Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   Updates (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=166)
-   -   Prywatny Test Server- ssy i wiadomości (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=154440)

pepsi_92 02-12-2007 02:12

Zgadzam się z tobą w prawie 100%. Bo ten mlvl na sd za duży ale 20 byłby dobry (koło 100 rp taki ma). Te moje teorie bez wała są przesadzone ,ale co do huntu sorkiem a drutem różnica polega na tym ,że sork wali z dystansu i ma małe waste kiedy drut wali z bliska traci mane na visy ,leczenie się przez co expi krócej przy tych samych a nawet dwukrotnie większych zasobach. Ofc visy u sorka zostają ,bo to było by jak facc ;P A knajci się po tyle uhali i takie są fakty. A knajt szedł tam bynajmniej dla zarobku ,exp wpadał przy okazji. Zarobiony hajs szedł na waste przy expie powiedzmy 100k/h czy więcej i nie narzekał. Co do otsów to tylko wary i tylko 7.92 ;< jest taki jeden zajebisty gdzie jest przykład dobrego zbalansowania profesji. ED wali po 400 w ludzi z poxa za 600 many sork po 1k za 1,2k many. Knajt z exori gran po 500 ^.- za 340 many. A pal jak był tak był. 220 rp sie uha za całe hp. Ale najt go ze sworda po 400 walił przy kuszy ;>. I teraz powiedz czy to nie jest zbalansowane? A o knajtach w tibii 8.0 masz 100% racji. U mnie na serverze botował taki 100+ ek na małpach cały dzień. Miał prawie 100k na + i exp był przy tym ,a bot robił wszystko sam.

Sir Dark Archeon 02-12-2007 03:42

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez pepsi_92 (Post 1772775)
Tobie Ulverin gratuluję inteligencji ładnego Cię rodzice stworzyli (to jest ironia gdybyś nie zauważył) ,a forum to forum i każdy może sobie "pierdolić" co chce ,bo to forum ,a nie coś w stylu "huj mnie obchodzi twoja teza ,moje jest lepsze" więc gratuluję Ci. Luki czy ty czytałeś całego posta? Sądzę ,że nie bo w tibii 7.92 100 ek uhał sie po 1k+ ,a z twojej odpowiedzi wnioskuję twoją wiedzę na temat tibii. 100 ek w 7.92 jebał wrle na luzie po 200 z explo, nawet po 100 w ludzi więc po raz kolejny mam dowód jakim jesteś pro gejmerem. A każdy rp woli zamiast assassin starów "stare" sd gdzie 50 rp z 15 mlvlem walił po 100 w ludzi ,a teraz ja 69 rp z 16 mlvlem wale po 60 max X(. A sorc ( z tibi 7.92 oczywiście) jak druid nawet bez tego super summona. Bo miałby jakieś waste za swoją wielką moc. A tak 33 ms brał woi szedł na tar na -6 miał 5 bp mf waste wynosił vampirke ,skull staffa najmniej. A ed co robił? Szedł na tar tracił 10 bp mf wynosił góra skull staffa ,a raz na jakiś czas vampirkę. I dlatego sork byłby dobry dopiero od 100 + gdzie szedłbym na hardkorze na wrle albo brałby dobrego knajta (jak to było kiedyś) ,który bloczył 3-4 hydry kiedy sork walił mort hury. A mimo pozornego waste to się opłacało bo 70 ms z 120 ek blokerem wynosił bo 5 par bohów z 4 rh i inne itemy na wartość co najmniej 150k za 50 bp mf. Za co knajt miał na uhy + exp i przy tym zarabiał ,a sorkowi szedł mlvl i zarabiał hajs. A nie tak jak było w 7.92. Byle noob brał sorka szedł nawet na stone za tp i nie miał waste ,a lvl szedł sam. Visy z bliska w zupełności wystarczały ,bo ja na 50 ed z 52 mlvlem szedłem na ancienty i co jakiś czas się zwracało. I wyrabiałem z siochaniem się nawet kiedy exhaust był łączny. Więc nie widzę powodów by ten pomysł był tylko utopią ale i tak to tylko mój widok na tibię.

Lol.... juz widze na 50 lvl na ancientach druidem 8o solo bez waste 8o... piles cos? Czy jak to ktos wspomnial myslisz OTs z rl tibia.

Reszty twoich bredni to sie nawet komentowac niec che... zali mi takich ludzi jak ty.. :evul:

SkateElement 02-12-2007 04:06

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Sir Dark Archeon (Post 1772888)
Lol.... juz widze na 50 lvl na ancientach druidem 8o solo bez waste 8o... piles cos? Czy jak to ktos wspomnial myslisz OTs z rl tibia.

Reszty twoich bredni to sie nawet komentowac niec che... zali mi takich ludzi jak ty.. :evul:

Ja expiłem na asach 52 sorcem :P, ale bez waste się nie dało.
Ja wam powiem, że <cenzura> na to kładę, nic nie zmienię, a i tak będę dalej od tego uzależniony.

Ulverin 02-12-2007 04:39

Cytuj:

Tobie Ulverin gratuluję inteligencji ładnego Cię rodzice stworzyli (to jest ironia gdybyś nie zauważył) ,a forum to forum i każdy może sobie "pierdolić" co chce ,bo to forum ,a nie coś w stylu "huj mnie obchodzi twoja teza ,moje jest lepsze" więc gratuluję Ci. Luki czy ty czytałeś całego posta? Sądzę ,że nie bo w tibii 7.92 100 ek uhał sie po 1k+ ,a z twojej odpowiedzi wnioskuję twoją wiedzę na temat tibii. 100 ek w 7.92 jebał wrle na luzie po 200 z explo, nawet po 100 w ludzi więc po raz kolejny mam dowód jakim jesteś pro gejmerem. A każdy rp woli zamiast assassin starów "stare" sd gdzie 50 rp z 15 mlvlem walił po 100 w ludzi ,a teraz ja 69 rp z 16 mlvlem wale po 60 max X(. A sorc ( z tibi 7.92 oczywiście) jak druid nawet bez tego super summona. Bo miałby jakieś waste za swoją wielką moc. A tak 33 ms brał woi szedł na tar na -6 miał 5 bp mf waste wynosił vampirke ,skull staffa najmniej. A ed co robił? Szedł na tar tracił 10 bp mf wynosił góra skull staffa ,a raz na jakiś czas vampirkę. I dlatego sork byłby dobry dopiero od 100 + gdzie szedłbym na hardkorze na wrle albo brałby dobrego knajta (jak to było kiedyś) ,który bloczył 3-4 hydry kiedy sork walił mort hury. A mimo pozornego waste to się opłacało bo 70 ms z 120 ek blokerem wynosił bo 5 par bohów z 4 rh i inne itemy na wartość co najmniej 150k za 50 bp mf. Za co knajt miał na uhy + exp i przy tym zarabiał ,a sorkowi szedł mlvl i zarabiał hajs. A nie tak jak było w 7.92. Byle noob brał sorka szedł nawet na stone za tp i nie miał waste ,a lvl szedł sam. Visy z bliska w zupełności wystarczały ,bo ja na 50 ed z 52 mlvlem szedłem na ancienty i co jakiś czas się zwracało. I wyrabiałem z siochaniem się nawet kiedy exhaust był łączny. Więc nie widzę powodów by ten pomysł był tylko utopią ale i tak to tylko mój widok na tibię.

50 pal z 15 m lvl po 100 w ludzi ? lol... 5 par bohow 4 rh.. o takim loocie nigdy nie slyszalem z jednego hunta...

Cytuj:

Zgadzam się z tobą w prawie 100%. Bo ten mlvl na sd za duży ale 20 byłby dobry (koło 100 rp taki ma). Te moje teorie bez wała są przesadzone ,ale co do huntu sorkiem a drutem różnica polega na tym ,że sork wali z dystansu i ma małe waste kiedy drut wali z bliska traci mane na visy ,leczenie się przez co expi krócej przy tych samych a nawet dwukrotnie większych zasobach. Ofc visy u sorka zostają ,bo to było by jak facc ;P A knajci się po tyle uhali i takie są fakty. A knajt szedł tam bynajmniej dla zarobku ,exp wpadał przy okazji. Zarobiony hajs szedł na waste przy expie powiedzmy 100k/h czy więcej i nie narzekał. Co do otsów to tylko wary i tylko 7.92 ;< jest taki jeden zajebisty gdzie jest przykład dobrego zbalansowania profesji. ED wali po 400 w ludzi z poxa za 600 many sork po 1k za 1,2k many. Knajt z exori gran po 500 ^.- za 340 many. A pal jak był tak był. 220 rp sie uha za całe hp. Ale najt go ze sworda po 400 walił przy kuszy ;>. I teraz powiedz czy to nie jest zbalansowane? A o knajtach w tibii 8.0 masz 100% racji. U mnie na serverze botował taki 100+ ek na małpach cały dzień. Miał prawie 100k na + i exp był przy tym ,a bot robił wszystko sam.

no wlasnie ;p dobrze ze to powiedziales "teorie" .. nic z praktyka nie zwiazane...
gowno prawda, sork ma wieksze waste... i sork i drut wali z visa w zwarciu a drut ma tansze leczenie...

podsumowujac dla ciebie najlepsza byla tibia 7.9 :p a 7.9 to nic innego jak owiele lepsza tibi 7.6 bez hotkeyow itd...

edit:
dla mnie najlepszym wyjsciem bylo na update 8.0 dac knightowi hity mele ktore wrastaja wraz z lvlem :p i bylo by sprawiedliwie... dla mnie logiczne jest to ze im wiekszy lvl tym mocniejsze hity ;p a oni odkrecili i dalo magicznym postaciom ofensywne czary i runy od m lvla... tak jest teraz ze wbijesz 100 lvl i nie masz po co dalej grac bo o wiele sila sie nie zmieni do tego 200lvl np....

Andrealfus 02-12-2007 08:39

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Kojotes (Post 1772206)
Właśnie to nie jest fun. Pamietam jak 2 lata temu palkiem solowałem pierwszego dla, na 59 lev, z utamo i sdkami i nadal miałem niezłego stracha ze padne, to był w ogóle mój pierwszy kontakt z tym potworem. To było cos, mighty unknown dragon lord! A fun to był dopiero jak się udało. A przypominam że nie było hotkeyów, trzeba było wszystko na ekranie robić.

A teraz ile może dostarczyć funu wejscie na pierwszą lepszą stronę, sprawdzenie max comba dla, porównanie tego ze swoją maną/hp, ściągnięcie jakiegoś filmu z dlami żeby zobaczyć jak to bije, kupieniem kilku run i manasów? To już nie jest "You will never forget your first dragon", to po prostu 2100 expa. I 0 funu.

popieram, teraz to jest wejscie i trzymanie hotkeya lub zmienianie 2 czy 3 keyow, wolal bym aby wycofano to celowanie z hk i nadal robiono wszystko myszka (pvp i exp jest duzo ciekawszy i rzeba bardziej uwazac :) )
Kiedys dl na 40lvl solo to byl wyczyn a teraz to jest formalnosc (oczywiscie waste jest)

Salarigoth 02-12-2007 09:38

Cytuj:

Probojesz udawac chciaz troche inteligentnego uzywajac slow wnioskuje/teza , glupot dawno wiekszych nie slyszlaem 100 ek uha sie za 1k? chyba na allegro ,a co do twojego palladyna kupionego to wiesz o tym ze palladyn specjalizuje sie w walce na dystans magie ma slaba. A ze masz 2x wiecej hp od takiego sorca to jest wogole nie wazne prawda? Nastepnie 33 sorc vampirke i skull staffa z tamtad? wielki LOL ty czlowieku nie myslisz ta tomba jest dla 60 ms/ed co chca sensownie zwastowac kase i bardzo czesto tam jest pusto a jak ktos wogole tam jest to napewno palladyn.

Kubuini 02-12-2007 10:17

Kojotes :

Ja teraz 18 paladynem bije dragi

Kojotes 02-12-2007 10:44

O to też mi to chodziło :P A 2 lata temu byś jeszcze siedział na trollach czy też rotach, na GSy chodził z blokerem i 2 innymi shooterami a smoki bił z 40 lev kolegą. Get da point?

@Down

Czy ja mówie że sie nie dawało? Owszem, dawało się, ale ludzie znacznie bardziej woleli robić coś innego, bezpieczniejszego, solować można było raz czy drugi ale na takim lev o expieniu na smokach nikt nawet nie śnił.

Zylkolak 02-12-2007 10:50

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Kojotes (Post 1773046)
O to też mi to chodziło :P A 2 lata temu byś jeszcze siedział na trollach czy też rotach, na GSy chodził z blokerem i 2 innymi shooterami a smoki bił z 40 lev kolegą. Get da point?

Przy Tibi 7.4 tez mozna bylo 18lvl'owym pall'em smoki ubijac wiem bo sam to robilem.

Wojo Astera 02-12-2007 11:13

Draga 2 lata temu Kojot to ja ubiłem na 40- lvl... heh później ładnie łapki się trzęsły xD zaczyna się zbytnie ułatwianie tej gry ;/

Osram 02-12-2007 12:47

Oczywiście addują chomiki, koszatniczki, świnki morskie, borsuki, jeże, dziki, krówki, ale Nowych Dragon lair i tego typu miejsc do expienia już nie dodadzą. Bo po co nie? Z czego cieszycie, że będziemy normalnie expić?! Nie będziemy, bo wszystkie możliwe expowiska będą poprostu oblężone przez masy. I ja nie jestem pesymistą, tylko REALISTĄ! O ile na PvP, będzie można trzymać w pewien sposób rygor co do zajmowanych expowisk, to na NoN-PvP będzie... hmm... Śmiesznie ;) Tak się sparzyłem na tej bandzie cymbałów, która jest odpowiedzialna za topografię mapki, że zwyczajnie nie wierzę, że dodadzą przynajmniej 2 nowe dragon lair. To nie koniec zmartwień; Kiedy będzie jakiś ludzki Hydra lair?

Master Knight de'Vere 02-12-2007 13:18

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Osram (Post 1773222)
Tak się sparzyłem na tej bandzie cymbałów, która jest odpowiedzialna za topografię mapki, że zwyczajnie nie wierzę, że dodadzą przynajmniej 2 nowe dragon lair. To nie koniec zmartwień; Kiedy będzie jakiś ludzki Hydra lair?

Nie będzie ani jednego ani drugiego, tylko jakieś nomand campy + tarantula cave, których na TSie przez ponad 2 h nie mogłem znaleźć ale co tam. :confused:

Slythia 02-12-2007 14:09

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Master Knight de'Vere (Post 1773289)
Nie będzie ani jednego ani drugiego, tylko jakieś nomand campy + tarantula cave, których na TSie przez ponad 2 h nie mogłem znaleźć ale co tam. :confused:

A znalazles w koncu!? Bo ja nadal nie wiem gdzie to jest (jak i ten podwodny domek...).

Doszly przeciez te nowe tereny z ghoulami, ghostami, mumiami, cryptami etc...:P

Xiv 02-12-2007 14:13

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Osram (Post 1773222)
Oczywiście addują chomiki, koszatniczki, świnki morskie, borsuki, jeże, dziki, krówki, ale Nowych Dragon lair i tego typu miejsc do expienia już nie dodadzą. Bo po co nie? Z czego cieszycie, że będziemy normalnie expić?! Nie będziemy, bo wszystkie możliwe expowiska będą poprostu oblężone przez masy. I ja nie jestem pesymistą, tylko REALISTĄ! O ile na PvP, będzie można trzymać w pewien sposób rygor co do zajmowanych expowisk, to na NoN-PvP będzie... hmm... Śmiesznie ;) Tak się sparzyłem na tej bandzie cymbałów, która jest odpowiedzialna za topografię mapki, że zwyczajnie nie wierzę, że dodadzą przynajmniej 2 nowe dragon lair. To nie koniec zmartwień; Kiedy będzie jakiś ludzki Hydra lair?

Ludzki hydra lair??
A Hydra island nie dobry? Jak sie chce to sie da zrobić taki sam Fe camp jak na Tiguandzie

Osram 02-12-2007 14:14

@up
No może i dobry, ale żeby można było w ten sposób dobrze expić, to tego typu miejsc musi być przynajmniej 3 razy więcej. Cipsoft próbuje na siłę wprowadzić klimat rpg, który został sp*erdolony przez usługę "Neostrada TP". Skoro nie da się go przywrócić, to niech przynajmniej kontynuują rozwój tej gry pod kątem przyjemnego grania, a nie perfidnego zamulania w intencji wczucia się w styl RPG, który ta gra bezpowrotnie utraciła.

Amyks 02-12-2007 14:55

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Osram (Post 1773417)
@up
No może i dobry, ale żeby można było w ten sposób dobrze expić, to tego typu miejsc musi być przynajmniej 3 razy więcej. Cipsoft próbuje na siłę wprowadzić klimat rpg, który został sp*erdolony przez usługę "Neostrada TP". Skoro nie da się go przywrócić, to niech przynajmniej kontynuują rozwój tej gry pod kątem przyjemnego grania, a nie perfidnego zamulania w intencji wczucia się w styl RPG, który ta gra bezpowrotnie utraciła.

3 razy wiecej hydra island? Jak na razie to jest jedna i jest prawie zawsze wolna -,-

Dark Lord Markus 02-12-2007 14:58

Ja mam takie pytanie czy te lighting robe zastapi blue robe czy bedzie to i to? Jak blue robe nie bedzie to sie w*****e bo ladnie wyglada :D

pepsi_92 02-12-2007 17:16

Pal ma już 70 lvl i sam go zrobiłem ,a co do moich wymysłów to k***a nie każdemu muszą się podobać. ][_ [[]] ][_ To co wg. mnie jest dobre nie musi być dla każdego ,co do braku waste na ancientach napisałem ,że rzadko się zwracało -.- Czytajcie ,a znajdziecie. Co do otsów to tibia sie robi jak ots. Ja zrobiłem 70 rp w 3 miechy z czego połowę czasu straciłem na zarabianie hajsu palkiem ,teraz mam nim na małpach 0 waste ,bo schodzi mi 20 minut softów na 1,5h huntu na małpach wiec na luzie na 18h huntu softy starczą. Odnowienie tylko 10k ,za mf bym dał z 30k albo więcej. Granie palkiem jest teraz troche jak ots ,bo na 45 lvlu wysolowałem mojego pierwszego dla i się mało nie obsrałem ze strachu jak się ganiałem wokół schodów. A teraz do reda mnie on nie zbije więc nie widzę tu żadnego dreszczyku emocji. Jedyna zabawa to walenie demców ale to się nie opłaca i można trafić na 5 na raz ;P. CIPsoft myśli tylko u nubkach robiąc jakieś miejsca do botowania dla szwedów i innych ludzi ,zamiast zrobić jakąś lepszą miejscówę z demcami zamiast parchmenta i tego spawnu dwóch demców na prawo od dhq >.<. Co do d lairów na moim serwie jest średnio 300 ludzi online i spawny na ank są prawie zawsze zajęte.

Osram 02-12-2007 17:56

Cytuj:

Co do d lairów na moim serwie jest średnio 300 ludzi online i spawny na ank są prawie zawsze zajęte.
Ej też tak chce! U nas jest średnio 950 osób online:D

dark1992 02-12-2007 20:22

Ja tam czekam... zobaczymy co będzie na razie nie ma co panikować.

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 05:00.