Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   Potwory (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=17)
-   -   Gdzie Mam Expic? Porady dla niezdecydowanych (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=1807)

Pusiux 19-02-2010 12:20

no to tak:
75 paladin facc
skile 80/52 17mlvl

Poszukuje dwóch expów, jednego na którym będzie duży profit, a drugiego z szybkim expem. expie z royalkami.

dragon lairy odpadają - za dużo ludzi, albo zajęte.
poh, ef - to samo.

aktualnie expie na of, ale powoli mi się już nudzi :)

proszę o sensowne propozycje.
pzdr, pusiux

gajos95 19-02-2010 13:58

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez gajos95 (Post 2733147)
No to tak Mam Druida 32 lvl mlvl okolo 33-34 nie pamietam eq Spirit coalk , plate legs , dwarven shield , necro rod moje pytanie jest takie gdzie szybko wbic lvl okolo 35 i zeby mi sie kaski nazbieralo duzo bo musze miec na uhy itp itd bo potem ide na dragi ??

To co dostane wkoncu odp ? ;>

Lulkan myśle ze to dobre wyjsce ale nie dla mnie ..... nudzi mnie bicie 2 guardow i dalej czekac na respa .... A poziom nizej gdzie epxilem palem to dawalem rade ob mialem je na 2 hity a drutem troche bede je bil a jak mnie dopadnie 3 to nei ma gdzie uciekac ;] ... Więc raczej guardy odpadaja z monkiem sie nie oplaca ;]

Loulkan 19-02-2010 14:37

gajos rozumiem że nie masz Pacc'a. Hmm według mnie mogłbyś iśc na guardy na exp. Co o tym myślisz?

19Catek08 19-02-2010 16:29

76 knight 82/81, dobre eq, facc. Kompletnie nie mam pomysłu na exp.
Obecnie expie na OF, Veno d lair.
Na d lair w venore jest cały czas masa ludzi.
Na OF jest okej, ale szukam czegoś dla urozmaicenia...
Moze Thais Dragon Lair? Ile tam exp/h?
Czekam na propozycje.

Oraz 29 druid 35 mlvl. eq jakieś kupie ;d
Gdzie mogę nim poexpic?

Cuma 19-02-2010 17:26

Gdzie szybko zdobyć kase?
40 EK 76/76 5 mlvl
Pacc
Eq dobre
Nie chodzi mi o expa tylko i wyłącznie o kase.

19Catek08 19-02-2010 19:35

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Cuma (Post 2734453)
40 EK 76/76 5 mlvl
Pacc
Eq dobre

żółwie, małpy, dworce [?].

Gustek 19-02-2010 21:20

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez 19Catek08 (Post 2734436)
76 knight 82/81, dobre eq, facc. Kompletnie nie mam pomysłu na exp.
Obecnie expie na OF, Veno d lair.
Na d lair w venore jest cały czas masa ludzi.
Na OF jest okej, ale szukam czegoś dla urozmaicenia...
Moze Thais Dragon Lair? Ile tam exp/h?
Czekam na propozycje.

Oraz 29 druid 35 mlvl. eq jakieś kupie ;d
Gdzie mogę nim poexpic?

Kin - Możesz popróbować polatać po całym PoH (będzie waste ale to chyba nie problem) albo na dc za tp. Exp na poh... Ciężka sprawa. Zależy ile ludzi będzie z Tobą expić, ale 20-50k/h myślę, że może być. DC za tp powinieneś bez większych problemów mieć 50k/h. Thais d-lair imo bez sensu... Resp tak wolny, że uśniesz.
Druid - Guardu, guardy, guardy (20-30k/h). Ew. Cyce na południe od Thais.

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Cuma (Post 2734453)
40 EK 76/76 5 mlvl
Pacc
Eq dobre

Dla kasy to obowiązkowo barby (średni camp z lootbagiem i będziesz pływać w kasie)

Pusiux 20-02-2010 11:36

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Pusiux (Post 2734366)
no to tak:
75 paladin facc
skile 80/52 17mlvl

Poszukuje dwóch expów, jednego na którym będzie duży profit, a drugiego z szybkim expem. expie z royalkami.

dragon lairy odpadają - za dużo ludzi, albo zajęte.
poh, ef - to samo.

aktualnie expie na of, ale powoli mi się już nudzi :)

proszę o sensowne propozycje.
pzdr, pusiux

Ponawiam pytanie, gdyż zostałem pominięty ;D

Loulkan 20-02-2010 11:57

Pusiux , właściwie poza tymi 2ma expami nic innego nie pozostaje. Na D Lair jest pełno osób. Możesz pójść do kopali na guardy ale.. nie wiem czy to jest bardziej sensowne niż OF. Co o tym myślisz?

Pusiux 20-02-2010 12:26

czyli pozostaje OF na zmianę z POH. aż do czasu kiedy kupie pacc; p

Loulkan 20-02-2010 13:50

@up
Raczej tak :\

Sequenzo 20-02-2010 14:41

wydaje Mi się, że dla Dragon Lair w Venore mógłbyś expić, ale Only w Nocy :P.. Może Elder Beholdery na Draconii ?? :P

ruszek 20-02-2010 16:41

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Sequenzo (Post 2734863)
wydaje Mi się, że dla Dragon Lair w Venore mógłbyś expić, ale Only w Nocy :P.. Może Elder Beholdery na Draconii ?? :P

Co to jest draconia ?

greg007 20-02-2010 18:28

jestem pallem 25lvl eq: vampirka, pall arm, b legi crus helmet rs-y. dam rade dragonowi jak założę jeszcze dragon necklace?

gajos95 20-02-2010 19:12

Ponawiam : 32 druid facc eq takie sobie mlvl 33 gdzie expic I zarabiac kase ...Gdzie szybko wbic 35 lvl ? ;>

Sequenzo 20-02-2010 19:20

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez ruszek (Post 2734908)
Co to jest draconia ?

Tam jest Quest od 25lvl, ale niedaleko questa Jest Hellgate :)

TUTAJ MASZ DROGĘ I CO I JAK :)

malyjanek 20-02-2010 20:00

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez greg007 (Post 2734944)
jestem pallem 25lvl eq: vampirka, pall arm, b legi crus helmet rs-y. dam rade dragonowi jak założę jeszcze dragon necklace?

oczywiscie ze dasz rade ale pamietaj aby nie uciekac "na wprost" i miec przygotowany (na hotkeyu) czar leczacy

--- malyjanek dodał 2 minut i 6 sekund później ---

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez gajos95 (Post 2734964)
Ponawiam : 32 druid facc eq takie sobie mlvl 33 gdzie expic I zarabiac kase ...Gdzie szybko wbic 35 lvl ? ;>

Tomby pod Mount Sternum
Guardy w Kazzo
PoH (ale musisz znac resp aby na GS nie wpasc)

Sequenzo 21-02-2010 11:42

Znalazłem swoją Bardzo Starą Postać ;P;P.. Doradźcie Coś Mi :]

Level : 131 Royal Paladin
Magic Level : 21
Skills : 103Dist/86Shielding
Eq :
Demon Helmet
Master Archer Armor
Yalahari Leg Piece
Nightmare Shield
Boots Of Haste(+2x Firewalker Boots, 3x Soft Boots)

Czajowa 21-02-2010 11:52

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Sequenzo (Post 2735136)
Znalazłem swoją Bardzo Starą Postać ;P;P.. Doradźcie Coś Mi :]

Level : 131 Royal Paladin
Magic Level : 21
Skills : 103Dist/86Shielding
Eq :
Demon Helmet
Master Archer Armor
Yalahari Leg Piece
Nightmare Shield
Boots Of Haste(+2x Firewalker Boots, 3x Soft Boots)

Jakim cudem wbiłeś taki lvl i nie wiesz gdzie expić ? ;]
Nightmary Yalahar
Okolnir
Dle Fenrock
Forbidden Land
Kopy z kumplami

toporczyk 21-02-2010 12:13

Wtraca tu tez swoja madra skad inad rade. Zauwazylem wiele pytan od niskolewelowych palkow (30-50) pytajacych o dobry exsp i kase. Najlepsze osobiscie mi znane miejsce do takiego huncenia jest hellgate. Jednak aby hunt tutaj byl czysta przyjemnoscia, musimy miec tutaj zalogowanego depo chara. Nie musi to byc jakis szczegolnie wysoki lvl jednkak im wiecej ma capa tym lepiej. Nasz depo char trzyma dla nas RS, potem loot. i zanosi nam go depo w Ab, jesli jest szybszy( czytaj- ma wyzszy lvl od naszego palka). Z uwagi ze na samym miejscu exspienia nie a potworow rzucajacych jedzenia, najlepiej by bylo sie zaopatrzyc w brown mushroms (prosimy kolege pacc, zeby namje kupil), ewentualnie mozna chodzic na roty po meat(nieoplacalne i demotywujace). Teraz tak, jesli chodzi o samo exspienie tam, nie potzrebujemy wcale wysokich skili, te 70 w discie w zupelnosci styknie, chodzimy po calej powierzchni hellgate unikajc jedynie respa kolo biblioteki (chybA ze mamy ochote tam sprawdzic swoje umiejetnosci). spokojnie mozna rowniez wchodzic na budynki i zabijac tamtejsze potwory, jest ich malo i mozna uciekac wokol. Bardzo przydatny jest tam stealth ring dzialajacy na wiekszosc walczacych w zwarciu mobow. Czasem pojawia sie tam jakis noob probujacy nas zabic lurujac spawna z biblioteki, tu takze bardzo przydatny jest piersien niewidzialnosci. Zabijanie mobow tutaj jest latwe i przyjemne, jedyny problem moze stanowc dla kogos nowego zabicie Eldera, nie jest on cale taki trudny jesli jestemy zdecydowani i bijemy go szybko zanim ten wezwie znaczna ilosc summonow, ogolnie rzecz biorac bic go jako pierwszego,a nie bedzie zadnego problemu. Teraz meritum, exsp tutaj moze nie zachwycac kazdego, jak ogarniecie respato bez problemu wyciagnac tu mozna 35-38k na godzine. Duzym plusem ktory mnie tu przyciaga jest ogromna ilosc pieniedzy jakie tu zarabiamy. Srednio na 100 RS i doslownie kilka potionow dostajemy okolo 20k gp (po selneciu 2 hand sword, iron helmet craft z mobow), takze zarabiamy naprawde duzo jak na tak niski lvl. Moglbym jeszcz wiele pisac o tym miejscu lecz nie ma to chyba sensu, droben kruczki chyba sami ogarniecie. Polecam to miejsce kazdemu palkowi na faccu, z odrobina nuta wyobrazni i samozaparcia:)

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 05:24.