![]() |
@Otakuma
Przeciez Higurashi Kai sklada wszystko do kupy? A Rayza jest tylko mocny w gebie! |
@Grocix
W takim razie będę musiał się zapoznać z Higurashi kai, mam na dysku ale poniekąd zostałem zniechęcony pierwszą serią to sie do niego nie zabrałem. @Rayza To że jesteś hentajem słyszałem już wielokrotnie, ale nie wiem czy możesz się równać z pewnym otaku z mojej klasy, przynajmniej nie na ten moment. Wiem że z japońskiego tentacle to ośmiornica innych znaczeń tego słowa nieznam. |
@Up
No to popelniles glowny blad, ze nie obejrzales. Tym bardziej, ze Rika daje wskazowki co jest grane pod koniec pierwszej serii... A tentacle to po angielsku, a nie japonsku. @Topic Pierwsza seria Black Lagoon obejrzana, bardzo w porzadku ;) Zabieram sie za druga. @Edit Obejrzalem drugiej 3 odcinki i ciezko, szczegolnie te blizniaki robia takie wrazenie... |
heh mozna by to parodią nazwać dopiero teraz ze chciało mi sie obejrzeć R+V2
pomimo ze jestem juz 24 dni w domu bo nie mam szkoły a zdrowy jestem... i wogle ale nie będę znów po raz 408 offtopował i przejdę do do sensu ale opening rosario2 bardzo im sie jak dla mnie w porównaniu do innych ecchi udał a pierwsze 10 sek jest najfajniejsze ^^ i nie mowie to samym video jak by ktoś szukał jakiegoś zboczonego podtekstu d'oh alez sie rozpisałem wogle ten opening jest kawaii xD.... a panty shoty są nadal...jaka matka taka córka..podczas występu mizore miałem dreszcze @spoiler [manga] w 1szym dalsze stronyteż ... girls gets horny......2 ownuje Ukryty tekst:
Yahoo~! |
zobaczylem te 2 strony i juz chyba wiem co bede czytal rownolegle do Eyeshield 21
|
RtV2 rzeczywiscie ma mily opening. Za to te nietoperki juz w 3 epie...co to za ecchi? Paranoja. Wiem ze to nie wina tworcow, ale szkoda serii, chyba pierwsze ecchi ktore na mnie naprawde zrobilo wrazenie, a nie jakies green greeny.
|
Rayza.... nie przytaczaj fragmentów rozmów z gg.... bo tam starsze rzeczy są
Otakume.... nie przytaczaj fragmentów moich rozmów i zachowań w stosunku do bobka. Bo jak to zrobisz to na 100% stanę się top perversem. Dla mnie GreenGreen jest całkiem niezły, ale to chyba dlatego że to pierwsze ecchi jakie widziałem. I do tego mam trochę skrzywione poczucie humory i śmieszy mnie praktycznie wszystko.... Teraz widzę że z tą cenzurą nie jest tak źle, tylko 3 momenty. Ino żeby się ilość momentów nie rozrosła..... najpierw ecchi nam ocenzurują, potem unicef przyczepi się o brutalność..... I w końcu cenzura obejmnie wszystko. EDIT. Właśnie przeczytałem najnowszy chapter naruto. Ciekawie się walki rozwinęła. Wiecej nie powiem bo nie chce spoilować. Nipah! Corgar Frizz |
@Rayza
Zgadzam sie co do openingu i mangi, osobiście polecam również mange Elfen Lied. @Corgar Moim zdaniem bobek jest bardziej zboczony i to właśnie o niego mi chodziło także calm down. |
manga i 3ep. RtV2 anime spoiler
Ukryty tekst:
a ja chyba sobie chyba kupie meago saga t.2 po fajny pomysł sadzać po przeczytaniu Otaku MAX ,i znów tu występuje motyw Szalonego Polaka i napalona Chii [manga:cafe de flore] |
Co do cenzury w RtVC2, marudzicie ;) Jak dla mnie klimat zostal utrzymany i nie narzekam. Najwyzej tworcy zrezygnuja z pantsushotow...
I jak juz mowilem, opening fajny. Swoja droga, sciagam Hell Girl i Goshuushou-sama Ninomiya-kun do obejrzenia po BL. |
Tu nie chodzi o to co jest cenzurowane, bo na dobrą sprawę taka cenzura mi bimba. Chodzi o fakt że ktoś wpadł na taki pomysł. A jak przejdzie teraz taka lekka cenzura, to kto wie czy za rok czy dwa nie wpadną na kolejny głupi pomysł.
Nipah! Corgar Frizz |
Cytuj:
http://www.seaslugteam.com/caps/other/google01.jpg Co do R+V, cenzura w ecchi... porażka. |
@Quezacoatl
Wreszcie ktoś kto się zgadza ze mną jeśli chodzi o cenzurę ;p ============================================ Kto jest chętny na mały turniej karaoke... tylko że klawiaturze ;p Jakiś czas temu Grocix albo Rayza, nie pamiętam już ale wydaje mi się że to Grocix znalazł. Nevermind. Więc znalazł grę w której jest kilkanaście piosenek z anime podzielonych na poziomy trudnośći. Gra polega na tym że na monitorze masz pokazany tekst piosenki, a z głośników leci wiadomo co. A twoim zadaniem jest przepisanie tekstu w odpowiednim czasie. Za to wszystko są punkty. Początkowe piosenki są łatwe, w sam raz do trenigu. Do turnieju proponowałbym Caramelldansen. Kiedy i kto to się jeszcze dogadamy ;p . Może za tydzień w niedzielę? www.somoe.org/typing Nipah! Corgar Frizz |
Co mi polecacie po ZnT które IMHO było genialne ? Albo jakieś ecchi albo jakiś shonen, albo tak jak w ZnT, mieszanka ;]
@2down: Wezme sie za Shakugana, Ikkitousen obejrzałem ale tylko 1 serie bo 2 jakoś mi już nie podeszła ;p |
zntowe? Toradora boh. jest jak Louise i to all co wiem ; o
albo Rosario+Vampire i Rosario+Vampire cappuchu 2 |
Xantro jak chcesz cos w stylu Znt to polecam 2 serie mianowicie
Shakugan no Shana i Fate Stay night w tej 1 seri Shana to taka druga louise ;p a z kolei w fate zszokuje sie zakończenie a jak chcesz dobre echii z motywem walki w szkołach to tylko Ikkitousen z sonsaku hakufu na czele ;p żeby nie było w wszystkich seriach występuje walka + lajtowy romans ;p tak jak to mialo miejsce w znt ofcoz pośmiać sie tez idzie A jak juz cos wybiezesz w pierw obejzyj fate stay night potem ikkitousen a na koncu shane napewno sie nie zawiedziesz ;p |
Przylaczam sie do tezy, ze Shakugan no Shana jest b. podobne do ZnT, szczegolnie glowni bohaterowie.
Swoja droga, skonczylem Black Lagoon, naprawde ciekawe w swoim gatunku. Chociaz momentami trudno mi sie ogladalo. |
Cytuj:
|
SnS wcale nie jest bardzo podobne do ZnT. SnS jest dojrzalsze oraz poważniejsze, no i nie ma w nim takich odcinków, w których fabuła kręci się wokół czyiś cycków. Jedyne podobieństwo to charakter głównych bohaterek (pomijając oczywiście tę samą aktorkę podkładającą głos). Cała reszta jest praktycznie inna.
A cenzura w ecchi to jakieś nieporozumienie. Co prawda nie przepadam za tym gatunkiem, ale nie wyobrażam sobie oglądania anime typowo-ecchi z cenzurą (nawet jeśli ma to być cenzura wybiórcza i dość lekka). @Corgar Frizz Offtopic: co do tej gry... Ukryty tekst:
|
Polecam Toradora mimo, że to nowa seria zapowiada się świetnie no i ten opening, po prostu cudo. Zgadzam się również co do Fate/stay night. Muszę sie tez zgodzić z Rothes-em co do podobności Shakugan no Shana i Zero no Tsukaima. To love ru nie widziałem ale słyszałem że jest świetne(wielokrotnie polecano mi to anime).
|
Ale manga lepsza bo od gdzie 11epa anime są fillery.. i niema cenzury... i ma juz 120ch?
|
No właśnie dlatego Caramelldansen. Bo jest najtrudniejsze i raczej nie będzie kogoś kto da radę osiągnąć 200k pkt.
Swoją drogą twój wynik jest całkiem niezły. Jak poszukam na kompie to wrzucę swój najlepszy wynik... który jest niewiele lepszy od twojego. Nipah! Corgar Frizz |
Oglądam jednak To Love Ru. Czemu? Opening sie bardziej spodobał ^^. A co do tej gierki, Cammeldarana czy jak to sie tam nazywa zaliczyłem na e (ledwo) po kilku próbach ... xD
|
@Rayza
No nie wątpię. Zresztą tak jak pisałem niedawno wydaje mi się że niema anime lepszego od mangi, które jest ekranizacja. Tylko że nie wszyscy lubią wysilać mózg i czytać po angielsku. |
prawda,ale większość popularnych mang można znaleźć w necie po pol...i tego im tez nie chce sie szukać..
a nie które rzeczy np. w ecchi anime pomija bo to osobny kadr jak tu: @edit - added Ukryty tekst:
|
@Rayza
Cóż to za boska manga, co? |
@RayZa
Hentai... @Up Rosario to Vampire @Topic Obejrzalem 4 ep Clannada AS i wydal mi sie lepszy od poprzednich, oby tak dalej! |
ten ss co dałem w odp. dla otakumy to
To love-ru [manga bo anime to co innegp] a poprzednie to były rosario + vampire @gro a ty gustujesz w loli..... i to był przykład : p |
Chyba będę musiał jednak włączyć chociaż 1 półkule mózgu i zacząć czytać mange. Jak na razie oglądam berserka ale już słyszałem, że manga posuwa się dalej niż anime. Coś czuje że sytuacja może być podobna do tenjou tenge.
Rayza to juz 18 post :] |
Rayza ty spoilu :<. Póki co anime oglądam, 5 odcinek i trzeba ściągać, bo watch online albo do dupy jakość albo do dupy suby ;]. Jak chce ktoś stronkę ze wszystkimi odcinkami HQ to mówić ;]. Póki co anime jest boskie i dzięki tym którzy mi to polecali (już nie pamiętam kto ;].
|
Cytuj:
http://img222.imageshack.us/img222/7...1466aaauf3.jpg @up to co daje nie bedzie w anime why? PW nie chce mi sie rozpisywać xD |
Ale oso chodzi z tym Light side i dark side(czy coś takiego) ?
|
Z mangi jak na razie czytam naruto i bleacha:confused:, postanowiłem jednak że wezmę się za inne serie. A co do opisywania co się stanie i dlaczego jest pewna wiadomość na pierwszej stronie tematu :P
|
Cytuj:
|
@Sam
Rayzie po prostu odbija, zaraz wparuje jakis prawdziwy uzytkownik typu eerion i sie uspokoi... @Manga vs Anime A ja wole anime i tyle :O |
A propos obrazka zamieszczonego przez Rayzę...
http://pl.youtube.com/watch?v=Zw3JTZl0cmQ i... http://pl.youtube.com/watch?v=lgrYyI6BgYo Japończykom to się musi dopiero nudzić. ;p Ukryty tekst:
|
Sry za offtop, ale...
YOU WA SHOCK!!! Albo dobra, zeby nie bylo offtopu zaczalem ogladac Goshuushou-sama Ninomiya-kun i wydaje sie ok. |
@Rothes
Zajebiste efekty a szczególnie powiewająca peleryna :P @Grocix U mnie anime i manga są na równi, tam gdzie traci jedno drugie zyskuje(toka koka) |
Skoro mowa o mandze, to dla mnie jest tak samo fajna, jak anime.
Manga jest niedoceniana. @ Poza tym, duży ruch dzisiaj ^^ |
Ja tam czytam mangę i oglądam anime, jedno i drugie ma swoje zalety i wady, choć manga > anime.
Manga pozycje, które czytałem (/czytam): DB, Bleach, Naruto, Claymore, Shaman King, One Piece, Chobits, Chrno Crusade, Code Geass, Darker than Black, Elfen Lied, GTO, FMA i od groma innych, których nie chce mi się przypominać. Za szybko oglądam anime i nie mam znowu nic do oglądania, chyba zabiorę się za ściąganie 2 anime, które widziałem tylko po 1 ep. - Hellsing i D,Gray-man. Inne propozycje mile widziane. |
Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 00:11. |