Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   RPG (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=26)
-   -   League of Legends (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=226565)

Rybzor 19-07-2011 17:24

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Yoh Asakura (Post 2814132)
W moich żyłach płynie krew węgierskiej rodziny szlacheckiej, więc nie pyskuj, bo Polakiem jestem tylko dlatego, że żyję i mieszkam w Polsce. A wszyscy wiedzą, że Węgry są na platformie West.

HAHAHAHAHAHAHAHAHHAH. NIE PYSKUJ, ON MA MATURE : DDD
Cytuj:

Sam nie wiem czy lepiej jest się użerać z noobami i ruskami (east) którzy nie znają żadnego innego języka niż swój czy użerać się z ludźmi którzy myślą że WSZYSCY polacy to nooby nie ważne jak grają (west)..
Czyli sam nie wiesz, czy użerać się z noobami i ruskami, czy z noobami i hiszpanami, francuzami i innymi potrafiącymi po angielsku napisać co najwyżej fuck you albo noob (?) ? : D

Ja zostaje na east, jeżeli latency będzie spoko. Tylko na tym mi zależy. Morony będą wszędzie, niezależnie gdzie się przeniesiesz.

Yoh Asakura 19-07-2011 17:48

A czemu masz mieć ping inny? Obydwa serwery mają afair bazę w tym samym miejscu, więc to nie ma znaczenia.

CytrynowySorbet 19-07-2011 19:10

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Pepeszka. (Post 2814122)
Sam nie wiem czy lepiej jest się użerać z noobami i ruskami (east) którzy nie znają żadnego innego języka niż swój czy użerać się z ludźmi którzy myślą że WSZYSCY polacy to nooby nie ważne jak grają (west)..

Wbrew pozorom poziom angielskiego w East będzie lepszy, bo kraje zachodu mają to do siebie, że uważają swój język za jedyny i ani im się myśli uczyć angielskiego.

Przenoszenie się na west to samobój, bo o ile na East pewnie nie będzie kolejek albo będą one minimalne, o tyle na West nic się nie zmieni - właśnie dlatego, że kretyni z East, którzy uważają swoją część Europy za upośledzoną (i to oni ją taką czynią) przejdą instantem na West.

O ile zakład, że maintenence przedłuży się MINIMUM do godziny 15 (naszego czasu) :S

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Yoh Asakura (Post 2814146)
A czemu masz mieć ping inny? Obydwa serwery mają afair bazę w tym samym miejscu, więc to nie ma znaczenia.

Chodziły pogłoski, że serwer dla East miał być we wschodzniej Europie, a jako, że póki co głównymi językami w East będzie Ang i Pol (i takie też wersje językowe LoLa będą), przypuszczano, że serwer znajdowałby się w Polsce, co nie byłoby takim złym pomysłem - w końcu to centrum East Europy, a i my pingi mielibyśmy bajecznie niskie :>

Rothes 19-07-2011 20:39

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Knight Patryk (Post 2814142)
Ja zostaje na east.Na west pewnie pojda self claimed pros a na east bedzie spokojnie;p.

Po krótkiej lekturze oficjalnych i nieoficjalnych for, gdy Riot podzielił się tym pomysłem z graczami, stwierdziłem dokładnie to samo.

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez CytrynowySorbet (Post 2814149)
(...) przypuszczano, że serwer znajdowałby się w Polsce, co nie byłoby takim złym pomysłem - w końcu to centrum East Europy, a i my pingi mielibyśmy bajecznie niskie :>

Bardzo naiwne. Kilka dodatkowych next hopów na trasie do serwerów naprawdę nie zrobi nam wielkiej różnicy (< 5 ms). Ważniejsza od geograficznego położenia jest odległość od rdzenia Internetu, a śmiem zaryzykować stwierdzenie, że w Polsce trudno im będzie zapewnić takie warunki.

Quezacoatl 21-07-2011 00:24

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Pepeszka. (Post 2814122)

Juz to widze...

http://www.youtube.com/watch?v=oesOC7JvcwQ

Cytuj:

Bardzo naiwne. Kilka dodatkowych next hopów na trasie do serwerów naprawdę nie zrobi nam wielkiej różnicy (< 5 ms). Ważniejsza od geograficznego położenia jest odległość od rdzenia Internetu, a śmiem zaryzykować stwierdzenie, że w Polsce trudno im będzie zapewnić takie warunki.
Teoretycznie wykonalne. Ale nie uwazam ze zachce im sie wydawac kase na serwer w pl. Jakby nie patrzec Niemcy slyna z serwerow, maja w sumie lwi udzial w calej europie. Lepsza obsluga, bardziej niezawodne serwery, wiecej doswiadczenia w tej dziedzinie, w polsce malo kto chce serwery kupowac.

Gangrel 21-07-2011 01:11

Ja raczej zostaję. Nie wierzę specjalnie w migracje idiotów, a już nie raz przekonałem się, że na zachodzie jest ich tyle samo.

Yoh Asakura 21-07-2011 01:25

Ja tam różnicy nie widzę, ludzie grają tak samo, mówią po angielsku, tylko matchmaking jakiś taki bardziej wyrównany się wydaje i rzadko się zdarza, żebym na normalu dostał kogoś, kto mocno odstaje winami od reszty (zazwyczaj 700+), a rankeda spróbowałem jednego i musiałem akurat trafić na najbardziej niekompetentnego Amumu na świecie.

Koszyk 21-07-2011 02:48

IP boost przez 15 dni? wtf?

CytrynowySorbet 21-07-2011 10:28

Lol, odświeżył się. Ale kto by tam narzekał :D

Erverse 21-07-2011 10:29

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Koszyk (Post 2814194)
IP boost przez 15 dni? wtf?

Było o tym mówione x razy

ruszek 21-07-2011 10:52

Mam dziwne wrażenie że poziom jest większy i ludzie lepiej mówią po angielsku O_o. Wniosek z 5 ~~ rankedów, zobaczymy co będzie dalej.

Pepeszka. 21-07-2011 13:30

IP boost na 14 dni a ja nie mam neta ;( ;( ;( ;(

Gangrel 21-07-2011 13:54

Ja mam, ale jutro wyjezdzam na tydzien, wracam na 3 dni i znow wyjezdzam :P

Koszyk 21-07-2011 15:46

Przecież to masakra jest, wykupie chyba wszystkie champy, wykupie 5 stron run i jeszcze zapelnie je runami.

Pepeszka. 21-07-2011 16:01

Pisałem ticket i odpisali że nie ma szans przełożyć boosta :/ Szkoda.. A to wyjątkowo miły support jest, szybko odpisują i większość spraw załatwiają (jak np zwrot ip za czampy). Jakbym miał neta u siebie to by sie przy no-lajfiło i by się kupilo połowe czampów..

Yoh Asakura 21-07-2011 16:05

Ten IP boost jest tak op, że kupiłem beznadziejne seale na flat AD tylko dlatego, że mogłem.

Knight Patryk 22-07-2011 22:48

ja uzywam ad seali na vayne

JAiR 22-07-2011 22:57

@up : To jesteś debilem !:evul:

Knight Patryk 22-07-2011 23:15

@up
:(

JAiR 23-07-2011 14:02

http://www.youtube.com/watch?v=kn-Y6jawdHM

:wasabi::wasabi::wasabi::wasabi:

Rybzor 23-07-2011 15:43

Hail ip boost \o/

http://img849.imageshack.us/img849/1...2510003743.jpg

_WrD_ 23-07-2011 16:46

Na Vayne lepiej budować BT i PD. Potrzebujesz "survi" z lifesteala, chociaż w sumie w tym przypadku mieliście Nidalee w teamie WIĘC CI WYBACZĘ LOL

Yoh Asakura 23-07-2011 16:59

IE to mega boost dla każdego ranged carry.

Zasada jest prosta, nie czujesz się pewnie, bierzesz coś, co ci da lifesteala, hp bla bla bla, czujesz się pewnie, idziesz w pure damage, bo potrafisz się ustawiać i wykaraskać z opresji.

_WrD_ 24-07-2011 00:40

A po teamfighcie się na cipie wyleczysz pewnie, lepiej iśc do bazy "no bo tak".

Rybzor 24-07-2011 01:20

Lol wrd ale ty jesteś głupi.

Czyli co wg ciebie vayne, ashe, mf, caitlyn, corki, ez, sivir i twitch wszyscy potrzebuja BT bo przecież po tf nie mogą się wyleczyć?

Co to za zasada z dupy lol - GRASZ AD RANGE CARRY MUSISZ MIEĆ LIFE STEALA BO PO TF PRAWDZIWE KOKSY NIGDY NIE WRACAJĄ DO BAZY.

Lmao.

Knight Patryk 24-07-2011 01:34

Ja zawsze biore IE bo daje wiekszy dps i nie jest taki slaby po deadzie.I do vayne fajnie sie syenergizuje z Phantom dancerem.Bo wspomaga crity dla IE oraz szybciej stakcuje silver boltsy.

_WrD_ 24-07-2011 02:31

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Rybzor (Post 2814400)
Lol wrd ale ty jesteś głupi.

Czyli co wg ciebie vayne, ashe, mf, caitlyn, corki, ez, sivir i twitch wszyscy potrzebuja BT bo przecież po tf nie mogą się wyleczyć?

Co to za zasada z dupy lol - GRASZ AD RANGE CARRY MUSISZ MIEĆ LIFE STEALA BO PO TF PRAWDZIWE KOKSY NIGDY NIE WRACAJĄ DO BAZY.

Lmao.

Skoro nie masz specjalnie dużo kasy, to po co się wracać do bazy, skoro przez ten czas mógłbyś sobie farmić xp i golda na minionach? Jak nie masz healera w teamie to lifesteal zawsze się przyda, i nie powiesz że nie. Zresztą BT jest dużo tańszy od IE, szybko go można zrushować razem z Zealem, a potem iść spokojnie w IE.

Rybzor 24-07-2011 04:54

Problem w tym, że po TF na ogól albo przeciwnicy wszyscy nie żyją i mogę sobie farmić na 100 hp, albo i tak idą b, nawet jeżeli przeżyli. W związku z powyższym tym bardziej wydaje mi się pomysł z dupy.

Ale jak kto woli i jaki ma styl gry, dla mnie to debilny argument, że "buduj life steala bo po ACE w TF nie będziesz musiał się martwić że ktoś nagle zmartwychwstanie i cię zabije". Osobiście za life stealem nie przepadam i buduję go głównie do melee champów takich jak nocturne czy xin (latarka), żeby się łatwiej czyściło jungle. To wszystko.

_WrD_ 24-07-2011 15:22

I tak wygrywam gry jako Cass mimo, że jest gówniana

ruszek 24-07-2011 23:26

Ja tak samo ; o Ona jest op!

_WrD_ 25-07-2011 01:34

Jest ok, chociaż ma słabe ulti (powinno stunować ZAWSZE, a nie tylko jak są przodem) no i W (wystarczy porównać z W Orianny).

ruszek 25-07-2011 18:28

Bez przesady, ten slow też jest dobry ;p

Yoh Asakura 26-07-2011 22:58

Zzz, nareszcie dostałem zwrot za Vlada, Kennena i Irelię. 13k IP i 1k RP do wydania.

CytrynowySorbet 26-07-2011 23:42

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Yoh Asakura (Post 2814673)
Zzz, nareszcie dostałem zwrot za Vlada, Kennena i Irelię. 13k IP i 1k RP do wydania.

A kiedy je kupiłeś? Ogólnie to w jakich przypadkach dają zwroty?

Pepeszka. 26-07-2011 23:52

Zawsze. Możesz zwrócić do 3 rzeczy (champ/skiny/podobno też runy). Słyszałem przypadki że więcej niż 3 rzeczy zwracali.

Yoh Asakura 27-07-2011 00:35

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez CytrynowySorbet (Post 2814679)
A kiedy je kupiłeś? Ogólnie to w jakich przypadkach dają zwroty?

Irelię od razu jak wyszła, Vlada z tydzień po wyjściu, a Kennena ze 4 miesiące temu.
Piszesz ticket do supportu, podajesz nazwy 3 rzeczy, które kupiłeś, a za które chcesz zwrot, podajesz, ile na nie wydałeś, dajesz account name (ten, którym się logujesz), nick w grze i server/platformę, na której grasz. Zwracają tylko jeden raz.

--- Yoh Asakura dodał 21 minut i 25 sekund później ---

http://www.reddit.com/r/leagueoflege...g_and_today_i/

lol

CytrynowySorbet 27-07-2011 00:46

A "zzz, nareszcie dostałem zwrot" oznacza, że dość długo im to zajmuje?

Yoh Asakura 27-07-2011 01:55

To zależy, ja napisałem w czwartek wieczorem i dzisiaj dostałem (rozpatrują tickety tylko w dni robocze). Przeważnie maksymalnie 2 dni i po sprawie.

_WrD_ 27-07-2011 10:29

Ja wczoraj dostałem IP i RP za zwrot Twitcha i dwóch skinów dla Katy i Lux. Napisali że to jednorazowy wyjątek, ale byli ludzie którym robili tak kilka razy. Oni nie zapisują komu zwrócili, a komu nie, nie zostawiają marka na koncie, nie pamiętają. Za miesiąc można spokojnie pisać again.

edit:
http://img834.imageshack.us/img834/204/cassiol.th.png
Kolejny raz wygrałem nią grę, mrrau :3

ruszek 27-07-2011 12:37

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Yoh Asakura (Post 2814683)
Irelię od razu jak wyszła, Vlada z tydzień po wyjściu, a Kennena ze 4 miesiące temu.
Piszesz ticket do supportu, podajesz nazwy 3 rzeczy, które kupiłeś, a za które chcesz zwrot, podajesz, ile na nie wydałeś, dajesz account name (ten, którym się logujesz), nick w grze i server/platformę, na której grasz. Zwracają tylko jeden raz.

--- Yoh Asakura dodał 21 minut i 25 sekund później ---

http://www.reddit.com/r/leagueoflege...g_and_today_i/

lol

Nie, mają słabą pamięć :) Przynajmniej mi 2 x 3 zwrócili w odstępie jakiś 3 miesięcy.

Nerfią GP, kim ja teraz rankedy będę wygrywał? : ( To chyba jedyny champ którym możesz grać z kompletnymi debilami, a i tak wygrasz (pod warunkiem że mają dobre picki i wiedzą kiedy użyć ulta ;o). Amumu często banują (chociaż i tak 60 % graczy na elo hell nie potrafi grać z tankiem), Akali wymaga choć TROCHĘ ogarniętego teamu, a to już za dużo dla części graczy na elo hell. I co tu człowieku zrobić ? Może wy macie jakieś fajne champy do carrowania gry ? Myślałem nad corkim, ale znerfili go i nie wiem czy to ma sens :| Malzem też mi się fajnie gra :D

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 14:53.