Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   O wszystkim i o niczym (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=20)
-   -   Problem z komputerem? Napisz, tutaj. (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=126449)

robek 26-01-2009 22:06

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez juran_se_spychowa (Post 2437525)
Witam.

Mam pewien problem, a że nie potrafie go rozwiązać za pomocą "googli" to zwracam się tutaj. A więc, chciałbym sprawdzić, jaki mam ping, gdy łącze się z serwerem guardia, lecz jak już wcześniej wspomniałem, nie umiem tego zrobić. Komenda "ping (ip addres)" nie działa, i wyskakuje mi komunikat "ping jest nieprawidłową aplikacją systemu Win32". Nie wiem co jest grane, ale tak czy inaczej, sprawdzić pingu nie moge. Słyszałem, że istnieje możliwość sprawdzenia pingu poprzez program. Ale znowu nie chciałbym, żeby ten program obciążał proca, gdyż jak gram w tibie, mój proc i tak jest dość obciążony (antywir, winamp, opera, gg, vent i inne pierdoły, bez których trudno mi się obejść) a zależy mi na sprawdzaniu pingu podczas gry. Jeśli coś jest nie jasne, prosze o napisanie w poście, zedytuje.

sprobuj ping (ip) -t (ofc pod uruchom, nigdzie tu o tym nie ma napisane)

aha, jaki masz windows?
firewall raczej to nie jest, wiec wiesz

TaJemniczy 27-01-2009 18:19

Powiecie mi koledzy czy na intel gma 900 będzie można spokojnie pograć??
Pozdrawiam;)

Taphan 27-01-2009 19:31

Moj problem polega na :

Grafice w tibi .
1- nie nmoge ustawic 32 bitow tylko 16
2- gdy rosciagam ekran na tibi robia sie piksele
3- stary komp
4- karta graficzna - s3 virge dx/gx

moze ktos wie co mogl bym zrobic zeby to wszystko lepiej wygladalo?

Instalowalem Directx 9.0 ale nie moge nawet tego zaznaczyc :(

Proszę o pomoc i z gory dziekuje :)

PasSioN 27-01-2009 20:30

Otóz mam problem:Gdy włączam tibie lub jakas gre przez internet wylacza mi sie Net:Orange freedeom.Niewiem co zrobic.
Raczej to niejest wina zlej instalacji tibi bo czasem udaje mi sie wejsc i zagrac przez 3 minuty .potem mi sie wylacza.I jak tibie wylaczeto po 1 min wlacza sie net .
Mam router NETGEAR.

Prosze o szybką odpowiedz.
Z góry dzieki.:baby::baby::baby:

Niezbyt znam sie na kompie :( Jak wylaczyc ten Fire wall?

I jeszcze jedno gdy wylacze ta gre internetowa to niema ikon.
Mam Windowsa i wyglad Visty.NIwiem co zrobic

TaJemniczy 28-01-2009 17:57

Ponawiam pytanie;)
Czy na intel gma 900 będzie można spokojnie grać w tibie??

Ascaron 29-01-2009 11:44

Chce zrobić zrzut ekranu za pomocą uosu. Posiadam vistę, ale pewien pan też ją ma i robi zdjęcia bez problemu. U mnie gdy chce zrobić zdjęcie tibii dzieje się następująca rzecz. Robie zdjęcie ok. Sprawdzam w folderze w którym się zapisało i zonk. Raz wychodzi po prostu czarny obraz a raz biały. Biały wychodzi w momencie, gdy tibia jest włączona, ale postać nie jest zalogowana czyli na oknie startowym (4 postacie w jaskini a na górze napis tibia). Czarna kartka wychodzi w momencie gdy postać jest zalogowana. Jakieś rady?

Miuek 29-01-2009 15:45

Mój problem przedstawia się tak:
http://i402.photobucket.com/albums/p...Darmo/djkd.jpg

Mija to po zamknięciu tibii. Czym to jest spowodowane i jak się tego pozbyć? Z góry dziękuję :p

Piciawek 29-01-2009 15:53

@ miuek

Po prostu przeinstaluj tibie. To powinno byc rozwiązanie twojego problemu. ;)

Rybzor 29-01-2009 15:55

@up
Kłamczuch.

@
Sterowniki do karty graficznej.

Ascaron 29-01-2009 17:37

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Ascaron (Post 2440820)
Chce zrobić zrzut ekranu za pomocą uosu. Posiadam vistę, ale pewien pan też ją ma i robi zdjęcia bez problemu. U mnie gdy chce zrobić zdjęcie tibii dzieje się następująca rzecz. Robie zdjęcie ok. Sprawdzam w folderze w którym się zapisało i zonk. Raz wychodzi po prostu czarny obraz a raz biały. Biały wychodzi w momencie, gdy tibia jest włączona, ale postać nie jest zalogowana czyli na oknie startowym (4 postacie w jaskini a na górze napis tibia). Czarna kartka wychodzi w momencie gdy postać jest zalogowana. Jakieś rady?

Help plax.

K.Jay 31-01-2009 00:02

Otóż mam problem z klawiaturą, a ściślej z kilkoma przyciskami. Gdy klikam "q" pojawia się "q1", "w" - "w2", "e" - "e3" itp. Wygląda tak, jakby łapało dwa przyciski naraz. W czym jest problem? Zepsuta klawiatura czy coś z kompem? Z góry dziękuje za pomoc.

K.Jay

robek 31-01-2009 08:05

@up
ja bym otworzyl klawiature i zobaczyl czy czasem przyciski na siebie nie nachodza, bo takie prawdopodobienstwo tez istnieje

TaJemniczy 31-01-2009 13:40

Dalej mój kumpel potrzebuje pomocy.Będę wdzięczny:)

Dirty Sanchez 31-01-2009 13:42

szukam sterowników do płyty głównej epox ep-8KRA2+
szukałem, znalazłem, ale nie chce się ścigać ...
może u was będzie działać, proszę o szybką pomoc

rafal1992_04 01-02-2009 17:54

Witam,
od dzisiaj nie mam glosu w filmach, wczesniej normalnie byl.. tak samo jest z youtube albo z wrzuta.. muzyka w winampie normalnie gra..

Ziomalek'boss 02-02-2009 00:54

A więc tak... mam taki problem że w każdym filmie do którego są napisy , napisy są opóźnione/przyspieszone choc wiem że są dobre (porównuję czas w napisach do czasu tej sekwencji w filmie i się zgadzają) Nie wiem czym jest to spowodowane dodam że chodzi o filmy RMVB (mam sciągnięty kodek real media 1.9)...

RyanLis 02-02-2009 22:08

moj problem to samoistne resety komputera
od jakis 3 lat gdy w komputerze wymienilem procesor, karte graficzna windows na xp i dodalem ram to zaczal mi sie resetowac komputer gdy cos robie. moze sie resetowac 10 razy dziennie a moze sie resetowac raz. resetuje sie nawet jak nic przy nim przez pare minut nie robie. ostatnio nawet czasami przed resetem zaczal mi sie pojawiac na 3s niebieski ekran (to jakies 20% moich resetow). zwykle jednak resetuje sie bez najmniejszego ostrzezenia. probowalem juz wielu rzeczy jak wymiana zasilacza oczyszczanie z kurzu wymiana listwy ktora mogla robic spiecia, czy formaty. ostatnio pozyczylem od kolegi ram bo chcialem zobaczyc czy moze jedna kostka mojego nawala i dac ten na probe jednak nie pasowal. jednak wyjalem na chwile stary ram i wlozylem go znow. po tym zabiegu komputer nie resetowal sie przez 2 dni co w ciagu 3 lat chyba mu sie nie zdarzylo. czy to moze wskazywac na uszkodzony ram lub jego ze tak powiem niedobór? temp procesora jak kiedys sprawdzalem siegaly max 55 stopni.
aktualnie posiadam:
AMD Sempron(tm)Processor
2800+
1,61 GHz, 512 MB RAM
jak chcecie wiecej to napiszcie

TaJemniczy 03-02-2009 08:13

uP.
Powodem twojegp problemu jest tzw. blue screen na nasze niebieski ekran śmierci ,który pojawia się w xp w pliku c:\windows\minidump. Oczywiście owy scren można odczytać specialnym programem, ale to nużąca lektura, lecz odsyłam do google.
Występowanie owego screna jest spowodowane min.:
-złymi sterownikami
-problemem z ramem
-problemem z chłodzeniem
itp,itp
Owy problem możesz odczytać właśnie z owego pliku.
pozdrawiam
acha. temp. w normie.
Twoim problemem może być ram, nawet w 90%, gdyż może ram który dokupiłeś,kłóci się z tym co już miałeś. Miałem podobny problem na swoim stacjonarnym komie, gdy po dołożeniu ramu zaczął pojawiać się ns. Ogólnie to podziwiam cię że używasz xp na 512 ramach , ja bym już dawno kur...dostał:)

Mystiquer 03-02-2009 11:29

witam. to nie problem z kompem ale nie wiedzialem gdzie umiescic posta a nie chcialem nowego tematu. powiedzcie mi jak zmienic ustawienia zeby byla widoczna liczba postow kazdego gracza ? bo nie umie tego rozkminic a podobno takie cos jest ;S
pozdro

TaJemniczy 03-02-2009 18:54

Ponawiam pytanie o grafikę intel gma 900, z góry dziękuję.

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 23:35.