Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   O wszystkim i o niczym (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=20)
-   -   Manga&Anime (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=139860)

Pacz_knight 29-07-2010 21:32

Zabrałem się za Bakemonogatari i fakt, trzeba przyznać iż anime jest dość specyficzne i rożni się od innych, tak jak to ujął Frizz-sama.
Miałem zacząć oglądanie Ourana, ale jakoś nie mam chęci na żadne komedie.

Jutro zamierzam obejrzeć Tales of Vesperia (film pełnometrażowy), a następnie, po obejrzeniu całego Bakemonogatari, zabiorę się za Kuroshitsuji raz jeszcze, by przypomnieć sobie pewne fakty z owego anime, przed rozpoczęciem drugiej serii (no, chyba że druga odsłona anime, nie ma żadnego powiązania z wcześniejszą serią...).

Btw.
Słyszeliście że One Manga kończy swoją działalność? Co o tym myślicie? ^^"

@Grycan Roztocki

Corgar Frizz 29-07-2010 23:42

@Pacz
Są dziesiątki innych serwisów z mangą, są strony grup zajmujących się tłumaczeniem. Jedynymi którzy odczują zniknięcie onemanga będą właściciele tego serwisu.

@Radix
Jak skończysz anime, to masz prawie 900 chapterów mangi. W mojej ocenie seria świetna, jednak anime o tematyce sportowej wiele nie widziałem. Ale przyjemność z oglądania jest stała, niezależnie od punktu odniesienia ;p

Nippah~!
Corgar Frizz

Tompior 29-07-2010 23:51

Wlasnie pozeram mange Hajime no Ippo i jest genialna :D
Potrafie dziennie przeczytac ~~60 chapterow, ale i tak duzo mi brakuje do Eeriona.

Radix - polecam anime po japonsku, a potem przeczytaj mange. Akcja anime konczy sie okolo 400-450 ch. mangi.

Corgar Frizz 30-07-2010 00:02

Ja niestety już z Ippo na bieżąco jestem. Za to brat ma spokój, nie musi już obawiać się nagłych Liver Blow'ów. A jak byłem na etapie wchłaniania to się czasem zdarzało.

Nippah~!
Corgar Frizz

eerion 30-07-2010 00:31

Co ty Liver Blowy to moja ulubina rzecz, którą rozdaje znajomym na lewo i prawo ;D
Ale ippo jest godne.
Mam tylko nadzieję, że obecny turniej, który teraz się rozgrywa nie potrwa za długo.

Gangrel 30-07-2010 12:31

Ciężko w to uwierzyć, ale w Bleachu w końcu stało się coś ciekawego :)

Corgar Frizz 30-07-2010 13:19

Bleach
Ukryty tekst:

I jednak Gin okazuje się być dobrym. Cholernie przewidywalny Bleach się zrobił, od dawna już nie było naprawdę niespodziewanego zwrotu akcji. A sam chapter niezły, ciekawe jak się rozwinie ta sytuacja. Aizen zginąć nie może, teraz tylko czekać co wymyśli Kubo Tite żeby tak się stało.

Czyżby czekała nas pełna przemiana w hollowa, niczym Ichigo podczas walki z Ulqiorra?

Nippah~!
Corgar Frizz

Radix 30-07-2010 20:28

Ach... No i jestem po turnieju. Piękne anime. Dostarcza mi wszelakiego rodzaju emocji. Dawno się tak nie uśmiałem oglądając kolegów z klubu, czy nie czułem tego dziwnego dla mężczyzny uczucia, gdy czarnoskóry bokser przegrał, a mimo to kibice przywitali go gorąco i z owacjami. Ach... <marzy> Przypominają mi się stare sekcje...

Grycan 30-07-2010 21:06

A ja jestem po 8 odcinkach DTB2. Trochę mnie zastanawia, co się działo pomiędzy tymi dwoma seriami, że Hei chce zabić swoją dawną "przyjaciółkę". Ale to chyba trzeba OVA obejrzeć, czyż nie?

Gangrel 31-07-2010 01:06

Gdzies tam sie to wyjasnia, jesli mnie pamiec nie myli.

Yuri_Hyuga 31-07-2010 12:34

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Grycan (Post 2774765)
A ja jestem po 8 odcinkach DTB2. Trochę mnie zastanawia, co się działo pomiędzy tymi dwoma seriami, że Hei chce zabić swoją dawną "przyjaciółkę". Ale to chyba trzeba OVA obejrzeć, czyż nie?

Tha. A Gaiden w przeciwieństwie do drugiej serii jest zajebiaszczy. No, ja bym tam wrzucił może jeszcze więcej akcji...

DDoS 31-07-2010 14:57

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Corgar Frizz (Post 2774699)
Bleach
Ukryty tekst:

I jednak Gin okazuje się być dobrym. Cholernie przewidywalny Bleach się zrobił, od dawna już nie było naprawdę niespodziewanego zwrotu akcji. A sam chapter niezły, ciekawe jak się rozwinie ta sytuacja. Aizen zginąć nie może, teraz tylko czekać co wymyśli Kubo Tite żeby tak się stało.

Czyżby czekała nas pełna przemiana w hollowa, niczym Ichigo podczas walki z Ulqiorra?

Nippah~!
Corgar Frizz

Ukryty tekst:
A ja mam nadzieję, że Aizen zginie, a Gin okaże się być main villain :D Nie chcę go jako dobrego w każdym razie, nie pasuje mi "snake" do takich

Pacz_knight 01-08-2010 21:34

W sieci pojawiła się długo oczekiwana trzecia seria Code Geass. ;)

Obejrzałem w całości Bakemonogatari. Seria w której przeplata się wątek miłosny, życiowy, gdzieniegdzie ukazuje jest trochę akcji. Przede wszystkim anime opowiadające o dziwactwach. No i w sumie samo w sobie jest dziwne. ^^"
Seria jak najbardziej na plus, ale nie mogę jej racjonalnie ocenić, bo jest straaaasznie dziwaczna. xD

Teraz oglądam już z kolei 5 odcinek Baka to Test to Shoukanjuu. Jak na razie anime w ogóle mi się nie podoba. Humor jeśli ma być już głupkowaty, to niech będzie dobrze obmyślony...
Jedyne co spodobało mi się w tej trywialnej serii, to ending. Jest tak świetny, że ustawiłem go sobie jako dzwonek na telefonie. ^o^

@down
Manga

milano8 01-08-2010 22:17

code geass anime czy manga bo juz mi nie powiem co stanelo OO

Herbi_Oxyna 01-08-2010 23:59

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez milano8 (Post 2775209)
code geass anime czy manga bo juz mi nie powiem co stanelo OO

Manga. Na kreskowka.pl już jest skanlacja ;d

A ja, debil dopiero Anime zacząłem oglądać, gdy przeczytałem, że fabułą przypomina nieco DN'a :|

@down
Podobieństwa:
- Psychika bohaterów
- Moc, która w pewien sposób może spowodować śmierć (w pierwszym wypadku jest to notatnik, a w drugim jest to Geass, którym można kogoś zmusić do samobójstwa)

Poza tym nie ma podobieństw, ale mimo wszystko, Code Geass jest najbardziej ze wszystkich innych anime zbliżony do Death Note'a

P.S.
Ukryty tekst:
Od śmierci L'a w DN były jeszcze ciekawe wątki, ale przyznaję, że nie było to już to samo ;(

Gangrel 02-08-2010 01:39

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Herbi_Oxyna (Post 2775226)
Manga. Na kreskowka.pl już jest skanlacja ;d

A ja, debil dopiero Anime zacząłem oglądać, gdy przeczytałem, że fabułą przypomina nieco DN'a :|

Jedynym, czym mi przypomina DN, to złożonością. Pod każdym innym względem bije DN, zresztą, pod względem fabuły też, jako że DN od któregoś tam odcinka(gdzieś tam za połową, nie chce spoilować, nie wiem czy nie uchował się jakiś człeczek, który by jeszcze nie oglądał) jest denne.

milano8 02-08-2010 03:28

nie ma mechow nie ma lulusza, sa tylko podobne mordy tyle. Typek jakis z fma sie wyrwal chyba oO We want Lelouch , All hail lelouch all hail britannia

nemelza3 02-08-2010 13:23

Seikimatsu Occult Gakuin
Widział to ktoś już? Bo ja po pierwszym odcinku jestem i mówie, że fajne. Może nawet lepsze niż FullMetalAlkemist?

Gangrel 02-08-2010 14:17

Kpisz czy prowokujesz?

milano8 02-08-2010 15:42

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez nemelza3 (Post 2775279)
Seikimatsu Occult Gakuin
Widział to ktoś już? Bo ja po pierwszym odcinku jestem i mówie, że fajne. Może nawet lepsze niż FullMetalAlkemist?

nic nie przebije fma i nawet nie ma co porownac co jest lepsze a co gorsze, gdyz to anime zapisalo sie w historii ;]

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 08:11.