Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   Tajemnice Rookgaardu (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=13)
-   -   Odpowiedź na zagadki: Mino Mage / Spike Sword / Domki (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=73450)

gusiorix 12-05-2006 18:02

Huyym

Według mnie to wyglada tak: wchodzi sie (jakos :D) do mino mage'a. za nim teleport ktory prowadzi do maze of fury. tam sie "cos" robi a potem to po spike sworda ;d

Velo 12-05-2006 18:26

magowie

jak powiesz do dalhiema magic odpowie to:
17:36 Sorcerer of Selena: magic
17:36 Dallheim: Not interested in such party tricks.

Czyli on i cipfriend nie jest zaliczany do magow bo uzywa trickow

Pan Klocek 12-05-2006 19:20

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez kamil by aldora
Ja mówie że na 100000000000000000% da się wejść do mino maga bo jak gadasz do All'Deego sell brass armor(brass armor wypada z mino magów :p ) to on mówi cene itp:

Pandemonium of Chaos: hi
Al Dee: Hello, hello, Pandemonium of Chaos! Please come in, look, and buy!
Pandemonium of Chaos: sell brass armor
Al Dee: Do you want to sell a brass armor for 150 gold?

Jak ktoś minie wierzy to niech pogada z All'Dee:p .

To jest pozostalosc z dawnych czasow (bardzo dawnych), kiedy to zwykle mino zostawialy brass armora. Wiec to nei jest zaden dowod.
(zrodlo: www.tibia.com >forum> Antica, starzy gracze, www.cobalt-tower.de)

A gdzie jest ten stonoga? ciagle czekam na tytuly ksiazek i zrodlo z ktorego on je wzial. Bo cos teraz nei wierze w te jego opowiesci, po tym jak zaszalal z ta historia o Vendorze ktory okazal sie "a vendor" - z ang. sprzedawca.

gusiorix 12-05-2006 21:03

LoL

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Velo
jak powiesz do dalhiema magic odpowie to:
17:36 Sorcerer of Selena: magic
17:36 Dallheim: Not interested in such party tricks.

Czyli on i cipfriend nie jest zaliczany do magow bo uzywa trickow

No i czemu wprowadzasz ludzi w błąd? "Not interested in such party tricks" nie znaczy ze uzywa trickow... To znaczy ze :"nie jest zainteresowany takimi trikami"... To takie male sprostowanie ;)

Aha i jeszcze jedno. Szczerze mowiac to narazie w rozwiazywaniu tej zagadki jestesmy w malinach;) Taka jest prawda. Nikt nie wie gdzie isc, co robic, kogo szukac.
Nie wiem czy ktos zauwazyl ze na rook'u sa dwie bananapalm. Jak bede mial czas to zamieszcze tu screena z druga z nich. Niestety (chyba) nie da sie do niej dotrzec bo jest na górze... :\

Kael Do'Urden 12-05-2006 21:37

Jak się dostać do tego mino obok Spike Sworda ?? Taka góra na lewo od Spike ?? . Chyba wszstkim się kończą pomysły :/ .

Nabór tłumaczy i przedewszystkim górników - niezbędne łopata , kilof :)

Kael Do'Urden 12-05-2006 21:46

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez gusiorix
No i czemu wprowadzasz ludzi w błąd? "Not interested in such party tricks" nie znaczy ze uzywa trickow... To znaczy ze :"nie jest zainteresowany takimi trikami"... To takie male sprostowanie ;)

Aha i jeszcze jedno. Szczerze mowiac to narazie w rozwiazywaniu tej zagadki jestesmy w malinach;) Taka jest prawda. Nikt nie wie gdzie isc, co robic, kogo szukac.
Nie wiem czy ktos zauwazyl ze na rook'u sa dwie bananapalm. Jak bede mial czas to zamieszcze tu screena z druga z nich. Niestety (chyba) nie da sie do niej dotrzec bo jest na górze... :\

O 2 banana palm słyszałem tylko gdzie druga to nie wiem. Słyszałem że , w podziemiach gdzieś :confused:

Pan Klocek 12-05-2006 22:16

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Kael Do'Urden
O 2 banana palm słyszałem tylko gdzie druga to nie wiem. Słyszałem że , w podziemiach gdzieś :confused:

Kolejny newbe chce zablysnac. Po co wyskakujesz z takim tekstem, skoro nei masz na ten temat bladego pojecia. Druga banana palm jest na pacc side, na gorce. Ale ta palma na 100% nei da banana poniewaz to nie jest "prawdziwa" banana palm. Jak ktos nei wierzy to prosze poczytac w bibliotece na rooku, jest tam o tym ksiazka.

Zito 12-05-2006 23:22

< deleted >

MaveriC 13-05-2006 01:05

To zaczyna byc....zalosne :D nie smieszne

1: ...Tlumacze....jak z koziej... **** Trompka :D
2:...a zreszta przylacze sie :P do mino na skale mozna wejsc teleportem... ktory znajduje sie u mino maga...jak jush go zabijesz....ale musisz miec 2 tarcze...ustawione wtedy wypada ci klucz....wciskasz go mino magowi...a on z bolu wyrzuca SSa....to wszystko..
3: MODKI ZAMKNIJCIE TO GOWNO! widze ze pan Stonoga..i brat...odeszli z forum ^^ glupio wam? :P Niedziwie sie

Kshaq 13-05-2006 11:04

@up
Fajna historia, ale pozostaje pytanie jak wejść do Mino Maga, żeby dojść do teleportu, który przenosi nas na skałe z normalnym minosem :D
Spoko to i tak są żarty...

@topic
Sami widzicie, że pomysły kończą się z każdą sekundą. Wszyscy Rookstayerzy są już załamani i nie wiedzą co mają dalej robić. Wiele osób by powiedziało tak jak ja mówiłem kiedyś, że trzeba szukać do skutku. Ale my już chyba wszytsko obszukaliśmy i nic nie znaleźliśmy. Ja nie wiem sam już co my możemy jeszcze zrobić. Wiadomo, że taki Eternal zdobył Warlord Sworda, że ma Horned Helmet, że ma Demon Legsy, ale ten Eternal to nikt inny jak GOD Steve. Nie pyt ajcie mnie skąd to wiem, ale po prostu ja to wiem. Razem z kolegami do tego doszliśmy z pewną pomocą GM'ów i samego CipSoftu. Przecież nikt inny jak GOD może znać wszytskie questy i wiedzieć gdzie co jest. To troche śmieszne, bo na Rook'u jest tyle tajemnic jeszcze nieodkrytych, a pomysły się już skończyły. Moim zdaniem trzeba podjąć radykalne środki i odnaleźć wszytskie książki i scorolle z Rook'a. Połączyć je w całość, a potem pytać o to NPC. Jeśli to się nie uda to trzeba będzie gadać z NPC chyba tak "Siemka, może zaprosisz mnie na herbatkę to sobie porozmawiamy o Rook'u"...

gusiorix 13-05-2006 11:15

@MaveriC
Koles myslisz ze jestes najmadrzejszy czy cos? Nie przylaczaj sie lepiej bo jestes wkurzajacy. Myslisz ze ci wszystko wolno. Jak jestes taki madry to powiedz jak sie dostac do minomaga a nie pie******* ze teleportem u minomaga sie dostajesz do minosa na skale... Tez tak umiem powiedziec -.-
Nie wypowiadaj sie juz lepiej w tym topicu. Duzo ludzi chce zeby on istnial bo ciekawi ich rookgaard. A ty pieprzysz : "modki zamknijcie to gowno!" nie pisz tu juz nic lepiej -.-

==========================================
A oto 2 bananapalm na rookgaardzie:
http://i2.photobucket.com/albums/y3/.../bananpalm.jpg

Kali rookstayer 13-05-2006 11:40

mino na skale

Do tego mino na skale mozna sie dostac przy pomocy boxow-.-.Osobiscie je tam hunce bo zaden noobek nie moze zabrac tam mi loota ;]

MaveriC 13-05-2006 14:15

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez gusiorix
@MaveriC
Koles myslisz ze jestes najmadrzejszy czy cos? Nie przylaczaj sie lepiej bo jestes wkurzajacy. Myslisz ze ci wszystko wolno. Jak jestes taki madry to powiedz jak sie dostac do minomaga a nie pie******* ze teleportem u minomaga sie dostajesz do minosa na skale... Tez tak umiem powiedziec -.-
Nie wypowiadaj sie juz lepiej w tym topicu. Duzo ludzi chce zeby on istnial bo ciekawi ich rookgaard. A ty pieprzysz : "modki zamknijcie to gowno!" nie pisz tu juz nic lepiej -.-
[/url]

:] to bylo very dowcipne :D
A pisac w tym topie bede...zeby wysmiewac sie z takich noobow jak ty!
Hmmm chcesz wiedziec jak dostac sie do mino maga?
Proste...cofnij sie w czasie.....gdy tibia miala jeszcze gorsza grafike...i spruboj.........ewentualnie steroryzuj ktoregos god`a zeby ci otworzyli
Pozdrawiam...

Kael Do'Urden 13-05-2006 18:53

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Kael Do'Urden

Dobra sorry , mój błąd . Nie powinienem mówić o rzeczach o których nic nie wiem. (ale tak słyszałem niekoniecznie to akurat była prawda. teraz widze że nie ) Jeszcze raz sorry :)

THC1983 13-05-2006 19:07

Hmmm

hhauau w Hell gate jest ghoul co chodzi po niewidzialnym moscie jak sie idzie po ciemku to widac ten most do niego moze na rooku tez jest cos takiego ??

Milan ognia 13-05-2006 20:49

Palma?

Na Pacc area też jest palma. Czy z niej też leci banan?

Virax 14-05-2006 10:01

Wiem ze minos na skale ma cos wspulnego z spike swordem.
Obok minosa pali sie ogien moze trzeba go ugasic jakoms magicznom rzeczom.Tylko jakom nie nie wiadomo.Ten teleport w mino hell niedalko mino maga mi sie zdaje ze on teleportuje do ghula.A qest lezy pod ciałami trzeba odsunoc ciała i rokopac dziure.

Wiecie co zrobic kiedy sie pokazuje błond jak włancza sie tibie DDraw.DLLub
Kernel32.DLL.
Pomuzcie.

Virax 14-05-2006 10:07

Czemu przestaliscie pisac o qestach i inyych rzeczach.
To co napisaliscie moze pomuc wielu graczom moze to komus pomuc i ten ktos wykona qest po spike sword.Albo Brass Armor.
Stonoga jesli to przeczytasz to pisz dalej tematy i nie poddwaj się.
Jesli ktos zna gg stonogi niech napisze na gg moje 6565392.
Lub niech pisze na forum lepiej jak na gg.

Morbom 14-05-2006 17:38

Nie wiem czy to bylo na forum ale zamieszcze.

Link : http://rapidshare.de/files/20440165/...Sword.JPG.html

@edit

Mino Mag : http://rapidshare.de/files/20453338/Mino_Mag.JPG.html

Jeszcze to : http://rapidshare.de/files/20448273/heh.JPG.html

Kshaq 14-05-2006 17:50

@up
I po co zamieszcać zdjęcia na tym serverze. Niech ktoś ściągnie to i tu wklei, bo mam limit wyczerpany...

Morbom 14-05-2006 18:45

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Kshaq
@up
I po co zamieszcać zdjęcia na tym serverze. Niech ktoś ściągnie to i tu wklei, bo mam limit wyczerpany...

@up moze powiedz mi jak to wkleic bo nie mam pojecia
btw nie mow ze jestem noobem

Morbom 14-05-2006 20:28

Co tu nikogo nie ma czy co >.<

gusiorix 15-05-2006 14:42

Do nooba Maverica

Powiem ci koles jedno. nie bede tu pisal z takiego powodu ze takie nooby jak ty sie wypowiadaja mi mysla ze sa najmadrzejsi. sam bede probowal rozwiazac zagadki i pier**** takich noobow jak ty. myslisz ze jestes najlepszy to czemu nie masz spike sworda na rooku ??? -.- PLAMISZ SIE NOOBIE Cya

Morbom 15-05-2006 15:09

prosze o comment :D

http://img70.imageshack.us/img70/1125/minomag1sw.jpg

http://img110.imageshack.us/img110/1...kesword5mq.jpg

http://img232.imageshack.us/img232/272/wtf5bd.jpg

Kshaq 15-05-2006 16:01

No więc wszystkie zdjęcia są robione za pomocą bardzo fajnego bota, który pozwala pokazywać co się dzieje tam gdzie my zobaczyć już nie możemy.
Pierwsze miejsce to oczywiście komnata Mino Maga. Nikt nie wie jak się tam dostać, a jeśli ktoś wie to i tak nie raczy tego nikomu powiedzieć.
Drugie miejsce to wysepka ze Spike Swordem. Tak samo jak wyżej nikt nie wie jak się na nią dostać, a jeśli ktoś wie to i tak nie raczy nam tego powiedazieć.
Trzecie miejsce, moim zdaniem najciekawsze. Mało osób wiedziało o tym pomieszczeniu jednak wiele o nim wiedziało. Nikt nie wie jak się do niego dostać i do czego służy ta dźwignia. Jeśli wie to i tak nie raczy nam tego powiedzieć... :D

Morbom 15-05-2006 16:17

To 3 miejsce tez mnie ciekawi. Sprobuje poszukac jeszcze jakis ciekawych miejsc bo dopiero zaczelem :D

segnis 15-05-2006 17:05

do autora tych zdjec:
Czy da sie dojsc do tego miejsca z dzwignia ? A jesli nie, to czy da sie zobaczyc ten pokoj bez uzywania bota ?

Morbom 15-05-2006 17:21

na temat tego miejsca nie mam nic do powiedzenia ,nie wiem jak tam dojsc etc.

Pan Klocek 15-05-2006 21:01

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Morbom
na temat tego miejsca nie mam nic do powiedzenia ,nie wiem jak tam dojsc etc.

Po pierwsze: Hmmm linki do zdjec robionych nielegalnym (w swietle tibi) oprogramowaniem i to jeszcze z light hackiem.
Po drugie: Te pomieszczenie na 3 zdjeciu to nic nadzwyczajnego, to jest prawe pomieszczenie od mostu z goblinami, zaraz kolo goblin temple. Takie samo jest po lewej stronie. Tez zamkniete drzwi i dzwignia za nimi. Nie mam pojecia jak tam sie dostac! (zaraz ktos powie: "a moze trzeba pickiem poszu8kac klucza" odpowiadam od razu "kopalem, nic nie ma").

Jesli moge prosic o wykonanie podobnego zdjecia, obszaru znajdujacego sie bezposrednio pod dziura do "Maze of Fury". Mozesz je tu zamiescic?

THC1983 16-05-2006 10:52

ale teen program jest marny bo nie pokazuje wszystko co jest w komnacie mino maga bo tam jest skrzynia jeszcze wiec lipka huuheeu

Morbom 16-05-2006 13:00

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Pan Klocek
Po pierwsze: Hmmm linki do zdjec robionych nielegalnym (w swietle tibi) oprogramowaniem i to jeszcze z light hackiem.
Po drugie: Te pomieszczenie na 3 zdjeciu to nic nadzwyczajnego, to jest prawe pomieszczenie od mostu z goblinami, zaraz kolo goblin temple. Takie samo jest po lewej stronie. Tez zamkniete drzwi i dzwignia za nimi. Nie mam pojecia jak tam sie dostac! (zaraz ktos powie: "a moze trzeba pickiem poszu8kac klucza" odpowiadam od razu "kopalem, nic nie ma").

Jesli moge prosic o wykonanie podobnego zdjecia, obszaru znajdujacego sie bezposrednio pod dziura do "Maze of Fury". Mozesz je tu zamiescic?

Zamieszczam : http://img302.imageshack.us/img302/5...eoffury5uw.jpg

Morbom 16-05-2006 13:09

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez THC1983
ale teen program jest marny bo nie pokazuje wszystko co jest w komnacie mino maga bo tam jest skrzynia jeszcze wiec lipka huuheeu

Ale ty jestes naiwny.Ten program nie jest marny , to zalezy w jakiem miejscu ja stane... a ci o jakas skrzynke chodzi , pozniej tam sie przejde i zobaczymy...

THC1983 17-05-2006 12:22

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Morbom
Ale ty jestes naiwny.Ten program nie jest marny , to zalezy w jakiem miejscu ja stane... a ci o jakas skrzynke chodzi , pozniej tam sie przejde i zobaczymy...

o normalna skrzynie lolu tyle grasz na rooku i nie wiesz ze jest tam skrzynka taka sama jak na backpack quescie!!

Pan Klocek 17-05-2006 14:54

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez THC1983
o normalna skrzynie lolu tyle grasz na rooku i nie wiesz ze jest tam skrzynka taka sama jak na backpack quescie!!

Nie ma tej skrzyni bo mino mag ja zniszczyl. On ja przesowa tak jak ghoul przesowa skrzynie i jak przesunie ja na sciane to ona znika. Tyle. To nie jest skrzynia questowa, bo inaczej by jej nie przesowal.

@Morbom
Dzieki bardzo :] nie popieram cheatow w tibi :/ Aha i na twoim miejscu szybko zamazalbym imie na tym screenia bo za to mozesz bana dostac :P

A da sie zobaczyc co jest pod ta dziura? No wiesz, zajzec tam?

Morbom 17-05-2006 20:44

Moze masz racje .ja tez nie popieram cheatow ,teraz uzywam bo probuje cos odkryc :P
btw. wyjda nowe swiaty i koncze z rookiem ;p
A co do tej dziury tam nic nie ma :(

Mysterious Flash 18-05-2006 16:53

czyli to pic na wode :(
Ale jesli sie przypatrzy,(zdjęcie 3 jak co :P) to obok tej dzwigni widac pietro nizej, tak jakby nie bylo podlogi do drzwi :D. Czyli nizej JEST COS, albo mi sie wydaje. Mogl bys dac screena? Czy nie da sie?

Morbom 18-05-2006 18:08

Co do pietra nizej i wyzej tam nic nie ma.Poniewaz tam da sie samemu wejsc.Jest rope place.Tylko ciekawia mnie te dzwignie.

Elysian Warior 25-05-2006 23:48

pacc

Jest pewien szczegól o którym wszyscy zapomnieli:
pacc arena powstal dosc dawno ale nie byl od poczatku (duzo wczesniej byl sam rook bez tej czesci dla pacca- dorobiono go puzniej po tym jak wprowadzono pacca). Tak wiec zakladajac ze ten quest byl "prawie" od poczatku istnienia rooka (ktos z uzytkowników o histori z sofem tak mówil) to na 100% Spike sword i wszystkie elementy prowadzace do niego sa poza pacc arena-na pacc arenie tak jak na calej wyspie moga byc porozrzucane jedynie zwodzace z tropu slady(jak ta tabliczka kolo skeletonów)

Master Mind 26-05-2006 01:53

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Stonoga
UWAGA UWAGA!

Yeah! Gratuluje, odnowiles najbardziej bajerowa pogadanke czyli jak zdobyc spike sworda. Znam odpowiedz B) Chcecie wierdziec? Nie da sie go zdobyc :D Co wy na to?

@Stonoga: Naprawde fascynujace dochodzenie przeprowadziles, ale co to wnosi? Nic.

Kshaq 26-05-2006 10:57

@up
Jeśli nie wnosisz nic nowego do tematu to nie pisz tego, bo to jest tylko bezsensowne nabijanie postów.

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 16:58.