Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   O wszystkim i o niczym (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=20)
-   -   Manga&Anime (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=139860)

milano8 07-06-2011 07:19

dzieki za wyjasnienie tompi
wogole masakra ile tych fate'ow jest, z checia bym obejrzal ataraxie tylko pewnie zrobia to za pare lat.
A i polecam serie Higashi no eden, calkiem ciekawe poki co.

Tompior 07-06-2011 23:38

Eden of the East bardzo dobra seria :) Są już nawet 2 filmy, stanowiące dopełnienie anime.

A jak spodobał Ci się UBW F/SN to zagraj sobie w F/SN Visual Novel - jest cała przetłumaczona na angielski, i często wymieniają ją jako najlepszą VN ze wszystkich dostępnych po angielsku :)
Na chwilę obecną dostępne są jedynie: F/SN anime, F/SN UBW movie, F/SN TV Reproduction (czyli to samo, co anime), F/SN VN (visual novel) i niedługo Fate/zero. Reszty nie ma, i w najbliższym czasie nie będzie :<

Masa-san 08-06-2011 01:12

Witam panowie.
pewnie niewielu mnie kojarzy, bardzo dawno tu nie byłem, a na tym koncie z2x się tylko pojawiłem.
Do rzeczy.
Nie jestem z anime nie bieżąco od jakiegoś roku, może trochę więcej.
Oglądałem tylko tasiemce (bleach, naruto, fairy tail, one piece).
Proszę, polećcie kilkanaście dobrych serii które wyszły w tym czasie, najbardziej interesują mnie te epickie.
Gatunek dowolny, musi być dobre.
A może przeoczyłem jakiegoś godnego tasiemca?
czekam na odpowiedzi, pozdrawiam :)

Tompior 08-06-2011 01:20

Tengen Toppa Gurren Lagann

milano8 08-06-2011 01:51

CODE GEASS !!! nie wiem czy ogladales czy nie ale po prostu musialem to polecic.
ALL HAIL LELOUCH ALL HAIL BRITANNIA

Masa-san 08-06-2011 02:31

Panowie, niedokładnie sprecyzowałem swoją wypowiedź..
nie jestem z anime na bierząco od roku, poza tasiemcami.
Wcześniej obaliłem kilkaset tytułów, cuda takie jak tengen toppa czy code geass nie są mi obce :)
Chodzi mi o godne polecenia tytuły z ostatniego roku
Jeszcze raz sory za niedokładną wypowiedź

Rothes 08-06-2011 08:54

Nie wiem, czy to podpada pod ten rok przerwy, ale moim zdaniem koniecznie powinieneś obejrzeć Rainbow: Nisha Rokubou no Shichinin. Z takich nieco lżejszych, ale w miarę przyjemnych poleciłbym dodatkowo Nurarihyon no Mago, może jeszcze Angel Beats!. Nic więcej ciekawego nie widzę na mojej liście obejrzanych tytułów z 2010.

Natomiast w tym sezonie przypadły mi do gustu dwie produkcje: Blue Exorcist oraz C: The Money of Soul and Possibility Control.

Tompior 08-06-2011 14:00

A ja zacząłem oglądać Yakitake Japan - anime o pieczeniu chleba :D Niezła wkrętka!

Rayza 10-06-2011 20:19

Wiece panowie ze na jesien 2011 zapowiedziana jest emisja FATE/ZERO ?

Grycan 10-06-2011 23:35

Rayza jak zawsze poinformowany. xD

Gangrel 11-06-2011 10:18

I z refleksem :P

Corgar Frizz 13-06-2011 14:50

Rayzahu, zobacz co napisałem o Fate/Zero na poprzedniej stronie ;p

@Masa-san
Od siebie polecę Mahou Shoujo Madoka Magica. Świetna seria, jedna z lepszych wydanych przez ostatnie lata. I nie przejmuj się że to Mahou Shoujo, też na początku myślałem że ta seria to wielki fail.

Następnie Ore no Imouto *długi tytuł* Kolejna świetna seria, wspaniała kreska i Kirino <3

Poza tym:
-Angel Beats!
-Kore wa Zombie desu ka?

Nippah~!
Corgar Frizz

Grycan 14-06-2011 23:43

@Tomp co do F/SN
Ukryty tekst:
Jak Archer jest Shirem (czy na odwrót?). Albo ja coś popie*******, albo coś przeoczyłem? Bo nie kumam o co chodzi...

milano8 15-06-2011 03:07

Ukryty tekst:

archer jest shirem z przyszlosci

Juzefek 15-06-2011 21:14

Yo, dawno nie zaglądałem :P Podobnie jak Masa-san miałem mały "rozwód" z M&A- tylko tasiemce, chociaż obejrzałem kilka pozycji, takich jak FMA (ja pierdziele, czemu wcześniej tego nie oglądałem?) czy xxxHolic. W sumie mam ochotę trochę pogadać o jednym tasiemcu- jak się wam podoba Bleach po time skipie?

btw.
To wasza robota z ikonką :wasabi:?

Grycan 15-06-2011 23:35

AAA....!!! Ja chcę jakieś Eechi... Coś ktoś poleci?

Tompior 16-06-2011 01:02

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Grycan (Post 2810914)
@Tomp co do F/SN
Ukryty tekst:
Jak Archer jest Shirem (czy na odwrót?). Albo ja coś popie*******, albo coś przeoczyłem? Bo nie kumam o co chodzi...

Ukryty tekst:
Archer to tzw. "Heroic spirit Emiya Shirou", czyli nie Shirou z przyszłości, tylko alternatywne wcielenie Shirou, które stało się Servantem. Gdyby byli tym samym, to w UBW nie mieliby o co walczyć :P

eerion 16-06-2011 07:31

Cytuj:

AAA....!!! Ja chcę jakieś Eechi... Coś ktoś poleci?
Ore no Imouto?

eerion 16-06-2011 13:23

DDoS - ma ktoś kontakt do niego?
Bo potrzebuje informacji na temat tego czym leci do Japonii i gdzie znalazł bilety :P
Bo może będę robił spontaniczny mega tnący koszty wylot do Japonii ^^'

Tompior 16-06-2011 16:20

Rotfl 0.0

Zapisz się do oczyszczania terenów Fukushimy. Nawet Ci za przelot zapłacą :D

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 15:04.