Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   O wszystkim i o niczym (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=20)
-   -   Wydarzenia sportowe (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=121450)

Maggic 12-02-2008 15:07

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Yoh Asakura (Post 1894974)
W najbliższych meczach raczej nikt nie zgubi punktów (chyba, że zremisujecie z Derby, ew. z Fullham), prawdziwa walka zacznie się dopiero od 31 kolejki, wtedy to gramy ze wszystkimi z wielkiej czwórki (choć Liverpool już do niej nie należy). Jeżeli uda nam się wygrać z Chelsea i Liverpoolem(akurat z tymi nie będzie trudno), to na OT możemy nawet i przegrać - ciągle będą 2 pkt. przewagi, a potem już jakichś cięższych meczy nie będzie. Więc w sumie spotkanie na OT (zakładając taką wersję) jest średnio ważne :P

Jaki rzut wolny ?

Lekceważ rywali dalej, lekceważ.

Yoh Asakura 12-02-2008 15:24

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Maggic (Post 1895205)
Lekceważ rywali dalej, lekceważ.

Podałem tylko optymistyczną wersję wydarzeń...

Slay 12-02-2008 16:59

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Yoh Asakura (Post 1895238)

Realistyczna brzmi tak: MU i Arsenal ida leb w leb, po 30 kolejkach jest roznica gora 1 punktu na czyjas korzysc. Pozniej Kutafonierzy przegrywaja z Chelsea, przegrywaja z Liverpoolem, na OT zbieraja baty od MU i mistrzostwo przypada Czerwonym Diablom.
Bo "futbol bywa okrutny".

Yoh Asakura 12-02-2008 17:07

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Slay (Post 1895464)
Realistyczna brzmi tak: MU i Arsenal ida leb w leb, po 30 kolejkach jest roznica gora 1 punktu na czyjas korzysc. Pozniej Kutafonierzy przegrywaja z Chelsea, przegrywaja z Liverpoolem, na OT zbieraja baty od MU i mistrzostwo przypada Czerwonym Diablom.
Bo "futbol bywa okrutny".

Pożyjemy, zobaczymy, niczego nie można wykluczać.

Mumin121 12-02-2008 18:14

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Yoh Asakura (Post 1895238)

Jak zawsze.

Yoh Asakura 15-02-2008 18:08

Oj, oj, oj, tak źle chyba nigdy nie było - z całej kadry ostało się raptem 14 grajków, reszta składu zdziesiątkowana przez kontuzje. Ciężko będzie, ciężko...

Slay 15-02-2008 19:35

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Yoh Asakura (Post 1901218)
Oj, oj, oj, tak źle chyba nigdy nie było - z całej kadry ostało się raptem 14 grajków, reszta składu zdziesiątkowana przez kontuzje. Ciężko będzie, ciężko...

A to wszystko przez generala Franco.

Articuno 15-02-2008 23:29

Współczuje Ronaldo z całego serca. Nie ważne, że grał w interze i milanie, ale to był na prawdę super zawodnik, jeden z moich ulubionych. 3 zerwane wiązadła kompletnie go zniszczyły, smutne :(. Ale ma bardzo pozytywne wyniki badań, okres przerwy w gre wynosi zaledwie... 9 miesięcy

Calen Futh 16-02-2008 09:19

Wreszcie sie doczekaliśmy tego Pucharu Anglii. Szkoda, że nierówny pojedynek to będzie skoro połowa składu Arsenalu nawet nie pojedzie do Manchesteru.

Rukahs 16-02-2008 20:10

Jakie kaleki ta rezerwa... Brawa dla ManU.

Calen Futh 16-02-2008 20:53

83' Manchester U. 4 - 0 Arsenal

Ajajaj <3

Yoh Asakura 16-02-2008 20:56

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Calen Futh (Post 1903823)
83' Manchester U. 4 - 0 Arsenal

Ajajaj <3

Przecież wy nie graliście z Arsenalem, to jakieś kaleki z Fidżi...

Thomisson 17-02-2008 09:14

Aż takiego zwycięstwa się nie spodziewałem ;)

Yoh Asakura 18-02-2008 00:21

A Welsh Open wygrał nie kto inny, tylko Mark Selby. Przegrywał 8:5 z O'Sullivanem, odrobił straty i ostatecznie pokonał Ronniego. Brawo Selby.

Calen Futh 18-02-2008 07:01

A szkoda. Ja jak zawsze kibicowałem Ronniemu ;s Ten to przynajmniej grał widowiskowy snooker, taki, że aż miło było oglądać, a Selby nic nie ryzykował ;s

A z innej beczki do znamy zwycięzce tegorocznego Pucharu Świata w skokach. Trzeba przyznać, że Morgi super formę w tym sezonie ma.

A z jeszcze innej beczki to juro LM wraca <3 Cieszę się jak cholera ;*

Slay 18-02-2008 09:35

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Calen Futh (Post 1906474)
A z jeszcze innej beczki to juro LM wraca <3 Cieszę się jak cholera ;*

Ja sie bede cieszyc dopiero jak odpadna Kutafonierzy - tj. za tydzien albo dwa, nie pamietam kiedy rewanze...

Articuno 18-02-2008 12:17

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Calen Futh (Post 1906474)
A z innej beczki do znamy zwycięzce tegorocznego Pucharu Świata w skokach. Trzeba przyznać, że Morgi super formę w tym sezonie ma.

Taa, ale jest głupi:) Widzieliście jego jakiś wywiad w TVP? Robi se przerwy
kilku-sekundowe i cieszy mordę tym swoim fałszywym uśmieszkiem. Może to i zazdrość, ale też koleś się w*****a, gdy zajmie to 3 miejsce :|

Calen Futh 18-02-2008 17:44

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Slay (Post 1906522)
Ja sie bede cieszyc dopiero jak odpadna Kutafonierzy - tj. za tydzien albo dwa, nie pamietam kiedy rewanze...

A tam. W sumie to nie lubię i Arsenalu i Milanu, ale moją nienawiść do Milanu stawiam na piedestale więc będę kibicował Arsenalowi.

A najbardziej to mnie w*****a TVP- w środę jest ciekawy mecz Arsenalu z Milanem, albo Lyonu z Manyoo to oni kurwa puszczać będą Celtic, bo tam Boruk gra >.< Już mnie cholera z tym bierze.

@up: A ze skoczków to ja i tka najbardziej lubię Ammana. To jest fajny koleś :)

A w ćwierćfinale F.A. Cup Z Manyoo zagra Portsmouth :)

Maggic 19-02-2008 02:27

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Calen Futh (Post 1907254)
A tam. W sumie to nie lubię i Arsenalu i Milanu, ale moją nienawiść do Milanu stawiam na piedestale więc będę kibicował Arsenalowi.

A najbardziej to mnie w*****a TVP- w środę jest ciekawy mecz Arsenalu z Milanem, albo Lyonu z Manyoo to oni kurwa puszczać będą Celtic, bo tam Boruk gra >.< Już mnie cholera z tym bierze.

@up: A ze skoczków to ja i tka najbardziej lubię Ammana. To jest fajny koleś :)

A w ćwierćfinale F.A. Cup Z Manyoo zagra Portsmouth :)

eee tam stary nie dramatyzuj... celtic chyba dopiero tylko 5 razy pokazali :)

Articuno 19-02-2008 12:38

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez TVP
My zapraszamy na mecz Celtic - Barcelona. W środowy wieczór odbędą się równie ciekawe mecze jak...

Może niedokładnie napisałem, ale coś takiego było w głównym wydaniu Sportu :]

Calen Futh 19-02-2008 23:40

Roma wygrywa z Realem, Chelsea remisuje z Olimpiakosem - co to sie dzieje? xd

Doom Terror 20-02-2008 00:50

KPINA! Z calym szacunkiem dla Manciniego ale w 10 z 3 defensywnymi pomocnikami dominowac srodek pola mozna ze sienami i innymi badziewiami...Vieira DRAMAT to co gral a wlasciwie p'dolil to jedna wielka zenada i jeszcze ta reka...Wynik oddaje obraz meczu tylkow iewielkim stopniu...powinnismy przegrac 3-0,tak sie koncza zabawy w asekuracje w pierwszym spotkaniu dwumeczu..

Articuno 20-02-2008 11:46

Avram Grant to idiota, jak można oszczędzać zawodników na kompletnie nie ważny Carling Cup kosztem 1/8 finału LM?

kzez1986 20-02-2008 14:00

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Calen Futh (Post 1910311)
Roma wygrywa z Realem, Chelsea remisuje z Olimpiakosem - co to sie dzieje? xd

Zdarza się. Roma i Olimpiakos grali na własnym poisku. Tak więc wyniki Chelsea i Realu nie są złe. Tym bardziej, że te drużyny grały dobrze, tylko miały trochę pecha (słupek, niska skuteczność). Myśle, że na swoim boisku sobie poradzą, gdyż wątpię żeby jedna drużyna zagrała tak nieskutecznie dwa mecze.

Xendriel 20-02-2008 19:04

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Doom Terror (Post 1910466)
KPINA! Z calym szacunkiem dla Manciniego ale w 10 z 3 defensywnymi pomocnikami dominowac srodek pola mozna ze sienami i innymi badziewiami...Vieira DRAMAT to co gral a wlasciwie p'dolil to jedna wielka zenada i jeszcze ta reka...Wynik oddaje obraz meczu tylkow iewielkim stopniu...powinnismy przegrac 3-0,tak sie koncza zabawy w asekuracje w pierwszym spotkaniu dwumeczu..

Ja bym sie o Inter nie martwil bo moim zdaniem na san siro odrobia straty, a rewanż bedzie o tyle ciekawy ze Inter bedzie musial zaatakowac czyli zagrac duzo bardziej ofensywnie.

A co do dzisiejszych meczy to licze ze Barca odzyska skutecznosc i juz po pierwszym meczu bedzie bliska awansu,choc wiadomo ze celtic na wlasnym boisku gra swietnie. W innych meczach bardzo ciekawie zapowiada sie spotkanie Arsenalu z Milanem m.in dlatego ze kompletnie niewiem jak zagra Milan (stac ich na wszystko)8o

<8>Borys<8> 20-02-2008 21:02

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Xendriel (Post 1911632)
Ja bym sie o Inter nie martwil bo moim zdaniem na san siro odrobia straty, a rewanż bedzie o tyle ciekawy ze Inter bedzie musial zaatakowac czyli zagrac duzo bardziej ofensywnie.

Inter to taki team co potrafi wygrać z każdym i z każdym przegrać. A mając (od lat) taki skład powinni wygrywać. Liverpool moim zdaniem zremisuje bramkowo z interem, hmm 1:1 i zaczną się faule, kartki- najpierw inter a potem L'pool (włoch Anglikowi pluć w twarz nie będzie xD)
więc zapowiada się ciekawie xD.

Dziś ManU wygra, Arsenal ciężko powiedzieć (mają pewnie słabe morale po porażce 4:0 z ManU :P:P) Celtic zremisuje.

Chodź to tylko jeden Bóg wie, football jest nieprzewidywalny i nie uczciwy.

Dark Sven 20-02-2008 21:56

Jebać TVP 2 i Boruca...

Thomisson 20-02-2008 22:32

Ale szmata Valdesa ;0 Po pierwszej połowie 2-1 dla Celtów ;D

MU-Lyon 0:0 po pierwszej odsłonie

Dark Sven 20-02-2008 23:41

Mecz na szczycie
Arsenal vs Milan
0:0

Kto oglądał, nie żałuje. Ładne widowisko, aczkolwiek strzałów i goli brakowało, więc można czuć pewien niedosyt. Świetna oprawa na Emirates, Kanonierzy grali dobrze, zdarzało się im cisnąć, ale brakowało wykończenia (Aczkolwiek poprzeczka Adebayora w 94 minucie zatrzymała akcje serca).

Jakie wnioski będą na San Siro? 1 napadzior nic nie da, oraz muszą być strzaly z dystansu Ambrosiniego, Pirlo, Kaki, Seedorfa no i Pato/Gila.

Yoh Asakura 20-02-2008 23:42

0:0, gorąco w końcówce, Arsenal miał przewagę, ale zabrakło skuteczności. A za wspólnie spędzony czas dziękuje Svenowi, miło się z tobą przeżywało to widowisko.

Dark Sven 20-02-2008 23:43

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Yoh Asakura (Post 1912327)
0:0, gorąco w końcówce, Arsenal miał przewagę, ale zabrakło skuteczności. A za wspólnie spędzony czas dziękuje Svenowi, miło się z tobą przeżywało to widowisko.

; )

Pomimo różnicy zdań potrafimy rozmawiać ze sobą, aczkolwiek jest to balansowanie na cienkiej, czerwono-czarno- białej linii.

Emok 20-02-2008 23:45

2:3, damn.

Raul 20-02-2008 23:53

Obrona Celticu... [']

Mumin121 21-02-2008 00:14

Zamykałem oczy jak Barca dostała piłke i pędziła ku bramce Boruca.
Komentatorzy mieli racje, z taką obroną nie mają czego szukac w LM.

Dobry mecz bramkarza Celticu, chociaż całą jego pracę zaprzepaściła defensywa.
Ale cóż, wygrał lepszy.

@down

To zwycięstwo można porównać do zwycięstwa Barcelony ze średnią drużyną z ligi hiszpańskiej.

Bols 21-02-2008 00:18

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Raul (Post 1912357)
Obrona Celticu... [']

oj racja, racja... juz ja bym lepiej gral. ^.-

mimo wszystko, mysle, ze celtic zgasil troche barce, stawiajac ja w obliczu przegranej. ;d

Thomisson 21-02-2008 00:26

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez __DARK_SVEN__ (Post 1912324)
Kto oglądał, nie żałuje.

Większość musiała oglądać żałosną grę, rodem z przedszkola, obrony Celticu. Przynajmniej było śmiesznie (Valdes)

Mumin121 21-02-2008 00:28

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Thomisson (Post 1912437)
Większość musiała oglądać żałosną grę, rodem z przedszkola, obrony Celticu. Przynajmniej było śmiesznie (Valdes)

Jedyne co było śmieszniejsze od obrony Celticu. ^^

A tak w ogóle:

Fenerbahce 3 : 2 Sevilla

Calen Futh 21-02-2008 10:26

A w meczu Lyon-Manyoo młodziutki Benzema znowu pokazał, że ma aspiracje na najlepszego napastnika młodego pokolenia. No cóż- NA OT Lyonowi nie będzie tak łatwo. Nie dość, że gorzej grają na wyjazdach, to atmosfera OT bardzo nakręca Manyoo (warto wspomnieć dwumecz z Romą w tamtym sezonie, lub mecz z Milanem na OT).

A co do innych spotkań to Adebayor nieźle tam szalał, mógł zdobyć bramki. Zabrakło szczęścia. Mimo wszystko po tym co widziałem, nie ma innej możliwości jak stawiać Arsenal jako faworyta do awansu. W meczu Fenerbahce z Sevillą gospodarzom niesamowicie pomogła atmosfera na tym stadionie. Myślę, że w rewanżu wygra Sevilla mimo wszystko i to oni awansują. O tym kto jest faworytem rewanżu w meczu Barca-Celtic nie trzeba mówić xd Hmmm...Ciekawe co puści TVP2 za dwa tygodnie. Pewnie M jak Miłość, bo Celtic gra we wtorek, a oni mają tylko licencje na środę. Nie ma co liczyć na oglądanie Realu w środę- no chyba, że kupią Boruca.

Maggic 21-02-2008 12:56

Jeszcze jest Żewłakow, ale raczej ten mecz do zbyt ciekawych należał nie będzie... a w środę to chyba Barwy Szczęścia xDddd;)

Dark Sven 21-02-2008 21:37

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Calen Futh (Post 1912720)
A co do innych spotkań to Adebayor nieźle tam szalał, mógł zdobyć bramki. Zabrakło szczęścia.

Szczęścia? Kalac nawet się nie namęczył, gdyż większość strzałów była w sam środeczek bramki.

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 04:24.