Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   O wszystkim i o niczym (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=20)
-   -   Manga&Anime (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=139860)

Nari 01-09-2010 13:18

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez eerion (Post 2780135)
@Nari:
Powiedz co oglądałeś, to spróbuje coś znaleźć.
A no i powiedz co wbiło cię w fotel

Zdecydowanie za dużo tego, żeby wymieniać wszystko. Ostatnio mocno wciągnęło mnie Bokurano. Poza tym podobały mi się muzyczne anime, typu Nana, Nodame Cantabile czy Skip Beat. Ewentualnie jeszcze coś w stylu Chrno Crusade.

Corgar Frizz 01-09-2010 16:03

Muzyczne powiadasz? BECKa obejrzyj, moja ulubiona seria z wątkiem muzycznym. Nie będę pisał o czym jest ta seria, bo nieszczególnie mi to wychodzi, a wystarczy tylko wpisać tytuł w google ;p

W każdym razie seria ma wciągającą fabułę, ładną kreskę i co najważniejsze - świetną oprawę muzyczną.

Jeśli zaś wolisz coś z większą ilością akcji, szczerze polecam Samurai Champloo. Świetna akcja, genialny humor, jak dla mnie idealna seria na rozluźnienie.

Nippah~!
Corgar Frizz

Tompior 01-09-2010 16:23

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Nari (Post 2780136)
Zdecydowanie za dużo tego, żeby wymieniać wszystko. Ostatnio mocno wciągnęło mnie Bokurano. Poza tym podobały mi się muzyczne anime, typu Nana, Nodame Cantabile czy Skip Beat. Ewentualnie jeszcze coś w stylu Chrno Crusade.

Muzyczne anime? Najbardziej epicki OST = MACROSS FRONTIER =]

Nari 01-09-2010 19:49

To są tak oczywiste serie, że raczyłem o nich nie wspominać... ;-). Coś w tym stylu znacie?

Tompior 01-09-2010 21:26

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Nari (Post 2780193)
To są tak oczywiste serie, że raczyłem o nich nie wspominać... ;-). Coś w tym stylu znacie?

To racz wspomniec o Macross Frontierze w swoim profilu na anime-planet :P

Nari 01-09-2010 22:34

On nie jest aktualizowany już chyba od co najmniej pół roku ;)

Corgar Frizz 03-09-2010 13:00

To na co czekasz, aktualizuj go ;p

Nippah~!
Corgar Frizz

Grycan 05-09-2010 00:42

@Golden Boy
Jeden odcinek z sześciu i już twierdzę, że jest świetne. :D Nie ma to jak chwila uśmiechu połączona z cyckami. ;)

Gangrel 05-09-2010 01:58

Tylko cycki ci w glowie, a powinny w rekach.

Powodzenia.

Pacz_knight 05-09-2010 10:16

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Herbi_Oxyna (Post 2778169)
Pacz, ja cię nie rozumiem. Mógłbym ciągle oglądać anime typu Bakunyuu Oyako, czy KissXsis i wcale złych opinii o nich nie mam ;p

To jak widać różnimy się znacznie poziomem intelektualnym i stanem dojrzałości.
Nie był bym w stanie oglądać przez cały czas tak pustawe serie, mimo iż spora część ecchi taka jest. ;/

@topic
Obejrzałem w całości Durarara!!. Anime jest świetne! Ciężko mi coś więcej stwierdzić na temat tej serii, bo nadal jestem pogrążony w dziwnej ekstazie po obejrzeniu owego anime. ^^"

Wczoraj skończyłem również Ga-Rei-Zero. Początek zapowiadał się obiecująca, niestety pod koniec serii troszkę się rozczarowałem.
Cieszę się jednak, że anime zakończyło się w całkiem dramatyczny sposób (ci co oglądali wiedzą o czym mowie - zwłaszcza o jednej postaci).
Z tego co wynika z fabuły, zapowiada się chyba kolejna seria. ;p

Rayza 05-09-2010 18:38

Cytuj:

Pacz_knight
Nie był bym w stanie oglądać przez cały czas tak pustawe serie, mimo iż spora część ecchi taka jest. ;/
A ty się byłeś zszokowany jak mówiłem ze ecchi-anime mi sie przejadło~~

@Temat
Poleci ktoś jakieś dobrze rozweselające Anime/mange? i jakąś dobrą poważna serie ? [bez mechów zbytnio]

Corgar Frizz 05-09-2010 18:51

@Rayza
Coś na dobry humor? Kaichou wa Maid-sama.
Dawno nie oglądałem tak śmiesznej serii^^ Co prawda jeszcze wychodzi, ale jest już na tyle (23) odcinków, żeby urządzić dłuższy maratonik.

Nippah~!
Corgar Frizz

Grycan 05-09-2010 21:25

Ma ktoś sprawdzonego torrenta z Clannadem? Bo nie chcę po kolei sprawdzać każdego torrenta którego spotkam. Nawet tych z nyaatorrents.

Corgar Frizz 05-09-2010 22:49

@Grycan
http://www.bakabt.com/153955-clannad...h-264-aac.html
Chyba że nie masz konta na bakabt, wtedy nie masz innego wyboru, musisz je zrobić ;p

Nippah~!
Corgar Frizz

eerion 05-09-2010 22:54

@up:
Na BakaBT masz 5 różnych wersji Clannada (zwykły, HD, blablablabla, itd)

milano8 06-09-2010 04:30

A ja mam wykradziony scenariusz do Amerykanskiego Death Note'a, fejk czy nie fejk, ale zapowiada sie jak w dragon ball evolution, czyli kicha. Jak chcecie linka to pisac to sobie sami ogarniecie

Grycan 06-09-2010 08:38

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Corgar Frizz (Post 2780584)
@Grycan
http://www.bakabt.com/153955-clannad...h-264-aac.html
Chyba że nie masz konta na bakabt, wtedy nie masz innego wyboru, musisz je zrobić ;p

Nippah~!
Corgar Frizz

Nie musiałem zakładać konta. o.0 Ściągłem torrenta bez problemu i zacząłem pobierać normalnie serie. o.0

eerion 06-09-2010 10:45

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Grycan (Post 2780596)
Nie musiałem zakładać konta. o.0 Ściągłem torrenta bez problemu i zacząłem pobierać normalnie serie. o.0

Buahahahaha. Zaraz walne xD
Wiesz, że właśnie najprawdopodobniej nabijasz download dla konta Grycana, do tego jak odkryją dwa różne IP/Dwa różne miejsca to on dostaje perma bana z automatu? :D

Tompior 06-09-2010 10:55

Nie rozumiem :P
Przecież on ściąga bez żadnego logowania, więc w jaki sposób może nabijać komuś download?
BTW. Moje pierwsze 2-3 anime też ściągnąłem bez zakładania konta.

eerion 06-09-2010 11:39

Jeśli dajesz komuś torrenta to zawiera on informację na kogo konto ma być nabijane ratio :P. Więc w momencie gdy ty komuś dajesz, to jakby użyczasz mu swojego konta bez dawania passów.
Chyba, że ściągaliście ze strony i to nie logując się - wtedy to jest jakiś błąd, bo tak nie powinno być.

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 23:25.