Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   Potwory (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=17)
-   -   Gdzie Mam Expic? Porady dla niezdecydowanych (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=1807)

Jozefina12 22-06-2010 15:34

Level:54
Magic:45+
Prof: MS
PACC:tak
EQ:focus cape, blue legs, boh, spellbook of enlithment, woi/wand of voodoo, hat of the mad

Wrocilam do Tibi po kilku latach nie grania(ostatnim landem jaki wowczas wprowadzili bylo ankrahmun)

Doradzce gdzie expic, najlepiej 60k/h+ bez waste lub wiecej z waste.
p.s
Jezeli doradzicie mi cos na liberty, port hope, yalahar lub svargron, prosze wrzuccie ew link do jakiegos cam'a przykladowego z huntem.
p.s2
Nie nawidze dragow :P

Dzieki

kamix0 22-06-2010 16:51

A

A JA MAM 10 LVL SORCERER Z 2LVL MAGIC W CARLIN. gdzie mam expic zeby dobrze roslo magic lv i co najmniej 10k na godziene expa?

poharatany 22-06-2010 23:16

@up: może trolle na motls ? albo trolle koło thais, albo trolle na foldzie, jakieś trolle w każdym bądź razie.

a ja znowuż

knight 36 lvl, 70\70, g-arm,k-legi,crus helmet, vampirka i bs albo blackstell sword, ; żeby był dobry eksp bez waste i robienia lootbagów

knight-kuba 22-06-2010 23:48

100ed
eq dobre zeby wyciagnac 150k+ expa/h
szukam jakiejs ciekawej miejscowki a nie tylko dl/wyrmy

102ek sux skille 80 sword
100k/h cos ciekawego

swiat no-pvp

Bigzone 23-06-2010 09:15

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Jozefina12 (Post 2767435)
Level:54
Magic:45+
Prof: MS
PACC:tak
EQ:focus cape, blue legs, boh, spellbook of enlithment, woi/wand of voodoo, hat of the mad

Wrocilam do Tibi po kilku latach nie grania(ostatnim landem jaki wowczas wprowadzili bylo ankrahmun)

Doradzce gdzie expic, najlepiej 60k/h+ bez waste lub wiecej z waste.
p.s
Jezeli doradzicie mi cos na liberty, port hope, yalahar lub svargron, prosze wrzuccie ew link do jakiegos cam'a przykladowego z huntem.
p.s2
Nie nawidze dragow :P

Dzieki

polecaw water elementale, exp zayebisty, sa na poludnie od port hope napewno znajdziesz

Pilarenko 23-06-2010 10:16

14 lvl Sorcerer, bardzo dobre EQ jak na swój lvl (warrior helmet, blue robe, plate legs, dragon shield - nie pytać skąd mam :P). Rotwormy są już średnio wystarczające. Dodam, że FACC.

sawczu 23-06-2010 11:54

UP:Kopalnie, elvenbane, możesz sprobowac na tombie pod cyclopami tylko uwazaj na ghoule i nie schodz za nisko.

--- sawczu dodał 2 minut i 15 sekund później ---

Cytuj:

knight 36 lvl, 70\70, g-arm,k-legi,crus helmet, vampirka i bs albo blackstell sword, ; żeby był dobry eksp bez waste i robienia lootbagów
EF, Mount sternum,

Sequenzo 23-06-2010 21:28

Hmm, to może ja zobaczę co Wy Mi zaproponujecie ;);)
Więc... 198 RP, 263EK, 56ED, 48MS :):)
Co do Ek-a to mam już dość siedzenia na POI(z guild) i Frostów(minimum 3h dziennie :/)
Co do RP-ka (All Moje Levele wbiłem na Dragach, DL-ach, Nightmarach) więc zaproponujcie coś fajnego ;]
56ED... od 40 do 56 lvl-a męczę Dragi ;) i Taski robiłem
48MS (all levele wbite na Dwarfach)

kamix0 24-06-2010 11:51

A

JUZ mam 14 lvl mag. lvl 7 i zara 8 i kilka runow PF. eq: dwarven shield, plate armor, plate legs, leather boots, soldier helmet. o jakie itemy mam sie starac i gdzie potem expic? po ile chodzi dark armor, dragon shield i blue robe i jakie staty te itemy maja? co jest lepsze od leather boots, ile kosztuje, i jak to zdobyc?

Sequenzo 24-06-2010 13:39

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez kamix0 (Post 2767774)
JUZ mam 14 lvl mag. lvl 7 i zara 8 i kilka runow PF. eq: dwarven shield, plate armor, plate legs, leather boots, soldier helmet. o jakie itemy mam sie starac i gdzie potem expic? po ile chodzi dark armor, dragon shield i blue robe i jakie staty te itemy maja? co jest lepsze od leather boots, ile kosztuje, i jak to zdobyc?

Dlaczego nie możesz zajrzeć na Tibia.pl ?? Tam Wszystko masz co ile ma Defa itd... A o ceny to na tibia-wiki jest ;];]...

Ponawiam :
Hmm, to może ja zobaczę co Wy Mi zaproponujecie
Więc... 198 RP, 263EK, 56ED, 48MS
Co do Ek-a to mam już dość siedzenia na POI(z guild) i Frostów(minimum 3h dziennie :/)
Co do RP-ka (All Moje Levele wbiłem na Dragach, DL-ach, Nightmarach) więc zaproponujcie coś fajnego ;]
56ED... od 40 do 56 lvl-a męczę Dragi i Taski robiłem

balmora 24-06-2010 14:11

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Sequenzo (Post 2767791)
Dlaczego nie możesz zajrzeć na Tibia.pl ?? Tam Wszystko masz co ile ma Defa itd... A o ceny to na tibia-wiki jest ;];]...

Ponawiam :
Hmm, to może ja zobaczę co Wy Mi zaproponujecie
Więc... 198 RP, 263EK, 56ED, 48MS
56ED... od 40 do 56 lvl-a męczę Dragi i Taski robiłem

Palkiem polecam Ghastly dragony w pałacu Zao (370k exp, loot zayebisty), banute (ss, hydry i meduzy), jaskinia meduz na Talahu,Dark Torty na Poi(solo juz da rade), kopalnie svar(exp max 250k ale dobry loot), hellspawny+plagi w yala,ewentualnie demce na taska na goromie lub za tp w yala, grim reapery na drefii/yala oraz takze behe na forbidden lands(exp mniejszy ostrzegam)
Co do ek to nie znam sie nazbyt ale mysle ze banute rowniez bedzie lajtowo i te hellspawny

Sequenzo 24-06-2010 14:35

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez balmora (Post 2767795)
Palkiem polecam Ghastly dragony w pałacu Zao (370k exp, loot zayebisty), banute (ss, hydry i meduzy), jaskinia meduz na Talahu,Dark Torty na Poi(solo juz da rade), kopalnie svar(exp max 250k ale dobry loot), hellspawny+plagi w yala,ewentualnie demce na taska na goromie lub za tp w yala, grim reapery na drefii/yala oraz takze behe na forbidden lands(exp mniejszy ostrzegam)
Co do ek to nie znam sie nazbyt ale mysle ze banute rowniez bedzie lajtowo i te hellspawny

No, już byłem obczaić sobie RP-kiem Banute.. Szczerze mówiąc prawie mam 300lvl Knightem i nigdy tu nie byłem xD.. na Ghastly Dragach Siedzę Knightem ;D;D.. Co Do Meduz to Fajnie się expi, ale ciągle mi ktoś wpada ;]... Kopalnie Svar zacznę expić Pallkiem jak wbije z 220lvl ;];]... a co z ED i MS ?? ;]

kamix0 24-06-2010 15:18

A

na tibia-wiki zadnych cen itemow nie znalazlem.

ruszek 24-06-2010 15:46

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez kamix0 (Post 2767805)
na tibia-wiki zadnych cen itemow nie znalazlem.

http://www.tibia-wiki.net/wiki/Dragon_Shield

Kod:

Wartość:        3.500 - 5.000 gp.

http://www.chrkcheung.com/images/misc/facepalm.gif

Sequenzo 24-06-2010 16:26

wchodzisz na tibia-wiki.net, później bierzesz zakładkę "Przedmioty" i np... "Pancerze" klikasz np... na "Crown Armor" i masz "Wartość: 10.000 - 14.000 gp."

NieznanyNikomu 24-06-2010 23:54

40 Pall.
83 dist, 70 shield.
Demon Shield, Pall Armor, Blue legi, Bohy, Crus Helmet, Platinum Amulet.

Do tej pory expiłem i zbierałem loocik na ofe. Obrzeża no i warlordy w środku. Tak się składa że niedługo (być może jutro) będzie pacc. Chciałbym się dowiedzieć gdzie expić na paccu ową postacią oraz gdybym nie miał pacca. GSy dogonią? oczywiście 42 lvl i z enchanted spearami. Może jakieś inne propozycje?

Z góry dziękuje

wrobelq 25-06-2010 11:14

Sorcerer 30 lvl FACC PVP

EQ - Hat of the mad, Blue robe, Blue legs, BOH, vampire shield, woce LUB
Dark helmet, plate armor, plate legs, leather boots, dwarven shield

Chciałbym jak najszybciej wbić 40-45 lvl, ale kompletnie nie wiem gdzie jest dobry exp. Expie na tombie FACC, ale tam jest pełno ludzi w dzień i w nocy. Nie wiecie może gdzie byłby "super" exp dla mnie, aby szybko wbić ten 40-45 lvl? Bardzo proszę o pomoc. Doradźcie także jaki set włożyć i jaką rózgę.

Omernon 25-06-2010 13:25

Niedawno skończył mi się PACC i muszę trochę poczkać zanim kupię kolejny, więc jestem uziemiony na FACClandzie.
Gdzie może expić bez dużego waste druid z 43 poziomem i takim samym Mlev?
Eq - Blue set, Demon Helmet, BoH, Vampire Shield.

Dodam, że gram na Harmonii więc expowiska są raczej zapełnione, a zależy mi na szybkim wbiciu 50 lev.

Lesniak 25-06-2010 14:52

Up Mozesz sprobowac dragi venore, tam bedzie najszybszy exp tak sadze.
A tak normalnie wszystkie dwarfy, cyce, moze orc fortess? Ale nie znam sie za bardzo na drutach :P

Teraz ja

Level: 89
Skille: 91/73
Prof: RP
Eq: Demon helmet, Paladin Armor, MMS,Golden Legs, Bohy/softy, moga byc assasin starki, rsy, czy arbalest i p bolty :)

Macie jakies ciekawe miejsca, zeby fajnie poexpic??
Jak narazie expie na wyrmach i jest fajnie, przy full staminie 200k+/h, ale zaczyna mi sie nudzic. Znacie cos rownie fajnego?

ShataN1 25-06-2010 21:04

52 pall
77dyst/57shield, 12mlvl
EQ:RH, Demon shield, rsy, blue legs, boh, pall armor
FACC
Gdzie expic zeby bylo ponad 40k+ moze byc lekkie waste.

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 10:35.