Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   O wszystkim i o niczym (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=20)
-   -   Dyskusje światopoglądowe (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=205236)

Litawor 06-08-2009 19:25

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez spider-bialystok (Post 2617357)
Wg slownika jest obrazliwe. Ale dalej nie widze w tym slownie nic zlego. Tak samo jak nic zlego nie widze w slowie murzyn, chociaz slyszalem, ze ponoc tez jest obrazliwe.

"Murzyn" (wielką literą) nie jest obraźliwe.

"Prostytutka" jest słowem neutralnym, "kurwa" jest obraźliwym. Jedno i drugie to tylko słowo, ale tak się przyjęło. Tak samo jest w tym przypadku. "Gej" - neutralny, "pedał" - nie.

Marna_Prowokacja 06-08-2009 19:30

moge kogos obrazic porownywujac go z pedalem, gdy owy pedalem nie jest.
tak samo do normalnej kobiety nie powiem dziwko, a do prostytutki i owszem.

moje zdanie.

CytrynowySorbet 06-08-2009 19:54

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez spider-bialystok (Post 2617357)
Ale ani suka ani dziwka nie sa synonimami slowa matka.

A pedał jest synonimem słowa gej? Durne społeczeństwo tak sobie wymyśliło.
gej - homoseksualista, pedał - część roweru...

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Marna_Prowokacja (Post 2617362)
moge kogos obrazic porownywujac go z pedalem, gdy owy pedalem nie jest.
tak samo do normalnej kobiety nie powiem dziwko, a do prostytutki i owszem.

moje zdanie.

A czy do normalnego geja (wiem, wiem, jak to dla was brzmi, ale pomińmy to) trzeba od razu mówić pedał? Jak sam gość pisał, normalnie mieszkał sobie z partnerem, nie szkodząc nikomu.
Zresztą zauważ, że do prostytutki tak powiesz, bo między innymi za to płacisz. Dziwka to określenie kobiety puszczającej się za pieniądze, tylko bardziej wulgarnie.

Gej - normalny homoseksualista nie wyróżniający się za bardzo z tłumu.
Pedał - gejista muszący za wszelką cenę pokazać że on jest gejem, jest wspaniały, ma wszystkich w dupie, liże się na oczach innych z kim tylko popadnie.

Widać różnicę? Mam nadzieję. Nie można porównywać dziewicy do ladacznicy, która ma po kilku partnerów dziennie. Tak samo w przypadku geja i pedała.

Thero 07-08-2009 01:14

Używanie zwrotu "puszcza się" jest nie na miejscu! To jest obraźliwe, ta Pani wykonuje swoją pracę, świadczy korzyści cielesne w zamian za pieniądze, a nie "puszcza się". Mam nadzieję, że tak pejoratywne określenie zostało napisane pod wpływem gniewu, siły wyższej, bardzo tego żałujesz i więcej nie popełnisz takiego grzechu.
Gdyby mnie skazano za nazwanie czarnucha czarnuchem to bym się autentycznie wk%$#ił. To samo w sprawie tej osiemnastolatki (ach ci wybaczający, pełni miłosierdzia księża, którzy sami złożyli zawiadomienie do prokuratury). Co do sprawy pedała, to tam jest napisane, że to nie było jednorazowe, więc może kara była bardziej sensowna (na pewno nie jej wysokość).

CytrynowySorbet 07-08-2009 12:14

Ależ oczywiście, wybacz mi błagam! Już więcej takiego zwrotu nie użyję! :<

A co do kasy... Taki naród, trzepiemy kasę jak popadnie, im więcej da się wyciągnąć tym lepiej...

sphinx123 07-08-2009 13:06

Ja mam w zasadzie pogląd Jacykowa, czyli "Zostałem nazwany pedałem, ale przecież nim jestem, to czemu miałbym się oburzać?" :D

Shanhaevel 07-08-2009 13:59

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez CytrynowySorbet (Post 2617844)
Ależ oczywiście, wybacz mi błagam! Już więcej takiego zwrotu nie użyję! :<

A co do kasy... Taki naród, trzepiemy kasę jak popadnie, im więcej da się wyciągnąć tym lepiej...

Och, żeś upuścił żółć na tę znienawidzoną i niegodną szacunku nację ... Patrz na USA i ciesz się, że nie jest u nas jak tam w kwestii wyłudzania odszkodowań.

Gimlos 07-08-2009 14:09

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez CytrynowySorbet (Post 2617844)

Racja. Inne narody tak nie robią!

CytrynowySorbet 07-08-2009 14:51

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Shanhaevel (Post 2617942)
Och, żeś upuścił żółć na tę znienawidzoną i niegodną szacunku nację ... Patrz na USA i ciesz się, że nie jest u nas jak tam w kwestii wyłudzania odszkodowań.

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Gimlos (Post 2617951)
Racja. Inne narody tak nie robią!

Nie podróżuję po krajach, nie oglądam / nie czytam żadnych wiadomości, nie interesuje mnie polityka, wiem tylko co się dzieje w Polsce więc o co tyle krzyku. Wiem że Polacy tak robią - jak zresztą, i don't care. Ale niech wam będzie, taki już jest CZŁOWIEK.

A skoro inne narody też tak robią (lub jest gorzej), to po co się czepiacie że duże odszkodowanie ~~

kołbaś 07-08-2009 15:23

sporo jezdze po innych krajach i chyba mam duuuuzo lepsze info co do innych narodow. Na zachod od polski nie ma bardziej kombinatorskich krajow niz polacy, na wschod nie poznalem ludzi az tak dobrze wiec sie o nich wypowidac nie bede.
Polak zawsze cos kombinuje, a to jak chociasz by o 0.5% miec wiekrze dochody albo jakis dodatek rodzinny...

--Cienius-- 07-08-2009 16:03

hahah przedstawie wam moj chory evul swiatopoglad

Planeta to taki czlowiek organizm a ludzie to choroba tej planety zwykle przeziebienie lub grypa i tak nie bedziemy na tej planecie dlugo hihi chyba ze to jakas gruzlica ale leczona heehhee

Shanhaevel 07-08-2009 17:11

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez --Cienius-- (Post 2618031)

Planeta to taki czlowiek organizm a ludzie to choroba tej planety zwykle przeziebienie lub grypa i tak nie bedziemy na tej planecie dlugo hihi chyba ze to jakas gruzlica ale leczona heehhee

Rzeczywiście, odkrywcze, świeże i błyskotliwe spojrzenie na sprawę...

NOT.

Albertus 07-08-2009 17:18

Cytuj:

w sumie to troszke masz racje , tylko ze dinozaury mozna byc nazwac takim przeziebieniem bo planeta je wyeliminowala , my niszczymy planete doszczetnie , wiec my jestesmy rakiem. ;D

sphinx123 07-08-2009 21:04

Cytuj:

To po co jeszcze żyjesz? Podoba Ci się bycie chorobą? :/

Argen 07-08-2009 22:14

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Albertus (Post 2618098)
dinozaury mozna byc nazwac takim przeziebieniem bo planeta je wyeliminowala

Planeta miała dużo do gadania kiedy walną w nią meteoryt : )

__HAPPY_SVEN__ 07-08-2009 22:15

@Sphinxer
tak

Pewne choroby zwalczają się same.

Aron Roar 07-08-2009 22:21

@Cienius
Wkurza mnie coś takiego. Jeśli uważasz się za taki wrzód to czemu ze sobą nie skończysz. Nawet jeżeli ludzkość jest problemem, to jej nie zniszczysz. Może kiedyś zniszczy się sama, ale nie z powodu jakiegoś chorego paranoika.

Ashlon 08-08-2009 00:10

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Litawor (Post 2617359)
"Murzyn" (wielką literą) nie jest obraźliwe.

Murzyni to w ogole smieszni ludzie. Powiesz do niego "czarnuchu" i juz sie obrazi. Zabawne, bo gdyby Murzyn zwrocil sie do mnie "ty bialasie!!!" - w ogole by mnie to nie ruszylo, bo i dlaczego - w koncu jestem bialy ;)

Ale prawda jest taka, ze powoli zmierzamy do skretynienia spoleczenstwa - http://www.joemonster.org/p/193952/P...osc_polityczna. Teraz smieszny obrazek, za 10 lat stanie sie (niestety) rzeczywistoscia ;)

CytrynowySorbet 08-08-2009 00:15

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Ashlon (Post 2618458)
Murzyni to w ogole smieszni ludzie. Powiesz do niego "czarnuchu" i juz sie obrazi. Zabawne, bo gdyby Murzyn zwrocil sie do mnie "ty bialasie!!!" - w ogole by mnie to nie ruszylo, bo i dlaczego - w koncu jestem bialy ;)

To ze tobie coś nie wydaje się obraźliwe, nie musi oznaczać, że nie jest obraźliwe dla innego człowieka / grupy ludzi.

nemalaz2 08-08-2009 00:17

ja lubie murzyn, chcialbym byc takie jeden bo bym mial duzego B)
uwazam, ze jednak oni troche przesadzaja i nie powinni az tak sie obrazac za rasizm bo im nikt nic nie robi

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 22:24.