Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   O wszystkim i o niczym (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=20)
-   -   Wydarzenia sportowe (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=121450)

Yoh Asakura 06-09-2007 16:54

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Doom Terror (Post 1641638)
Trzeba pokonac wszystkich aby byc najlepszym? Rozpisze ci to lopatologicznie
jesli sa polfinaly i klub a>b w drugim meczu c>d a w finale a>c to takze a>d qmasz kotq?

Tyle, że Milan na pewno nie jest najlepszy. I to, że drużyna c w półfinale pokonała drużynę d, nie oznacza to, że drużyna d nie pokonałaby drużyny a. To jest futbol.

Hellraiser 06-09-2007 16:56

Dobra przestańmy się wspierać, i zoabaczymy co sezon przyniesie, a narazie przynosi,..

Cytuj:

Marek Zub, ;o jeszcze raz, kto został nowym szkoleniowcem piłkarzy Widzewa?.

Cytuj:

Michael Ballack, kapitan reprezentacji Niemiec, nie znajdzie się w szerokiej kadrze Chelsea Londyn na fazę grupową Ligi Mistrzów. Olol!

Articuno 06-09-2007 17:09

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Mlecziii
A to na podstawie tej ,że ma 1 miejsce w rankingu UEFA i wystawiają aż 4 drużyna do LM .Wystarczy patrzeć na kilka sezonów wstecz to w finale znajdowała jakaś drużyna z angli ,choćby nawet sezon temu kiedy to 3 drużyny z angli były w pół finale.Oczywiśćie to nie znaczy ,że w innych ligach niema dobrych klubów ale ilość dobrych drużyn w angli jest największa.

Tyle samo drużyn wystawiają Hiszpanie i Włosi. Nie przeczę, że liga angielska jest bardzo silna. Jaka różnica jest międz dobrą drużyną, a klubem?

Doom Terror 06-09-2007 17:33

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Yoh Asakura (Post 1641643)
Tyle, że Milan na pewno nie jest najlepszy. I to, że drużyna c w półfinale pokonała drużynę d, nie oznacza to, że drużyna d nie pokonałaby drużyny a. To jest futbol.

Moze nie jest,ale wygrywajac lige mistrzow jest napewno lepszy niz Arsenal ktory niczego nie wygral,a w finale byl jakies smiesznego pucharu gdzie graja rezerwowi zawodnicy pff

Yoh Asakura 06-09-2007 17:40

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Doom Terror (Post 1641700)
Moze nie jest,ale wygrywajac lige mistrzow jest napewno lepszy niz Arsenal ktory niczego nie wygral,a w finale byl jakies smiesznego pucharu gdzie graja rezerwowi zawodnicy pff

Śmieszny puchar mówisz ? I tak jest bardziej prestiżowy niż zwycięstwo w Serie A więc daruj sobie ;)
I nie będę dyskutował o tym który klub jest lepszy - Arsenal czy Milan. I btw: ciekawe czy Milan by coś wygrał gdyby stracił kluczowych napastników i przeprowadziłby się na nowy stadion.

Articuno 06-09-2007 17:57

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Yoh Asakura
Śmieszny puchar mówisz ? I tak jest bardziej prestiżowy niż zwycięstwo w Serie A więc daruj sobie ;)

Ośmieszasz się.

Raul 06-09-2007 18:28

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Yoh Asakura (Post 1641708)
I btw: ciekawe czy Milan by coś wygrał gdyby stracił kluczowych napastników i przeprowadziłby się na nowy stadion.

Rzeczywiście, przeprowadzka na nowy stadion nie pozwala niczego wygrywać.

Doom Terror 06-09-2007 18:32

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Yoh Asakura (Post 1641708)
I nie będę dyskutował o tym który klub jest lepszy - Arsenal czy Milan. I btw: ciekawe czy Milan by coś wygrał gdyby stracił kluczowych napastników i przeprowadziłby się na nowy stadion.

Premiership mialoby problem o bycie bardziej prestizowe od serie a,co dopiero jakis smieszny pucharek,wiec daruj sobie.Co do kluczowych napastnikow,dobre kluby maja szerokie kadry z wartosciowymi zmiennikami,co czyni je wielkimi i umozliwa walke na wszystkich frontach.Daruj sobie to ze liga angielska>wloska(bardziej prestizowa etc.) bo nie masz na to argumentow,co za tym idzie twoje slowa znajduja potwierdzenie tylko w twojej glowiem,ew. u dzieci ktore nie wiedza co to fakty.Ja wymagam faktow a takich ci brakuje aby udowodnic:
a) to ze Arsenal to najpiekniej grajacy klub swiata
b) tego ze jakis smieszny puchar jest bardziej prestizowy niz serie a
c) ze zawodnicy arsenalu bez problemu sobie poradza z zawodnikami innych klubow (ostatnio cos pisales ze przy tym i tym ten i ten sobie nie poradza,podczas rozmow na temat Arsenal-Totenham o ile dobrze pamietam)

2. Zacznij rozmawiac a nie probowac przekonac ze twoj ulubiony klub/liga itp sa najmocniejsze(co mowiles pare stron temu),nabierz obietkywizmu innymi slowy dorosnij do dyskusji,gdzies mam ile masz lat etc. bo to nie ma nic do zanczenia, ale gadasz gorzej niz ja w podstawowce bo juz wtedy potrafilem obiektywnie spojrzec na cos i przyznac komus racje a nie tkwic w swoim,wiedzac ze nie mam racji.Znajac ciebie zacytujesz tylko fragment mojej wypowiedzi,ten w ktorym bedzie ci najlatwiej cos dodac od siebie utwierdzajac mnie w przekonaniu ze trace czas czytajac twoje posty(i nie tylko ja).Nie szukalem twoich starszych wypowiedzi aby zacytowac do kazdego z podpunktow bo nie mam zamiaru poraz drugi czytac tych bulls*itow,gdyz jem obiad a ich poziom jest obrzydliwe niski,jednostronny i bezpodstawny a cenie sobie dobra strawe.
Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Raul (Post 1641774)

On wszystkim moze usprawiedliwic brak sukcesow...A przepraszam,zapomnialem o moim ulubionym,bardziej prestizowym niz serie a g*wnianym pucharze,ktory "prawie" wygrali,sry moj blad :(:(:(:(:(

Yoh Asakura 06-09-2007 19:04

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Raul (Post 1641774)

Wiesz, żaden klub nie grałby świetnie po przeprowadzce na nowy stadion, do którego trzeba się przyzwyczaić. Teraz gdy Arsenal już zaaklimatyzował się na Emirates gra rewelacyjnie.
@Doom Terror:
Haha, naprawdę, nie sądziłem, że ktoś potraktuje poważnie stwierdzenie, że Carling Cup jest bardziej prestiżowe od Serie A. Naprawdę, zluzujcie trochę bo wam zwieracze nie wytrzymają.
I odnośnie tego, że Arsenal gra najładniejszy futbol - youtube.com + hasło Arsenal i zobaczcie sobie jak wygląda piękna gra zespołowa.
@down:
Tak, w tym roku jest faworytem w LM, Premiership i w Orange Ekstraklasie.

Exodus 06-09-2007 19:33

Arsenal mi sie kojarzy z tym , ze zawsze jest faworytem do wszystkiego ale i tak wszystko przegrywa ,tak pewnie bedzie i tym razem.xd

Calen Futh 06-09-2007 20:36

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Doom Terror
Premiership mialoby problem o bycie bardziej prestizowe od serie a

Ahahahahah xDD Nie mam słów na to nawet xDdd Aktualnie śmieje się do monitora xd buhahaheahueauh

@edit_po_ochłonięciu: Jeśli to był żart to chciałem Ci na prawdę pogratulować wyrafinowanego poczucia humoru. Jeśli nie, to sprawa jest doprawdy poważna ;< Anyway - dzięki za pozytywny akcent na koniec tego deszczowego dnia xd

Pawio 06-09-2007 21:38

omg nie bylo mnie 24h na kompie, ale sie naprodukowaliscie :D
ja nie twierdze ze serie a jest najlepsza bo milan wygral lm, przeciwnie- styl premiership liczba dobrych zespolow itd o niebo przewyzsza serie a i kazdy to wam powie. wg mnie najlepsza jest angielska potem hiszpanska potem wloska, francuska, niemiecka, holenderska, szkocka, rosyjska, portugalska, belgijska, grecka, rumunska, ukrainska, a dalej te slabsze. i nie piszcie tylko ze liga ukrainska jest slabsza od polskiej plz bo kazdy powie wam ze nie!
w sobote mecz :D jutro siatka 12;50 polska belgia! :D

Doom Terror 06-09-2007 23:33

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Yoh Asakura (Post 1641831)
Wiesz, żaden klub nie grałby świetnie po przeprowadzce na nowy stadion, do którego trzeba się przyzwyczaić. Teraz gdy Arsenal już zaaklimatyzował się na Emirates gra rewelacyjnie.

A znasz taki klub jak Bayern Monachium? Jakos nie mieli problemow z zaklimatyzowaniem sie na nowym stadionie i ustanowieniem rekordu klubu chyba nawet.Co do "prestizowosci" to spodziewalem sie ze piszesz to aby kogos z rownowagi wyprowadzic,co nieciekawie o tobie swiadczy.
Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Calen Futh (Post 1641987)
Ahahahahah xDD Nie mam słów na to nawet xDdd Aktualnie śmieje się do monitora xd buhahaheahueauh

@edit_po_ochłonięciu: Jeśli to był żart to chciałem Ci na prawdę pogratulować wyrafinowanego poczucia humoru. Jeśli nie, to sprawa jest doprawdy poważna ;< Anyway - dzięki za pozytywny akcent na koniec tego deszczowego dnia xd

tez sie ciesze ze masz cieplo w lodowce i ogolnie spoko,ale to ze macie wiecej srednich zespolow w lidze nie oznacza ze jest lepsza.Powiem tak,mistrzami swiata sa wlosi,ogromna wiekszosc ich gra w wloskiej lidze co mozna traktowac jako argument.Tak samo mozna potraktowac to ze Milan zdobyl Lige mistrzow,wiec nie wiem z czego sie tak smiejesz,nawet nie potrafisz uzasadnic dlaczego liga angielska mialaby byc lepsza od wloskiej wiec wiesz.ps mam prawo do wlasnego zdania i nie powiedzialem ze Liga Wloska jest lepsza tylko ze Liga Angielska mialaby problem aby byc bardziej prestizowa.Polecam moj pierwszy elementarz nauczcie sie czytania ze zrozumieniem,jak juz kolejnymi etapami dojdziecie do gimnazjum moze nauczycie sie potwierdzac wasze tezy argumentami.

Yoh Asakura 06-09-2007 23:39

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Doom Terror (Post 1642276)
A znasz taki klub jak Bayern Monachium? Jakos nie mieli problemow z zaklimatyzowaniem sie na nowym stadionie i ustanowieniem rekordu klubu chyba nawet.Co do "prestizowosci" to spodziewalem sie ze piszesz to aby kogos z rownowagi wyprowadzic,co nieciekawie o tobie swiadczy.

Tyle, że poziom ligi angielskiej jest znacznie wyższy niż niemieckiej. A zresztą - od czasu przeprowadzki na nowy stadion Arsenal przegrał tam tylko raz, z West Hamem.

Dark Sven 06-09-2007 23:41

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Yoh Asakura (Post 1642284)
Tyle, że poziom ligi angielskiej jest znacznie wyższy niż niemieckiej. A zresztą - od czasu przeprowadzki na nowy stadion Arsenal przegrał tam tylko raz, z West Hamem.

To czemu stękasz, że ciężko się wam było przyzwyczaić? I co ma do tego poziom? Bayern gra na bardzo wysokim, europejskim poziomie co pokazał w poprzedniej LM.

Doom Terror 06-09-2007 23:43

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Yoh Asakura (Post 1642284)

Boze,sam sobie przeczysz,pierw mowiac ze nie mogl sie przyzwyczaic do nowego stadionu,dlatego niczego nie wygral,zas teraz piszesz ze przegral tylko raz.Zmierzam do tego ze piszesz co ci slina na jezyk przyniesie i apeluje o wnikliwsze zapoznanie sie z trescia mojego poprzednie posta kotq:* Moze i liga Angielska jest lepsza od Niemieckiej a moze i nie,nie da sie tego jednoznacznie okreslic,co nie zmienia faktu ze Bayern jest w stanie wygrac z kazdym i co do jego poziomu nikt nie moze miec zastrzezen,nawet jesli w tym sezonie wystapi tylko w uefa cup.

Yoh Asakura 06-09-2007 23:59

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez __DARK_SVEN__ (Post 1642286)
To czemu stękasz, że ciężko się wam było przyzwyczaić? I co ma do tego poziom? Bayern gra na bardzo wysokim, europejskim poziomie co pokazał w poprzedniej LM.

Właśnie, Bayern gra świetnie - znacznie lepiej niż większość drużyn niemieckich, więc dlatego nie przegrywał.
Cytuj:

Boze,sam sobie przeczysz,pierw mowiac ze nie mogl sie przyzwyczaic do nowego stadionu,dlatego niczego nie wygral,zas teraz piszesz ze przegral tylko raz.Zmierzam do tego ze piszesz co ci slina na jezyk przyniesie i apeluje o wnikliwsze zapoznanie sie z trescia mojego poprzednie posta kotq:* Moze i liga Angielska jest lepsza od Niemieckiej a moze i nie,nie da sie tego jednoznacznie okreslic,co nie zmienia faktu ze Bayern jest w stanie wygrac z kazdym i co do jego poziomu nikt nie moze miec zastrzezen,nawet jesli w tym sezonie wystapi tylko w uefa cup.
Pysiu, słyszałeś o czymś takim jak remis ?

Maggic 07-09-2007 02:17

Liga Polska jest lepsza od ligi hiszpańskiej a holenderska od włoskiej natomiast będąc słabszą od angielskeij i rosyjskiej...Szkocka rzondzi poniewasz gra tam zurafski i boruc i jestem jej fascytanem albowiem kibicuje polaką ole oeleoleoele.
kibicuję takrze llidze ekwadorskiej bo tam urodzil sie karlo kostli i lubie te lige wlasnie z tego powodu. I szczeże koham tez lige austryjackom Bo tam grał Sebastjan Mila,. podnjeca mnie 2 angielska bo gra tam gżegoż rasiak mój idol

elo zioom elo elo elo rasiaki rasiak rasiak rasiak

Skończcie już z tymi ligami i tak nie dojdziecie do porozumienia więc po kiego grzyba jeszcze prowadzić te hmmm "kłótnię" ?

Calen Futh 07-09-2007 07:27

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Doom Terror (Post 1642276)
tez sie ciesze ze masz cieplo w lodowce i ogolnie spoko,ale to ze macie wiecej srednich zespolow w lidze nie oznacza ze jest lepsza.Powiem tak,mistrzami swiata sa wlosi,ogromna wiekszosc ich gra w wloskiej lidze co mozna traktowac jako argument.Tak samo mozna potraktowac to ze Milan zdobyl Lige mistrzow,wiec nie wiem z czego sie tak smiejesz,nawet nie potrafisz uzasadnic dlaczego liga angielska mialaby byc lepsza od wloskiej wiec wiesz.ps mam prawo do wlasnego zdania i nie powiedzialem ze Liga Wloska jest lepsza tylko ze Liga Angielska mialaby problem aby byc bardziej prestizowa.Polecam moj pierwszy elementarz nauczcie sie czytania ze zrozumieniem,jak juz kolejnymi etapami dojdziecie do gimnazjum moze nauczycie sie potwierdzac wasze tezy argumentami.

Serduszko moje, walnąłeś mi tu wykład o czytaniu ze zrozumieniem, a sam chyba nie zauwazyles, ze nie napisalem nic odnośnie tego, ze Angielska jest lepsza, bądź bardziej prestiżowa. Po prostu Cię wyśmiałem :) Btw. Czyli np. Liga Angielska jest słabsza od Polskiej, bo Polska ma bliżej do awansu na ME w Austrii, bo ma pierwsze miejsce, a Anglicy 4te ?

Dark Sven 07-09-2007 09:10

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Calen Futh (Post 1642395)
Serduszko moje, walnąłeś mi tu wykład o czytaniu ze zrozumieniem, a sam chyba nie zauwazyles, ze nie napisalem nic odnośnie tego, ze Angielska jest lepsza, bądź bardziej prestiżowa. Po prostu Cię wyśmiałem :) Btw. Czyli np. Liga Angielska jest słabsza od Polskiej, bo Polska ma bliżej do awansu na ME w Austrii, bo ma pierwsze miejsce, a Anglicy 4te ?

Niee, Podejrzewam, że chodzi o to, iż większość reprezentantów Włoch gra w lidze włoskiej, i nie jest rozsiana po całym świecie, choć... co by nie mówić, tego argumentu w tym momencie nie moge zrozumiec...

A tak schodząc z tematu:
http://sport.onet.pl/0,1248703,1601519,wiadomosc.html
"Pechowiec"... Nie mam pojęcia dlaczego zawsze go tak nazywaliśmy z kumplami ; p.

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 18:06.