Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   O wszystkim i o niczym (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=20)
-   -   Manga&Anime (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=139860)

Thero 24-07-2008 09:45

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Nari (Post 2195962)
Zgłaszam się do wszystkich fanów M&A o udostępnienie mi ewentualnych informacji nt. Claymore 2. Z góry dziękuję :P

Ma być? Skąd takie info? Na animesuki była swego czasy dyskusja na ten temat, zdania są podzielone. Jakby nie patrzeć - wszyscy fani liczą na sprostowanie historii. Wiadomo, to co MadHouse zrobił z końcówką serialu to pożegnanie godne Berserkera. Aż mi się cieplutko zrobiło, bardzo lubię Claymore. Idę szukać info. ;)

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez raven (Post 2195927)
btw, sliczna mam sygnaturke panowie i panie, czyz nie?

Zaiste, podoba mi się.

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez eerion (Post 2195077)
Ładnie ci to tam wygląda :D
A haibane jest pięknym anime. Choć specyficznym

Prawda, drugiego takiego jak Haibane Renmei nie znajdziesz. Dlatego trzeba to koniecznie obejrzeć. Też byś sobie znalazł jakieś oryginalne tło. ;)

Ej, chłopaki i dziewczyny, zwróćcie uwagę na rozmiar sygnaturki, nie może być większy niż 20kb.

EDIT:
No i poszukałem. O drugim sezonie Claymore'a nic nie wiadomo. Póki co możemy o nim zapomnieć. Kto wie, może jak już wyjdzie tyle mangi, żeby MadHouse miało spory zapas historii do zanimowania to wezmą ten pomysł bardziej serio i już w okolicach 2011 będzie nam dane obejrzeć dalszą część przygód Claire i spółki w kolorze?

Nadrill 24-07-2008 09:58

Kur, teraz wszyscy porobili sobie sygny z anime-planet i myślą że są trv - -

Grocix 24-07-2008 10:20

@Up
No nie? Mi to sie w tym temacie najdluzej sygnatury wczytuja.

raven 24-07-2008 11:44

@up
to musisz miec zarabistego neta :x

malydok 24-07-2008 12:16

prawda jest taka, ze anime planet fajnie zmniejsza rozmiar sygnatur ^^ nie ma się czym bulwersować

w ramach buntu zmieniłem swój podpis : p

Nari 24-07-2008 13:12

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Nadrill (Post 2196266)
Kur, teraz wszyscy porobili sobie sygny z anime-planet i myślą że są trv - -

Ha jeszcze ja mam swoją tyle, że nie dokończoną :P. Mój podpis coś mi się znudził przez te 1,5~ r. historii Nariego.

@edit. Od teraz można podziwiać moją brzydką sygnaturką z clare :P.

Corgar Frizz 24-07-2008 13:24

Rena i Haruhi.... ja bałbym się oglądać takie połączenie ;p

http://img91.imageshack.us/img91/2695/scan000jl6.jpg

Ilyiia się obraził więc teraz chyba ja będe wklejał obrazki....

Corgar Frizz

Tompior 24-07-2008 14:45

------------------------------------------------------------------------------------------
Napisze tutaj, bo nie ma sensu wysylac tylu pw :)
Wiekszosc ludzi, piszacych w tym temacie ma za duze sygnatury. Pozmieniajcie je :)
Przypominam - max laczna waga podpisu to 20KB a wysokosc 150px.

------------------------------------------------------------------------------------------
A co do tematu... Jakos Melancholy of Haruhi Suzumiya mi nie przypadlo do gustu ;<
Jak bede mial czas, to sprobuje powalczyc z Lucky Star'em juz 2 raz :)

Rayza 24-07-2008 16:44

@frizz
Haruhi i ta 2...hmm....extremalne połączenie
mógł by z tego być ciekawy sci-fi [tak sie pisze?] horror xD

czytał ktoś No bra ^^? [nie to nie ecchi]

Corgar Frizz 24-07-2008 16:57

Rayza i nie-ecchi..... no nie pomyślałbym ;p No bra nie czytałem, ale rozejrzałem się troszkę i myśle że jest warte przeczytania.

Btw. Rayza wiesz że napisałeś już 180+ postów w tym temacie....... a ja cię dogonić chciałem ;p

PS. Tompior jest teraz be...... i obejrzyj Lucki Stara bo to świetne anime jest.

Corgar Frizz

Rayza 24-07-2008 17:20

@Frizz
facet ja doskonale wiem ile mam postów tu ; p , i ogólnie napisałem.
Rayza i nie-ecchi , to jak Miyuki i głupota nie? [LS]

btw: LS to jedno z moim ulubionych anime i mang ; D zwłaszcza 2 seria [pojawienie sie tej z wymiany , 12+ epy?]
z m-ce temu był artykuł o LS w anime-insider...

a ja przed wczoraj miałem empikowy maraton i przeczytałem 10 tomów GTO ...
Chciałbym miec takiego Belfa co ma jaja..btw: w jap. wakacje są na wiosnę Oo?

Fushion 24-07-2008 22:20

Zlookalem wlasnie 3 odc 3 seri ZnT i musze powiedziec ze jakis taki kiepski ;/ nic za bardzo smiesznego i w ogole:<
Zawiodlem sie :P

Nari 24-07-2008 23:11

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Fushion (Post 2197603)
Zlookalem wlasnie 3 odc 3 seri ZnT i musze powiedziec ze jakis taki kiepski ;/ nic za bardzo smiesznego i w ogole:<
Zawiodlem sie :P

Taa fakt- przydałoby się coś nowego i odmiennego od "podskakiwania" piersi Siesty i Tif.

ari2423 24-07-2008 23:32

a ja wlasnie jestem na polmetku Kanon'a i jak narazie bardzo mi sie podoba, fajnie sie oglad, ze tak powiem takei luzne te anime jest.

Grocix 25-07-2008 00:19

Zassalem 3 pierwsze epy Wolf's Rain, jutro zaczynam ogladac :)

Rayza 25-07-2008 00:28

ja zacząłem oglądać Rosario to vampire bardzo fajne ^^ ...
i skończyłem SNS ost epy byłą najfajniejsze zwłaszcza 18 ep ^^....
a niedługo zacznę to co mam na liście na anime-planet ;p

Yay! 1,5k post ^^ .....

Hazuma 25-07-2008 12:16

Rayza tak patrze na anime planet to widze ze ogladasz same polsatowe bajki rotfl ;p od dzis nie jestes fanem anime w moich oczach chyba ze nadrobisz to rozsadnymi tytulami ;p hrhr pozdro ;p

Grocix 25-07-2008 12:25

@Up
Haha, juz wiadomo czym nabil ten miesiac xD

Corgar Frizz 25-07-2008 12:48

Oj Hazuma nieźle dowaliłeś Rayzie.... najpierw chyba napisałeś że liczy sie jakość a nie ilość postów ( chyba to ty byłeś ) a teraz to xD

Ja tam "polsatowo"-"Jetixowych" anime niewiele widziałem. A jak widziałem to w oryginalnej japońskiej wersji.... Przy takim Shaman Kingu czy Naruto różnica jest kolosalna. W japońskiej głosy są perfekcyjnie dobrane, wymodulowane itp itp, ale to przecież specjaliści są. A w polskiej no coż... żal cenzura, słaby dubbing i reklamy -.- i jeszcze w Shamanie imiona zmienili, a głosy były tragicznie dobrane względem japońskiej wersji. A Naruto to już całkowicie woła o pomstę do nieba.... Sasuke ma głos 30-letniego faceta, Hinata głos babki z 0-700, Kumalski, wioska ukryta w liściach, Kakashi z głosem ludwiczka.... i masakryczna cenzura.

A tak właściwie jak określasz anime jako polsatowe? Bo ma polski dubbing? Czy że leciało w polsce ;p A pozatym chyba każdy z nas wychował sie na tych którymś z tych anime (ja w dzieciństwie wszystkie je widziałem ;p ) anime:

-Księżniczka z księżyca ( Sailor Moon )
-Tygrysia maska ( Tiger Mask )
-Kapitan Tsubasa ( Captain Tsubasa)
-Rycerze Zodiaku ( Saint Seiya )
-Record of the lodos war
-Pokemon
-Super Świnka (Super Pig )
-Muminki ( tak tak to też jest anime )

Corgar Frizz

Nari 25-07-2008 14:27

Hehe z w/w oglądałem w polskiej wersji językowej tylko Saint Seyia, co nadal uważam za dosyć dobre, hmm anime, i parę "epów" muminków. Skoro to anime :).

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 14:26.