elfka autorstwa dragstar... co wy facetów wolicie czy jak ? :D

Ja narysowałem kobitke (tyle, że miedzy pięcioma panami :p )

Traveler 26-09-2005 15:49

Dobry Rusunek

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Segnet
Ja narysowałem kobitke (tyle, że miedzy pięcioma panami :p )

:) Współczuje jej :)

ucjan 26-09-2005 16:12

Wedlog mnie wiekszosc prac jest dobra oczywiscie kazda na swoj sposob kazdy kto robil sam prace wie ile trudu trzeba w nia wlozyc zeby powstalo cos dobrego dlatego ci kturzy wstawiaja plagiery nie szanuja pracy innych i maja niska samoocene jezeli podpisuje sie pod praca innego autora. Mam tylko nadzieje ze te prace zostana pozadnie ocenione i ze banny zostana rozdane tym ktorzy na to zasluguja B) B)

Panicz Bartek 26-09-2005 16:18

ej ziomy jak myslicie moj rysunek ma jakas sznase wygrac bo jak nei to narysuje cos innego stronka 8 fire devil luknijcie:D i powiedzcie czy mam jakas szanse z tym rysunkiem:D :evul:

Fakolpet Fendadra 26-09-2005 16:20

http://photobucket.com/albums/b5/sha...t=krasnal1.jpg

imo plagiat ponieważ już gdzieś tę pracę widziałem. Moge sie mylic ale radze sprawdzic.

Fakolpet Fendadra 26-09-2005 16:23

OMG gro osób robi te prace specjalnie żeby wygrać tego pacca. Czyż to nie żałosne? Prace z przymusu nigdy nie są dobre...

Lilianos 26-09-2005 16:32

MOja praca ujrzała światło dzienne, komentujcie, wiem że nie ma w niej super technik graficznych, ale włożyłem w nią dużo serca i sam ją rysowałem, jak na 14-latka to nieźle

Szapur 26-09-2005 17:01

Plagiat

"Prace" Freaqs są skradzione z komiksu internetowego Kokoart linki:
http://kokoart.net/obrazki/sesja3.jpg
http://kokoart.net/obrazki/pirat2.jpg
Plagiator wykazał się niebywałą głupotą kradnąc prace tak znanego rysownika.

Segnet 26-09-2005 17:33

Ja bym bardzo prosił o komentarz dla mojego rysunku (str. 8) bo nie wiem czy zrobic nastepny.

Ashlon 26-09-2005 17:37

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Lilianos
MOja praca ujrzała światło dzienne, komentujcie, wiem że nie ma w niej super technik graficznych, ale włożyłem w nią dużo serca i sam ją rysowałem, jak na 14-latka to nieźle

Erm...jak na 14 lat, to nie rysujesz jakos specjalnie dobrze. Sam mam 16 lat, a reprezentuje juz soba troche wiekszy poziom ;) - ale zaprezentowac nie moge, bo nie mam jak. Troche cwiczen w dziecinstwie dziala cuda :P

Lukas_Devlin 26-09-2005 18:00

Mam pytanie do modkow
czy moja praca miesci sie w regulaminie??
http://i22.photobucket.com/albums/b3...utfity/ble.gif
Bo takiego stwora nie ma w Tibi (moze kiedys bedzie :P )
No i nie wiem czy mam malowac nowa??

Movill 26-09-2005 18:08

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Segnet
Martwi mnie, że nikt nie komentuje mojej pracy. To znaczy, że jest niezauważana ;( .

Mojej pracy też nikt jeszcze (chyba) nie oceniał, więc nikt niej nie zauważa. I się nie skarżę! Ups... właśnie to zrobiłem :P

Tyrande 26-09-2005 18:18

ej ludziska chciałabym wiedziec co myslicie o mojej pracy... :> bo niewiem czy mam zostawic czy cos poprawic. ;)

Sithar 26-09-2005 18:51

Jak dla mnie to chyba na razie wygrywa Hendel i jego Anihi.

p.s. Bardzo fajny konkurs tylko szkoda, że talentu wogóle nie :D :baby: :D

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 01:17.