Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   Tajemnice Rookgaardu (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=13)
-   -   Odpowiedź na zagadki: Mino Mage / Spike Sword / Domki (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=73450)

Marcin24 16-01-2008 20:21

@up
Oto moja teoria:
Wyrzucamy całe najlepsze EQ i 100kk obok wysepki z SS. Teleportuje nas do Anihilatora, zabijamy Demony. Wchodzimy w teleport i pojawiamy się przy skrzynce questowej, w której jest Spike Sword.
Teoria taka sama jak inne.

Light-r 16-01-2008 22:39

@Marcin24

Dzięki twoim tekstom myśle ze jesteś o 100 razy fajniejszy od Ryby i Pana Klocka.Marcin24 na usera roku 2008:p

No to w takim razie po co jest tp w Mintw a pamiętajmy ze mino na rooku wzieły sie z Mintwalin Przypadek?;)

Marcin24 16-01-2008 22:45

Ależ ja nic nie wspominałem, że Mintwallin to bujda. Po prostu cała reszta, że tak użyje metafory, ssie.
Dla przypomnienia:
Przez teleport (dokładnie ten za Mino Magiem) przybywały posiłki z Mintwallin. Ale teleport się zepsuł i Mino Mag tam się zamknął aby go naprawić. Jeżeli dobrze pamiętam, to drugiego teleportu (w Mintwallin) nie znaleziono.

Light-r 16-01-2008 22:47

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Marcin24 (Post 1847141)
Ależ ja nic nie wspominałem, że Mintwallin to bujda. Po prostu cała reszta, że tak użyje metafory, ssie.
Dla przypomnienia:
Przez teleport (dokładnie ten za Mino Magiem) przybywały posiłki z Mintwallin. Ale teleport się zepsuł i Mino Mag tam się zamknął aby go naprawić. Jeżeli dobrze pamiętam, to drugiego teleportu (w Mintwallin) nie znaleziono.

W końcu nie moze w nieskończoność naprawiać mozę trzeba mu w tym pomóc;)

kaliks 17-01-2008 21:04

zgadzam sie z master maper.
to co pokazal na screenie nie wygladalo jak zamowienie.
ja znalazlem ksiazke z zamowieniem tam sa:
500 pixo i te inne slowa.
a te co znalazl master mupet mowia cos o tajemniczej rzeczyn jakby o jakiejs dzwigni lub on kluczu:
dobrhy jestes master jednak mego kumpla nie przebijesz fotomontarzem.
jesli ktos ogladak filmik z shadow rex jak wykonywal questa nei chce go zdenerwowac ale....V
http://www.youtube.com/watch?v=IGDb1HpN7oA prosze przewinca do 3:30 tam poznacie cala prawde o sofie i SHR

Light-r 17-01-2008 21:16

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez kaliks (Post 1848634)
zgadzam sie z master maper.
to co pokazal na screenie nie wygladalo jak zamowienie.
ja znalazlem ksiazke z zamowieniem tam sa:
500 pixo i te inne slowa.
a te co znalazl master mupet mowia cos o tajemniczej rzeczyn jakby o jakiejs dzwigni lub on kluczu:
dobrhy jestes master jednak mego kumpla nie przebijesz fotomontarzem.
jesli ktos ogladak filmik z shadow rex jak wykonywal questa nei chce go zdenerwowac ale....V
http://www.youtube.com/watch?v=IGDb1HpN7oA prosze przewinca do 3:30 tam poznacie cala prawde o sofie i SHR

SKORO TAK DUŻO O TYM SHADOW RECIE GADACIE TO JAK DOBIJE 8 LVL. TO NAKRĘCE FILM JAK TO ROBIE I OKAŻE SIE CZY POMYSŁ SHADOW REXA SIĘ SPRAWDZIŁ I WTEDY BĘDZIECIE MIELI DOWODY ŻE TO CO ZROBIŁ SHADOW REX TO BÓJDA

>>SmoQ<< 17-01-2008 21:38

A co myślicie o filmie Devil-demon'a, moim zdaniem to jest najbardziej prawdopodobne co pokazał na tym filmiku. LINK

Light-r 17-01-2008 21:44

up@

LOL.......Minotaur Mage nie summmuje sneaków kolejne fake.Zamiast patrzeć na filmy zastanówmy się jak pomóc Mino Magowi naprawić teleport.

>>SmoQ<< 17-01-2008 21:58

Jakoś w queście Elvenbane na mainlandzie jest pokazane że on summuje sneaki B)

Light-r 17-01-2008 22:00

To w takim razie jak taki uparciuch z ciebie to zapraszam do lektury:

[MONSTER]Minotaur Mage[/MONSTER]

Nie krótka nie długa lecz w sam raz.........

Dindsuk 17-01-2008 22:26

tak tak mozna chodzic po quest boxach...(prawie jak Shadow Rex)

>>SmoQ<< 17-01-2008 22:32

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Light-r (Post 1848776)
To w takim razie jak taki uparciuch z ciebie to zapraszam do lektury:

[MONSTER]Minotaur Mage[/MONSTER]

Nie krótka nie długa lecz w sam raz.........

Ok, sorry pomyliłem się czytałem już to o mino mage ale myślałem że i tak może on summować sneaky;)

Trompac 18-01-2008 19:27

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Oridrix (Post 1846590)
Eee czy wiesz, że w 80% mózg to woda?

Chyba nie a ja jestem w 5 klasie podstawówki -_-

OMG! Polish idiot. Wiesz, że jest takie powiedzenie jak robić wodę z mózgu?
Wy się zastanawiacie po co to jest, a ja twierdze, że dla ozdoby. Któryś GM powiedział, że rozwiązaniem tych zagadek jest Oracle. Brakuje jeszcze czegoś? Jeśli moja opinia kogoś uraziła to sorry. To jest moja opinia i nie każdy musi się z nią zgadzać.

Light-r 18-01-2008 20:26

Ludzie zamiast tu mówić o jakiś filmikach to pomyślcie jak pomóc Mino Magowi naprawić teleport przecież Mintwalin powierzyło mu takie zadanie.;)

Marcin24 18-01-2008 20:54

Cytuj:

Mintwalin powierzyło mu takie zadanie.
Nie wiem po co mamy mu pomóc - Rookgaard, ani żadne inne miasto ludzi nie jest sprzymierzeńcem Mintwalin.

Light-r 18-01-2008 20:59

Marcin a nie uważasz że oto chodzi w klimacie RPG że przypuśćmy Mintwalin to złowrogie plemie zamieszkujące podziemia Thais i dochodzi to zgody pewnego Maga który utknął na Rookgardzie z człowiekiem który mu pomaga wzamian za pomoc daje nam drogę do SoVa bo przypuśćmy że Mino Mag chce sie zbuntować tym mino co nie lubią ludzi i chce im dokopać

Tak jest często w filmach ze ten zły co ma problem i ktoś mu pomaga to on poznaje dobro i odwraca się od swoich złowrogich braci

Pomyślałeś o tym;)

Marcin24 18-01-2008 21:37

Cytuj:

pewnego Maga który utknął na Rookgardzie z człowiekiem
To ten Mag musiałby się zaprzyjaźnić z wieloma ludźmi, oj, wieloma...
Cytuj:

Mino Mag chce sie zbuntować tym mino co nie lubią ludzi i chce im dokopać
To po co naprawia teleport?

Fpitolony w sprawe 18-01-2008 22:51

Tylko on sie zamknal w tej komnacie, zeby myslec jak zniszczyc teleport, a nie naprawic ;) (oczywiscie mowie o innym "tepe"). Czyli to nie powinno nigdy sie zdarzyc, poniewaz wtedy nowi gracze nie mogli by sie po prostu zalogowac... Chociaz to bylby wielki plus :D

edit: A nie, zamknal sie tam, zeby naprawic jeden, a zniszczyc drugi! Cos takiego ;o

Scross'Rooker 18-01-2008 23:38

Cytuj:

To po co naprawia teleport?
Są dwie możliwości:
  • Nooby mu kazały, a on im spamować na forum
  • Nudzi mu się

Swoją drogą Rookstayer w Mintwalin nie przeżyje za długo.

Marcin24 18-01-2008 23:42

Cytuj:

Są dwie możliwości:
Ja wiem dlaczego on naprawia teleport. Pytam się po co on to robi, gdyż ma pomagać ludziom.

Tryczek 19-01-2008 09:08

Wiem 1 na temat Spike Sworda jedna osoba na serverze Harmonia go ma jego nick to Potty on Harmonia lub Potty of Harmonia (nie pamietam)

Cygan Slejter 19-01-2008 11:09

@up
czlowieku..przespałeś "pól wieku"
nikt na Harmoni nie ma już Spike

Hubertoo 19-01-2008 19:07

Mówicie ze Sof sie nie pojawil czy cos... no dzisiaj osobiscie pomoglem muz niknac na Isara, to jest opisane w temacie o 3 pktach. Wystarczy w odpwoiedniej kolejnosci stanac na sqm oddalonych od siebie pol rooka i sof znika a ogien przygasa. No może nie wiecie o tym??

Hubertoo 19-01-2008 19:17

Mówicie ze Sof sie nie pojawil czy cos... no dzisiaj osobiscie pomoglem muz niknac na Isara, to jest opisane w temacie o 3 pktach. Wystarczy w odpwoiedniej kolejnosci stanac na sqm oddalonych od siebie pol rooka i sof znika a ogien przygasa. No może nie wiecie o tym??
Moge powrzucac screany jak to dzisiaj zrobilem jak ktos chce.

A jak zdjecia to za malo to prosze oto macie filmik z tym jak zniknac SOFA:

http://video.google.pl/videoplay?doc...arch&plindex=1

Nie wierzylem w to wszystko do konca, wiec postanowilem sam sprawdzic, oto rezultat:
http://http://img249.imageshack.us/i.../uo0018hz5.jpg

Przepraszam bardzo za zlamanie regulaminu. Chcialem tylko udowodnic i pokazac ze sposob dziala a ze sof znika to nic specjalnego...

Light-r 19-01-2008 20:32

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Marcin24 (Post 1850587)
Ja wiem dlaczego on naprawia teleport. Pytam się po co on to robi, gdyż ma pomagać ludziom.

To powiedz w jaki sposób by się zemścił w Mintwalin jak by nie działał teleport skoro nie ma innej drogi do Mintw pomyśl trochę...

up@

WIEMY TO OD DAWNA;)

DK-LOG.911 19-01-2008 20:58

Troche Wiem O Spike`u

Wiem jak mozna zrobic questa. Tam gdzie sa szkielety (na lewo od waspow i w gore) sa groby. Nalezy tam poukladac deady w kolejnosci MINO-ORC-TROLL- SKULL (czaszka)-SPIDER-WOLF-DEER. Trzeba potem wejsc na czaszke isc w prawo do sciany i z powrotem. Kliknac na czaszke i USE WITH... i na siebie. zostaniemy podpaleni i zdobedziemy klucz do mino mage rooma.

Niedowiarkow odsylam na stronke youtube.com gdzie [CHAR]Devil-demon[/CHAR] zdobywa spike sworda :cup:.

Wpiszcie "jak spike sword"

Asash 19-01-2008 21:07

@up
I wrzuć 1kk na wyspę i pojawi się w plecaku SoF a koło ciebie mino mag i ghoul X( Jak by miał to by była wielka afera jak z Potty on Harmonia -.-

Dindsuk 19-01-2008 21:17

do wszystkich intelygentnych uzytkownikow tego forum: TEN FILM TO FAKE MINO MAG NIE SUMONUJE SNAKOW, A PO QUEST BOXACH NIE DA SIE CHODZIC!!!!!1111ONEONETUFRI

Szymi_11 20-01-2008 19:21

Te wszystkie tajemnice stworzyli CipSoft by uatrakcyjnic gre bez nic było by troche nudniej na rooku ale co 10 noob o tym wie:)

Kejmilo 20-01-2008 20:26

Za kilka update'ów na tibia.com będzie możliwość kupna SS na rooku, jak i każdego itemka ;) Czego to cip nie zrobi dla pieniędzy...

Unnamet 21-01-2008 11:35

A czy ktoś wie dlaczego na tej wizy z mino nie daleko Spike'a jest meat w jednym miejscu 4 a w drugim 1 a pod ff jest jakaś dziura moze to ona prowadzi do tej wyspepki ze ss:P

aha napisalem do seymoura:
10:44 Invi Rka Slaye [5]: hi
10:44 Seymour: Hello, Invi Rka Slaye. What do you need?
10:44 Invi Rka Slaye [5]: obi
10:44 Seymour: A cousin of Thais' smith Sam. He has a shop here where you can buy most stuff an adventurer needs.
10:45 Invi Rka Slaye [5]: dallheim
10:45 Seymour: Oh good Dallheim! What a fighter he is! Without him we would be doomed.

a pomyśleliście o Paulim?? on nagle się pojawił po ktorymś update to moze to Veroth,tylko ze przebrany

Scross'Rooker 21-01-2008 23:04

@up.
Archeolog sie znalazł, niema kogoś takiego jak Veroth i nigdy nie było.
PS: Marcin zarzuć mu linkiem.

Hubertoo 21-01-2008 23:22

@Up

Stary, nie wiesz co jest grane. O tym Ver~ to jest legedna taka w Tibi. Cipy wymyslaja takei bajeczki sobie, zeby to niby naprowadzic, no mzoe nie legenda, ale zwykla historia. To jest spisane w ksiazkach np w ab w bibliotece jest cos o tym, jest tez cos na rooku w bibliotece, jest tego od peirona. To wsyzstko to sa takie male niejednoznaczne wskazowki i historie o npc.

Apropo tricka ze znikaniem ssa to ja zrobilem zeby zbniknal (te 2 sqm, mysle ze wiecei o co chodzi), robilem to rano po ssie. SIadlem do kopa okolo 16 pozniej i ten SoF znowu lezal na kamieniach. Czy wie ktos w co jaki czassie pojawia po uzyyciu pktow?? To może byc klucz do zagadki. Byc moze czas miedzy uzyciem pktow A i B przez gracza co pwooduej znikniecie SoFa a jego pojawieniem to jakis kod liczbowy, ktory okresla trzecia wpolrzedna...!!

Marcin24 21-01-2008 23:38

Cytuj:

@Up

Stary, nie wiesz co jest grane. O tym Ver~ to jest legedna taka w Tibi.
Taka legenda jak nie wiem co. Było sobie słowo "Veroth", czyli sprzedawca po angielsku. Żyło ono sobie spokojnie na Rookgaardzie. Ale wiadomo, nic nie trwa wiecznie... Koło słowa, nieobojętnie, przeszedł gracz Invi Rka Slaye. Słowo pomyślało, że to kolejny przedstawiciel Homo Erectus, dlatego się nim nie przejął. Ale Invi był uparty i zaczął czytać słowo od każdej strony! Od lewej, prawej, od góry, od dołu, ze skosów, lecz nic to nie dało (pewnie dlatego, że Invi nie umiał czytać). "Veroth" się już cieszył, ale Invi był sprytny i walnął posta na forum odnośnie tego słowa. A słowo stało się ciałem (a raczej NPC) i zamieszkało między nami, Rockstajlerami...
Cytuj:

PS: Marcin zarzuć mu linkiem.
Bajka ci wystarczy?
Cytuj:

Czy wie ktos w co jaki czassie pojawia po uzyyciu pktow??
Po save servera się pojawia.

Palkair 22-01-2008 02:24

<delete this post>

Athelas 22-01-2008 15:56

@Marcin24 ładna historyjka :) ale zmień jedną rzecz: nie ,,Veroth", a ,,Vendor" było owym słowem. to tyle, ale historia ładna :)

Scross'Rooker 23-01-2008 17:24

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Hubertoo (Post 1856047)
@Up

Stary, nie wiesz co jest grane. O tym Ver~ to jest legedna taka w Tibi. Cipy wymyslaja takei bajeczki sobie, zeby to niby naprowadzic, no mzoe nie legenda, ale zwykla historia. To jest spisane w ksiazkach np w ab w bibliotece jest cos o tym, jest tez cos na rooku w bibliotece, jest tego od peirona. To wsyzstko to sa takie male niejednoznaczne wskazowki i historie o npc.

Apropo tricka ze znikaniem ssa to ja zrobilem zeby zbniknal (te 2 sqm, mysle ze wiecei o co chodzi), robilem to rano po ssie. SIadlem do kopa okolo 16 pozniej i ten SoF znowu lezal na kamieniach. Czy wie ktos w co jaki czassie pojawia po uzyyciu pktow?? To może byc klucz do zagadki. Byc moze czas miedzy uzyciem pktow A i B przez gracza co pwooduej znikniecie SoFa a jego pojawieniem to jakis kod liczbowy, ktory okresla trzecia wpolrzedna...!!

Jak wiem co jest grane. Nadal mówię, że Verotha niema , a VENDOR'ów jest duużo w tibii.

Hubertoo 24-01-2008 00:08

A więc zwracam honor :))

Pozdro ;))

Apropo tego dead wolfa, bylem tam i badalem okolice. Ten dead wolf to tylko zwykly item na ktory nie da sie oddzialywac. Jest to tylko scierwo wolfa, ktore jest w zaawansowanym stopniu rozkladu, dalszy rozklad jest niemozliwy. Wofla nie da sie wlozyc na kamien, wiec mozliwe ze keidy go zzrzucimy cos sie aktywuje, ale to tylko teza.
Ogolnie rzecz bioroac ten wolf wazy tyle, bo nie jest zwyklym dead wolfem, tylko czyms w rodzaju ozdoby i czegos co ma nadac grze klimat :)

Muciu 24-01-2008 18:39

Spike sword, legendarna broń na Rookgaardzie, nosząca tytuł "Sword of Fury". Znajduje się ona na wysepce widocznej z północnej części wyspy. Istnieje wiele plotek na temat tej broni, jednak żadna nie została udowodniona.
Plotki

* Mówi sie że posiada ją Sunrise (najlepszy z rookstayerów).
* Na PACC area istnieje "Maze of Fury". Nikt jednak nie wie jak do niego wejść, ani jakie ma przeznaczenie. Niektórzy twierdzą, że było to kiedyś expowisko z ghoulami, inni, że tamtędy prowadził dawniej korytarz na maina. Wiadome jest jedynie, że nawet kiedy Spike Sword znika z wyspy, gruzowisko przy którym znajduje się tabliczka - Maze of Fury pozostaje bez zmian.
* Chodzą plotki że jest to quest lub nagroda za wykrycia jakiegoś ważnego buga.
* Na Tibianews jako PotD pojawił się screen ukazujący postać na wyspie posiadającą Boots of Waterwalking.

Spike sword, legendarna broń na Rookgaardzie, nosząca tytuł "Sword of Fury". Znajduje się ona na wysepce widocznej z północnej części wyspy. Istnieje wiele plotek na temat tej broni, jednak żadna nie została udowodniona.
Plotki

* Mówi sie że posiada ją Sunrise (najlepszy z rookstayerów).
* Na PACC area istnieje "Maze of Fury". Nikt jednak nie wie jak do niego wejść, ani jakie ma przeznaczenie. Niektórzy twierdzą, że było to kiedyś expowisko z ghoulami, inni, że tamtędy prowadził dawniej korytarz na maina. Wiadome jest jedynie, że nawet kiedy Spike Sword znika z wyspy, gruzowisko przy którym znajduje się tabliczka - Maze of Fury pozostaje bez zmian.
* Chodzą plotki że jest to quest lub nagroda za wykrycia jakiegoś ważnego buga.
* Na Tibianews jako PotD pojawił się screen ukazujący postać na wyspie posiadającą Boots of Waterwalking.

Rookguardian de'bove była podejrzewana o zdobycie spika, dzięki filmikowi na którym znika SoF. Jednak zarówno dialogi jak i posty na forum stanowiły mistyfikację.
* Axetox of Azura posiada screena z komnaty za mino magiem w której znajdują się skrzynki w których odnalazł kolejno: Iron Helmet, Dwarven Shield i Spike Sword. Nakręcił również 2 filmy, na których widać jego nietypowy ekwipunek.

* Shadow Rex, nakręcił film, na którym pokazane jest, jak kładzie 7 ciał potworów na grobach w respie szkieletów i dostaje golden keya, którym otwiera komnate Mino Maga, i wchodzi do portalu, który wysyła go do sali ze Spike Swordem, jednak w filmie tym jest wiele niescisłości, takich jak np. to że Minotaur Mage atakuje Eksplozjami, a nie energią lub gdy bohater wysyła wiadomość, widnieje napis "Shadow Rex mowi:" zamiast "Shadow Rex says:". Widać też w momencie wyciągania ciał na groby, że Shadow wyciąga wszystie ciała z worka. Normalnie brakłoby mu cap. Podobno SR przyznał się że to fake, a gdy zdobył prawdziwego Spike Sworda, to z podniecenia nie zrobił ss.
* Z innych źródeł wynika, że SR nigdy nie posiadał Spike sworda. Film został nakręcony na OTSie i gdy to się wydało SR powiedział że to tylko spoiler zrobiony przez niego aby pokazać jak zrobić quest ale niektórzy mówiął że to nie jest spoiler i film to 100% fake i Shadow śmieje się ze wszystkich którzy próbują zdobyć Spika w taki sposób jak pokazał on na filmie.
* Niektórzy twierdzą że SR znalazł dobrą drogę. Pomysł z ciałami jest całkiem niezły ale wielu ludzi nieudolnie próbuje go wykonać. Jeżeli chcemy sprawdzić sposób SR-a, musimy zdobyć odpowiednie ciała. Ciało Minotaura i Deera powinny ważyć po 200 oz., nie są to ciała potworów tylko elementy dekoracji o nazwie "pile of bones", niestety do tej pory takich ciał nie odnaleziono. Ciała Trolla i Wolfa powinny ważyć po 100 oz. Kilku osobom udało sie już takie odnaleść, są to elementy dekoracji znajdujące się w odpowiednim miejscu, ciało Wolfa w kręgu kamieni przy respie Orka Spearmana koło wasp toweru, a Trolla głęboko w kanałach pod częścią dla facc z respem 4 Poison Spiderów. Ciała Orka Spearmana i Spidera powinny być normalne, w 1 stopniu rozkładu.Te informacje nie są potwierdzone, pokazują tylko sposób zdobycia klucza według Shadow Rexa.

Znikanie

Spike był znany z jeszcze jednego powodu - co pewien czas znikał z wyspy pozostawiając zgaszone ognie. Pod koniec stycznia 2007 sposób został odkryty. Na screenie widać moment znikania:
8o 8o 8o 8o

Maste'rsu 24-01-2008 19:20

Podsune !!!

Podsune wam dwie żeczy
1- dlaczego na tibia.eart w mino hell jest jakas metaliczna plyta a wmino hell w tibi jest ziemia ???
2-czemu w książce "raport z mintawalndi" minos pisze o sobie ze jest w mino hellu ???

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 23:11.