Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   Potwory (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=17)
-   -   Gdzie Mam Expic? Porady dla niezdecydowanych (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=1807)

Artur0 28-09-2009 21:52

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Portan (Post 2656049)
tutaj najlepsze opisy dla low i h lvl http://prisonwars.pl/6052/

Wy*******aj :)

@Edep
Próbowałeś hunt z kimś? Bo samemu raczej ciężko Ci będzie. Nie wiem ale zobacz lizardy, małpy, piraty.

Edep 28-09-2009 21:53

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Artur0 (Post 2656088)
Wy*******aj :)

@Edep
Próbowałeś hunt z kimś? Bo samemu raczej ciężko Ci będzie. Nie wiem ale zobacz lizardy, małpy, piraty.

wlasnie nie mam z kim ;(

Deletke 28-09-2009 22:51

Skończył mi się pacc na moim 60 knighcie. Gdzie expić? Mam 72 sworda (bright sword) i 67 shielda. Gdzie expić żebym wyszedł na plus tzn. nie używając praktycznie potionków a gdzie expić żeby był dobry exp, ale za to może być trochę waste, albo na 0. Dodam, że gram na non-pvp.

QuestionMan 28-09-2009 23:17

Witam serdecznie , otóż mam dylemat . W sumie to tak na prawdę nie wiem gdzie expić moim 70 lvlowm royal palladynem.

Skill Dist = 86
Magic lvl = 15
Broń - Royalki / Enchaty
EQ - B set , Crown Helmet , Platinuim Amulet , Demonka , Bohy .

Ponawiam pytanie , gdzie mogę expić (samodzielnie bez żadnych blokerów etc) , żeby zdobywać dużo doświadczenia Loot jest mniej istotny , ale w sumie też ważny.

dybik 29-09-2009 01:27

RPall 44 lvl , 74/46 , Aktualnie expie glownie na Yalahar - mutanted humans i ghoule rowniez na Yala (+ czasami tarantule jak resp wolny).
Broń - royalki , EQ - palladin armor, knight legs, strange helmet, boh, tortoise shield (czekam na vampy zeby lootnac vampirke :P)

Czy ktos moze polecic cos jeszcze ciekawego dla rp na yalahar ? Poznalem dzielnice rozrywkowa, bylem na elfach i mino, interesuja mnie bardziej rejony w okolicach djinow, tam jeszcze nie zwiedzalem i z tego wnioskuje ze gdzies tam sa dragi ? Pytanie czy te dragi zaczynaja sie jakos spokojnie czy odrazu masowo? Pytam bo nie wiem czy na tym lvlu ogarne czy lepiej sobie darowac ? Rowniez slyszalem ze Vampy gdzies sa ale niestety jeszcze nie znalazlem. Moze ktos jest w temacie i cos poleci ?

Jako alternatywa mam zamiar isc do ank na vampy i od 50 lvla na dragi na skale... Czy moze jednak Yala bedzie ciekawym rozwiazaniem ? Na humanach robie ~35k/h i loocik calkiem sympatyczny.

Dzieki z gory.

Pullos 29-09-2009 07:58

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez dybik (Post 2656209)
RPall 44 lvl , 74/46 , Aktualnie expie glownie na Yalahar - mutanted humans i ghoule rowniez na Yala (+ czasami tarantule jak resp wolny).
Broń - royalki , EQ - palladin armor, knight legs, strange helmet, boh, tortoise shield (czekam na vampy zeby lootnac vampirke :P)

Czy ktos moze polecic cos jeszcze ciekawego dla rp na yalahar ? Poznalem dzielnice rozrywkowa, bylem na elfach i mino, interesuja mnie bardziej rejony w okolicach djinow, tam jeszcze nie zwiedzalem i z tego wnioskuje ze gdzies tam sa dragi ? Pytanie czy te dragi zaczynaja sie jakos spokojnie czy odrazu masowo? Pytam bo nie wiem czy na tym lvlu ogarne czy lepiej sobie darowac ? Rowniez slyszalem ze Vampy gdzies sa ale niestety jeszcze nie znalazlem. Moze ktos jest w temacie i cos poleci ?

Jako alternatywa mam zamiar isc do ank na vampy i od 50 lvla na dragi na skale... Czy moze jednak Yala bedzie ciekawym rozwiazaniem ? Na humanach robie ~35k/h i loocik calkiem sympatyczny.

Dzieki z gory.

Mam kilka propozycji :
-cyclopolis, 40k/h wyciagniesz przy duzym proficie
-mut humany sa good ;)
-no i cyclopy w yala, czyli musisz isc do dzielnicy z mino, pojsc na dol na piraty i na piratach bedzie statek i tam znajdziesz. :D Nazwy wyspy nie pamietam;/ sry

kalkier07 29-09-2009 13:25

96 ED 63 mlvl z eq
Hotm | Focus Cape| Blue legi | boh/soft | somc

Gdzie expic xD Oprucz worker golemów ... bo tam waste ; /

Edep 29-09-2009 15:07

40 MS

pacc ofc

gdzie expic zeby nie miec waste, mile widziany + ; d

O TOMBACH NIE MOWCIE BO OD 13lvl TAM SIEDZE X(

-KitKat- 29-09-2009 16:23

47 Ms

Witam :D

Gdzie polecilibyście expienie 47 MS'owi?
Odczuwam brak pieniędzy, więc to nie może być miejsce, w którym miałbym waste. Mam słabe eq:
- dark helmet, terra hood,
- focus cape,
- plate legs,
- leather boots,
- dragon shield,
- woi, woce, wod, do wyboru do koloru
+ runki, exori etc. ^^

Dragi może gdzieś? Próbowałem na Utamo Vita Ancient Scaraby, ale na ok. 10 poleciało mi może z 600 gp, a waste znacznie przekroczył 1,5k. ;p
Tomby... Tu miałem waste bardzo duży.
I jak coś to z czym latać(Wand, Exori, SD).
Dzięki za pomoc. :)

Voxeq 29-09-2009 16:32

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez QuestionMan (Post 2656164)
Witam serdecznie , otóż mam dylemat . W sumie to tak na prawdę nie wiem gdzie expić moim 70 lvlowm royal palladynem.

Skill Dist = 86
Magic lvl = 15
Broń - Royalki / Enchaty
EQ - B set , Crown Helmet , Platinuim Amulet , Demonka , Bohy .

Ponawiam pytanie , gdzie mogę expić (samodzielnie bez żadnych blokerów etc) , żeby zdobywać dużo doświadczenia Loot jest mniej istotny , ale w sumie też ważny.

tak ja pisałem wyżej(świadczy to że nie umiesz poczytać kilka stron aby się dowiedzieć coś na ten temat .. ale dobra masz )
BB Island - ja tam miałem ze skillami 85 100k/h przy średnim respie
Gs Island - tu nie wiem jakoś nie lubię gs ale też powinien być duży exp i profit niezły
Dragi oczywiście - tu zależy od respa i ile ludzi :P
Necro - niezła kasa i exp też
na 80 frosty/dle/hydry - exp midzio z asskami chodź na twoim skillu jak dobrze ogarniesz to dl'e na darashi już możesz klepać z p bolców(jak i frosty ;-)) ;P
to tak kilka z wielu miejsc gdzie expić

Sirserega 30-09-2009 00:17

ms 57 m lvl 50+ 4 troche kasy na waste

dostep do :

yalahar
forbiden islands

chce wbic bardzo szybko lvle ale nie mam blokera chodzi mi o powiedzmy 100+K/h moze sie snie zwrocic jesli ebdzie zajebisty exp

c3ler0 30-09-2009 12:40

Malpka16:
Na krasnoludach w kopalniach(koło Carlin).Najlepiej wez ze sobą spory zapas czerwonych misktur i jedzenia.Na zwykłych i soliderach możesz podrobić skilla a na guardach expić(pojedynczo).

QuestionMan 30-09-2009 13:32

@Voxeq - dziękuję , w sumie czytać nie mam zamiaru wcześniejszych stron za duży tutaj bałagan.

W sumie pytam tylko dlatego żeby dowiedzieć czy nie ma lepszych expów niż tam gdzie teraz jestem .

Sirserega 30-09-2009 13:58

ponawiam
ms 57 m lvl 50+ 4 troche kasy na waste

dostep do :

yalahar
forbiden islands

chce wbic bardzo szybko lvle ale nie mam blokera chodzi mi o powiedzmy 100+K/h moze sie snie zwrocic jesli ebdzie zajebisty exp

mario23 30-09-2009 19:28

gdzie expić?

Gdzie mogę expić 70rp ze skillami 78/58 (bez pall armor) i 16 magic lvlem?
Dodam, że mam dostęp prawie na wszystkie expowiska tibijskie prócz dalszych wysp Shattered Isles (Talahu, Malada, Ramoa) oraz Frozen Trench/ Calassa..
Moje eq to: pall armor, rh, glegs/blue legs, demon shield/mms, boh, soft boots,
gram na świecie non-pvp.
Proszę o możliwie szybką odpowiedź bo culty na Yala mi się powoli nudzą ;):cup:

Scofild 30-09-2009 21:15

Dylemacik :p
Na co chodzić? Dwarf Guardy czy facc tombik może?
poproszę + i - tego i tego i na koniec co lepsze :P

33lvl 33mlvl HOTM/WoI/Guardian Shield/Blue Legs/Focus Cape/ może będą bohy

Narcyz 01-10-2009 00:06

Jak ktoś ma 60lvl knighta to polecam Dragon Laird venore. 50k/h jak jest wolne, normalnie z 40k/h. Czasami jest waste, ale jak wam się przyfarci to polecą wam woi, dragon shield i wyjdziecie na prostą.

Bartoszek^^ 01-10-2009 14:33

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Scofild (Post 2657369)
Dylemacik :p
Na co chodzić? Dwarf Guardy czy facc tombik może?
poproszę + i - tego i tego i na koniec co lepsze :P

33lvl 33mlvl HOTM/WoI/Guardian Shield/Blue Legs/Focus Cape/ może będą bohy

Chyba lepiej idź na Guardy i rób sobie tam lootbagi niezła kaska z tego będzie choć na tombie też nie źle sypie.:p

#Topic

Gdzie expić 26 sorc 31mlvl z eq 33 wszystkie dostępne wandy najlepiej żebym wychodził na +. Expiłem na Cycach na mount strenum ale dużo typa. Oczywiście Facc, npvp.

Holido 01-10-2009 16:43

Witam.

Mam 45 lvl i gram palladynem. Skille to 71/48 wiem ze male ale nie chce mi sie skillowac. Moje pytanie brzmi : gdzie indziej jak ghostland moge expic , bo tam juz mi sie znudzilo. Prosił bym o nazwy takich miejsc aby bylo tam mało PK'rów.

Dzieki.

oczywiscie facc

danielos341 01-10-2009 18:19

Mam Knighta 11lv , skille ; 35/35 eq ; orcish axe, steel helmet, p armor, p legi, steel shield, Prosze o porade bardziej doswiadczonych graczy odemnie :P gdzie expic :):) PS: KONTO : FACC

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 00:26.