Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   RPG (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=26)
-   -   World of Warcraft - Official Blizzard Servers (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=183914)

Smoczek8228 20-09-2009 21:35

No tak, jak było 1,7(?)gb to ściągało mi się ponad 12h, 512 r0x.

_WrD_ 20-09-2009 21:42

Wy się Cataclysmem martwicie, a przed tym jeszcze przynajmniej 2 content patche do ściągnięcia ;)

CytrynowySorbet 20-09-2009 22:01

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez _WrD_ (Post 2651402)
Wy się Cataclysmem martwicie, a przed tym jeszcze przynajmniej 2 content patche do ściągnięcia ;)

Co do tego... czy mi się wydaje, czy PTR do 3.2.2 (onyxia) trwa dłużej niż PTR do 3.1 albo 3.2? ...

Cygan Slejter 21-09-2009 01:22

@up
No wlasnie, ani slychu ani widu...

Lord Dreathan 21-09-2009 07:24

Cataclysm wyjdzie w 2012, gdy będzie koniec świata!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Smoczek8228 21-09-2009 08:52

<irony mode on>To w WoW-ie będzie koniec świata? Boże mój 80 Paladin! Och nie. Idę Expić.<irony mode off>

malkolm 21-09-2009 08:56

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez CytrynowySorbet (Post 2650682)
Please nieeeeeeee. To by był fail kompletny ._.

Jaki fail?
Odbiłeś się od traszu i płaczesz? ;->
Kalecgos to był brain check.
Brutallus to był gear check.
A to, że M'uru był przej*any to inna piłka.

Ba, nawet dziś pugi 80ek wipują na Felmyście.

Walki były wyzwaniem, a każdy kill przynosił niesamowitą ilość radości.
Dziś, po położeniu kolejnego bosa na hardzie czy w hard modzie, nawet nikt się nie uśmiecha, ok, next one please.

kołbaś 21-09-2009 09:08

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Smoczek8228 (Post 2651585)
<irony mode on>To w WoW-ie będzie koniec świata? Boże mój 80 Paladin! Och nie. Idę Expić.<irony mode off>

wrzucasz banke i masz w dupie xD

CytrynowySorbet 21-09-2009 13:18

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez malkolm (Post 2651587)
Jaki fail?
Odbiłeś się od traszu i płaczesz? ;->
Kalecgos to był brain check.
Brutallus to był gear check.
A to, że M'uru był przej*any to inna piłka.

Ba, nawet dziś pugi 80ek wipują na Felmyście.

Walki były wyzwaniem, a każdy kill przynosił niesamowitą ilość radości.
Dziś, po położeniu kolejnego bosa na hardzie czy w hard modzie, nawet nikt się nie uśmiecha, ok, next one please.

Nie chodzi mi o poziom trudności. Osobiście mam nadzieję, że ICC będzie cholernie trudne z jak najmniejszą ilością nerfów. Żeby duża ilość ludzi mogła obejrzeć walki tylko na yt.

Ale SWP w wersji Wotlk? Już to widzę... Lich King na czele Vrykuli w Howling Fjord: Icecrown Citadel was merely a set back!

ponczus 21-09-2009 16:43

IceCrown Citadel będzie tak samo skonstruowane jak ToC. Czyli masz zwykły poziom trudności, hard mode i insane. Zresztą można bardzo ładnie zauważyć jak zmienia się filozofia Blizza w WotLK. Z walk polegających na jednej czynności (Naxx, heroiki, początek Ulduar) przez walki polegające na kontroli pola (od Freyi do Yogga, Trial of champion), aż do ToC gdzie dps jest na którymś miejscu a najważniejszy jest mózg. Takie też będzie IC, czyli dla casuali ( :D ) normal 10/25, dla raiding guil HM 10/25, dla hardkorowych gildii insane achivementy.

Blizz nie wróci do czasów gdy stare naxx skończyło jakieś 0.00001% grających ludzi.

BTW. tygodniowe wipowanie na mimironie WCALE nie jest przyjemne.

eerion 21-09-2009 16:59

Cytuj:

BTW. tygodniowe wipowanie na mimironie WCALE nie jest przyjemne.
Get a life. My Archimonda zdjęliśmy dopiero pod koniec 3 raid dnia (12h). Ale jacy byliśmy uradowani, że nam się to udało?!
A teraz? pfff

ponczus 21-09-2009 17:13

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez eerion (Post 2651757)
Get a life. My Archimonda zdjęliśmy dopiero pod koniec 3 raid dnia (12h). Ale jacy byliśmy uradowani, że nam się to udało?!
A teraz? pfff

A czy Archimond miał instant killa na tanku ?

CytrynowySorbet 21-09-2009 17:20

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez ponczus (Post 2651731)
IceCrown Citadel będzie tak samo skonstruowane jak ToC. Czyli masz zwykły poziom trudności, hard mode i insane.

Nie wiem jakie masz źródło informacji, ale lepiej je zmień. Codziennie śledzę bluetracker i właśnie widziałem odpowiedź do tego przeciwną: Blizz nie ma w planach kontynuować podziału takiego jaki zastosowali w ToC. Więc źródło proszę. No chyba, że ci się po prostu pomyliło, to wybaczam.

Aha, i mam nadzieję, że nie będzie wersji LK HM - sama podstawowa walka ma być hard modem...

kołbaś 21-09-2009 20:38

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez ponczus (Post 2651784)

jak nie wiedziales co i jak to na archimondzie caly raid mial, jak wyjebal ciebie na 300 yardow do gory xD

ponczus 21-09-2009 22:00

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez kołbaś (Post 2651936)
jak nie wiedziales co i jak to na archimondzie caly raid mial, jak wyjebal ciebie na 300 yardow do gory xD

Jak nie wiesz co robić na Thadiusie to wipujesz cały raid, a walka jest prosta że aż żal. Mimiron miał instant killa na tanku, i nie ważne czy tank był super graczem czy nie. Po prostu skubaniec odpalał skilla i tank obrywał za 150k.

@Cytrynowy Sorbet

Przejżałem do 17.09 blue trackera i nie ma słowa o tym co piszesz. Natomiast w poście o dyskusjach panelowych było dużo na temat systemu teleportów z ulduar oraz hard modów i wspaniałego przyjęcia jakie gracze zgotowali tym pomysłom.

CytrynowySorbet 21-09-2009 22:08

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez ponczus (Post 2651982)
Jak nie wiesz co robić na Thadiusie to wipujesz cały raid, a walka jest prosta że aż żal. Mimiron miał instant killa na tanku, i nie ważne czy tank był super graczem czy nie. Po prostu skubaniec odpalał skilla i tank obrywał za 150k.

Bo wiesz... nie bez powodu ma się specjalne skille na takie okazje. To samo z healerami.

ponczus 21-09-2009 22:12

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez CytrynowySorbet (Post 2651992)
Bo wiesz... nie bez powodu ma się specjalne skille na takie okazje. To samo z healerami.

Hehehe, tak jasne. Druga faza na mimironie, lasser baradge. Spytaj w gildii czy dadzą radę wyciągnąć tanka jak stanie w środku. Przy okazji popytaj ludzi jak ten skill wyglądał w pierwszym i drugim tygodniu Ulduar.

eerion 22-09-2009 03:14

Cytuj:

Miał instant killa na wszystkich, jeśli tank próbuje wejśc w portal do shatt, a jakiś stuknięty mag robi asspull :P.
A co do skilli - Archimonde wymagał mózgu i panowania nad sytuacją. DPS na nim wymagany był bodajże 600.

ponczus 22-09-2009 08:42

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez eerion (Post 2652130)
Miał instant killa na wszystkich, jeśli tank próbuje wejśc w portal do shatt, a jakiś stuknięty mag robi asspull :P.
A co do skilli - Archimonde wymagał mózgu i panowania nad sytuacją. DPS na nim wymagany był bodajże 600.

Jak już pisałem wcześniej, poczytajcie o konstrukcji walki z mimironem przez pierwsze dwa tygodnie ulduar, aż to tzw. nerfów.

malkolm 22-09-2009 08:55

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez ponczus (Post 2651784)

Z tego co pamiętam to nie było szans by Archi zabił jednym strzałem tanka.

Kluczem do sukcesu była przeżywalność _całego_ rajdu.
Nikt nie mógł zginąć nie uciekając przed ogniem, tudzież źle kitując ten ogień odcinał pole manewru innym.
Nikt nie mógł zginać po air buscie, po prostu musiałeś umieć wylądować.
No i decurse. Nikogo nie interesowało ile mag zrobił dpsu, ważne było by skutecznie decursował.

Każdy zgon powodował soul charga, co zazwyczaj prowadziło do zgonu następnej osoby i w ten sposób rajd składał się jak kostki domina.
A jak nie miał nikogo w melee rangu to szedł finger of death w rajd za 30k. Biegamy.

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 18:19.