![]() |
Cytuj:
|
Cytuj:
|
Cytuj:
|
Cytuj:
Cytuj:
|
Cytuj:
Powiedziałem tylko, że w Rzymie jest ich naprawdę dużo, są nachalni ale nieszkodliwi ;) przynajmniej tyle. Jak już coś są pochodzenia indyjskiego. |
Cytuj:
|
Cytuj:
Cytuj:
|
Cytuj:
|
Cytuj:
|
Re.Up
Z tym się nie zgodzę, ale nie pomyślałem nawet o tym. Cytuj:
|
Cytuj:
|
Brak świadomości? Przekonanie, że antykoncepcja to 'zuo'?
|
Cytuj:
|
@Thero
Tak na logikę... to chyba jedna z lepszych rozrywek tam w Sudanie czy innej Somalii... |
Cytuj:
Tam poprostu nikt nie mysli o antykoncepcji, ludzie raczej nie planuja ile chca miec dzieci, tylko maja tyle ile 'sie urodzi'. @down No tak masz racje, zapomnialem o tym. |
W takich społecznościach dziecko to zapewnienie ciągłości rodziny oraz jedyne źródło utrzymania-każdy się kiedyś starzeje, ale tam nie ma emerytur. A przynajmniej nie wszędzie są.
|
Myśląc o płodzeniu dzieci przez mieszkańców głodującej części Afryki, zawsze zastanawiam się czy oni nie mają na tyle wyobraźni, by oszczędzić im cierpień. Chyba po tylu pokoleniach takiego , a nie innego stanu rzeczy nie mają większych nadziei na poprawę sytuacji. Może się mylę, ale dziwi mnie ich postawa.
Co do Romów, to nie chce im ubliżać, ale żerują na litości innych ludzi. Przynajmniej kilka razy spotkałem się z sytuacją, gdzie kobieta z dzieckiem w wózku prosi o pieniądze na pożywienie, a po chwili wynosi ze sklepu alkohol, lub papierosy. Nie są to jakieś zasłyszane opowiastki, ale obserwacje. |
Z cyganami najgorsze jest to, że nigdy nie spotkałem żadnego w porządku. Żebracy, wyżelowane kozaczki, "powruże z ręki plox", napie***lanie akordeonem w środkach komunikacji/na ulicy itp. xd Dlatego mam o nich zdanie jakie mam :P
|
Cytuj:
|
Taki offtop: sphinx, gdzie twój sup avek? :<
|
Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 03:39. |