Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   RPG (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=26)
-   -   World of Warcraft - Official Blizzard Servers (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=183914)

eerion 13-09-2009 01:24

A ja ostantio na mmo czytałem fajny temat, że Arthas został zabity, a prawdziwym królem liszem stał się Kael'Thas Sunstrider, który przeżył Magister Terrace!

Rótfl

Frezko 13-09-2009 08:23

Cytuj:

i i ch*j ze byla zrodlem magii i tak ja emitowala, z Studni elfy wykozystywaly, ulamki jej mocy, Legion za huja nie mogl by jej przeoczyc czy NE by jej uzywaly czy nie, btw powiedz mi skąd czerpiesz informacje na temat wow'a oprocz samego wow'a oraz w3 ? tylko nie peirdol o stronach jak mmo bo tam czasami pisza lepsiejsze bzdury niz ty...
Z książek i komiksów Warcrafta :D i wiem że na mmo champion jest dużo kłamstwa.

Cytuj:

Ale kiedy jego dusza była w ciele Medivha nie miał jakieś władzy nad legionem, nawet dusza Medivha krzyżowała mu niektóre plany.
Więc był to plan Sargerasa, nie Burning Legionu.
Jak Sargeras jest założycielem to jak nie mógł byc to plan legionu :D.

CytrynowySorbet 13-09-2009 08:37

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez eerion (Post 2646480)
A ja ostantio na mmo czytałem fajny temat, że Arthas został zabity, a prawdziwym królem liszem stał się Kael'Thas Sunstrider, który przeżył Magister Terrace!

Rótfl

Ja czytałem, że Lich King, to naprawdę Illidan, którego tak naprawdę nie zabiliśmy : o

Bluray 13-09-2009 12:59

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Frezko (Post 2646505)
Jak Sargeras jest założycielem to jak nie mógł byc to plan legionu :D.

Teraz Ty nie czytasz ze zrozumieniem. KIEDY DUSZA SARGERASA ZNALAZŁA SIĘ W CIELE MEDIVHA, nie żądził on już Burning Legionem. A Sargerasa już nie ma, jedynie jego dusza gdzieś się włóczy :P

_WrD_ 18-09-2009 17:12

Wiem, że to nieładnie wtrącać się w sprawy dorosłych (:D), ale chciałem pogratulować użytkownikowi Frezko umiejętności czytania & pisania.
I, na Boga, paLadyn, a nie palladyn. Jedno 'L'.

A teraz wypowiem się o nadchodzącym Katakliźmie. Cóż, z jednej strony mi się podoba, z drugiej nie. Zacznę od tego, co mi się NIE podoba.
No tak. Tauren paladyn. Jeszcze trolla druida czy undeada huntera zrozumieć mogę, ale to już lekka przesada (podobnie jak NE mage). Nie wiem, dlaczego i z jakiej dupy to Blizz wziął, ale ok. "Sun God". Taa. Paladyńskie Światło a światło Słońca to co innego... Niech jeszcze zrobią draenei rogue.
Dalej... Początek trailera. "As the terrible war against the Lich King continues..." Co?! Skoro Arthas nie został pokonany w drugim dodatku, czemu, do cholery, nazywa się on Wrath of the Lich King?! Blizzard zrobił nas w chuja, wydawając go, i tyle.
No, to tyle z tego, co mi się nie podoba, jednak reszta jest do przejścia.

Dobrze, że gobliny, które znamy z gry, pozostaną neutralne. W pierwszej chwili myślałem, że do Hordy dołączyły te gadgetzańskie. Worgeni też całkiem całkiem, a jeśli to z zamianą w "ludzia" i na odwrót jest prawdą, może być ciekawie.
Azeroth, stary Azeroth. To mi się podoba. Blizzard wraca do korzeni, do klasycznego WoWa. No i w końcu będzie można latać! Nowy Orgrimmar (w końcu wieże Zeppów będą tuż przy bramie :D), nowe Undercity. Nowy Azeroth!
Dużo smaczków, całkiem możliwe, że wrócę.

Grue 18-09-2009 22:09

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez _WrD_ (Post 2649616)
Dużo smaczków, całkiem możliwe, że wrócę.

Ja tez. Tylko jeszcze nieiwem jako kto. Albo dobije 80 lockiem, albo zaczne nowa klasa (worgeni!!!!)... Tylko musze robote zmienic :p

ponczus 18-09-2009 23:15

@WrD którego boga? Obie formy są dopuszczalne. Całe tomy na ten temat napisano czy przez jedno czy przez dwa i dano sobie spokój.

Chcę w tym miejscu podziękować Blizzardowi za wprowadzenie Worgenów. Wydrenuje to olbrzymią część huntardów, upośledzonych palladynów i hunterów bez peta. Tak jak DK przyjął w swe szeregi większość opóźnionych w rozwoju dzieci, tak teraz worgeni zrobią to samo.

Z kolei gobliny to jakaś pomyłka. W dodatku tlumaczenie Blizza że horda potrzebuje czegoś małego i smiesznego mnie zniszczyło.

Zobaczymy jak będzie wyglądał ten path of titans i mam nadzieję na kontynuowanie podziału nie tylko na normal/heroic ale też easy/hard.

A kto powiedział że Arthas jest Lich Kingiem? Lich King ma tylko postać Arthasa. Zresztą bodajże w czasie pojedynku z Yoggim się trochę wyjaśnia o co chodzi.

eerion 19-09-2009 03:56

Cytuj:

Z kolei gobliny to jakaś pomyłka. W dodatku tlumaczenie Blizza że horda potrzebuje czegoś małego i smiesznego mnie zniszczyło.
Ghostcrawler to mówił? xD Nie przejmuj się tym.
Lorowe tłumaczenie jest takie:
W czasach gdy Deathwing panoszył się po azerothie, gobliny służyły mu jako niewolnicy. Teraz, gdy powrócił i zażądał od nich znowu posługi (niewolnictwa), te uciekły do Hordy (do której im o wiele bliżej niż do alliance). Nikt nie chce być niewolnikiem.
Cytuj:

No tak. Tauren paladyn. Jeszcze trolla druida czy undeada huntera zrozumieć mogę, ale to już lekka przesada (podobnie jak NE mage). Nie wiem, dlaczego i z jakiej dupy to Blizz wziął, ale ok. "Sun God". Taa. Paladyńskie Światło a światło Słońca to co innego...
Cytuj:

Light is God-like

Several characters in-game imply that the light may have a sapient will, that it can decide on matters, grant mercy, and that it even suffers. Velen states "May the Light have mercy on your soul". Matis the Cruel refers to the Light as suffering. Vindicator Kuros refers to the Light as "not permitting" Matis to act.
The young Brigitte Abbendis seems to believe that the Holy Light is some kind of God-like sapient entity with a will, which it expresses in ways that that are not meant to be understood. She writes that it calls to her in the The Path of Redemption and The Diary of High General Abbendis, saying "Come to me...". She believes that it is able to take notice of believers good deeds, works and prayers. She states that the force of its voice, has clarity, and sense of purpose.
However, the entity that calls her may be something else, far more sinister, as she discusses in diary that it commands her to abandon the Scarlet Crusade to its doom, an act she believes is dishonorable. However, the Scarlet Crusade is described as a lawful evil organization, so the entity might be benevolent after all.
It might be possible that Abbendis' belief that Holy Light is a sentient being might be a link to some of the early beliefs of the Clerics of Northshire and some of the Knights of the Silver Hand in Warcraft I and II.
Some of the draenei also appear to believe that the Light is sentient.
Some denizens of Azeroth and Outland (such as "Dirty" Larry) refer to death as "going to meet your maker".
Do tego trzeba wziąść pod uwagę, że taureni kontakt z night elfami mają od długiego czasu. Pierwsyz był podczas War of the Ancient, a taureni zostali włącznei do cenarion circle zanim malfurion jeszcze zapadł w sen. O ile nie zostało sprecyzowane kiedy to dokładnie było, to na pewno było to dość dawno. Główną boginią Nelfów jest Elune - Bogini Księżyca (tego większego, bo w Azerothie są dwa ;P). Taureni są bardziej słoneczną rasą. Do tego Bóstwa słońca i księżyca są oczyma Earthmother. Więc Taureni z tej dwójki raczej ku słońcu się skłaniali. Łącząc to z cytatem, którym załączyłem można zacząć łączyć to do sensownej kupy. A przynajmniej tak mi się wydaje :P.

maxen13 19-09-2009 09:56

Witam,

dzisiaj sobie uaktywniłem triala i powiem Wam, że samemu to nudnawo się gra,a niektóre ograniczenia mojego konta trochę bolą...

Czy ktoś z Was może nie dawno zaczął gre, albo po prostu szuka kogoś z kim można by porozmawiać? Albo może ktoś chce od nowa zacząć bo jeśli mi się spodoba to chyba sobie kupie podstawke a później TBC. Grał będę magiem, warrem lub druidem. Frakcja obojętna choć lepiej się czuje w Hordzie.

P.S: Bardziej by mi pasował jakiś serwer RP.

eerion 19-09-2009 14:01

Ja gram na serwerze PvP - MAgtheridon. Jak chcesz to tam wpadnij, pogadać zawsze można. Nick - Eerion.

Bluray 19-09-2009 14:20

Grue wracaj na Anachronosa xD

_WrD_ 19-09-2009 19:48

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez ponczus (Post 2649896)
A kto powiedział że Arthas jest Lich Kingiem? Lich King ma tylko postać Arthasa. Zresztą bodajże w czasie pojedynku z Yoggim się trochę wyjaśnia o co chodzi.

Whatever, to nie zmienia faktu, że Blizzard zrobił nas w jajco. Lich King powinien zostać pokonany w WotLK.

Eerion - szczerze mówiąc, nawet dla taurena rogue znalazłoby się lore'owe wytłumaczenie ;) Dla mnie tak czy tak jest to bezsensowne.

Btw, kiedy Cataclysm ma mieć premierę? Tzn, wiem, że "when it's done", ale może jest znana jakaś dokładna data? :D

CytrynowySorbet 19-09-2009 20:17

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez _WrD_ (Post 2650510)
Whatever, to nie zmienia faktu, że Blizzard zrobił nas w jajco. Lich King powinien zostać pokonany w WotLK.

Chyba źle zrozumiałeś trailera. To "As the terrible war against the Lich King continues blabla" znaczy, że my w tej chwili walczymy z LK i jego armiami, a tymczasem Deathwing już planuje kataklizm, o którym jeszcze nie wiemy (no dobra, Highborne'si coś wyczuwają).

Cytuj:

Btw, kiedy Cataclysm ma mieć premierę? Tzn, wiem, że "when it's done", ale może jest znana jakaś dokładna data? :D
Luty / Marzec / Kwiecień 2010, na temat tych miesięcy są spekulacje.

kołbaś 19-09-2009 21:11

byly ploty na mmo champion ze na koniec stycznia, chociaż wg mnie to malo prawdopodobna data. Musi być jeszcze cos takiego jak Cytadelka + coś a'la SWP było. I mam nadzieje ze będzie to to pokarze ze blizz umie jeszcze wydać kontent na poziomie, którego ludzie zrobią z wielkim trudem, a nie każdy kto chce.

CytrynowySorbet 19-09-2009 23:04

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez kołbaś (Post 2650582)
coś a'la SWP było.

Please nieeeeeeee. To by był fail kompletny ._.

Chociaż... może jakiś Nerubiański raid... albo z Vrykulami... MECHAGNOMY!

Bluray 19-09-2009 23:59

A jeszcze przed dodatkiem ludzie płakali, że zwykli gracze będą mogli pokonać tak potężną istotę jak Lich King.

_WrD_ 20-09-2009 09:19

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez CytrynowySorbet (Post 2650535)
Chyba źle zrozumiałeś trailera. To "As the terrible war against the Lich King continues blabla" znaczy, że my w tej chwili walczymy z LK i jego armiami, a tymczasem Deathwing już planuje kataklizm, o którym jeszcze nie wiemy (no dobra, Highborne'si coś wyczuwają).

Możlwe, że źle zrozumiałem. Myślałem, że on to mówi w czasie, gdy kataklizm już się wydarzył, a nie kiedy Deathwing go planuje ;p
No to coraz mniej tych "minusików". Zachęcacie mnie do olania szkoły, eh :D

Smoczek8228 20-09-2009 10:17

Obstawiamy ile bedzie mieć patch do Kataklizmu - nowe instancje, rasy, i stary świat zmieniony. 2gb?? 3 gb??

Cygan Slejter 20-09-2009 13:05

a ja mysle ze wiekszosc rzeczy bedzie na plytce ;)

CytrynowySorbet 20-09-2009 20:59

A może będzie podzielone na kilka części :s

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 22:04.