Cytuj:
Nie napisałem że w 100% go dodadzą tylko na forum warcrafta blizz stwierdził że tauren jest za duży by jeździc na koniu i dadzą mu innego mounta i byc może to będzie Kodo światłości.
|
Sprawdzam regularnie mmo-champion a nie spotkałem. Możesz zalinkować info o mouncie? A no i jeszcze przydałoby się info o tym, że taureni nie będą opierać się na sprawiedliwości.
Cytuj:
Poczytaj skąd się wzieły Wysokie Elfy teraz się nazywają Krwawe Elfy za nim jeszcze coś dowalisz dowiedz się więcej na ten temat.
|
High elfy wzięły się z tych highborne, które przeżyły pierwszą wojnę z legionem.
Jednak dla twojej wiadomości - nie wszyscy highborne stali się high elfami, tak jak nie wszystkie high elfy stały się blood elfami.
Cytuj:
Nie mówię ze będzie Undead Palladyn tylko że lepiej by wyglądał pod względem lorę.
|
Nie bardzo. Taureni, starający się zawsze stać w obronie natury i balansu (co można wywnioskować z ich questów chociażby), mają o wieeele bliżej do postawy paladyńskiej, niż forsakeni, których motywem przewodnim jest zemsta na Lich Kingu, za los który na nich sprowadził.
Ale ja nikomu nie móie co byłoby lepsze, a co nie :P
A ty sobie poczytaj jeszcze parę rzeczy poza samymi wow wiki. Nie wsyzscy high borne stali się high elfami - Shen'Dralarowie są tego doskonałym przykładem. Jakoś nie zostali skazani na śmierć, a dalej są night elfami praktykującymi magię arcane.
Po prostu lorowo, w obliczu zmian w świecie, magia arcane została przywrócona do łask, a ci highborne, którzy przetrwali wrócili (zapewne małą część tylko) i zaczęli nauczać magii.
Cytuj:
Tak ale undeadzi nie są spokrewnieni tylko byli a to jest wielka różnica czytaj ze zrozumieniem
|
Co do dwarfów magów, których ktośtam wytknął
Cytuj:
It is a little known fact to those who were not involved in the beta that Dwarves could in fact be mages until a last minute change was made by Blizzard. If you look in your manual you received with your copy of vanilla WoW, you will see that Dwarves are listed as having mage as a playable class, showing how last minute a change this was. Quite frankly, there's no reason why they could not be mages, in fact there are famous magi amongst the dwarves, such as Thaurissan. And with such close contact to humans and gnomes, both races with magnificent mages, it seems a small miracle they have to have mages themselves.
|
Cytuj:
Nathanos Marris ani sylvanas windrunner nie są Undead Hunter oni są Dark Ranger a to bardzo wielka różnica.
|
To jest bardzo mała różnica.
Troll headhunter, elf ranger i parę innych przypadków ze świata warcrafta pokazują, że klasy "hunter" nie można przypasować do żadnej konkretnej postaci. WoWowa klasa huntera powstała ze zlepku kilkunastu klas z w3. Dowody? Hunter, w WoWie naturalnie kojarzący się jako koleś z petem, w w3 nie ma swojego odpowiednika. W W3 najbliżej mu jest rexxar, którego petem jest misza. Tylko jest jeden szkopół - on walczy wręcz. I jest beastmasterem. Temat można rozwlekać, ale wniosek jest jeden - jeśli chodzi o wszelkiej maści alternatywy rangerowo/beastmasterowe to można je spokojnie podciągnąć pod huntera w WoWie.
Cytuj:
No ja nie twierdze że nie zostali tylko to jest bez sensu że wcześniej skazali na wygnanie wielką ilośc swojego ludu i zakazali magi a jak ktoś złamał zakaz to karali go najwyższą karą czyli smiercią a teraz o tak po prostu dołączy kilka nocnych elfów magów bez żadnych przeszkód.
|
Nie tak po prostu. Powrócił deathwing, który pod względem zagrożenia jest na poziomie płonącego legionu. Jakby tego było mało deathwing sobie wyprodukował troche zmodyfikowane smoki (powolną ich ewolucję - od onyxii, przez sarthariona, po to co teraz ujrzymy). Świat uległ olbrzymiemu przeobrażeniu. Żywioły przeniosły swoją wojnę na nasz plan, a między innymi ragnaros chce spalić Drzewo Życia na Mount Hyjal. Uwierz mi. W obliczu takiej zagłady, przyjęcie z powrotem highborne nie jest bezpodstawne.
Nie możecie patrzeć na to wszystko jak na wyrwaną z kontekstu rzecz.
Cytuj:
UD są w hordzie tylko dlatego, bo Ally nimi tępiło, a horda przyjęła ich z otwartymi ramionami.
|
Horda nie przyjęła ich z otwartymi ramionami. Zarówno Thrall, jako przywódca Hordy, jak i Sylvanas jako przywódca Forsakenów, zdawali sobie sprawę, że sojusz będzie korzystny dla obu. Jednak opory między frakcjami były, o czym świadczy to, że z nimi zaczynasz na nautralu (jeśli grasz członkiem "podstawowej" hordy)
Cytuj:
Sylvanas nienawidzi wszystkich żyjących. Na samym początku TFT zabija paladyna który pomógł jej odbić Lordaeron, a Varimathras? Ona była jego PANIĄ, nie sojuszniczką.
|
A gdzie pisze, że nienawidzi wszystkich. Jak przekopałem wow wiki to tylko wyczytałem, że nienawidzi arthasa (dziwne, co?)