Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   O wszystkim i o niczym (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=20)
-   -   Dyskusje światopoglądowe (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=205236)

sphinx123 15-07-2009 23:34

@up

Znudził mi się.

@top

Generalnie Polska dla Polakuw.

MikeRoyal 15-07-2009 23:44

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez sphinx123 (Post 2599019)
@up

Znudził mi się.

@top

Generalnie Polska dla Polakuw.

Generalnie słownik dla analfabetów.

Czarna_Mamba 15-07-2009 23:45

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez MikeRoyal (Post 2599027)

Jednak to była z jego strony ironia, kochany.

Gierubesoen 15-07-2009 23:47

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez MikeRoyal (Post 2599027)

generalnie muzgi dla inteligęcji forómowej ;];];]

@down

generalnie z założenia miało być głupie, jak Twój post :)

MikeRoyal 15-07-2009 23:55

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Gierubesoen (Post 2599033)
generalnie muzgi dla inteligęcji forómowej ;];];]

Generalnie to nie było śmieszne.

zoliax 16-07-2009 00:08

Generalnie wasze posty to niezły offtopic. W sumie, o ironio, tak jak i mój. "Muj" oczywiście chciałem napisać. Hciałem.

Albertus 16-07-2009 01:12

ok komus tam mialem o arabach opowiedziec

nie chce mi sie zbyt myslec ale z wlasnej obserwacji podam 3/4 punkty

1. Dzielnica.

obserwacja :
*Gdy jezdzilem se po miescie rowerem lub chodzilem piechota (w Belgijskiej dzielnicy bylo ladnie czysto schludnie.) ale gdy tylko wjezdzalem/wchodzilem do dzielnicy arabskiej musialem patrzyc pod nogi/kola zeby nie wejsc w rzygi,gowno itp. (szczegolnie przy ich knajpach)

porownanie :
*W Polsce tez sa rzygi itp. ale to bez porownania gdyz tam tego shitu jest doslownie co pare metrow.

wniosek :
*araby to brudasy...

2. Stada

obserwacja :
*Chodza w stadach i zaczepiaja ludzi (oczywiscie jak ktos idzie sam) wykrzykuja do tej osoby teksty w arabskim czego nikt nie moze zrozumiec. lubia tez wpierdolic komus (nigdy nie solo) , a jak nawet komus sie uda uwalic 2/3 arabow to za 5 minut bedzie ich 40.

porownanie :
*W Polsce moga was zaczepiac dresy itp. lecz jak czesto? ja przez 14 lat mieszkania w Polsce moze 5/6 razy zostalem tak zaczepiany , a przez 2 lata w Belgi bylo to na porzadku dziennym.

wniosek :
*Bez honoru.

3. Krzyki

obserwacja :
*Nie raz przychodzilem zmeczony po calym dniu do domu i kladlem sie spac... lecz za oknem napiepszali sie/darli mordy araby tu chyba nie musze opisywac jakie to denerwujace! tym bardziej ze ich jezyk jest taki okropny , gdyby to byl fajny jezyk to nawet by posluchal se czlowiek.

porownanie :
*W Polsce nie raz krzycza za oknem i sie bija. Lecz taka sytuacja nie zdarza sie codziennie (u mnie w miasteczku jets to okolo raz na 2/3 miesiace , i to szybko kolesi policja zgarnia wiec nie krzycza cala noc )

wniosek :
*Nie daja spac ch... jedne...

4. Zasilki

obserwacja :
*Przez caly pobyt za granica widzialem moze z 30/40 pracujacych arabow (i to w arabskiej dzielnicy) i moze z 80,000 nie robiacych nic. Jedynym zajeciem facetow jest przesiadywanie w knajpach ( arabskich) a kobiet z dziecmi to chodzenie po sklepach typu "Wibra , Aldi" oczywiscie za pieniadze podatnikow....

porownanie :
* U nas tez sa bezrobotni i dostaja rozne zasilki , lecz nie sa one tak duze ze mozna smialo za nie zyc. (araby w Belgi na kazde dziecko kolo 800 euro... 10 dzieci = 8 k...)

wniosek :
*Nie dawac im kasy !

wniosek ogolny :

To co u nas w Polsce jest patologia , tam jest normalnoscia... wiec wyobrazcie se jakiegos sasiada ktory jest alkoholikiem , bije zone , zyga pod blokiem , drze ryja po nocy , zaczepia/bije przechodniow a do tego dostaje od panstwa pieniadze za kazde dziecko... Juz jest problem a co jak 98/100 (1 normalny arab i 1 Bialy) sasiadow bedzie takich!!!???

mam nadzieje ze te pare argumentow troche przyblizy niektorym sytuacje i zastanowia sie nad tym co mowie...

Mishallo 16-07-2009 06:33

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Albertus (Post 2599084)
wiec wyobrazcie se jakiegos sasiada ktory jest alkoholikiem , bije zone , zyga pod blokiem , drze ryja po nocy , zaczepia/bije przechodniow a do tego dostaje od panstwa pieniadze za kazde dziecko... Juz jest problem a co jak 98/100 (1 normalny arab i 1 Bialy) sasiadow bedzie takich!!!???

Chyba Cię zaskoczę. Przez 15 lat mieszkania w mieście, miałem takowego sąsiada i k***a nie, nie był Arabem. Na tego gościa nawet policja nie działała a zasiłki odbierał tylko żeby je przechlać. Zresztą w okolicy wielu takich było, a na chodnikach czy chociażby klatkach schodowych dosyć często widywałem ludzkie fekalia a nawet samego sikającego i srającego, upitego menela rozwalonego prawie że pod moimi drzwiami... z tego powodu właśnie się przeprowadziłem.

Ostatnio przed sklepem dostałem po ryju za to do jakiej subkultury należę, wrażenie mam że być może to były osoby z podobnymi poglądami do Twoich.

Edit: Jakbyś nie zrozumiał... Wniosek nasuwa mi się sam: Brudne Araby to łajzy, a my Polacy jesteśmy cacy, jacy to nie nietolerancyjni i pod pewnymi względami podobni do innych byśmy byli...

Albertus 16-07-2009 08:03

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Mishallo (Post 2599125)
Chyba Cię zaskoczę. Przez 15 lat mieszkania w mieście, miałem takowego sąsiada i k***a nie, nie był Arabem. Na tego gościa nawet policja nie działała a zasiłki odbierał tylko żeby je przechlać. Zresztą w okolicy wielu takich było, a na chodnikach czy chociażby klatkach schodowych dosyć często widywałem ludzkie fekalia a nawet samego sikającego i srającego, upitego menela rozwalonego prawie że pod moimi drzwiami... z tego powodu właśnie się przeprowadziłem.

Ostatnio przed sklepem dostałem po ryju za to do jakiej subkultury należę, wrażenie mam że być może to były osoby z podobnymi poglądami do Twoich.

Edit: Jakbyś nie zrozumiał... Wniosek nasuwa mi się sam: Brudne Araby to łajzy, a my Polacy jesteśmy cacy, jacy to nie nietolerancyjni i pod pewnymi względami podobni do innych byśmy byli...

nie zrozumiales o co mi chodzi...

oczywiscie sa polacy lajzy , lecz to co u nas nazwiesz lajza/menelem itp. to jest norma u arabow. a chyba nie chcialbys zyc w kraju gdzie tacy sasiedzi (jak opowiadales) to byla by znaczna wiekszosc

Thero 16-07-2009 09:49

Coś w tym jest. Bo czemu niby to ty masz się wyprowadzać od nich zamiast oni wynosić od ciebie. Jasne, zgadzam się, że to jest 'plebs'. Z tym, że jeśli chcesz się ich pozbyć musisz działać inaczej niż metodami nacjonalistycznych partii. Nie uważasz? Wierzysz w skuteczność metod boneheadów?

Albertus 16-07-2009 11:24

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Thero (Post 2599157)
Coś w tym jest. Bo czemu niby to ty masz się wyprowadzać od nich zamiast oni wynosić od ciebie. Jasne, zgadzam się, że to jest 'plebs'. Z tym, że jeśli chcesz się ich pozbyć musisz działać inaczej niż metodami nacjonalistycznych partii. Nie uważasz? Wierzysz w skuteczność metod boneheadów?

tu moze nawet sie zgodze , oczywiscie jak jest ich malo to mozna dzialac przemoca i sila , ale jak juz bedzie ich duzo to nic nie da tylko wojne domowa...
najlepiej bylo by zrobic takie prawo ze im by sie poprostu nie oplacalo tu przyjezdzac bo nie mieli by zadnych ulg/zasilkow itp.

Rincewind 16-07-2009 11:26

@Albertus

Zdajesz sobie sprawe, ze na angielskich i irlandzkich forach ludzie twojego pokroju pisza to samo o Polakach? Takze lepiej nigdy tam nie jedz, bo jeszcze trafisz na swojego odpowiednika i dostaniesz taki wpierdol, ze przez tydzien bedziesz po okolicy zebow szukal.

Albertus 16-07-2009 11:33

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Rincewind (Post 2599210)
@Albertus

Zdajesz sobie sprawe, ze na angielskich i irlandzkich forach ludzie twojego pokroju pisza to samo o Polakach? Takze lepiej nigdy tam nie jedz, bo jeszcze trafisz na swojego odpowiednika i dostaniesz taki wpierdol, ze przez tydzien bedziesz po okolicy zebow szukal.

nie mam zamiaru wyjeżdżać z Polski w innych celach niż turystycznych.

Duch Niespokojny 16-07-2009 11:35

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Albertus (Post 2599084)
*W Polsce moga was zaczepiac dresy itp. lecz jak czesto? ja przez 14 lat mieszkania w Polsce moze 5/6 razy zostalem tak zaczepiany , a przez 2 lata w Belgi bylo to na porzadku dziennym.

Mieszkałeś w Belgii 2 lata? A, no tak - jak Kali ukraść krowę jest dobrze, jak Kalemu ukraść...
Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Albertus (Post 2599214)
nie mam zamiaru wyjeżdżać z Polski w innych celach niż turystycznych.

Na pewno angielscy skini nie omieszkają wpierw zasięgnąć informacji, czy przypadkiem nie jesteś tylko w celach turystycznych, zanim ci w******l spuszczą :D

Slythia 16-07-2009 11:36

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Albertus (Post 2599131)
oczywiscie sa polacy lajzy , lecz to co u nas nazwiesz lajza/menelem itp. to jest norma u arabow

Ilu arabów spotkałeś, z iloma rozmawiałeś, że wystawiasz im taką ocenę? Nawet jeśli widziałeś paru to nie daje Ci to prawa do oceny całego społeczeństwa za pomocą paru jednostek.

Duch Niespokojny 16-07-2009 11:43

Acha, i jeszcze jedno. Jeżeli Polska jakimś cudem stanie się bogatym krajem, a w zasadzie to nawet nie musi, bo już teraz górujemy pod tym względem nad większością świata, a nasz przyrost naturalny jest chyba ujemny (lub bardzo niski przynajmniej), tania siła robocza z Azji, Europy Wschodniej, Turcji itp. będzie nam wręcz niezbędna, tak jak teraz zbawieniem są m.in. pracownicy z Polski dla coraz bardziej starzejących się społeczeństw Europy Zachodniej.

Albertus 16-07-2009 11:48

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Slythia (Post 2599218)
Ilu arabów spotkałeś, z iloma rozmawiałeś, że wystawiasz im taką ocenę? Nawet jeśli widziałeś paru to nie daje Ci to prawa do oceny całego społeczeństwa za pomocą paru jednostek.

widzialem ich naprawde duzoo....... a nie pare.

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Duch Niespokojny (Post 2599217)
Mieszkałeś w Belgii 2 lata? A, no tak - jak Kali ukraść krowę jest dobrze, jak Kalemu ukraść...

do dzis dnia mecze matke ze popelnila taki blad wyjezdzajac z Polski... mialem wtedy 12 lat , naprawde nie mialem nic do powiedzenia. Ale od poczatku byl to dla mnie porabany pomysl.

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Duch Niespokojny (Post 2599222)
Acha, i jeszcze jedno. Jeżeli Polska jakimś cudem stanie się bogatym krajem, a w zasadzie to nawet nie musi, bo już teraz górujemy pod tym względem nad większością świata, a nasz przyrost naturalny jest chyba ujemny (lub bardzo niski przynajmniej), tania siła robocza z Azji, Europy Wschodniej, Turcji itp. będzie nam wręcz niezbędna, tak jak teraz zbawieniem są m.in. pracownicy z Polski dla coraz bardziej starzejących się społeczeństw Europy Zachodniej.

gdyby wszyscy Polacy zjechali z zagranicy , pozakladali biznesy itp. to bylo by naprawde ladnie ,
a zeby nie bylo ujemnego przyrostu nalezy zrobic cos takiego ze jak rodzina ma 3 dzieci (wtedy jest 1 czlowiek na +) dostaje jakies ulgi od podatkow itp. itd. to by ludzi zachecalo do wiekszych rodzin ,

Białe dzieci to dobro narodu , trzeba w nie inwestować by kiedyś one inwestowały w naród.

Slythia 16-07-2009 11:49

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Albertus (Post 2599224)
widzialem ich naprawde duzoo....... a nie pare.

Widziałeś więc całe społeczeństwo, by je tak oceniać?

Albertus 16-07-2009 11:54

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Slythia (Post 2599225)

mieszkalem wsrod nich 2 lata... uczylem sie z nimi , widzialem ich domy , dzielnicy , rodziny , rozmawialem z nimi , bilem sie , wyzywalem i bylem wyzywany... ocenilem ich tak jak widzialem , a sie troche napatrzylem.

PS. Ide grac w diablo , będę popołudniu.

Yoh Asakura 16-07-2009 11:59

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Slythia (Post 2599225)

Społeczeństwo ocenia się po tych typowych, przeciętnych, stereotypowych wręcz, ludziach. Bo chlubne wyjątki w postaci np. naprawdę przyjaznego araba z masą pozytywnych cech nie jest podstawą do oceny.

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 03:50.