Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   Inne (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=19)
-   -   Basilisk ciąg dalszy (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=5700)

teletoobis 04-07-2006 20:49

@up
UAU to juz 3 normalny uzytkonwik ktory to tak widzi :D
Oprocz Ciecie i mnie to z tego co pamietam jest jescze Vil ^^

Holu 04-07-2006 23:51

Snake Destroyer sluzy do Banuta Questa na Tiquandzie. jesli ktos nie wie co to jest to moge powiedziec ze nagrody to posągi trzech małp. mozna je zobaczyc w domq u Mateusza Dragona Wielkiego :evul:

caveki 31-07-2006 15:15

Omg do skarbca jeszcze chyba nikt nie doszedl to co pieprzysz , że tam byles jak ja ci powiem ze mam blassed shielda magic long sworda dragon scale legs to też uwieżysz wiec zamknij ten temat a nie zawracaj ludziom glowy X(

Cashtan 16-09-2006 14:48

http://img84.imageshack.us/my.php?image=basilnapzc9.jpg

Snib'ek 16-09-2006 14:58

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Cashtan (Post 989800)

"You have found a bag"

Możesz powiedzieć co w nim było?
Jeżeli to nie fake...

Vil 16-09-2006 15:00

czekamy na filmik, jakos do nagrywania nikt sie nie spieszy, wszyscy tylko screeny robia.

edit: krotki poradnik pt " jak wejsc do bazyliszka ":

1. Wlazimy do dowolnej kopalni z dwarfami i robimy kilka screenshotow stojac na roznych rodzajach terenu.
2. Robimy screena skrzynki i teleportu ( w dowolnym miejscu )
3. shift+lmb na siebie i, oczywiscie, screen.
4. zapisujemy obrazek z powyzszego linka na dysku.
5. wlaczamy photoshopa lub dowolny inny program do obrobki grafiki bitmapowej, po czym wycinamy calego ludzika z ww obrazka, lacznie ze wszystkimi zielonymi literkami ( w tym chat channel ).
6. wykorzystujac magiczne mozliwosci edycji warstw wklejamy w odpowiednie miejsca kopie kratek z roznymi rodzajami terenu, skrzynka, dodatkowymi posagami ( wedle uznania )
7. w najwyzszej warstwie dodajemy naszego ludzika, nie zapominajac o "you see.. " na chat channelu.

i voila ! jestesmy pierwszym Polakiem ktory wszedl do basilisk roomu !

oczywiscie trudnosci nie powinno nastreczac skonstruowanie wlasnego basilisk roomu w oparciu o fragmenty podloza z kilku - kilkunastu screenshotow z kopalnii.

@down: ktos kiedys liczyl i wyszlo mu, ze zeby uniesc 10k piece of iron trzeba miec grubo ponad 200 level. Ilebys nie zebral wcale nie jest powiedziane ze bedziesz mogl to npcowi oddac, i ze dostaniesz nagrode.

Kwadratowe Koło 16-09-2006 16:05

Powiem wam, ze chyba jako 1 zaczalem zbierac piece of iron, za ktore mozna cos dostac. Fire sworda chyba za 1000. A exclb za 10k? chyba ze o 1 zero mneij

teletoobis 16-09-2006 17:45

taa...kolo ma retired w opisie >saus< tak wiec mysle ze z nudow zrobil tego FAKE'a bo czymze innym jest ten ss...

Cashtan 16-09-2006 18:04

@up
Retired zostalo napisane dopiero dzisiaj bo dostal hunta.
A screen byl robiony na tibi 7.71 albo 7.72

A jesli myslisz ze to fake:
Jesli wyglada na fake - to fake
Jesli nie wyglada na fake - nie fake
A w ogole
A gdyby to nie byl fake <nie mowie ze to fake>, i tak ludzie by mowili ze fake bo "niby jak tam wszedl" a dawniej ludzie mysleli ze sie nie da anhi zrobic, a dzisiaj to nic sensacyjnego

Kwadratowe Koło 16-09-2006 19:03

To fake, bo mapa jest zle odkryta.

Vil 16-09-2006 19:04

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Cashtan (Post 990130)
Jesli wyglada na fake - to fake
Jesli nie wyglada na fake - nie fake

Wyglada jak cos co w ciagu 15 minut mozna posklejac z kawalkow 5-6 roznych screenow.

Nie ma sensu krzyczec ze to fake, prawda jest taka, ze nikt nie udowodni ze byl w basilisk roomie dopoki nie nakreci filmu, zatem takie screeny, ileby ich nie bylo, nie sa niczym nadzyczajnym.

teletoobis 16-09-2006 19:11

@cashtan
po 1 primo gdyby tam wlazl trabilyby juz o tym wszystkie strony fanowskie o tibii
po 2 primo scianka po prawej na dole ma blad poniewaz bazyla widac tylko tam ze slynnego juz miejsca a na tym ss jest to niemozliwe
po 3 primo bazyl bardzo czesto pojawia sie w wyzej wymienionym miejscu wiec nie sadze zeby ta komnata byla taka rozlegla..

Sekal 16-11-2006 15:50

Moim zdaniem to też fake

spójrzcie na wygląd łopaty. To jest chyba najnowsza tibia nie?

XIII 16-11-2006 17:51

@up
Koniec swiata....
@topic
Zdjecia Bazyla - wejscia na obecna chwile nie ma, po update sie tam przejde (podobno przejscia maja zostac otworzone, czy jakos tak).
Bazyl:
http://i103.photobucket.com/albums/m...lyon/bazyl.jpg
Nad nim lawa, pod nim nic.

Sekal 16-11-2006 18:35

Jak zobaczyłeś co tam jest dalej?

Jak zobaczyłeś co tam jest dalej? Interesuje mnie to

Maximus89 16-11-2006 18:41

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Sekal (Post 1083015)
Jak zobaczyłeś co tam jest dalej? Interesuje mnie to

Nie widzisz że ma właczony TibiaBot NG??

Fire Necromacer 16-11-2006 18:43

O, to Bazyliszek widmo? O! Slimy też są widmo, ciekawe =p (patrzcie na battle w zdjeciu XIII)
Głupi fake, głupi NG bot, głupie wszystko. Papa.

Sekal 16-11-2006 18:48

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Maximus89 (Post 1083030)
Nie widzisz że ma właczony TibiaBot NG??

widze ale zobacz ze w tym miejscu ma nie odkrytą mapę i skąd niby wie że narazie nie ma wejścia

Sekal 16-11-2006 18:53

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Fire Necromacer (Post 1083037)
O, to Bazyliszek widmo? O! Slimy też są widmo, ciekawe =p (patrzcie na battle w zdjeciu XIII)
Głupi fake, głupi NG bot, głupie wszystko. Papa.

faktycznie. ja nie lubie takich co niby wiedzą a sie okazuje ze nic nie wiedzą.
Czy nie wydają sie wam te bloodspoty tajemnicze?

XIII 16-11-2006 19:08

@Fire Necromancer
Myslalem, ze ludzie z Tibia.pl support sa bardziej inteligentni.
@up
Fizycznie mnie tam nie bylo, ale zobaczyc moglem. Mapki to nie odkrywa.
Nie pisz posta pod postem.
Kononowicz nie jest smieszny.
Mam wiecej takich zdjec, ale zamieszczac nie ma po co, bo w poszukiwaniach to i tak nie pomoze, bo 99% z tego tematu gowno wie.

Cytuj:

faktycznie. ja nie lubie takich co niby wiedzą a sie okazuje ze nic nie wiedzą.
Ekhm...polowa tego forum?

Sekal 16-11-2006 20:01

dobra już sie nie kłóćmy. Lepiej pomyślmy o rozwiązaniu zagadki.
Ja myśle że te pola jak sie do skarbca idzie to trzeba coś tam poustawiać.
Czy zwróciliście uwage na liczby rzeczy w skarbcu np. 22, 11, 1, 7, 88, 77
może trzeba poustawiać na tych płytkach w takiej kolejności te rzeczy??
pomyślmy. Osobiście ja tych rzeczy nie posiadamale przydala by sie pomoc. Jak coś to server Arcania albo próbujcie na swoich

Radek 666 16-11-2006 22:15

Ech... A nie moglibyście się pogodzić, że to jest tylko ozdoba, która ma za zadanie podtrzymać klimat? Bazyliszek jak i skarbiec. CipSoft zrobił to po to, żeby ludzie szukali, szukali, szukali. Moim zdaniem podobnie jest z językiem 469, czyli "Pic na wodę, fotomontaż".

Vil 16-11-2006 22:20

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Sekal (Post 1083049)
i skąd niby wie że narazie nie ma wejścia

bo pod nim nic nie ma a nad nim jest lawa ?

XIII 16-11-2006 22:40

@up
Cytuj:

Oryginalnie napisane przez XIII
Nad nim lawa, pod nim nic.

Po update dam screeny, moze cos dodadza.

@Sekal
Dlaczego wysmiewasz K.Kononowicza?

Sekal 17-11-2006 13:56

Bo jest śmieszny

XIII 17-11-2006 14:09

@up
Nie, (juz) nie jest.

Sekal 17-11-2006 14:12

Skoro twierdzisz. A czemu na tym zdjęciu nie ma nic na battle?

XIII 17-11-2006 14:18

@up
Bo jak robilem to zdjecie, bylem na poziomie, gdzie nie atakowaly mnie zadne potworki. Nacisnalem minus na klawiaturze numerycznej i zobaczylem, co jest pode mna.
Nie bede ci objasnial opcji tb ng, jak chcesz, to sobie sciagnij i przeczytaj faq...
Chwilowo nie mam dostepu do bota =/

Sekal 17-11-2006 14:23

A ten typek to kto? Skad to ściągnąć?

XIII 17-11-2006 14:26

Nie no, ja juz nie moge na tym forum:D

@down
Jak cos chcesz ode mnie, to napisz mi pm po prostu...

Sekal 17-11-2006 14:27

Czemu? tylko się pytam

Radek 666 17-11-2006 18:10

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Sekal (Post 1084116)
Czemu? tylko się pytam

Czemu nie może? Może ja odpowiem:
Jesteś śmieszny ;).

Deox 17-11-2006 18:28

@Sekal

Trochę techniki i ludzie się gubią. Bot Ng umożliwia skanowanie terenu wokoło ciebie i jak XIII sprawdzał bazyla to jakiś kolo tam trenił i go też widział. A że na batle nie ma potworów to oznacza że na piętrze na którym był XIII nie było żadnego potwora...

Vanhelsen 17-11-2006 21:15

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Deox (Post 1084290)
@Sekal

Trochę techniki i ludzie się gubią. Bot Ng umożliwia skanowanie terenu wokoło ciebie i jak XIII sprawdzał bazyla to jakiś kolo tam trenił i go też widział. A że na batle nie ma potworów to oznacza że na piętrze na którym był XIII nie było żadnego potwora...

Troche techniki i ludzie są w stanie wcisnąć wam wszelki kit... Chłopie, zauważ, że to co jest "dalej" u bazyliszka, jest zapisane na serverze... a więc, jeśli chcesz ten teren odkryć, to musisz przemieścić się o XYZ kratek w "głąb" ściany postacią, wtedy server prześle dane dotyczące tego co tam jest do klienta, tyle, że wcześniej wyśle dane o tym, że postać nie może wejść w ścianę a więc nie będzie w stanie objąć widzeniem reszty pomieszczenia... Kapiszi?

Ludzie, zrozumicie, że są pewne prawa w informatycze których się nie ominie... nie jesteś w stanie zobaczeć go dzie jest w tibii jeżeli server ci tego nie umożliwi...

@down: sorry winetu, ale nie rozumiem o co ci chodzi...

Ri'Pablo 18-11-2006 02:20

A ja myślę, że będziesz kolejnym posiadaczem zawodu, który cię czeka, gdy z próby wyjdzie fiasko.

compi 04-06-2008 12:44

Hmmm.... CipSoft wykorzystuje legendy z innych książek fantasy. Pomyśleliście może o tym? W Harrym Potterze aby odczarować skamieniałych trzeba było wyciąg z Mandragory (Mandrake)!! Jest to rzadki item ale po co CipSoft by go robił? Niestety ja nie mam 1kk żeby kupić Mandrake. Może ktoś ją ma?

Aron Roar 04-06-2008 15:57

GZ odświeżenia tematu sprzed 2 lat. Jak ja was kocham drodzy archeolodzy! Nie ma to jak łopata w ręku, nie?

Lechista 04-06-2008 18:54

Buhauuauauha, łopata w ręku...
A autor mnie dobija:
Zrobie ten quest, ale będziecie musieli uwieży mi na słowo, buhuhauha

Elizium 08-06-2008 00:14

Ahm... a nikt jeszcze z was do tej pory nie wpadł na to że Basilisk to jest NPC?

Spróbuj go zaatakować i popatrz jaki napis ci się pojawia....
A potem dla porównania idź do kopalni dwarfów i spróbuj zaatakować dwarfa który jest za ścianą... a potem jakiegoś NPC

Litości... myślenie naprawdę nie boli...
Pozdrowienia dla wszystkich co jeszcze nad tym myślą

PS: Nie mówię że quest nie istnieje ... mówię tylko że nie chodzi o zabicie Basiliska... do niego się nawet nie wchodzi.

Vil 08-06-2008 01:05

to, ze basilisk to npc bylo powtorzone przynajmniej ze 40 razy w roznych tematach.

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 13:52.