![]() |
Hehe wlasnie myslisz sie kolego,:D w hordzie gra wiecej dzieci neo bo kazdy chce być "zuym orkiem"
Żartuje :) nie ma podziału kto lepszy i gorszy :) tu i tu fajnie, chociaz nie powiem bo horda jednak w PVE i PVP wymiata :) |
Cytuj:
Cytuj:
|
Ale to horda ma zespół metalowy ;p
|
Cytuj:
|
Grue - żyje, żyje i pozdrawiam z Poznania z Rataj ;-)
A co myślicie o Cata? Spotkałem się z wieloma opiniami długo grających graczy, że cata sux i do bani. Osobiście wydaje mi się, że nie są zachwyceni bo pewnie gear z ICC HC będzie bardzo szybko słabszy od gearu spadającego w Cata i mają poczucie, że cały ich czas na darmo idzie :/ |
Cytuj:
|
Cytuj:
Ogólnie to będzie dodatek, który albo pozwoli WoWowi żyć jeszcze przez parę ładnych lat, albo go dobije. Wszystko zależy od tego, jak Blizz wszystko zrobi. |
Cytuj:
|
Cytuj:
|
U mnie ludzie narzekali tylko i wyłącznie z tego powodu że spodziewali się coraz dalej idącego upraszczania gry. I o ile w niektórych sytuacjach to się ziściło o tyle w innych wręcz odwrotnie (vide nowe dungeony, których bosowie są bardziej skomplikowani niż całe ToC).
|
Jak wam się miśki podoba 4.0.1?
Ja jako fire mag nie mam powodów do narzekań w PvP xD Z PvE... To co robi Affi lock i Shadow Priest jest chore. Jak na ICC najlepszy mag ma 14k a lock 20k no to haaaalo. Coś mi tutaj nie gra. Wprawdzie to było tuż przed hotfixem, ale teraz po hotfixie ja mam 15% dmgu w dół (z ICC buffem jeszcze więcej), Shadow priest stracił sporo przez nerf, ale pewnie i tak mnie przebije na luzie, za to affi lock nie dostał żadnego nerfa. Więc absurd =f Czekam na dalsze zmiany i mam nadzieję, że wszystko się jakoś ogarnie do Cata. A no i bugfest jest straszny. Zwłaszcza ten, co sprawia, że stoisz po godzinę w kolejce na BG, a gdy złożysz grupę 4-5 osób to po 3-4 minuty. I nie jest to w żaden sposób związane z ilością aluchów na serwie. No, ale blizz przepisał prawie że całą grę od podstaw, trzeba cierpliwie czekać. PS - castowanie scorchy w biegu FTW |
Cytuj:
A tak ogólnie, to zauważyłem też, że druid w boomkinie nieźle teraz daje rade, chociaż jakoś nie widzę, żeby ludzie na to narzekali. Pewnie dlatego, że magów jest mnóstwo, a tych trochę mniej (zwłaszcza ogarniętych), no i na magów zawsze łatwiej ponarzekać. Jeśli chodzi o mojego maga to jest ok, bawiłem się tylko w arcane pvp i pve i frost pvp i oba dają radę. Fire nie próbowałem chociaż raz mnie typ zabił w 1v1 na bg co był w fire :P. Ogólnie jeżeli znowu znerfią magów to bym się nie zdziwił, chociaż chciałbym żeby zostało już tak jak jest, zwłaszcza jeśli chodzi o arcane, chociaż tutaj bardzo zawiodło mnie arcane missles, które moim zdaniem kompletnie wypadło z obiegu i opłaca się go używać jedynie do resetowania stackow arcane blasta, biorąc pod uwagę to, że kiedyś crity z tego wchodziły po +10k na jeden strzał, a teraz to w ogóle jakieś śmieszne 3-4k, więc nie specjalnie opłaca się tego używać w standardowej rotacji. |
Słoneczka moje kochane, a jak szaman wygląda w tym patchu?
|
Kochany Grue
szamanik dostal dobrego powera tym patchu, dobry dmg wyciaga :) A ja jestem totalnie wkur***** na tego patcha...problemy z logowaniem itp... Jak blizzard mogl wypuscic takiego niestabilnego patcha...eh mam nadzieje ze szybko wejda poprawki |
Cytuj:
Czym rajdujesz btw Ryba? Mówie o magu, ponieważ przed patchem bardzo często był w topie, zresztą w tym runie też często był 3-4, ale przed nim był jeden affi i jeden shadow co odskoczyli od reszty świata po 5-6k dpsu. Zobaczymy teraz w poniedziałek, ale biorąc pod uwagę fakt, że fire dostał 15% mniej dmgu, to na żadną konstruktywną walkę nie liczę. Cytuj:
PS - czyli grasz arcane PvE. no ciekawe. Czyżby był teraz lepszy od fire? Cytuj:
|
Cytuj:
Ale pvp... Scorch w biegu :cup: |
Cytuj:
Ogólnie Arcane był przemega w ToCu. w ICC zaczynał podupadać i im dalej w las tym bardziej przeganiał go fire. W BiS gearze (pre 4.0.1 ofc) Fire dominował kompletnie. Teraz faktycznie... Spadło sporo kryta, więc fire może polecieć za arcane speckę, choć przez nerfed AMy, to trudno mi dokładnie powiedzieć... Jakby nie patrzeć straciliśmy: 1. 3-6% kryta z FM 2. 5% kryta od boomkina. Ele shammy jest u nas dość rzadko, by był elemental oath. Trzeba testować, zobaczymy jak to będzie wyglądać :D |
Cytuj:
Co do po paczu, to ta, rajduje w arcane. Jak napisałem, fire w ogóle nie ruszyłem, bo jak zobaczyłem te 30% crita to stwierdziłem, że nawet nie ma sensu się tego tykać i na chwilę obecną myślę, że arcane ciśnie fire jeśli chodzi o dps, nawet w bisowych itemkach, chociaż mogę się mylić, bo w końcu nie testowałem : P. |
Cytuj:
Btw. rogal dostał mega buffa. Kompletnie nie ogarniając rotacji, gubiąc uptime rupture i nie zgrywając cdków byłem w stanie wyciągnąć na festerze 14k dpsu. Więc jest dobrze. |
Cytuj:
|
Ta, pewnie że na LK lepszy jest fire :P
Btw widzieliście to? http://www.youtube.com/watch?v=U_3eDWwDKfE Odpalcie sobie ostatnie ~4 minuty. Epic reakcja typów jak jeszcze nie wiedzieli co się stanie, first world xd |
Na HC pewnie tak, jednak na normalu starczył soaking + ewentualnie shadow priest, magowie na LB nie byli aż tak potrzebni. Choć sporo też zależało od raid setupu.
Tak czy siak - mam nadzieję, że fire będzie grywalny w cata. Ta specka naprawdę ciekawie się zapowiada, jako bazująca w dużej mierze na dotach |
Cytuj:
stare to juz ryba, szybki to nie jestes:P No i jest!!! Cinematic Do Cata:cup::cup: poprostu EPIC:cup::cup: (chociaz uważam że Wotkl lepszy był) http://www.youtube.com/watch?v=DgaM8_mEvnU |
Cytuj:
|
Na becie. Blizz mówił, że jest to tymczasowy nerf i w cata wrócą do starej opcji. Dlatego tych 25% nie spodziewaj się przed 4.0.3 (Cata release)
|
Ta, wiem, że na becie. Nie wiedziałem tylko, że ten nerf jest tymczasowy : P. Ale to w sumie logiczne, biorąc pod uwagę lvl cap do bety. Potem się unormuje.
|
A ja aktualnie mam raczej przerwę od raidowania. Tak się składa, że jestem holy paladynem, któremu oberwało się po dupie najbardziej (zmniejszony overall healing kosztem aoe heala [który dostaniemy dopiero w cata :)]), poza tym zupełnie inny sposób leczenia. O ile sama idea czegoś nowego bardzo mi się podoba, nie podobają mi się liczby.
Bo w końcu jeśli shadow priest przelecza healera poprzez vampiric embrace (nie był pierwszym wampirem), to coś tu jest nie tak... Nie mówiąc już o masakrycznym wychodzeniu z many i zerową możliwością jej regeneracji (no tak, mogę przecież przestać leczyć). Póki co palek nie jest nigdzie potrzebny, robi najsłabszy direct healing, żałosne aoe pod nazwą Light of Dawn, sharuje concentration aure z shamanami, nie ma talentu na lepszy BoW. Stary dobry argument blizza: zmiany są przystosowane pod cataclysm, że później będzie lepiej - super. Tylko, że ja nie płacę za bete czy przepowiadanie ładnej przyszłości, tylko za LIVE, na którym jestem tak przydatny, jak arms warrior był w 3.3.5. A cinematic taki sobie, nic się z tego nie dowiedziałem oprócz tego, że Deathwing jest złyyyyyy i w sumie to już nie wiadomo jak on się wydostał, bo są już 3 wersje, każda przedstawiona przez cinematic, quest lub wywiad. Cinematic Wotlka był lepszy. |
Cytuj:
|
Omigosz po tym serwer sejwie jest jeszcze gorzej niż było. Nie mogę wbić na żadną instancje : f.
|
Cytuj:
No nic, widzę, że dostaliśmy małego buffa, ciekaw jestem tylko czy to cokolwiek da. Okaże się dzisiaj. |
Dzisiaj jest porażka:(
|
Widzieliście że debuffa z ICC ściągnęli? 50% dodga go go go
|
Ta, to było w zapowiedzi pacza :P
|
Cytuj:
A ja wczoraj kupiłem WotLK, niedługo sprawię sobie prepaida. I teraz tak: niedługo 80 level moim priestem i chciałem raidować shadow, ale po mojej ostatniej aktywności w WoW dużo się zmieniło, więc nie wiem, czy się opłaca. Czy SP jest dosyć skuteczny i chciany na raidach? Bo na Lanathel widzę, że jest, ale może to być wyjątek, nie wiem :d |
Nie wiem czy opłaca ci sie do Cata :)
|
Cytuj:
Co do SP - myślę, że przydatni. Mimo, że nie dają już +hita, to dają 5% haste. U nas w raidzie zawsze jest 2, więc myślę, że to ok. |
Ja by ktoś chciał sobie pograć od nowa to zapraszam na serwer "Scrashield Legion" więcej info na /pm
|
Właśnie była światowa premiera filmiku o wilkołakach na blizzconie :P
|
Takie sobie. Tak samo jak cinematic Cata i login screen. Cały ten Cataclysm zaczyna okazywać się overhyped.
|
Mnie się login screen akurat podoba : p
|
Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 13:18. |