![]() |
|
Eerion już w Polsce. Czekam na fotorelację z naszego kraju!
|
Oke, nie bylo mnie tu troche wiec pochwale sie od czasu do czasu.
Wpadlem na 2 anime ktore mnie zainteresowaly, wiec ze sie nudzilem zaczalem ogladac. "He is My Master" bylo ciekawe, ale poza spora dawka fanservice nie bylo tak wciagajace. Bylem natomiast dosyc zadowolony z Hayate No Gotoku. Z tym ze po obejrzeniu 2 sezonow nie czuje sie nasycony. Z tego co sie dowiedzialem manga zaszla dalej, ale anime jak narazie stanelo tam gdzie jest. Szkoda, bo mialem nadzieje dowiedziec sie czegos wiecej o malej A-tan. Z tym ze teraz mam troche ochote poczytac mange, z niedoboru. Ale tego robic nie chce, bo anime juz obejzalem i jak przeczytam mange to mi anime zbrzydnie bo bedzie w porownaniu gorsze. |
Już u nas.
A mapę papierową, taką rozkładaną... nie wiem czy mają :D Jak chcesz sobie fajnie poplanować, to polecam np. przewodnik wiedzy i życia. Sam z niego korzystałem, są tam także informacje na temat metra (np. rozkład tokijskiego). I tam możesz bez problemu sobie to rozplanować. Cytuj:
|
Bądźcie tak mili i subskrybujcie:
http://www.youtube.com/user/WatchAMV?feature=mhum xD @top Zabiorę się chyba za High School of Dead(?). Warto? |
@Up
Cycki + zombie = EPIC! |
Zombich to tam po macoszemu potraktowano.
|
@High school of the dead
Anime jest porażką na miarę Kanokona i innych obleśnych ecchi z przerostem formy nad treścią. Zaś manga jest wspaniała ^^ Biedny Kohta , żadna go nie kocha : / prócz psa lolitki~ |
http://www.andegrand.pl/article/1296..._w_tvp_kultura
BOŻE!! CO TU SIĘ DZIEJE! :D Eerion wrócił z Japonii i przywiózł ze sobą animce! Cytuj:
|
A czego ty oczekiwałeś? Że grype przywiozę?
|
Wulkaniczną pylicę i niepewny krok od trzęsień ziemi :P
|
Zacząłem ogladać HSOTD. Zapowiada się bardzo ciekawie. :D
|
@HOTD: Obejrzałem w półtora dnia - przyjemne anime, ale przesadzone te cycki. Rozumiem, że to ecchi ale omg!
|
manga jest 10000x lepsza.
|
Jeśli taki/podobny post już jest to SORRY, ja nie znalazłem - proszę o niebanowanie...
@Topic Obejrzałem sobie przynajmniej parę animacji w życiu: Dragon Ball, Naruto, Bleach, Hellsing, Full Metal Alchemist, Cowboy Bebop i jescze coś by się znalazło pewnie :) I tak się zastanawiam, czy ludzie którzy wstawiają taki seriale jak Dragon Ball czy Naruto jako "bajki dla dzieci" w ogóle to oglądają??? skąd w Polsce panuje takie przekonanie że każda kreskówka nadaje się dla dzieciaków??? Swego czasu na Jetix leciał Naruto (na szczęście już odpuścili - nie wiem czemu, może kasy brakło, a może ktoś wreszcie się skapnął że to się nie nadaje dla dzieci) - musiałem potem uspakajać moją młodszą siostrę bo jak obejrzała odcinek, bodajże któryś z Orochimaru, potem nie mogła spać. Oglądałem dalsze odcinki nieprzetłumaczone i dalej jest jeszcze "gorzej".pod względem obrzydliwości... Ja mam 24 lata - mnie to nie ruszy - ale czy na pewno dzieciaki powinny takie coś oglądać? |
Cytuj:
A winrar is me! |
@Yuri
Każdy wie, że Ty do normalnych ludzi nie należysz. A jeśli GTA miało jakikolwiek wpływ na to jaki jesteś teraz, to zdecydowanie dzieci nie powinny tego ruszać :p Co do Naruto, Smoczych Kuli i tym podobnym anime. Ludzie mówią że to serie dla dzieci... bo to są serie dla dzieci. Zwłaszcza w Jetixowym, ocenzurowanym wydaniu. Orochimaru należy do dość obrzydliwych postaci, także nie dziwię się reakcji twojej siostry. Zwłaszcza jeśli ma kilka lat. A czy powinny oglądać? Ja mając 8-9 lat rzucałem się trawą i kamieniami (udawałem że były granatami), coś się stanie jeśli granaty zamienimy na rasengany, a karabiny na kunaie? Skąd przekonanie że wszystkie animacje są dla dzieci? Zwykły brak rozeznania w temacie, często połączony z ogromną ignorancją. Wielu nie potrafi przyswoić prostych argumentów, że animacja to tylko jeden z wielu sposobów na przedstawienie pomysłu autora. Nippah~! Corgar Frizz |
Wersja na jetix została bardzo brutalnie ocenzurowana a co krwistsze sceny zostały wycięte. Polecam obejrzenie serii od początku, zobaczysz i zrozumiesz.
Dlatego dobrze, że już tego nie puszczają. A co do naszej mentalności - w kraju, w którym każdy uważa się za lepszego od otoczenia oraz gardzi (lub naśmiewa się. A najczęściej to i to) tym, czego nie zna/nie rozumie nie oczekuj normalnego podejścia do sprawy. Niestety |
A Naruto jest polecany dla starszej dzieciarni, a nie kilkulatków. Dlatego też leciał, nawet na jetixie, gdzieś koło 21...
|
Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
Nyaa~n |
Cytuj:
Hyper chyba nie cenzuruje tak mocno anime (o ile w ogóle). Wolverin - po Iron Man spodziewałem się od tego czegoś więcej, nie zaskakuje jakoś, kreska w miarę ładna. |
Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 15:01. |
|