![]() |
Cytuj:
Dla jasności - także klasa maturalna. III LO w Opolu, według ostatniego rankingu jaki widziałem 14. w Polsce. |
Cytuj:
|
Już nie, teraz obowiązkowa jest do lat 18nastu. Zresztą.. Straż miejska nie zgarnia wagarowiczów oO
|
Cytuj:
|
Cytuj:
|
może na innym świecie żyję, ale u mnie w liceach w klasach maturalnych są tylko te przedmioty, które są przewidziane, jako przedmioty rozszerzone w danych profilach klasowych (czyt. dla klas mat-fiz -> 7h matmy, 4h fizyki, 3h infy i 5h angielskiego, do tego dochodzą wf, religia i jakieś wosy), a reszta przedmiotów odpada (dla klas ww klas -> historia, chemia, geografia, biologia)
|
Cytuj:
Ale to i tak nie miało dużego znaczenia, najwięcej trzeba było robić na polski (i zajmował najwięcej godzin), a ten akurat nie odpadał. |
Cytuj:
|
Cytuj:
W klasie maturalnej zniknęła część niepotrzebnych przedmiotów w stylu geografii, biologii, chemii, fizyki (w zależności, kto co na maturze pisał), lecz za to dodano wosy, woki, pp i inne dziwne rzeczy. Pod koniec roku nauczyciele w ogóle odpuścili i pozwalali nawet do szkoły nie chodzić, byśmy mieli więcej czasu w domu na przygotowywania do matury ;]. @up Lecz nie dla każdego wysoki wynik z polskiego jest aż tak ważny, wiele osób ten przedmiot chce tylko zdać. @down Nauczyciele opanowali sztukę straszenia do perfekcji. Nie zauważyłam, by polski był trudny, a humanista ze mnie żaden. |
lecz nie każdy jest w stanie go zdać, jeśli się ostro nie przykłada w klasie maturalnej;s
|
Cytuj:
|
Cytuj:
Nie polecam. |
Cytuj:
|
Ja tam sie ucze w bardzo przeciętnym liceum, profil mojej klasy odbiega od mojej preferencji maturalnej o 180 stopni (rozszerzony wos historia i geografia przy zdawaniu biologii :>) ale nie ma jakiegoś zapierdolu że zewsząd zalewają nas nauką (jedynie z j. polskiego cisną co mnie irytuje), mam czas na biologie do której przygotowuje się sam. Historie zdaje w klasie 1 osoba i praktycznie nic nie robimy, z geografii i wosu bardziej cisną tych zdających więc nie muszę się zbytnio przejmować i ogólnie cała ta sytuacja bardzo mi odpowiada ^^
A Rybzor jak masz jakieś prywatne spostrzeżenia do Slythii to może na priv a nie na forum, jak już to jaśniej, żeby każdy mógł się dołączyć. |
Niewiedza jest błogosławieństwem.
|
@Up ale błyszczysz ooo kurwa.
|
Cytuj:
Cytuj:
|
Cytuj:
DR GRZEGORZ DOM |
co do tego patrolu szkolnego
ostatnio złapali mnie (na przerwie) na paleniu papierosów jakieś 50 metrów od szkoły za sklepem (tzw palarnia szkolna, wiecie ocb), no i podbili. cośtam pogadali, spisali, powiedzieli, że albo idę sam i zgłaszam się do pedagog(bo pismo i tak do szkoły przyjdzie, tsaa), albo oni zabiorą mnie do dyrektora. powiedziałem, że pójdę. oczywiście nie poszedłem, a na pismo już jakieś 1,5 miesiąca czekam i nic. więc to instytucja, która jest, bo ma być, ale tak na serio gówno robi. chyba, że trafisz na jakąś 'ambitną jednostkę' |
Nie chciało im się sporządzać notatki. Jednak to tak działa, że mając < 18 lat, kiedy w czasie lekcji jesteś poza terenem szkoły i nie masz jakiegoś sensownego usprawiedliwienia, to przez dyrekcje do wychowawcy przychodzi pismo, które w zasadzie do niczego nie zobowiązuje. Miałem ze 2 takie przypadki u siebie w klasie w szkole średniej zanim ukończyłem te 18 lat. (nie moje).
|
Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 06:07. |